אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
קראתי שאורך חיים של SSD בשימוש רגיל הוא 5-6 שנים אך מנגד יש כאלו שאומרים שהם חיים יותר מהארדיסקים כמו כן קראתי שזו טכנולוגיה מתפתחת וכל שנה מצליחים להגדיל ולשפר את ה-SSD. אז אם אני קונה SSD כיום, כמה זמן הוא ישמש אותי עד שאצטרך להחליפו לחדש?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע כמה שנים לוקח לדיסק DVD (לצורך השאלה - SilverLine) להירס? בהנחה שהם נשמרים במקום שמיועד להם ולא נשרטים וכו'. כמה זמן הוא האורך חיים של דיסק? ובכלל כל דיסק מה האורך חיים? תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
תהיתי איך אני אפיק אורך חיים מירבי מהדיסק הקשיח שלי? זה דיסק של אחסון כי למשחקים ולמערכת יש לי כונני SSD נפרדים והרבה פעמים אני שם לב ושומע שהוא עוצר, ז"א ללא שימוש הוינדוס מכבה אותו. ואז כשאני ניגש לתכנים שלו אז יש לי מן דילאי של חצי שנייה, סאונד של ספין אפ ואז עולה. בעקרון זה לא מפריע לי מבחינת דילאי וכל זה, השאלה זה האם זה בריא לו שהוא כל פעם יעצור ואז שוב יאיץ, או שעדיף שיעבוד 24/7 רצוף...? כי נגיד אם אנחנו מקבילים את זה למכונית, זה לא בריא למכונית לכבות מנוע בכל עצירה, אחרת זה מעמיס על הסטרטר, על המצבר וגם על האלטרנטור, ושלא נדבר על זה שהולך מלא דלק בהנעה (לפחות ברכבים ותיקים יותר)
-
- 10 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
היי רציתי לשאול כמה זמן יכול הארד דיסק קשיח (HDD) להחזיק, בהנחה שאין תקלות בלתי צפויות? והאם הארד-דיסק SSD נחשב ליותר עמיד ואמין? כרגע יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים (500GB כ"א), לזכרוני בני יותר מ-6 שנים. ואני שוקל אם לשדרג אותם כפעולה מונעת.
-
- 13 תגובות
- 10k צפיות
-
-
הי. אני רוצה לקנות צורב פשוט, אבל חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר קצר. כלומר הפאנל הקדמי הרי קבוע (15x4 ס"מ), והשאלה היא האם יש אורכים שונים (שלי באורך 19 ס"מ). פשוט חשוב לי שהוא יהיה קצר יותר.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי שהרבה אנשים מציעים כאן את samsung 840 (הזול מביניהם) כSSD טוב. אבל חלק אחר אומר שמהירות הכתיבה שלו נמוכה והוא לא יראה איזשהם שינויים. אז בשביל משחקים, ו- Visual Studio 2010\2012 (קומפילציה של פרויקטים רציניים), איזה SSD כדאי לקחת? תודה.
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מחפש SSD למחשב נייח, קניתי כבר מחו"ל את הסמסונג 830 שאני רוצה לדחוף למחשב נייד Asus 73JH אבל לא היה לי זמן, כי אני חייב דחוף SSD למחשב הראשי אבל אני לא יודע איזה מבין ה 3. OCZ Technology 256GB VectorSamsung Electronics 840 Pro 256 GBCorsair Neutron GTX
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי 128GB מהמכירה הקבוצתית, אני מתעסק הרבה בתמונות ובוידאו... אז עכשיו יש לי כמה אפשרויות: 1.לשים עליו SYSTEM ולהשאיר כמה עשרות ג'יגה פנויים לעבודות דחופות שארצה לעבוד עליהן מהר. 2.לעשות חצי SYSTEM וחצי Caching 3.Caching מלא אז יש לי כמה שאלות (על חלקן ענו חלקית בשירשורים אחרים, אבל פה הכל מרוכז): 1.מה היתרונות של Caching בעבודת עריכת וידאו ואפטר (אם בכלל)? 2.האם אפשר לעשות Caching מכמה כוננים בו זמנית (הקבצים הכי פופולרים במערכת) 3.אילו תוכנות מומלצות לניהול Caching (בהנחה שאין לי תמיכה כזו בלוח אם)? 4.מה לבדוק בקבלת הSSD ובאילו תוכנות? 5.אילו הגדרות נוספות כדאי להגדיר בהתקנת SSD בביוס ו/או במערכת ההפעלה? אשמח אם תוסיפו שאלות לשירשור וכמובן תשובות
-
- 29 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז אני עוקב פה ושם אחרי העניין עם SSD לעומת HD ועד לא מזמן הייתי בטוח שהקונצנזוס הוא פחות או יותר "עזוב, זה לא שווה את זה". אבל עכשיו ב - Black Friday ודומיו אני רואה שהמבצעים שהכי מלהיבים פה את החבר'ה בפורום הם מבצעים על SSDים. למה בעצם? מבחינת עלות לנפח הם עדיין יקרים בהרבה(בהרבה בהרבה) ומהפורום הזה ממש למדתי שההבדלי מהירות בד"כ זניחים. אז מה הקטע? אנא הסבירו לי כי אני פשוט לא מבין
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.tomshardware.com/2006/11/27/15-years-of-hard-drive-history/index.html אי אפשר להגיד שאין שינוי ביצועים.. אבל מעניין מה היה קורה אם היו משווים מעבד מלפני 15 שנה להיום...
