אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה הכונן החיצוני שלי לא עובד באופן תקין. הוא לא נפל או משהו כזה בכלל... רציתי להדליק אותו ואז זה השמיע רעש של סיבובים ו"תיקים" כאלה שחוזרים על עצמם. נקנה לפני 5 שנים כך שאין אחריות כבר לדעתי. מישהו מזהה את הבעיה? המלצה למקום טוב לתיקון? נ.ב. יש לי שם חומר חשוב אז לקנות כונן חיצוני אחר לא בא בחשבון. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
שלום. יש לי דיסק קשיח Seagate Constellation ES ST1000NM0011 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148784 ניסיתי היום להתקין עליו מערכת הפעלה WIN7 אבל על המסך מופיע ההודעה 3rd master hard disk error בביוס הוא מזוהה בשמו אבל נפחו 0 בעת ההדלקה אני מרגיש שההארד דיסק נכנס לפעולה לשתי שניות ומפסיק. האם ההארד דיסק מקולקל או אוליי אי אפשר להתקין על הארד דיסק זה מערכת הפעלה? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להחליף את ה HD בלפטופ שלי (יש דיון אחר על למה). ממה שקראתי לדגם של הלפטופ של (Acer Aspire S3) חייבים כונן בעובי של 7 מילימטר, בעוד רוב הכוננים הם בעובי 9.5 מילימטר. אני לא מוצא כונן כזה מחיפושים ברשת לרכישה מיידית בארץ. אתם מכירים אולי איפה אני יכול למצוא כונן כזה? הנפח לא מאוד חשוב, בין 120 - 320 GB זה בסדר.
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום,יש לי כונן חיצוני 2.5 שהוא USB 2,האם על ידי החלפת אריזה[הוא בכללי פנימי ששמתי אותו באריזה עשיתי אותו חיצוני] עם USB 3 זה יעבוד והוא יהיה USB 3? או החלפת אריזה לא תעזור גם אם היא עם USB 3 זה ישאר USB 2[קצת העברת נתונים] תודה רבה
-
- 25 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, הלפטופ נהיה איטי מאוד עד רמה שאי אפשר לעבוד איתו והחשד שלי זה ההארדיסק. מצורף benchmark מ HDTune. ממה שאני מבין הנתונים האלו זוועתיים - אני צודק? יש משהו נוסף לבדוק לפני שאני מגיע למסקנה שצריך להחליף HD?
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכם. רציתי לשאול איזה כונן מומלץ יותר (בחינת עמידות ופחות סיכויים להידפק) 2.5 או 3.5 בהנחה שאני לא הולך להסתובב איתו והוא יהיה על השולחן בבית. או שבכלל אין הבדל ? ואשמח המלצה לכונן חיצוני איכותי 1TB. תודה ושבת שלום!
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
היי שלום לכולם. אני קניתי עם אבא שלי טלוויזיה חדשה. שמתי שם כונן קשיח Seagate FreeAgent Go כשהטלוויזיה ביקשה ממני לשים אותו למטרות הקלטה. עכשיו, לא ממש הבנתי שהוא אומר פירמוט, זה אומר למחוק הכל מהכונן, ולא ממש יצא לי להבין מה הטלוויזיה תעשה לכונן הנ"ל. אז הכל נימחק לי, ואני בבעיה שבמחשב אי אפשר להשתמש בכונן. הוא נעלם. המחשב מזהה את ההתקן, אבל לא מראה לי את הכונן שאמור להיות בשם G. אשמח לדעת מה עליי לעשות בשביל לתקן ולהחזיר את הכונן לקודמתו או את התקנה של הכונן? האם יש אפשרות לשלוח אותו לתיקון? או שאעדיף לקנות חדש? אשמח לעזרתכם
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
בס"ד בשעה טובה, רכשתי Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 מאייבורי באיילת, ב ₪542. איך אני יכול לדעת מתי יוצר הדיסק הקשיח? כתוב עליו שיש להיכנס ל www.seagate.com/beyond-2TB להשלמת ההתקנה. האם זה חשוב? אני משתמש במערכת הפעלה Windows 7 בגרסת 67 ביט שלא מותקנת על הדיסק הזה ומתכוון להשתמש בו ללא חלוקה למחיצות. אילו פעולות חשובות יש לבצע לפני השימוש בו? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ערכתי את הדיון כי הבנתי שמה שאני מחפש זה SSD ולא גיבוי המידע שלי. אני לא יודע איזה SSD לקחת, אני מתלבט בין: Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM לבין Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch אני לא ממש מבין בזה, אני הולך לכיוון החיסכון, הסמסונג זה הגבול של התקציב שלי ושמעתי שהוא מאוד מומלץ אבל אולי אני לא צריך יותר מהkingston. מה עדיף? הוא מיועד למערכת ההפעלה ועוד כמה תוכנות
