אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה התחלתי לחוות תקיעות מוזרות במחשב בדסקטופ לכמה שניות בהתחלה חשבתי שזה קשור לווינדוס התקנתי את המערכת הפעלה מחדש והבעיה נשארה הרצתי כמה בדיקות ..ואני חושד שהראדיסק הולך לגמור השאלה האם הוא באמת יכול לגרום לבעיות כאלה ? זה הhdd של סיגט ST2000DM001 שנימצא אצלי כשנתיים הוא נכשל בבדיקה Short DST וקיבלתי הזהרות בSMART אני מצרף תמונה [ATTACH=CONFIG]9414[/ATTACH] בכל מיקרה , אני רוצה לקנות SSD בנפח 250GB והארדדיסק רגיל שיחליף את הנוכחי 2TB+ התקציב שלי הוא 1000 שקל לשניהם מה מומלץ ?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש כונן די סטנדרטי- 500, 2.5" עדיף שיהיה usb3 (חיצוני כמובן). הלכתי לKSP (מחיר + , אמינות -) מתכוןן לקנות את ה S2 Portable 500GB 2.5'' Samsung HX-MTA50DA http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot שלפי מעט החומר שמצאתי פה בפורום, אמור להיות כונן אמין ואיכותי. אבל המוכר בחנות (שהיה די מעצבן למען האמת) אמר לי שבשום פנים לא לקנות את זה, וגם לא אף אחד מהדגמים האחרים, לא שלהם, לא של WD, ובטח שלא של Segate. ולעומת זאת, ה- דיסק לקנות הוא הדיסק של :Transcend StoreJet 25M3 500GB 2.5'' External Hard Drive USB 3.0 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot הסיבה לדבריו היא שיש איזו מחט בדיסק שהיא מאד עדינה ובכל החברות האחרות, מלבד transcend לא סיפקו הגנה מפני זה, ולכן…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השבוע רכשתי לבית מחשב נייח חדש (תודה ל-Syszone על העזרה בהרכבת המפרט ולפלונטר על השירות היעיל). אתמול המחשב הגיע ולאחר שסיימתי להתקין מע' הפעלה (WIN 7) עשיתי מבחן קטן של CrystalDiskMark לדיסק הקשיח (Seagate 1TB ST1000DM003) קיבלתי תוצעות יפות של קצבי קריאה וכתיבה 200MB/S ו-170MB/S. אחר כך ביצעתי את הבדיקה שוב על ה-SanDisk Extreme 3.0 שיש לי והתוצאות הן של 180MB/S ו-50MB/S. הבוקר בעבודה ביצעתי את אותם המבחנים על המחשב הנייח שלי בעבודה. הדיסק שיש בו הוא Toshiba DT01ACA100, גם הוא של 1TB ועם אותו התקן USB. התוצאות נמוכות בהרבה. צרפתי צילומי מסך של התוצאות. למישהו יש רעיון מדוע ההבדלים כאלה דרמטים?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/dvd-discs.html
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום,אני עורך וידאו(AVID) ןברצוני להקים מערך רייד חיצוני - לאחר המלצות די חמות בסטיקי של הפורום לגבי הכונן הקשיח הנ"ל החלטתי לקנות אחד לשם גיבוי מידע פרטי(יושב במארז חיצוני ,לא רייד)ואני מאוד מרוצה ממנו עד כה ,עקב כך - רציתי לדעת האם ניתן לשלב כונן זה (2-4 כוננים)במערך רייד(0 במיקרה זה) או האם יש למישהו נסיון כבר עם הדגם הזה ברייד?(למרות שהכונןרק יצא לאחרונה אם אינני טועה,אני שואל כי מהירות הכונן היא 5400RPM מה שמסווג אותו יותר בקטגורית כונן אחסון/גיבוי מאשר כונן "ביצועים". הדגמים האחרים כגון של western digital cavier black 2TB מאוד יקר בהשוואה,לכן אם הF4 יכול לעמוד במשימה זה יחסוך לי לא מעט כסף. תודה לכול מי שיעזור.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי הרדיסק 500GB של WD לצערי הוא שבק חיים אחרי שנתיים של עבודה. יש לי בהרדיסק נתונים מאוד חשובים אבל אני לא מצליח לשחזר אותם ברגע שאני מחבר את ההרדיסק לבד או לצד עוד הרדיסק הוא מונע ממני אפילו להגיע לביוס ככה שאני לא יכול לעלות דיסקים מבוט כמו parted magic או לינוקס לייב סי די ולשחזר מהם או לבצע mount להתקן חיצוני, אז ניסיתי דרכים אחרות קניתי מתאם USB ל SATA והרצתי תוכנות כמו r studio אבל הם לא זיהו את ההרדיסק בכלל, ב disk managment אני מקבל שגיאה data eror : cyclic redundancy check אני אובד עצות אשמח להצעות תודה מראש אליאור
