עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by krispelj,

שלום, בעקבות הקניה הקבוצתית של כונני סמסונג, כונן הSSD הקודם עבר לHTPC. הHTPC מבוסס על מחשב ישן, בעל לוח אם http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2178#sp. מערכת ההפעלה הועברה כבר והכל פועל. רציתי לדעת האם יש לי אופציה כלשהי להאיץ את פעולת הSSD על המחשב הישן? לצערי לא מצאתי את אופציית הAHCI בBIOS כך שזה כבר פחות טוב, אבל אם מישהו מכם יודע על איזה טריק או יש לו איזו עצה על מנת לגרום לגרוטאה הישנה לזוז אפילו מעט מהר יותר, זה יהיה ממש נחמד תודה!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by NoamS,

מה טוב יותר לדעתכם? הסיגייט הבא טוב יותר מהבחינה הזו שיש לו חיבור USB 3 חוץ מזה הם אמורים להיות אותו דבר. העניין שWD אמורים להיות כביכול "טובים יותר". מה דעתכם? דיסק קשיח חיצוני Seagate דגם Expansion Desktop STBV2000200 נפח 2TB חיבור USB 3.0/USB 2.0 מול דיסק קשיח חיצוני WD דגם Elements Desktop נפח 2TB חיבור USB 2.0

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by srulikg,

שלום. הבנתי שמדיות לצריבה של Verbatim הן הכי טובות. במיוחד של DVD. לצערי, אין אותן בקרביץ או באג ואני צריך כל הזמן להזמין מהאינטרנט. בבאג מצאתי מדיות של Silverline. אני צורב תמיד סרטים על דיסקים של DVD. האם זה ממש משנה אם אני אצרוב על דיסקים של Verbatim או Silverline? מה ייתנו לי דיסקים של Verbatim על פני דיסקים אחרים, של Silverline למשל?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שאלה בכותרת, זכור לי שיש משו כזה RADE 0 \ 2 \ 5\ 7 \ 10 הדבר היחידי שמעניין אותי זה ביצועים ולא גיבוי חם של כוננים או כל תכונה אחרת של RADE .

5. 1. הכי חשוב לי שהוא אמין מבחינת תקלות. 2. לאחר מכן, חשובה לי האחריות (שתהיה מחנות אמינה וכמה שיותר שנים). 3. כמובן אני מעדיף דיסק כמה שיותר מהיר, אך לא אם זה מייקר בהרבה את המחיר. 4. נפח רצוי מינימום 2TB. 4. שהמחיר יהיה כדאי בייחס לנפח. 5. לא חשוב לי אם הוא פנימי או חיצוני. 6. כן חשוב לי, שאם הוא חיצוני, הוא יהיה ללא כבל חשמל (אלא רק USB). לכאורה הדגם WD5000AVCS הכי משתלם שמצאתי - פנימי, 2TB, של WD, ב 340 ש"ח אבל נראה לי שזו טעות (או רמאות) והדגם הזה באמת רק 500GB. האם אני צודק? http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22979241 אח"כ מצאתי את הדגם WDBAAU0030HBK - חיצוני, 3TB, של WD, אבל USB 2, ב 564 ש"ח 2 החנויות הללו הן אותה החנות ולא מצויין כלום לגבי …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by 11GnR,

כל מה שהצלחתי למצוא באינטרנט זה בלאבלאבלא הכוננים המודרניים חיים לנצח לא צריך לעשות שום דבר, למה קנית SSD. השאלה שלי היא האם יש משהו בכלל שמשתמש בתיקיות האלה שמרוויח מזה שהם על SSD מבחינת המהירות, או שסתם זה לא יעשה בכלל שום הבדל מבחינת מהירות, ואין סיבה שזה יהיה על הSSD וירשום כל יום איזה כמה גיגה מיותרים ?

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  7. Started by Tzach_n,

הזמנתי הרגע כונן SSD 840 Pro של סמסונג וכונן 3TB Caviar Black במחיר מציאה מאמאזון שאמורים להגיע אליי שבוע הבא. ואז עלתה לי בראש המחשבה אם עשיתי טעות מבחינת SATA 4 שאמור לצאת אבל עוד לא ידוע מתי. לגבי הכונן 3TB פנימי אין לי שום דאגות כי כונן קשיח רגיל בחיים לא מסוגל להגיע למהירות כזו. השאלה לגבי ה-SSD, מכיוון שהכונן הזה מנצל את SATA3 במלואו אולי הייתי צריך לחכות ל-4? מצד שני אי אפשר לדעת מתי זה יצא בכלל וגם כמה ביצועים נוספים אני ארוויח מ-4 כשיצא. אבל השאלה היא אם מכיוון שה-SSD הזה מנצל את 3 במלואו, יהיה שיפור במהירות שלו כשיצא SATA 4 או שהוא תמיד יהיה מוגבל -500MB? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Tzach_n,