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום. מה ההבדל למעשה בין כונן 3.5 ל 2.5 מלבד המחיר וחיבור לחשמל?(חיצוני) אמינות?ביצועים? אודה לכם אם תפרטו לי כי אני ממש לא מבין את הקטע .
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא הבנתי מה עדיף SATA או ATA ומה יש SATA שאין ב ATA והאם עדיף לקנות אותו בכלל ?
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אז מהו הכונן הסטנדדרטי המהיר ביותר שיש כיום?, אני מדבר על כונן קשיח רגיל 7200RPM... לגבי הנפח לא משנה לי כל עוד זה מעל 100GB
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני אוטוטו מקבל את המחשב החדש, עם SAMSUNG EVO 840, ולפני שאני מתקין את הווינדוז הבנתי שעדיף להעביר אותו ל-ACHI (למרות שגם אפשר לאחר מערכת ההפעלה, למי ששוכח). עכשיו, קראתי שמומלץ לפני התקנת הווינדוז קודם לפרמט אותו (ניתן דרך ההתקנה) - יש בזה משהו? לעשות את זה? סיימנו עם השלבים הללו, התקנו את המערכת הפעלה וכעת אנחנו בדסקטופ. הבנתי שבודקים האם ה-TRIM פעיל ע"י הרצת הפקודה ב-CMD, ולאחר מכן, מה עושים? שמעתי הרבה דברים מעורבים. ביטול שיחזור מערכת ל-SSD, ביטול מצב שינה ל-SSD שינוי מקום כתיבת הקבצים הזמניים ועוד מספר דברים. גם הבנתי שיש את התוכנה של סמסונג שאמורים לעשות איתה משהו בקשר לביצועים.. מישהו יכול לעשות לי סדר כך שאני אקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל ולסיים עם זה כמה שיו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט לגבי רכישת דיסק של 120-160GB. יש לי נסיון של שנים עם WD והם היו אמינים. אך SYGATE נותנים 5 שנים אחריות וWD לא, האם זה לא מראה על מוצר אמין יותר? אשמח לשמוע דעות בעיקר מותיקי הפורום - איזו חברה תחזיק יותר זמן כנראה? המאפיינים של המהירות והשקט חשובים אבל פחות מהאמינות מבחינתי. תודה אנשים
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
-
-
המארז הוא CM690 הישן ואין בו מקום לדיסקים 2.5 אינץ' מה האופציות שעומדות בפניי? תודה!
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
סיגייט אישרה לאחרונה כי היא בודקת תלונות על "תקיעות" של הכוננים הנ"ל. לפי התלונות שהתקבלו, אין איבוד מידע, אבל הכונן מפסיק להגיב למשך פרק זמן של עד 30 שניות. בכל מקרה סיגייט צופה כי הפתרון לבעיה יהיה ברמת עדכון FIRMWARE. http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/11/11/2125227 http://techreport.com/discussions.x/15863 אישית לי יש כונן כזה בשימוש מספר שבועות, אבל הוא מותקן ביחידת NAS שעובדת בעיקר לצרכי גיבוי. בכל מקרה בשימוש שלי לא נתקלתי בבעיות.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רכשתי את הכונן המדובר (נפח 64GB, למרות שהנפח האפקטיבי הוא כ30 בגלל הoverprovision). בזמן הקנייה הדיסק הקשיח העיקרי שלי היה במעבדה אחרי תקלה, וכשבוע השתמשתי בכונן כSSD רגיל, ללא תקלות כלשהן, אם כי הביצועים יחסית לSSD היו בינוניים יחסית (יש לזכור שבSSD הביצועים עולים עם הנפח, וכאן מדובר בכונן מאוד קטן מבחינה פרקטית). כשקיבלתי את הדיסק שלי בחזרה, התקנתי את הכוננים בקונפיגורציה הנדרשת לשימוש העיקרי בכוננים כאלו. החדשות הטובות (בערך): אחרי התקנת התוכנה וההפעלה מחדש הנדרשת, הביצועים של הדיסק הקשיח הרגיל אכן עלו פלאים, לביצועים שמזכירים SSD. למה רק בערך? כי בהשוואה לדיסק SSD שCrucial באותה טכנולוגיה, לפי מבחנים ברשת, אפשר היה לצפות להרבה יותר מזה - וזאת למרות שהOCZ גדול יותר בנפ…
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
קראתי קצת בפורום כאן על SSD, וראיתי את המבצעים שיש ב-KSP ובאייבורי על ה-Corsair Force Series 3 120GB SSD. מכיוון שאני לא בדיוק חסיד של KSP או אייבורי, בלשון המעטה, חיפשתי על ה-SSD שבמבצע קצת מידע באינטרנט. זה מה שגיליתי: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95825 ציטוט מתוך ההודעה: CSSD-F120GB3-BK הוא הדגם ש-KSP ואייבורי מוכרות, לכן כדאי לדעתי לוודא מה המספר הסיריאלי של הדיסק. אני מניח שמספר גבוה בהרבה מ-1123 יהיה בטוח. בנוסף, כדאי לוודא שגרסת ה-firmware מעודכנת, קראתי שזה פתר תקלות למשתמשים רבים.
