אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום רב! התקנתי ווינדוס 7 64 ביט אולטימאט ושכחתי להגדיר בביוס שהדיסק קשיח יפעל כsata עכשיו כשאני משנה את ההגדרת לsata ווינדוס לא עולה... השאלה היא האם יש פתרון לבעיה או שנטרך להתקין הכל מחדש? ואם אני מתקין מחדש האם חייב כונן דיסקטים כדי להתקין תדרייבר של sata או שאפשר דרך דיסק און קי?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין להוסיף כונן רשת, כך שאפשר יהיה לגשת לתכנים שלו (כולל HD) מכל מקום ברשת הביתית. על מה הייתם ממליצים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
חברים שלום, יש ברשותי 3 דיסקים: 1. WD Black 1TB 2. WD Green 1 TB 3 Segate 7200 3 TB (שרכשתי היום) ביצעתי בדיקת מהירות ונדהמתי לגלות מהירות איטית יותר של ה-WD BLACK האם זה יכול להיות? האם המהירות של ה-BLACK סבירה? ובכלל מה דעתכם על המהירות שקיבלתי בתוצאה הסופית. יש לי הרגשה שה-BLACK לא ממש בקו הבריאות..... מה דעתכם? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין להתחדש בכונן SSD. יש ברשותי לוח אם ASUS P5G41C-M LX, ומקריאה ברשת הבנתי שהוא לא תומך ב-AHCI. האם עדיין כדאי להשקיע ב-SSD, או שעדיף להחליף לוח אם (וכנראה שגם מעבד כתוצאה מכך)? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלה נוספת לי אליכם, האם ניתן לבנות מערך דיסקים ב-RAID 1 משני דיסקים חצוניים? אם כן איך זה אפשרי? האם הדיסקים חייבים להיות זהים רק בקיבולת או גם בדגם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, עומד לרכוש דיסק פנימי של 3TB (אולי גם 2TB יספיק) ולא ממש יודעים להגיד לי מה ההבדלים בינהם. הדיסק עומד להחליף דיסק פנימי ירוק של 1TB במחשבי. (הדיסק הוא משני ולא ראשי) הראשי שלי הוא 1TB Black של WD. אבל על המשני יושבים כל קבצי הוידאו שאני מצלם ב-Full HD ואותם אני עורך כך שמהירות כן חשובה. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות אם הדיסקים האלו ברשותי 3 דיסקים מהסוג הזה והבנתי שצריך כרטיס SAS למחשב ה PC בחיבור PCI כדי לחבר אותם אך הם יקרים מדי למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות אתם?????? hp 146gb 10k sas model dg0146farvu כפי שציינתי 3 דיסקים.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הסיפור מעט ארוך אבל בקצרה: היה לי Seagate Barracuda 500GB ששווק חיים, במסגרת האחריות הוא הוחלף ל-1TB. חצי שנה אחרי ההחלפה גם הכונן החלופי 1TB החזיר נשמתו לבוראיו ואני כרגע חודש לפני תום האחריות על הכונן המקורי. הבעיה היא מחלה ידועה של הסדרה הנ"ל של סיגייט שהייתי יכול למנוע אם הייתי מעדכן את ה-firmware בזמן. מיותר לציין שהכשלים האלו הסבו לי עוגמת נפש בעקבות מידע שאבד ולעולם לא יוחזר הי"ד. יש דרך לשחזר את המידע אך היא כרוכה בפתיחת הכונן ובסיום האחריות. לפני שאני מממש את האחריות ומחזיר את הכונן, אני רוצה למחוק את כל המידע שנמצא עליו והדרך היחידה לעשות זאת מבלי לפגוע באחריות היא degaussing. האם יש מקום בארץ שמבצע degaussing? מה טווח המחירים עבור כונן בודד והאם בכלל נותנים שיר…
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות SSD להפעלת מערכת ההפעלה שלי (W7 64BIT) הכונן צריך ליהיות בנפח 60G ,אני רוצה לדעת איזה מבין כל הכוננים של החברות הוא הטוב ביותר ? אני קיבלתי המלצה על הכוננים של OCZ
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין כונן SSD ב-X32 הזקן שלי (2.5 IDE) מצאתי ב-EBAY כונן של חברת Kingspec ומחיפוש קצר הבנתי שהוא לא הכי מוצלח אבל הוא נורא זול בשביל SSD IDE http://www.ebay.com/itm/Kingspec-2-5-64GB-4CH-PATA-BCH-IDE-44-PIN-MLC-SSD-Sold-State-Drive-For-IBM-HP-/150803979650?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item231c9e1d82 חיפשתי גם ממיר מ-SATA ל-IDE ומצאתי את זה http://www.ebay.com/itm/2-5-Serial-SATA-HDD-To-44Pin-Male-IDE-Adapter-Converter-for-Laptop-Notebook-New-/160959440315?pt=UK_Computing_Drive_Cables_Adapters&hash=item2579ee25bb כתוב שזה מתאים ללפטופים אבל בטוח שזה נכון? מה אתם אומרים כדאי?