עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש לי כיום מחשב עם כונן קשיח מכאני עם דיסק קשיח מכאני, ווינדונס 7 ללא מפתח. אתמול רכשתי מפתח לווינדוס 8.1, וגם רכשתי כונן SSD 256GB. אין לי כונן אופטי בכלל. אני מעוניין להתקין את הווינדוס 8.1 אשר יישב על הSSD והשאלה שלי אם אפשר להפוך אותו לכונן BOOT בעזרת המערכת הנוכחית שלי. למערכת הזו, התקנתי בעבר את הווינדוס 7 בעזרת DISK ON KEY, ואני ממש מעוניין לדלג על האופציה הזו. אשמח לעזרתכם!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אהלן, יש לי שני כוננים קשיחים מהדגם הזה: Western Digital 1000GB WDBBEP0010BBL. רציתי לדעת איך אפשר לחבר שניים כאלה בדיוק לאותו מחשב? אחד הוא קורא לי אבל את השני הוא לא קורה כשמחברים ביחד.. אשמח לעצה. תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום לכל חברי הפורום, אני צריך עזרה בקניית דיסק קשיח חיצוני בנפח 1TB למחשב הנייד שלי, שיהיה ללא חיבור חיצוני לחשמל. כמו כן חשובה לי האמינות יותר מאשר השיקול הכלכלי או הביצועים. בדקתי איזה כוננים קיימים בשוק בנפח הנל', וזה מה שעלה: Seagate FreeAgent Go 1TB ST910004FAA2E1-RK http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/freeagent_go/ Seagate FreeAgent GoFlex Ultra–portable Drive 1TB STAA1000100 http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/portable-hard-drive/ SAMSUNG S2 Portable HX-MU010EA http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=93&subtype=96&model_cd=557&tab=fea&ppmi=1087 Western Digital My…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  4. (נראה לי שצריך כבר להעביר את הת'רד הזה ל"תמיכה טכנית", תגידו אתם) (כמו שאפשר לראות, הת'רד הזה עבר הרבה עריכות, מסודר כרונולוגית מהסוף להתחלה, לנוחות הקריאה) (אבל אין צורך לקרוא את העריכות הקודמות בשביל להבין את הבעיה המתוארת כאן) עריכה #4 - בעצבים... אז אני אפרט בתמצות מה הבעיה כרגע : תצורת המערכת שלי היא כזו : primary ide master - WD250GB - with currant xp operating system secondary ide master - nec 2500 dvdrw secondary ide slave - WD200GB sata-maxtor250 sata-maxtor250 both setup in a healthy raid0 array raid is enabled in bios for these 2 hard-drives and i've setup them both on nf4 raid utility to be raid0 array כאמור, מערכת ההפעלה מותקנת עכשיו על ה …