שלום לכולם, שאלה לי, ב Windows 7 בזמנו כשהייתי ניגש לתקייה שמכילה המון קבצים מעל 50GB נגיד, הכונן היה מתעורר והיו לוקחות 2-3 שניות לפני שהתיקייה הייתה מוצגת, מה שאומר המערכת ההפעלה הייתה מכבה את הכונן ומעירה אותו כשמתבקשת גישה לדיסק. למרות זאת -8 למרות ששיניתי את הגדרת Turn off hard disk after ל-1 דקות, לא נראה שהכונן ממש נכנס למצב השעייה וניתן לגשת אליו במהירות. חבר שלי עם אותו כונן עשה ניסוי, השאיר את המחשב דלוק כל הלילה ובבוקר ניגש לכונן ואמר שהוא בבירור שמע אותו נכנס לפעולה ומתחיל להסתובב שוב. השאלה שלי היא האם לכוננים האלה יש מערכת השעייה פנימית שמחליטה מתי להפסיק לסובב את הדיסק? או שבכלל הדיסק תמיד אמור להסתובב ו-8 פשוט הרבה יותר יעיל מ-7 ומצליח להעיר אותו מהר יותר.…

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  9. Started by Lackluster,

אהלן יום אחריי שכנראה עיצבנתי את הSEGATE 1TB השמן שלי שזקוק לחשמל עם 2.5" WD PASSPORT חדש הוא החליט ליפול לי מהשידה ועשה בעיות. אחריי כמה שעות הפסיק לעבוד והUSB שהיה מחובר אליו התחממם משהו מטורף (כמעט נכוויתי זה לא היה אמיתי). חיברתי עוד פעם עבד ואז עוד פעם נכבה. זהו עכשיו כבר לא עובד לא מתחממם לא כלום אין אור ירוק ואם אני מחבר אותו הוא טיפה מזמזם אבל לא מתחיל באמת. היו לי עליו סדרות בגדול אבל עוד כמה דברים - יש אפשרות לשחזר?

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  10. שלום לכולם! הצורב שלי מת, ואני רוצה לקנות צורב חיצוני. שני הצורבים שעומדים על הפרק הם: SAMSUNG X8 SE-208DB LG GP30NB30 לסמסונג יש USB3 אבל גודל ה cache שלו הוא 1mb ל LG יש רק USB2 אבל גודל ה cache שלו הוא 1.5mb המחיר של שניהם דומה מאוד. מה דעתכם? יש למישהו ניסיון או המלצה על אחד מהצורבים הנ"ל או על צורב אחר? תודה!

• 30 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by yosi b,

של חבר שלי. היה במעטפת לחיצוני של lacie, ובגלל בעיות במגעים חבר שלו ש'מבין' (כמה נזקים הם עושים...) פתח את הארד דיסק (את הכונן עצמו) וכעת הוא לא עובד. לפי מה שה'מבין' הזה אומר הוא רק פתח וסגר כמעט מייד. כשמחברים אותו הוא משמיע רעשים עדינים של שפשוף צורם במשך כמה פעמים ומפסיק. לפי התחושה ביד הוא לא מסתובב. האם יש מה לעשות עם זה. יצויין כי התוכן לא כל כך חשוב כמו הדיסק עצמו. אשמח לתשובתכם

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  12. קודם כל בלי קשר למהירות - SAMSUNG MAGICIAN בווינדוס 8.1 מעיר את המחשב מSLEEP MODE תוך 30 שניות ושולח אותו חזרה תוך 2-3 דקות, בלי סוף, מהרגע שהוא נכנס לSLEEP עם טיימר. אני חושב שזה קורה רק אם משתמשים בMAX PERFORMACE/RELIABILITY/SPACE. הפתרון הוא לבטל אותו מהתוכנות שעולות בהדלקה, הRAPID הוא תהליך נפרד אז אין בעיה. ממליץ לשים לב - המחשב שלי נדלק ונכבה בערך 200-250 פעמים בגלל זה במשך לילה שלא שמתי לב. עכשיו בנוגע למהירות - אני בדקתי עם הMAGICIAN ורציתי להגיע למספרים שכתובים שם (בודקים עם RAPID כבוי). מה שהוריד לי היה: - דרייבר AHCI של MS. צריך להוריד את החבילה של הדרייבר RAID+AHCI עם התוכנה של הRAPID STORAGE מהאתר של הלוח אם. אני ממליץ גם להתקין את הRAPID STORAGE, יש שם …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Lackluster,