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני עובד עם 3 קשיחים, הראשון מביניהם (Port 0) הנו של WD (נפח 500 גי'גה) בן 5 שנים, ב-Port 1 מחובר כונן SSD צעיר שמחזיק את מע' ההפעלה והמסמכים וכונן שלישי יושב על Port 2. במשך חצי שנה הכל עבד בהרמוניה. לפני מס' ימים הדיסק של WD זה שמחובר ראשון, התחיל להגיב באיטיות קיצונית (קצב העברת נתונים מכונן לכונן של כ-50-80 קילובייט. בצעתי עליו בדיקה באמצעות תוכנת Data Lifeguard Diagnostic for Windows של WD. הבדיקה נעצרה באמצע עם הודעה של Too many bad sectors. התחלתי מיד להעביר ממנו את החומרים, בכדי להתכונן להחלפה לדיסק חדש. במהלך העברת החומר, בצעתי אתחול למחשב. עקב קפיאה של המחשב בשלב ה-boot, נכנסתי ל-Bios וגיליתי שסדר האתחול הנו ראשית הדיסק התקול ורק לאחר מכן כונן ה-SSD שאכן מכיל את…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוכש את הנייד הזה השבוע והייתי מעוניין לשדרג אותו בכונן SSD. מן הסתם חשוב שיהיה אמין ומינימום 200GB, התקציב שלי הוא גג 1,000 ש"ח. עוד שאלה ששאלתי בפורום ניידים אבל אולי גם אתם תוכלו לענות לי עליה, האם ניתן להוסיף לנייד הנ"ל את הכונן או שאצטרך להחליף עם הקשיח? תודה מראש, אלון.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתקן מחשבים מדי פעם ומתעסק בעיקר בחומרה. יש לי לקוח שהמשרד שלו הוא בקומת המרתף. ההרדיסק במחשב שלו שבק חיים. במשרד הזה ישנם שלושה מחשבים, אחד ראשי נקרא לו עם WIN7 עוד אחד עם WINXP ועוד אחד נייד עם WIN7. הוא שאל אותי מה לדעתי יהיה הפיתרון האידיאלי לגיבוי המידע על המחשבים האלה. הציעו לו להוסיף שרת. רציתי לדעת אם ישנו פתרון פשוט וזול יותר בדמות מארז חיצוני של HD's שיחובר למחשבים הללו יחד עם פתרון תוכנתי שיותקן על כול מחשב וידאג לגבות את המידע בכול פרק זמן מוגדר? תקציב- נשאל את עצמנו כמה עולה שרת בסיסי בשביל מטרה זו ונחתוך ב30% לפחות אחרת הפיתרון החלופי כבר לא כול כך זול. חשבתי משהו בסביבות ה1000-1500 שקלים. אציין שרוב העבודה שם היא משרדית אז נפח המידע של כול קובץ לא גדול,…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, אחרי שהVERTEX 2 שלי חי טוב מאוד והחליט לעשות בעיות שלחתי RMA וקיבלתי VERTEX 3 הבעיה היא שעכשיו כשהרכבתי אותו במחשב החדש הוא עושה בעיות, המערכת קופאת ונדלקים לו לד ירוק ואדום לי אין כוח לחכות שוב לRMA ולכן אני קונה עכשיו SSD מKSP מאחר והם ממוקמים מטר ממני בערך צריך המלצה לSSD חדש ולא יקר במיוחד חייתי בכיף עם 60GB ואני יכול להמשיך לחיות עם נפח כזה...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן 3 טרה של סיגייט שקניתי לא לפני זמן רב, שניים כאלה עבור RAID1. ה-RAID לא יצא לפועל כי הדרייבר של אינטל (תמיכה מובנית בלוח אם) לא תומך ב-3TB. הכונן בסך הכל עובד במשך 33 ימים. לפני שבוע היתה הפסקת חשמל ב-3 בלילה והיה אל פסק, ובאתי לכבות את המחשב והוא נכבה, כנראה האל פסק עבד זמן מה והיה חלש מכדי להחזיק הכל עד שאכבה את המחשב. בבוקר קמתי, הדלקתי, וזה הריץ CHKDSK על כונן והלכתי. אחרי כמה שעות חזרתי והמחשב עלה, נכנסתי 'למחשב שלי' והיו 2 כוננים ללא גישה. אחד כונן שהיה עדיין NTFS אבל בלי גישה אליו, ואפילו CHKDSK לא הצליח לתקן. כונן אחר הפך לכונן RAW. לא ניתן לגשת אליו. כעת יש לי בעיה נוספת, מוזרה מאוד. יש לי כונן של חצי טרה שלפתע קבצים בו לא נפתחים. מקבל שגיאות על …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מערכת המחשב שלי כיום היא לוח אם P7P55D של אסוס, i5 עם 4 ג'יגה זיכרון ומספר דיסקים קשיחים המריצה Win7 64bit. זמן העלייה של המערכת ארוך מאוד (כ 5 דקות) ובזמן עבודה שמתי לב לטחינת דיסק רצינית. אני מניח כי תוספת SSD כדיסק איתחול תשפר ותפתור חלק מהבעיות בהן אני נתקל כרגע אך ישנם מספר דברים אותם איני מבין בשימוש/התקנה. -מהו הגודל הנדרש כדיסק איתחול? האם 128 יוכל להספיק? בדקתי מעט אצלי וה Program Files אצלי (כולל windows והשאר) הם בשטח של כ 40 ג'יגה אבל ה USER תופס 160 ג'יגה (וודאו ואודיאו). -האם ניתן להגדיר את ה Document ב Win7 בנפרד בממערכת ההפעלה? -האם ישנו שימוש כלשהו ב Document שמערכת ההפעלה מבצעת ברקע? (לא הייתי רוצה להציב את ה Document בדיסק קשיח ולגלות כי הביצועים ירדו כ…