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום אני בונה HTPC ?)כך שלרעש יש משמעות יותר מתמיד) הבטתי במומלצים (המעודכנים מאוד) שלכם והבנתי שמה-- SATA השקטים אלו המומלצים: LG GSA-H62N עליו נאמר במפורש שהוא שקט אבל קורא במהירות נמוכה Pioneer DVR-212 - מאחיו הקטן הבנתי שיש לו בעיה עם בעייתי מעט עם מדיות DVD+R.כך שלא אוכל להוסיף אח"כ Samsung SH-S203B שמהכתוב פה חסר חסרונות לחלוטין (האם גם שקט???) כמו כן המומלצים מופיעים ב- HTPC: DVDRW BLACK - SATA - LITEON LH-20A1SX20 DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRANTY וראיתי גם המלצה על: Pioneer DVR-212D 18X SATA Dual Layer BLACK כעת תחת זה שחשוב מאוד השקט, האמינות ושלא יעשה ביעות עם צריבה של מוזיקה וסרטים ברמה גבוהה על איזה צורב הכי כדאי לי ללכת (אשמח א…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום יש לי הארד דיסק 2.5" מלפטופ ישן( אני לא רואה את ה rpm שלו, אז צרפתי תמונות), או DOK USB2 ? השאלה שלי נוגעת למהירות נטו, ללא קשר לנפח. תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום, החלטתי לשדרג את המחשב הישן (בן 7 שנים - P3.06, חצי מגה זיכרון). איזה הארד דיסק מומלץ ל SATA? חשוב לי שיהיה שקט, מהיר, ואמין בנפח גדול (1.5TB או יותר). כמו כן, לא מתחמם. המחיר - שיקול משני. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום, מאמין שהמקרה שלי מתאים לעוד הרבה בפורום ובכלל (לפי חיפוש שערכתי) אז החלטתי לרכז הרבה שאלות שפוזרו בכל מיני הזדמנויות, בתקווה שאולי כולן תענינה במקום אחד. רכשתי לי את SAMSUNG 850 EVO 250GB המהולל והוא ייכנס למחשב מיושן בעל המפרט הבא: י מעבד E5200 ["כפול ליבה"] י 4GB DDR2 [לוח מזהה כרגע 3.25] י לוח ASUS p5kpl-cm כרגע יש WIN XP SP2 32bit , על הSSD יותקן 7 או 8.1 נקיים (חבר עם מחשב דומה המליץ לי על 8.1 מעודכן מבחינת עומס על המחשב, ובכל מקרה אשים כנראה classic shell בממשק XP שאליו אני רגיל, אם יש לכם המלצה על 7/8.1 אשמח לשמוע, על 10 אני כל הזמן שומע דברים מדאיגים... ) טרם בדקתי בBIOS, אבל אחרים שבדקו ברשת ציינו [וכן האתר של הלוח] שכנראה אין לו ת…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. יש לנו בבית כונן כזה של 500GB. לפני כמה שבועות הוא שבק חיים. המעבדה שאבא שלי הלך אליה רצתה 5000 ש"ח בשביל לשחזר את המידע שהיה על הכונן הזה. זה מחיר סביר או שמדובר פה בהגזמה פרועה?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. צהריים טובים. הזמנתי מחשב מ-RSM לפני כחצי שנה. לפני כמה שבועות הם החליפו לי לוח אם ל-B3 והתקינו לי ווינדווס 7 מחדש בממשק IDE ולא AHCI שהבנתי שמומלץ.(העיקר ששאלתי את הטכנאי שלהם הוא אמר לי התקינו לך את המערכת בצורה מיטבית) עכשיו השאלות: 1.מה ההבדל בביצועים?(יש הבדל בכלל?) 2. אני יכול לשנות את זה בביוס או שזה מסובך יותר? 3. אני צריך להתקין ווינדווס מחדש? כי יש לי מלא הגדרות במחשב ודברים שהתקנתי(כבר פעם שלישית..) שממש אין לי עצבים שוב להתקין. רציתי להוסיף שיש דבר שמאוד מפריע לי, פעם ה-SSD עובד מהיר והכל בסדר, ולפתע אפילו פעולה פשוטה כמו לפתוח תיקיה לוקחת 5 שניות(ושומעים מהמחשב כאילו ה-SSD מתעורר לחיים). זה קורה גם בשירים, תוך כדי ששיר עובד לפתע הוא מפסיק באמצע ל-5 שניות ואז …

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אני מעוניין לגבות בסוף כל יום עבודה חומר עבודה על גבי כונן חיצוני. נדרש לי דיסק בנפח 320 גיגה . ואני מעוניין שהכונן יהיה לא פעיל חוץ משעת הגיבוי, וזאת ע"מ לשמור על אורח חייו ראיתי שיש כל מיני אופציות בשוק ורציתי לדעת מה מומלץ: WD MYBOOK 320-500GB - 407-440 nis SEAGATE FREEAGENT 500GB - 375 nis maxtor one touch 4 500GB - 379 nis וכמו כן יש את האופציה של לקנות WD 320 GB + מארז חיצוני בKSP(בעלות 100-135 ש"ח)- סה"כ 335-370 ש"ח הנפח פחות חשוב לי, יותר חשובה לי האמינות תודה רבה מראש על העזרה אביעד