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם ההארד דיסק של 160 ג'יגה עם יכולת של 7200 אר פי אם, 8 מגה, של סאמסונג או כל הארד דיסק אחר יוכל לעבוד עם מערכת מחשב כמו שלי שכוללת : פנטיום 3, 550 מגה הרץ ו320 זיכרון אס די ראמ, אני מעוניין לדעת גם אם יש מצב שהוא יעשה לי בעיות או לא, תודה!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לקראת הBLACK FRIDAY הקרב ובא, והגיע הזמן לקנות הארד דיסק חיצוני, ראיתי את אלה: http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_3-5-external-hard-drive-usb-2-0-1-5tb_16081.html http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6769 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7600 השאלות שלי הן: מי הכי טוב מבין ה3? או שאין הבדל משמעותי? אם יהיה 1+1 על הHDD אני אקנה או אחד של 2TB ב600ש"ח(אני אמצא מישהו כבר) או 1TB+1TB ב600 ש"ח. במידה ולא אז את הVERBATIM ב500ש"ח מאופיס דיפו. יש לי כמה שאלות 1. האם הLECIA 2TB מגיע כשני דיסקים של 1TB? 2. האם כולם באותה מהירות קריאה וכתיבה? 3. האם הם משתווים לדיסקים של WD וSEAGATE? תודה אריאל
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני קניתי הרדיסק ולא יודע על איזה כפתור ללחוץ שיתקין את הרדיסק על מה ללחוץ [על primary partition )הוא על(extended partition ]
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי כיום מחשב עם כונן קשיח מכאני עם דיסק קשיח מכאני, ווינדונס 7 ללא מפתח. אתמול רכשתי מפתח לווינדוס 8.1, וגם רכשתי כונן SSD 256GB. אין לי כונן אופטי בכלל. אני מעוניין להתקין את הווינדוס 8.1 אשר יישב על הSSD והשאלה שלי אם אפשר להפוך אותו לכונן BOOT בעזרת המערכת הנוכחית שלי. למערכת הזו, התקנתי בעבר את הווינדוס 7 בעזרת DISK ON KEY, ואני ממש מעוניין לדלג על האופציה הזו. אשמח לעזרתכם!
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני יודע שזו שאלה די שכיחה אבל לאחרונה שניקיתי את המחשב וקניתי עוד דיסק קשיח הדיסק קשיח שלי התחיל להרעיש הוא לא מרעיש בצורה מטורפת לא הפלתי או אפילו טלטלתי את הדסיק קשיח 7200 SAMSUNG HD120IJ
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ככול הידוע לי כל הדיסקים הקשיחים המתחברים באמצעות מימשק SATA הם מראשיתם מתוכננים להיות HOT SWAPABLE כלומר שניתן לחברם ולנתקם מהמחשב מבלי לכבות אותו. השאלה היא האם יש בכלל דבר כזה מתאם SATA TO USB ? והאם הביצועים ניפגעים משמעותית? (בכוונתי לרכוש דיסק קשיח בנפח 2 TARA ולהשתמש בו לגיבוי )
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היצע הדגמים שמבוססים על זכרונות הבזק בטכנולוגיית תלת מימד עדכנית ממשיך לתפוח לכתבה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
בנפחים של 4-5 tb המבחר מצומצם למדיי. wd ,בהתרשמות סוביקטיבית לא כל כך אמינים כדיסקים חיצוניים. אני סבור שהדגם המהפכני של סיגייט בנפח של 8 טרה ,דגם ה -"ארכיב" עדיין לא הוכיח את אמינותו ולא בא לי להיות שפן ניסיונות של טכנולוגיות איחסון חדשות בהתחשב במחירו המפולפל שעומד על כ 1500 שח . כך שאני מתלבט בין שני הדיסקים שבכותרת . המחיר שלהם דומה בנפחים של 4tb - כ 800 שקל. לטושיבה יש גם דיסק 5 טרה בעלות של 1060שקל , אולם אני חושש שתוספת נפח זו שבאה לידי ביטוי בעוד משטח מיכני מסתובב, תפחית עוד יותר את האמינות לאורך הזמן . אם יש לכם ניסיון עם הדיסקים האלו או עצה /המלצה אחרת ,אני אשמח אם תגיבו . נקודה נוספת ,היא תוכנות הגיבוי הנילוות לדיסקים החיצוניים האלו, האם לאחד מהם יש יתרון על…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם ga-z77x-3dh, כרגע עם SSD של 120G, אני רוצה להחליף ל 1TB, ההבדל בין הדגמים משמעותי? או שכדאי לי לקחת את הזול