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים. למישהו ידוע על איזו תוכנה שעושה את מה שה my cloud של wd עושה בלי לקנות את הדיסק הזה? יש לי יותר מ 5 טרה לצורכי גיבוי , ככה שאין לי צורך בדיסק עצמו אם יש דרך להשיג תוכנה כזאת ללא המוצר הפיזי עצמו. תודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
לאחר ארגון הקניה הקבוצתית שלא יצא לדרך לצערי.. היכן ניתן להשיג Samsung Evo 250 במחיר הנמוך ביותר? תודה על המידע.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה איזה כוננים לחבר לאיזה יציאות בלוח האם שלי. יש לי מחשב נייח עם שני כוננים קשיחים 1) SSD - CRUCIAL M4 128GB (מחיצה עם ווינדוז, מחיצה עם לינוקס) 2) HDD - SEAGATE BARRACUDA 1TB (בעיקר תמונות, מוזיקה, סרטים, ופרוייקטי תיכנות שונים) לוח האם שלי הוא: Gigabyte H77-D3H שני הכוננים הם SATA 3 ומחוברים לשתי היציאות המתאימות בלוח. לאחרונה המקום בSSD החל להצטמצם וקניתי SSD נוסף - Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce V300 אני מתכנן להסיר את התקנת הלינוקס מהSSD הקיים ולהתקין על הכונן החדש. השאלה היא האם כדאי לחבר את הSSD החדש לסאטה 3 במקום הHDD ואת הHDD להעביר לסאטה 2, או שכדאי לעשות משהו אחר שיהיה יותר יעיל מבחינת ביצועים?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכיוון הוא בין 2 או 3 TB, בהאתם למה שיותר משתלם המטרה המרכזית הוא לאחסן מידע מתחלף, כמו סרטים למשל (כאשר סרטים לרוב יפעלו בסטרימינג מהכונן הזה) המחשב דולק באופן קבוע למרות שרוב היום לא בשימוש (ללא מצב שינה, אגב ממליצים להכניס למצב שינה? כולל HD?) מתלבט בין: WD RED WD BLACK SeaGate כלשהו הבנתי שבכוננים של SeaGate יש מספר דגמים שמיוצרים במקומות שונים עם מספר פלטות שונות, יש דרך לבחור את הטוב שבהם? בכל מקרה אשמח לדעת מה אתם ממליצים ולמה המון תודה נ.ב אני עם לוח יחסית ישן asus commando, ככה שלפי מה שאני זוכר הוא תומך רק ב SATA1 לצערי... כדאי לרכוש בקר? משתלם בכלל?
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני עורך תמונות בפוטושופ ולייטרום ומכיוון שאני מצלם בraw כל קובץ שוקל בערך 40-50 מגה בייט ולכן חשבתי לקנות כונן SSD. המצב הוא כזה : יש לי מחשב נייד ובו : I5 3210 עם 8GB זכרון וכונן SSD בנפח 128GB בצורת MSATA + כונן קשיח רגיל בנפח 500GB וכרטיס מסך מובנה. מחשב נייח ובו: E8400 עם 4GB זכרון וכרטיס מסך HD5850 + כונן קשיח רגיל בנפח 250GB. האם הייתם משדרגים את המחשב הנייח ומוסיפים לו יותר זכרון וכונן SSD ? *כרגע לצורך עריכה אני פשוט מחבר את המחשב הנייד כל פעם למסך הראשי שלי ועורך את התמונות,מה שמפריע לי זה שאני לא יודע אם הכרטיס מסך המובנה שיש לי בנייד משפיע איכשהו על הצבעים לעומת ה 5850 שיש לי בנייח. *האם כונן SSD עם נפח קטן של 64GB יספיק לווינדוס,פוטושופ ולייטרום או שאני…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום, נתקלתי בשני דיסקים קשיחים חיצוניים של Western Digital בנפח 3TB במחירים דומים. להלן שני המוצרים: http://ksp.co.il/?list_compare=.13384..21376 1. מהם ההבדלים בין שני הדגמים למעשה? 2. האם שני הדגמים תומכים במערכות ההפעלה Windows 7 ו-Windows 8? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כונן חיצוני WD My Passport 1tb שמתנתק לאחר כמה דקות של העברת קבצים. יש לי בלוח האם שתי יציאות USB 3.0 מאחורה, ניסיתי לחבר אותו לשתיהן, כל פעם ליציאה אחרת, ובשתיהן זה התנתק לאחר כמה דקות באמצע העברת קבצים. עכשיו חיברתי כונן חיצוני אחר שיש לי ובינתיים עברה אולי חצי שעה או שעה וזה מעביר קבצים בלי להתנתק, מקווה מאוד שימשיך כך. חוץ מזה שהכונן מתנתק, המחשב מזהה אותו והוא עובד תקין אך אי אפשר לעבוד כך כאשר הוא מתנתק באופן כל כך תכוף. בדקתי והכונן כבר לא באחריות (נרכש בתחילת 2011 עם אחריות לשנתיים). בהנחה שהמידע שהיה על הכונן לא חשוב לי, האם יש משהו לעשות חוץ מלזרוק אותו לפח? דרך אגב, יש לי עוד שאלה שקשורה לנושא. האם זה נכון שעדיף לחבר כונן חיצוני לחיבור USB אחורי ולא קדמי…
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה. 1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB. 2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לקראת קנייה של HD מתלבט לגיימינג ועריכה 1TB תקציב שפוי אין משהו מדוייק מפרט בצד תודה.