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. צריך עזרה בבחירת דיסקשיח של 500 ג'יגה מחברה איכותית ואמינה... דגש ענק על השקט... כמובן שלא יתחמם יותר מדי.... שלא יהיה מהסוגים האלה שקורסים סתם ביום בהיר ולוקחים איתם את כל המאוחסן בהם... מי שיודע על דגמים עם נטיות כאלה אודה לו אם יזהיר... נ.ב. האם מומלץ מערך של שני כוננים או אחד באותו הנפח, ולמה? תודה רבה!

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. ישנה ערכה שאמורה להגיע עם CRUCIAL M4 SSD שמאפשרת לשכפל דיסק קשיח ל-SSD ללא צורך בהתקנה מחודשת של מערכת ההפעלה . רכשתי את CRUCIAL M4 אולם בקופסא שהגיעה אליי במשלוח לא הייתה שום ערכה שהיא . מה זאת הערכה הזאת בכלל ומה אני אמור לעשות כדי לקבל אותה ? אתר האינטרנט שממנו רכשתי את ה-M4 64 GIGA לא יודעים על מה אני בכלל מדבר . להלן הקישור שמציין בפירוש את הערכה הזאת ( מתוך סקירה של הכונן הזה כאן באתר ): http://hwzone.co.il/reviews/storage/newssdroundup2011/2

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/dvd-discs.html

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Kiril,

היי קניתי היום קשיח חדש והוא דגם ה 1TB של סמסונג קצת מידע על המערכת : P35 DS3L WD 2500AAKS חיברתי אותו ובווינדוס נתקלתי בבעיה מוזרה מאוד : http://i39.tinypic.com/31788ee.jpg למישהו יש מושג מה אני עושה עם המצב הזה ? מחובר כרגיל עם חיבור Sata 3G.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by giloman,

שלום לכולם. אתמול זכיתי בתחרות הOC בכונן SSD מדגם Silicon Power V30 60GB הכונן מריץ את מערכת ההפעלה (WIN7) ויושב על לוח Asrock 970 Exteme 4 (כל חיבורי הSATA בלוח הם 6GBPS) אלו התוצאות של AS SSD Uploaded with ImageShack.us לפי הביקורות הוא אמור להיות הרבה יותר טוב http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=2120&pageID=11029 וגם לפי הספסיפיקציות של SP http://www.silicon-power.com/product/product_detail.php?main=17⊂=48&pro=156&currlang=utf8 מה אפשר לעשות?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by dror_gh,

שלום , היום כשניסיתי להעתיק קובץ ל DOK שלי - SANDISK CRUZER SLICE 16GB הוא רשם לי the disk is write protected לא מצאתי שום הגדרה שתוכל לשנות את זה ואין לי מושג איך בכלל זה הגיע למצב הזה , רק לפני יומיים העתקתי דברים ל DOK הזה. אגב גם אין שום כפתור או משהו פיזי שיכול היה לנעול את ה DOK. איך אני פותר את הבעיה? יש לי שם חומר די חשוב וחייב עזרה , תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by דינגו,

לצורך: 1- גיבוי שוטף ואיחזור. 2- יצירת אימג'ים ופריסתם כולל העברה למחשב בעל חמרה אחרת. 3 - ניהול דיסקים ומחיצות ( מעורבים גם כונני SSD) 4 - התיחסות לקלות השימוש, ובמיוחד על מידת זלילת המשאבים של כל אחת. 5 - קלות ההסרה המלאה, כיבוי זמני והתקנה מחדש. אודה מראש לכל מי שיאיר את עייני וירחיב את דעתי.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by PeaS,

