עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by sEEdy,

אני מעוניין לפרמט את המחשב שלי לקנות SSD ולהתקין עליו את המערכת הפעלה ואני לא מעוניין להוציא יותר מידי כסף עליו, מה הSSD הכי טוב שיש במחיר הזה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Styx,

שלום חברים עברתי פה על התגובות של אנשים וקראתי כמות נכבדת ממה שרשום פה והגעתי לדברים הבאים SSD: http://www.ebay.com/itm/Corsair-CSSD-N120GBGTXB-BK-Neutron-GTX-Series-120GB-Solid-State-Drive-SSD-SATA-/130988374286?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item1e7f83f90e והכונן http://www.ebay.com/itm/Seagate-Barracuda-1TB-7200rpm-64MB-Cache-SATA-3-3-5-Hard-Disk-Drive-ST1000DM003-/180843349204?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item2a1b1a84d4 תודה נ.ב עדיף שהמחיר של שניהם יהיה פחות 850 שקל

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. לוח האם הנוכחי, asrock H71M-DGS, תומך SATA2. בכל אופן, הייתי רוצה לקנות את הדגם שהרבה המליצו עליו מחפירה ארוכה בפורום: Seagate Desktop 3.5" 2TB 64MB SATA3. הוא יהיה בעיקרון גם הכונן הראשי בנייח, שיחליף את החצי טרה הנוכחי של היום (שישכב אחרי זה ככונן אחסון בלבד). ללכת עליו ברא שקט? תכלס אין הרבה אופציות, וזה הדגם המומלץ ראיתי. אבל בכל זאת רציתי לקבל אישור לפני הזמנה עריכה: יש אפשרות שארכוש את הגרסה של 1TB בסוף, כי בתכלס 2TB נשמע מאוד מיותר. אז מקווה שההמלצה על הדגם הנ"ל היא גם בנוגע לגרסת ה-1TB...

4. הדיסקים המומלצים בשרשור הנעוץ למעלה מתייחסים בעיקר למהירות הכונן. אני מחפש המלצות על כונן שמיועד לאחסון של תמונות שאני מצלם והעיבודים שלהן - מה שחשוב לי הוא קודם כל אורך חיים ואמינות מול מחיר (כי זה אומר לקנות שניים - אחד למחשב ואחד לגיבוי) . האם תוכלו להמליץ על כוננים בנפח 2-3 טרה למטרות אלו? בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ShayP84,

שלום, חג שמח. יש לי מחשב DELL Inspiron 15R SE 7520 i7 כרגע עם כונן 1TB במהירות 5400... הכונן מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית (פעם ראשונה שאני עובד עם כונני 5400 בעוד שאני רגיל ל7200 שהיה לי במחשב השולחני..).. בין אם זה עד שמעתיקים קבצים/מעלים תוכנות כבדות ותוכנות הורדות (לUTORRENT לוקח המון זמן לעלות כי הוא מאמת את ההורדות).. מינימום מקום אחסון: 250GB יש לי תקציב באזור ה1000 ש"ח (גמיש..), אבל אני לא מבין גדול בSSD...לפי הפירסומים והתכנים השיווקיים (ומאמרים/סיקורים פה ושם) ראיתי שה840 EVO של סמסונג לא רע מבחינת ביצועים-מחיר...אבל שוב, אני לא מבין גדול, זה רק לפי מאמרים...לכן אני שם פה את הפוסט... השאלה בגדול היא, כמובן, על איזה אתם ממליצים...ועוד שאלות כמו; האם זה מתאים למח…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by xDa,

שלום, רציתי לדעת מה ההבדלים בין שני אלו: http://www.tms.co.il/product/12275 http://www.tms.co.il/product/12935 תודה.

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  7. Started by guylederer0,

אהלן רציתי רק לדעת פרטים לגבי ה SSD הזה ... הוא נקנה מבאנדל של i7 4770K + s3500 160GB ב 1250 ש"ח בעיקרון הייתי יכול לחכות ( לא ידוע כמה זמן ) ולהזמין במקומו את ה 520 240GB ... אבל בגלל שאני לחוץ למחשב כרגע עשיתי את ההזמנה ... רציתי לדעת האם אני ממש יבחין הבדל משמעותי ב3500 והאם אני יכול לישון בשקט ... אשמח להערות ממכם ... תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by tamir70s,