אהלן D: התחדשתי בעוד כונן קשיח חיצוני, כבר יש לי אחד של SEGATE 1TB מחובר לחשמל פועל 24/7 כבר שנה וחצי שנתיים כמו שעון, עכשיו ראיתי ש1TB לא מספיק לי אז הלכתי על 2, ועוד יותר התלהבתי שראיתי שאין צורך בחשמל! כזה אלגנטי קטן ויפה השאלה שלי היא האם אני יכול להשאיר אותו דלוק 24/7 בלי חשש (למשך כמה חודשים), אין לי עליו דברים חשובים יותר מידיי אני רק משתמש בו כפתרון זמני לשיתוף קבצים באתר טורנטים בגדול אמנם ה1TB ישאר דלוק תמיד למטרת שיתוף קבצים. אני מתכנן להביא מחשב חדש בקרוב שבו אני אשים כנראה 2TB גם כן אז הפספורט החדש ישמש כגיבוי לדעתי.

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  14. Started by nec_000,

לאחר רכישת מותג IBM/Hitachi ע"י WD אשתקד, לצערי כוננים ממותג IBM/Hitachi כבר כמעט ואין להשיג זולת הגרסא הבכירה שלהם 4TB, אך זהו דיסק גדול מדי ויקר מדי עבור הדרישות שלי. כוננים חדשים ממותגים של segate ו- WD, יש לי נסיון רע רב שנים עימם במיוחד עם WD שלא היה אחד ששרד יותר מ 3 שנים בלי למות בדרך. מעולם כונני IBM/Hitachi לא מתו לי באמצע החיים, מעולם. מצאתי אפשרות לרכישת IBM/Hitachi משומש ללא אחריות בנפח 2TB מסדרה: http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/155901D3B251D9A9862577D50023A20A/$file/DS7K3000_ds.pdf תת דגם HDS723020BLA642 המחיר המבוקש 300 ש"ח שזה בערך מחצית ממה שעולה כונן 2TB חדש כיום. אשמח לשמוע חוות דעת לכאן או לכאן בטרם הנני מסתכן עם רכישה שכזו, לרבות נסיונכם …

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by roeesnir,

דיסק קשיח של סמסונג, דגם HXMU0250DA/G82 PCB - M7U 399 REV.01 לא איכפת לי גם לקנות את כל דיסק הקשיח.

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  16. שלום לכולם. שאלתי היא האם הכונן http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148784 Seagate Constellation ES ST1000NM0011 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Enterprise Hard Drive Bare Drive יתאים ללוח אם gigabyte ga-ma770t-ud3 http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3297#sp אני שואל משום שהכונן הוא Interface SATA 6.0Gb/s ובלוח אם רשום 6X SATA 3Gb/s connectors supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices האם הלוח אם יעבוד עם הכונן הזה?

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  17. Started by kletsman,

שלום. קניתי לפני שבוע הארד דיסק של seagate baracuda 3tb אתמול נתקע לי המחשב ונעלם לי הכוננים שלו מהמחשב שלי. האם ההארד דיסק נדפק?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by iidoido,

היי, קניתי את ה-SSD מהקנייה הקבוצתית ומאז הוא משמש אותי ככונן ראשי וככונן C. את כונן ה-HDD שלי החלטתי לשים ככונן משני, כונן D. העניין הוא שאם לפעמים אני מחליט להכנס לדבר כלשהו שנמצא בכונן D, לוקח לזה זמן. ולמה אני מתכוון? אם לדוגמה אני נכנס לתיקייה בתוך כונן D או פותח קובץ, הוא לא מגיב במשך כ-2-3 שניות ותוך כדי אני שומע את הכונן כאילו פתאום "מתעורר", ומתחיל לעשות רעש של "חושב". יש דרך להעלים את התופעה הזאת ושיעבוד כל הזמן ויגיב מהר בהתאם? ניסיתי למצוא פתרונות באינטרנט אבל לא ממש הצלחתי למצוא משהו שתואם לבעיה שלי. אשמח לעזרה, תודה.