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
כרגע יש לי שני SSD זהים (840 PRO של SAMSUNG) והייתי שמח לנצל את שניהם בו זמנית. לוח האם שלי ישן יחסית ואינו תומך ב SATA3, גם הגדרות ה RAID שלו לא ממש מובנות לי כך שחשבתי על פיתרון של כרטיס RAID0 חיצוני. -האם זה חיוני להשתמש בכרטיס בעל SATA3 כדי לנצל את מהירות ה SSD שלי?(ממה שהבנתי אני מוגבל כרגע בגלל ה SATA2 הקיימים על לוח האם ולא ע"י הSSD) -האם יש צורך ב PCIe או שכרטיס בחיבור PCI רגיל יאפשר לי את מהירות העברת הנתונים? אשמח להמלצה לכרטיס מתאים בעל RAID0 ושניתן להעלות ממנו את מערכת ההפעלה.
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, האם כונן SSD יתן שיפור משמעותי במשחקים? טעינה, רינדור וכו? האם מפסיק שהוא כונן כזה יהיה משני לכונן רגיל שעליו מותקנת מערכת הפעלה או שמומלץ גם את מערכת ההפעלה להתקין עליו? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כרגע עם מפרט: GB P35-DS3 Intel Core 2 Quad (Q6600 4giga ocz WS3200AAKS אני לא משחק משחקים, רק צופה איתו בסרטים וגולש, מידי פעם קצת תוכנות לא כבדות כגון אופיס או פוטושופ, ואין לי בעיה של מקום בגדול, ה 320 מספיק לי. לאחרונה אני מרגיש שהמחשב נהיה כבד וחסר לי מהירות וזמן תגובה מהיר טיפה. יחד עם זאת, זו הוצאה לא מתוכננת בכלל, ואפילו לא בטוח שהכרחית. אז בכל זאת אולי אקבל המלצה ממכם למשהו זול וטוב שיעזור. הבנתי שהלוח אם שלי תומך ב SATA2 בלבד, אפשר המלצה בבקשה לכונן SSD רק בשביל כונן C? אני מאמין שאשאר עם WIN7 וסדר גודל של קבצים כרגע בכונן C זה 45 גיגה. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-
-
חסר לי חיבור סאטא במחשב לצורך הסידירום, וראיתי כבל שמאפשר לחבר מכשיר בעל חיבור סאטא ליציאת USB, וברצוני לדעת האם זה יעשה את העבודה. להלן הכבל: http://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-to-SATA-7-15-Pin-22-Pin-Adapter-Cable-for-2-5-inch/1220354570.html תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בדיוק התכוונתי לרכוש את ה-Samsung 250GB 840 EVO, ופתאום שמתי לב שהמחירים בKSP ממש הוקפצו: זה למשל - http://ksp.co.il/?uin=20109 שעולה עכשיו 920 ש"ח, עלה למיטב זכרוני פחות מ800 כשבדקתי לפני פחות מחודש. וגם הPRO של ה256GB ממש התייקר! http://ksp.co.il/?uin=18005 יש לזה סיבה? האם גם SSD אחרים התייקרו בהתאם? איזה SSD ~250GB הייתם ממליצים לקנות בKSP בהתחשב בעליית המחירים הנ"ל? אולי סמסונג כבר לא הכי מומלץ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש SSD לצורך מערכת הפעלה תקציב עד 650 ש"ח נפח : 120/128 G לאחר בדיקה שערכתי אני מתלבט בין 3 עיקריים שח OCZ Vector 128G - 600 שח 650 - SanDisk Extreme 2 120G 690 שח-Samsung 840 Pro 128G הסמסונג פחות לכיוון שלי כי חורג מתקציבי ההבדלים העיקריים לפי מה שבחנתי בין OCZ ל- SanDisk הם באמינות (MTBF) כאשר סמסונג עם 2 מיליון שעות ו-OCZ עם 1.3 מליון שעות ארצה לקבל חוות דעת מכאלו שיש להם את המוצר או מכירים בעיות קריטיות בין במוצרים (בעיות אמינות / תאימות) הביצועים נכון להיום לא משחקים תפקיד מאוד חשוב כי כרגע אני עדיין עם Sata2 אך בעוד חצי שנה מבצע שדרוג ללוח אם ומעבד כך שאעבוד עם Sata3 בעתיד עם הכונן SSD. תרגישו חופשי להציע חלופות אם קיימות שלדעתכם טובות יותר או …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-