-
- 38 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
ה Vertex 3 max iops שלי עושה לי Freezing כמעט כל יום באופן אקראי, לאחר מכן הכונן לא מזוהה ויש צורך בכיבוי המחשב והדלקתו לזיהוי תקין של הכונן מסתבר שזאת תקלה ידועה בפורומים של OCZ בכוננים עם פירמוור 2.06+בקרי Intel (הכונן בא עם הגירסה,אין מצב לשנמוך או לשדרוג עדיין) קישור לפורום של OCZ http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89089-Vertex-3-Freeze-once-a-day-for-a-min-then-BSOD-afterward/page2 נכוותי שוב מ OCZ:( לבעלי V3 גם לכם זה קורה?
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, ראשית אני מבקש לסייג את מה שאומר להלן בכך שמדובר בנסיוני האישי ובנסיונם של כמה אנשים אחרים ברשת (בחו"ל) שכתבו על בעיות עם הצורב שבנדון בפורומים הבאים: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070501001439577&board_id=2&model=DRW-1814BLT&page=1&SLanguage=en-us http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=63&threadid=2145501 לאחר ההסתייגות לעיל, אבקש להזהיר את אלו הקונים את הצורב מהדגם הנ"ל. מסתבר שלאחר אחד או יותר נסיונות לצרוב lightscribe, הכונן מפסיק לקרוא/לצרוב CD -ים, אך ממשיך לתמוך ב DVD ים. בנסיון לפתור את הבעיה ניסיתי לשדרג/לשנמך גרסת firmware, להתקין תוכנת lightscribe מחדש, לנקות את עינית הצורב - שום דבר לא עזר. מסתבר שיש אנשים, ואני…
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
(נסיון שני... אתמול כשסיימתי לכתוב את ההודעה הזאת, האתר נפל) מעבר לעובדה שרוב המחשבים שיש לנו ביחידה שאני משרת בה הם של IBM ואנחנו מחליפים HDD-ים בקצב היסטרי, הייתה לי גם חוויה אישית לא נעימה איתם. יש לי HDD של IBM מסדרת ה- Deskstar 20GB. יום אחד, אני חש איטיות מטורפת בעבודה עם המחשב. החלטתי לעשות restart בריא כדי לאפס אותו על עצמו, ומה שקיבלתי היתה שגיאת "I/O ERROR: Unable To Read From Disk", כשהמחשב אמור לחפש boot record עליו. מיד הפעלתי את המחשב מ-HDD אחר וניסיתי לגשת אליו. למחיצה של ה-15 ג'יגה (שמכילה את כל המשחקים והשטויות והדברים הלא חשובים) הצלחתי לגשת בלי בעיה, אבל המחיצה של ה-5 ג'יגה, שמפורמטת ב-FAT32 ומחזיקה את מעה"פ שלי, את המסמכים, את ה-PST, אתרים שבניתי ושאר …
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום אחד הארדיסקים החיצוניים של 500 גי'גה(מקסטור בן שנה ומשהו שנקנה בחו''ל) התחיל מאתמול להיום פתאום להיתקע, לסרב לעשות איחוי(או אפילו ניתוח נורמלי לראות מה לא בסדר), להעתיק קבצים איטי, להיכנס אחרי שנה לתיקיות, ועוד..... עכשיו אני מפחד לגמריי, למה יש מידע חשוב שם, אין לי לאן כל כך להעביר אותו כי רוב הכוננים שהם מפוצצים, אז בזמן הקרוב אני אתחיל לפנות כמה שיותר ליתר בטחון אם הוא יחליט לא לעבוד בכלל יותר(אני מקווה בכלל שאוכל להעתיק הכל ממנו מבלי לקבל קריסה באמצע) יש לציין שהוא מתאמץ מאוד לקרוא ועשה טיקים קטנים כאלה במהירות... אולי הוא תכף יחליט לשבוק חיים! לעזעזאל. זה כבר קרה לי ככה בידיוק לפני ארבעה חודשים בקושי עם הארדיסק חיצוני אחר של ווסטרן דיגטל מסדרת מייבוק(500 ג'י…
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-