-
- 21 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
יש לי כונן שעומד להתמלא, אני מעוניין לקנות כונן גדול יותר ולהעביר אליו את כל המידע. מה עדיף מבחינת שמירה על אריכות ימי הכונן ומינימום שחיקה ותקלות? כונן אחד 4TB או שני כוננים של 2TB? באיזה אופציה עדיף להשתמש לשימוש שוטף ובאיזו אופציה לגיבוי? (יחובר למחשב רק לצורך העתקת הגיבוי פעם בכל כמה זמן...) מבחינת אופן השימוש: האם מה שמשפיע על שחיקת הכונן הוא זמן העבודה שלו (כמה זמן הוא עובד ברצף) או מספר הפעמים שהדלקתי וכיביתי אותו? או שאי אפשר לחזות מראש או להשפיע על הדבר...? תודה לעוזרים! הבהרה: הנפחים הם לצורך הדוגמה, אני רואה ש-4TB לא משתלם כרגע...
-
- 40 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
איך יודעים בכלל? ביחס למה? למי? מצורפת תמונה, אשמח לדעת אם הביצועים האלה תקינים, ואם אני מנצל את היכולת של ה SSD שלי - אנטל 520 128 גיגה היות והלפטופ שלי ישן יחסית.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
700 ש"ח. שווה? http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DT01ACA300
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב ברשותי כונן AGILITY 3 בנפח 60GB. הבעיה שהוא נסתם מהר מאוד והביצועים מאוד גרועים כשהוא סתום.(פחות מ-10% מהכונן פנוי) בעיה נוספת שפעם ב המחשב נופל ויש מסך כחול. מבקש המלצה על כונן אמין(בלי מסכים כחולים ונפילת המחשב) בגודל 128GB ובגוד 256GB. שהביצועים שלא לא יפלו מה-AGILITY 3 שלי ואשמח אם אפילו יהיו טובים מהם. במחיר כמה שיותר נמוך אבל שעדיין תוכלו להמליץ עליו בלב שלם. כלומר הכוננים שהם ה-BEST VALUE FOR MONEY. תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כפי שצויין בכותרת, מחפש מארז חיצוני לדיסק "3.5 עם תמיכה ב USB3.0 תקציב: עד 200 ש"ח (אפשרות לחריגה עד 250). הצעות/המלצות יתקבלו בששון...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי M4 128GB, אין לי בעיות איתו, הוא עובד פיקס, אבל יש לי אפשרות למכור אותו במחיר סבבה (250-300 ש"ח) לחבר שמעוניין לשדרג מהקשיח הרגיל שלו. חשבתי לעשות זאת ולהוסיף עוד 200 ש"ח בערך ולקחת כונן 840 של סמסונג. מה דעתכם, האם שווה מבחינת הבדל ביצועים?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים, לאחרונה רכשתי 2 הרדיסקים זהים כל אחד 2TB . חיברתי אותם במערך RAID 0 . כשאני מנסה לחלק אותם ע"י התוכנה בזמן התקנת וינדאוס, הוא מחלק לי רק 2TB ועוד 1.6TB לא מחלק והם נשארים "באוויר" כלומר סוג של שטח מת שאני לא יכול לעשות איתו כלום . (כשאני מנסה לפרמט את השטח ה"מת" הוא כותב לי שגיאה) דברים שניסיתי לעשות : 1. לפרמט כל דיסק בנפרד - עובד תקין לגמרי. 2. לחלק אותם ביחד בתוכנת צד 3 - אותו דבר כמו עם התוכנה של וינדאוס, לא עובד. 3. עדכון ביוס של הלוח אם לגרסה אחרונה - לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה ? ההרדיסקים תקינים לגמרי, אבל ב RAID 0 לא עובדים בעצם במלוא תכולתם ואני יכול להשתמש רק ב 2TB . לא נתקלתי בבעיה כזאת אף פעם, למישהו יש רעיונות ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נוכן חיצוני נייד מסוג Samsung G2 Portable 500GB HXMU050DC סמסונג מלפני שבוע המחשב שלי לא מזהה אותו, הנורית על הכונן מהבהבת ולא נשארת יציב, וגם אין שום פעולה במחשב עקב החיבור.. אני לא מצליח להבין מה קורה לא וגם לא לגשת אליו בכלל... מה עושים, אשמח לעזרה.. תודה
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-