שלום! רכשתי לפני 4 חודשים כונן חיצוני של seagate 1TB דגם STBX1000201 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834897 זה הדגם המדויק. השתמשתי בו ממש מעט כיוון שאני בצבא. שימוש פעם בשבוע לפעמים פעם בשבועיים, רק לצפייה בסרטים שאני מעביר מהמחשב ומחבר לטלוויזיה. הכונן אפילו לא יצא מהחדר, לא נפל, לא שום דבר. פתאום הוא הפסיק לעבוד, כשהוא מתחבר לטלוויזיה היא לא קולטת אותו והנורה לא נדלקת, וכשנאי מחבר למחשב הנורה לא נדלקת ומופיע שגיאה של windows שאי אפשר להפעיל את התקן USB זה. יש לי כ500 ג"ב של וידאו בכונן. מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את זה??? והאם יש משהו לעשות כדי להחיות את הכונן. חשוב לציין שכאשר הוא מתחבר להתקן הוא פועל כלומר שומעים אותו כמו שתמיד שומעים אותו ומרגישים שהוא עוב…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. ערב טוב וחג שמח יש ברשותי כונן חיצוני של היטאצי שהפסיק בפתאומיות לעבוד - אף סימן חיים, חשדתי בבקר USB פרקתי את האריזה הוצאתי את הכונן שנמצא בפנים 3.5" - חיברתי אותו למחשב והוא לא מראה אף סימן של חיים - לא מנוע ולא כלום - בביוס הוא לא מופיע . אני עושה משהו לא נכון ? החלפתי חיבורים גם של הSATA וגם של החיבור חשמל וכלום . עזרה תתקבל בברכה תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ניר_,

היי, יש לי לפטופ של alienware m15x חשבתי להאיץ אותו קצת עם SSD, ובתקופה הקרובה יש לי אנשים שנוסעים לארה"ב. אשמח להמלצה על כונן במחיר וגודל סבירים.. סדר גודל תקציב 100-150$ אולי עם מעט אפשרות לחריגה, תלוי במאפיינים. בנוסף ראיתי ש deal extreme התחילו למכור SSD של SANDISK נראה לכם שווה? תודה ניר

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  11. Started by ron11,

שלום אני צריך דיסק קשיח לגיבוי חשוב שיהיה אמין . מניסיון מהאנשים כאן שיש להם ושלא יתחיל "לזייף" אחרי כמה שנים , לא משנה לי המחיר העיקר שיהיה כמה שיותר איכותי ועמיד למשך השנים חשבתי לקנות של WD Caviar Blue 1TB WD10EZEX או Caviar Green 1TB WD10EZRX תודה רבה וחג שמח !

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  12. Started by omrij,

אתמול בלילה עשיתי קצת שטויות איכשהו בזמן שהתעסקתי בדיסק אחד, דיסק קשיח שני נמחק הדיסק היה מורכב מPARTITION אחד של NTFS מלא בקבצים הדיסק מופיע כרגע כGPT ורובו המוחלט של השטח UNALLOCATED צריך המלצה לתוכנה שתדע לשחזר את הכונן תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Sting,

שלום חבר'ה, אז קניתי את ה Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD לאחר שהקודם שלי הלך לעולמו (מה גם שהוא היה דגם מאוד ישן שלא מממש את הפוטנציאל של ה SSD) אבל עדיין אין ספק שלאחר שבוע עם ארד-דיסק רגיל אי אפשר להאמין איך הסתדרנו בלעדי ה SSD בכל אופן רציתי להראות לכם מבחנים ביצועים, אומנם המבחנים בוצעו עם התוכנה שסמסונג מספקת אך מה שמעניין בהם הוא השיפור הגדול בתוצאה לאחר מספר Tweaking בעזרת התוכנה של סמסונג, שחלקכם זנחו אותה אך נראה שהיא אכן מביאה מספר שיפורים משמעותיים, כמו כן רציתי לקבל חוות דעת על התוצאות. תודה מפרט תמונות 1. תוצאה לפני חלק מה- Tweaking (ה up to מציין לדעתי את מה שה- SSD אמור להגיע אליו לפי הדגם) 2. תוצאה אחרי ה Tweaking 3. תוצאה של אותו מבחן עם כו…

• 25 תגובות
    • 3.9k צפיות
  14. כונן האיחסון שלי כבר בן כמה שנים טובות וכבר מתחיל להראות סימני קריסה, הווינדוס מזהה אותו פעם כן ופעם לא ומקפיץ לי הודעות שגיאה מתוזמנות... כנראה שהגיע הזמן להתחדש. איזה כונן כדאי לי לרכוש שיתאים למפרט המחשב שלי (מופיע בפרופיל), ויותר חשוב לי לדעת איפה המחיר הכי משתלם מכיוון שזאפ כבר מזמן לא אובייקטיבי. תודה רבה !