ביותר? איזו חברה נחשבת לאמינה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחיר יוצא בשקלים כולל משלוח בערך 1300 ש"ח ומפאת גודלו 99% שיעבור ללא מכס כלל , הSM951 שלי עבר . דיסק 1TB בתצורת M.2 במהירות כתיבה של 1700 וקריאה 3000 במחיר של דיסק 1TB "רגיל" בארץ . לפי מה שרשום מגיעים למלאי ב11 לאוקטובר ( הזמנה מוקדמת ) http://www.flexxmemory.co.uk/solid-state-drives-ssd/samsung-pm961-m-2-ngff-pcie-solid-state-drive-ssd/samsung-pm961-1tb-m-2-ngff-pcie-gen3-x4-nvme-solid-state-drive-ssd-oem-2280-mzvlw1t0hmlh-00000/
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מערכת הפעלה win 7 לאחרונה קיבלתי הודעה מהמערכת :יש בעיה עם הדיסק ושיש חריגה במערכת s.m.a.r.t. בדקתי עם תוכנה שבודקת את ה-s.m.a.r.t והיא כתבה שבאחד האופציות של Reallocated Sectors Count יש חריגה. המחשב הוא של gigabyte והיבואן הוא מור לוי ... האם יש לי סיבה להחליף את הדיסק (הוא אצלי כשנה וחצי) והאם הוא יחליף אותו כי נראה לי שזו תקלה שאי אפשר לתקן...
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
או שזה תלוי? יש לי צורב לייטאון, XP 256DDR
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום . עבדתי עם דיסק און קי במחשב ופתאום נתקע כל המחשב , החלטתי להוציא את הדיסק און קי וכנראה היה באמצע העברת קבצים ורשם לי אבדו כל הנתונים . ניסיתי להכניס את הדיסק און קי במחשב הזה ובעוד מחשב ורשם לי אם ברצונך לפרמט אותו (אי אפשר להיכנס אליו) אמרתי לא .איך אני יכול לשחזר את הדיסק און קי שלי - san disk cruzer 4.0GB תומך במערכת קבצים : Raw . תודה רבה. שבת שלום לכולם.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות דיסק קשיח נוסף למחשב של 1TB, שישמש להזרמת מדיה (סרטי FHD). אני מתלבט בין שני אלה: TOSHIBA® SATA III DT01ACA100 1000GB 7200RPM32MB - עולה 259 ש"ח, שנתיים אחריות, יש במלאי בחנות המדוברת (שקרובה לביתי). Seagate Barracuda1000GB SATA II/III ST1000DM00364MB - עולה 279 ש"ח, שלוש שנים אחריות, אין כרגע במלאי בחנות הזו. מה ההבדלים ביניהם? כדאי לחכות לסיגייט? אשמח להמלצה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אהלן, כמו שכתוב בכותרת קניתי היום בבוקר את ה SEAGATE 1TB 32MB . יש כמה דברים מוזרים : -משום מה אני לא מצליח לעשות פורמט כמו שצריך (פורמט מלא) בזמן התקנת וינדאוס XP זה ממש לוקח המון זמן (אחרי שעה הגיע ל 3 אחוז במחיצה של 50 גיגה) -ההרדיסק עושה מן "טיקים" לפעמים כשהוא קורא או כותב מידע ... האם זה תקין לדגם ?! -לא הצלחתי להתקין VISTA על ההרדיסק כנראה בגלל שלא הצלחתי לעשות פורמט כמו שצריך (כנראה עושה בעיות במערכת הפעלה)... בקיצור מה אתם אומרים הבעיה בהרדיסק ספציפי ? או בסדרה כולה? יכול להיות שפורמט כמו שצריך יכול לעזור ?! תודה.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם מומלץ לעדכן קושחה? קשיח חדש ריק st3000dm001-9yn166 קושחה שיש עכשיו: CC4C
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, מאז שקיבלתי את הכונן החדש ניסיתי עם speed fan . hddlife i hd tune לעשות סמארט לכונן הנ"ל ללא הצלחה למשל ב hd tune (תמונה מצורפת)... בeverest מדיי פעם מחליט להראות את הטמפ' של הכונן ופעם לא ..אך גם שם אין סמארט יש לציין כי הדיסק קשיח מחובר לשקע שתומך sata 3 בלוח אם של gigabye GA-X58A-UD3R (rev. 1.0) האם עליי לדאוג ? [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אף פעם לא ניסיתי לצרוב מדיסק לדיסק עם כונן אחד, לכן אין לי מושג איך עושים את זה. לפי מה שהבנתיף צריך ליצור קובץ Image של הדיסק, ורק אז לצרוב עם תוכנת צריבה. אבל... איך יוצרים את קובץ ה- Image הזה? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-