19. המחשב שלי יחסית ישן ועם SATA2 עד שאתחדש במחשב חדש, רציתי לדעת אם התוצאות האלה תקינות התקנתי את הSamsung magician ועידכנתי גירסא. תודה. המפרט של המחשב: intel q9450 gigabyte GA-EP45-DS3 4gb ddr ATI hd4850

20. Started by ngordon1,

שלום, לפני שנים השתמשתי באייפוד 5G 80GB. באיזשהו שלב הכונן הקשיח שלו נדפק והתחיל להכנס לסיבובים אינסופיים ולהתקע. קבעתי (בלי הרבה ידע) שהכונן נדפק. יכול להיות שלא. אבל אני די בטוח שכן. בכל אופן, יש ברשותי כונן קשיח (MK3265GSX) וחשבתי לששלב באיזשהי צורה בינו ובין האייפוד ליצירת קופסת מוזיקה אחת. יכול להיות מעניין לסלון. זה הגיוני בכלל? הכונן של האייפוד הוא מדגם MK80106AH ויש לו חיבור ZIF, חיבו שונה מזה של כונן 2.5" סטנדרטי. הבנתי שיש מתאמים לדברים האלה (אבל! כל אחד מהכוננים דורש מתח שונה. זה של האייפוד 3.3V ב0.5A וה-2.5" 5V ב-1A). בקיצור, שאלתי היא: האם אפשר לשלב בין השניים? אם כן, איך? איזה מתאם ואיפה לקנות? ומה שיקולי צריכת האנרגיה? תודה רבה מראש וכו'

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  21. SSD :Drive #1 - INTEL SSDSA2M160G2 (149 GB) ssd x25-m 160gb Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-UD3L windows 7/8 64bit איזה עוד פרטים חשובים צריך ?

22. Started by נערי,

ישנו דיסקאונקי באליאקספרס במחיר אטרקטיבי, והייתי מעונין לדעת האם זה נראה לכם מזויף? מדובר ב512 ג"ב, במחיר של 106$ לעשר יחידות, דהיינו 10.6$ ליחידה. להלן הקישור למוצר: http://www.aliexpress.com/item/C008-4GB-8GB-16GB-32GB-64GB-128GB-256GB-512GB-USB-2-0-Flash-Memory-Stick-Drive/1414584212.html

23. היי, יש לי כרגע 500GB של WD במחשב שכבר בהחלט לא מספיקים לי, לכן חשבתי לצרף עוד כונן של 500 או טרה האם ישנה אפשרות להוסיף כונן מבלי לפרט את המחשב וחלק את המקום מחדש אלה פשוט כאוד כונן במחשב? ושאלה נוספת האם 2 כוננים יכולים להיות שונים? מבחינת דגם,חברה מהירות נפח וכו'? במידה וכן אפשר לקבל המצלה לכונן טוב באזור ה350 ש"ח מKSP? (פשוט שם הכי נוח לי לקנות) תודה (:

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  24. אהלן, יש לי תלושי שי באמאזון שאני צריך לנצל, ובתחילת דצמבר חבר שלי נמצא בארה"ב ויכול להביא לי משלוח משם. אני מעוניין לקנות אחסון קשיח פנימי וחיצוני, ואולי גם SSD לשיפור ביצועי הקשיח הפנימי. אודה על המלצותיכם בעניינים הבאים ; הכי חשוב לי אמינות -- לא מעוניין בקריסות ובהחלפות יבואן, ככל שניתן להימנע מזה. על איזה קשיח פנימי תמליצו מהמבחר ב-amazon? יספיק לי 1TB, אבל אם 2TB הרבה יותר משתלם, גם טוב. אני לא מבין ב-SSD פנימי. האם זה יכול לשפר משמעותית את ביצועי הקשיח הפנימי אם ישמש לו כקאש? במקרה זה, על מה תמליצו מאמאזון? נפח 128MB או 256MB, או הגודל המקובל בימינו, מה שעדיף. הבנתי כי קשיח חיצוני ידרוש חיבור לשקע חשמלי אם הוא 3.5". האם יש הבדל ניכר במהירות כתיבה/קריאה לעומת 2.5"?…

25. Started by בן אור,

שלום אני חושב לקנות כונן ssd על מנת לשפר ביצועים בעבודה על הרבה קבצים קטנים, קובץ ממוצע הוא בין kb אחד ל5 והם ובדרך כלל יש לי מספר מאות, כונן ssd יוכל ליעל לי את העבודה, נכון? בנוסף יש לי כמה קבצים של גיגות שאני קורא וכותב אל נקודות בתוך הקובץ, גם לזה ssd יוכל לעזור? בנוסף יש לי הארד דיסק של tb שמכיל את מערכת ההפעלה, מספר תוכנות והקבצים הבעייתיים ואני לא רוצה לנהל בעצמי מספר כוננים, אם אני קונה כונן ssd אני רוצה שהוא ייעל לי את הכל בלי שאצטרך להתקין עליו תוכנות אז בתכלס לשאלה, יש תוכנה שתאפשר לי להגדיר את ה ssd כקאש להארדדיסק? אני צריך שהיא תחליט לבד אילו קבצים הssd צריך להכיל, אין צורך להשתמש בשטח אחסון של ה ssd כשטח אחסון יש צורך שהקאש ידע לנהל גם מחיקות, אם אני מוח…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.