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Raanan30,

היי. קניתי שלשום מחשב "משני" פשוט ביותר מכאן - http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=3479&CatCode= אני רוצה לחבר הארד דיסק ישן ממחשב אחר ככונן משני נוסף, במקום להעתיק את כל הקבצים שיש עליו אל ההארד דיסק החדש. החיבור שלו הוא כאמור IDE ובמחשב יש רק כניסות SATA. קניתי מ KSP את ממיר כלשהו - http://ksp.co.il/?uin=5269 אני מחבר את הצד של חיבור ה IDE אל ההארד דיסק הישן, ונותן להארד דיסק חשמל, בצד השני של הממיר יש שתי כניסות SATA וחיבור קטן לכוח (חשמל לממיר עצמו). חיברתי כבל SATA מהממיר אל לוח אם ולא עובד. לא ברור לי למה יש שתי יציאות (אשמח אם מישהו יסביר), אבל ניסיתי את שתיהן ושום דבר. ההארד דיסק הישן נדלק, אני שומע ומרגיש אותו עובד, הנורה על הממיר עצמו נדלקת כאינדיקצ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Chiba,

שלום יש ברשותי את ההרדרייב החיצוני הנ"ל: http://www.amazon.com/Seagate-FreeAgent-3-5-Inch-Drive-ST305004FDA1E1-RK/dp/B000ND75C0 יש סיכוי שהוא מת ואני רוצה לעשות וידוא סופי בכך שאחבר אותו ללוח-אם, אבל היציאות שלו לא מתאימות. ישנה דרך להמיר אותו? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  17. Started by composite,

שלום לכולם. ברשותי שני הארדיסקים ישנים. אני חושש שמצב רחוק מלהיות טוב. ביצעתי עליהם שתי בדיקות של תוכנות שאני שאני מרבה להשתמש בהן: SpeedFan, ו- HDTune. התוצאות מצורפות בשני הקבצים. הקובץ הראשון מציג שלוש בדיקות לאותו הכונן, והקובץ השני בדיקה אחת לכונן השני. לא יצא לי לערוך את שתי הבדיקות האחרות על הכונן השני. שאלתי היא: מה התוצאות למעשה אומרות? האם ניתן לסמוך על הכוננים ועל אמינותם לטווח ארוך? או שכנראה שהם הגיעו לסוף חייהם? ואם כן, ניתן איכשהו לתקן זאת? בנוסף, אני מחפש תוכנה שתעשה מחיקה תמידית ואמיתית (Secure wipe) לכונן. יש המלצות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 979 צפיות
  18. הגיע אלי דיסק חיצוני USB, שכנראה קיבל מכה קטנה אבל אני לא סגור אם זה הגורם לתקלה. כל נסיון להעתיק את הנתונים לא ממש מצליח, ההעתקה תמיד נתקעת, חלק מהקבצים מועתקים וחלק לא עם הודעת שגיאה. ברור לי שהדיסק תקול ועכשיו המטרה היא רק להוציא את הקבצים. ניסיתי עם photorec, acronis וכו', זה לא ממש מצליח, בין היתר הקריאה מהדיסק איטית בגלל הקושי לקרוא ממנו, השלמת פעולה של אחת התוכנות האלו תיקח מאות שעות. גם כלים כמו CHECK DISK לא ממש עובדים, שוב בגלל קריאה וכתיבה איטיים מאוד. הקטע שמוזר לי הוא שאני יכול לפתוח כנראה כל קובץ... אם אני פותח תמונה אני רואה אותה בסדר גמור, אם אני פותח סרט, גם אז רואים בלי תקלות. ברגע שאני מנסה נגיד להעתיק את הסרט אז זה כבר נתקע. אני לא מבין למה לקרוא ולפתו…

19. Started by moranl,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח למחשב הנייח שלי על מנת לאחסן סרטי HD בערך 10 ג'יגה כל סרט אני צופה בהם בטלויזיה חכמה דרך PLEX עד עכשיו אני משתמש בכונן רשת ( ללא חיבור קווי MY BOOK) אבל משום מה יש לי כל הזמן קטיעות בשידור הרציף ( אחת לחצי שעה ) ולכן אני מעביר כל פעם סרט לכונן קשיח במחשב וצופה דרך ספריה בכונן קשיח שהוא לא כונן רשת. חשבתי לקנות כונן כונן פנימי של WD בגודל של 2-3 טרה. אני מעוניין בכונן איכותי שיהיה גם מהיר וגם אמין (צריכת חשמל לא חשובה לי לדוגמא) איזה כונן מומלץ? מה סדרי הגודל של מחיר לכונן כזה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  20. Started by Tov_Tov,

אני מניח שאין יותר מידי התלבטות בתחום אבל עדיין רציתי להתייעץ, אני מעוניין להזמין מEBAY התקציב הוא עד 100 שקל מצאתי את המוצר הנ"ל http://www.ebay.com/itm/WD-My-Passport-2-5-2-5-inch-External-Hard-Drive-Storage-USB-3-0-SATA-Case-Box-/330951386840?pt=US_Drive_Enclosures_Docks&hash=item4d0e3d66d8 רק שיש כמה דברים שנראים לי מוזר לא מצאתי בשום מקום באתר של WD שבכלל קיימת אופציה כזאת לקנות מארז בנפרד וגם בתמונה של המוצר הכבל USB הוא לא כחול ככה שאני בספק אם זה באמת USB3.0 מצד שני המוכר מכר כבר 185 כאלה והמחיר לא רע בכלל.. מה אומרים? יש גם בTMS ב100 שקל מארז של AGESTAR אבל הוא לא נראה כאילו הוא שווה את הסכום הזה.. http://www.tms.co.il/product/8466 אני מחפש שיגן ברמה גבוהה …

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  21. שלום רב, אני חדש פה, ומוכרח לציין שנראה מאד מעניין ותוסס, נראה שיש הרבה מה ללמוד. Hope I could keep up ובכן, אני ניצב בפני התלבטות בין רכישת HD חיצוני (עדיפות ל"2.5, ניידות זה תמיד עדיף) לבין רכישת HD רגיל והרכבתו בתוך מארז מותאם עם איוורור וכדומה. אני מעוניין בגודל של בין 1-2TB. זה גם נשמע נחמד ומעניין להרכיב לבד, השאלה כמה זה קשה... מהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאופציות? בשבילי מה שהכי חשוב באמת זה אורך חיים ואמינות. אני מוכן להשקיע עוד כסף ועוד זמן ולהרכיב בעצמי או בסיוע של איש מקצוע, העיקר שהמוצר לא יתפגר אחרי חצי שנה-שנה. כמו שHD פנימי של מחשב לא מתקלקל לאורך שנים, הייתי רוצה גם אחד כזה חיצוני. רב-תודות ושבוע נחמד! אורי.

• 37 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by mavingadol,

אני מעוניין לרכוש כונן כזה מ RSM המחיר שם 580 ש"ח . האם הדגם טוב ואמין ? האם המחיר משתלם ? ראיתי שיש את הדגם הרגיל , האם הEVO הוא באמת יותר טוב ושווה להשקיע עוד 50 שקל ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by DORAZABI,

אני לא כל כך מבין בSSD רציתי לדעת מה היתרונות הבולטים בכונן זה ומה החסרונות? והאם שווה לשלם עליו 500 שקל.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by leaky,

היי, יש לי 2 HDD שהיו במחשב נייח,אחד בנפחד 1TB והשני בנפח 1.5TB(שהיה פעם כונן חיצוני). עכשיו המחשב הנייח מת, ורציתי לשאול אם יש דרך להשתמש בכוננים האלה במחשב הנייד(דרך USB או משהו כזה?) אחד הכוננים היה חיצוני פעם, עד שנשבר המארז פלסטיק ולא הייתה לי ברירה אלא לשים אותו במארז המחשב ולחבר אותו. אבל כזכור לי בתקופתו במארז הוא צרך גם חשמל משקע נפרד (במקום מהמחשב) ולכן אני לא בטוח אם זה אופציה פשוט לחבר את הכוננים עם USB.. אני רק רוצה לחדד שאני לא מתכוון להתקין מע' הפעלה או משהו כזה על הכוננים, אבל יש בהם הרבה מידע חשוב שאני כן צריך להשתמש בו לא מעט. אשמח לשמוע הצעות לפתרון..

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  25. ברשותי 2 דיסקים קשיחים שיושבים מחוץ ללפטופ בחוסר מעש. אני רוצה לחבר אותם לתחנת עגינה וטבעתי בים הדגמים השונים שקיימים. הדבר היחידי שהבנתי מהרשת שעדיף חיבור USB3 למישהו יש המלצה על אחד? התקציב נע סביב 300 ש"ח, לא מעבר...

• 1 תגובה
    • 963 צפיות

דיונים חדשים בפורומים