הHD שלי, לא הראשי, אלא אחד שהעברתי מהמחשב הקודם שלי, 12.7 ג'יגה של WD. בזמן האחרון הוא התחיל להשמיע טיקים כאלה, והוא משמיע הרבה ברצף. אלה הטיקים האלה שקורים עם כל הארד דיסק, פעם אחת בכמה זמן, אני חושב שקראתי פעם שזה קורה כשהראש נתקע במשהו... לא זוכר כשנכנסים עם האקספלורר לדיסק הטיקים מפסיקים, וממשיכים שוב אחרי כמה זמן. מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכולם.. לאחרונה קניתי הארד דיסק פנימי חדש של 2TB - והורדתי את HDTUNE כי רציתי לבדוק אותו לראות שהכל תקין מההתחלה.. על הדרך גם נכנסתי לתיקיות של שאר ההארדיסקים שיש לי (במקרה הזה - 500GB של WB) והיה רשום לי: שני הדברים בצהוב ממש מלחיצים אותי... הCRC ERROR קצת פחות כי זה רושם שזה יכול להיגרם בגלל כבל פגום ויכול להיות באמת שהכבל ההוא פגום כי ל2TB לא היה כבל אז לקחתי לו את הכבל של ה500GB הזה ובשבילו מצאתי כבל באחד המגירות... אבל ממש מלחיץ אותי העניין של הBad Sectors... מה אפשר לעשות בנוגע לזה? בחלק מקומות באינטרנט אומרים שאפשר לתקן את זה... בחלק אחד אומרים שההארד דיסק בשלבי גסיסה ועומד למות - ככה וככה כבר גיביתי את כולו על הכונן החדש של 2TB. אפשר לעזרה כלשהי.. תוד…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Dror Arasheven,

אתם מכירים תוכנה אשר מאפשרת מחיקת קבצים לא נחוצים טובה יותר ממה שמקבלים עם וינדוס ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. בעקבות פטירתו של דיסק 3TB של WD ששירת אותי נאמנה מ 2010 לכל הפחות. מעוניין בהמלצה לדיסק לאחסון מידע וגיבויים. המהירות אינה חשובה, חשובה האמינות ואחריות ל 3 שנים לפחות. הנפחים הבאים בחשבון הם 4TB, 6TB, 8TB. אם כי נדמה לי שלא הצלחתי להגדיר את ה 8TB שברשותי כדיסק פנימי, אלא רק בתור דיסק USB חיצוני, יש לי לוח אם ישן P55 של Gigabyte. אשמח חשמוע המלצות והאם כדאי לרכוש ב EBAY, יש פער מחירים גדול למחיר בארץ. תודה מראש...

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by cad5011,

שלום לכולם. ביום ראשון הזמנתי מחשב מ-PCH, עם דגש על רכיבים שקטים (ראו http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=60063). לפי המלצות וחומר שקראתי, הזמנתי Seagate 80GB 7200 rpm ATA100 HDD. היום התקשרו מ-PCH ואמרו שכעת הם לא יכולים לספק אף HD Seagae. במקומו הם הציעו לי את ה- Western Digital 80GB 7200 rpm LB אבל אני מעדיף לא לקחת אותו מפני שהוא לא מוכר ואין עליו נתונים. האופציה הבאה בתור מבחינתי, היא Samsung 80GB 7200 שיש להם במלאי (548 ¤), אבל הטכנאי שדיבר איתי לא ידע להגיד לי את הדגם שלו. האם מישהו כאן יודע איזה דגם הם מוכרים? ידוע לי על דגמים שקטים כמעט כמו ה-seagate ועם ביצועים טיפה יותר טובים - כמו ה- SP1604N, אבל קראתי גם על דגמים רועשי…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Harbi,

אני רוצה לקנות במסגרת המבצע החדש של באג בפייסבוק את ה Iomega Select II 1TB 2.5´´ איך הוא? שווה 420 או שעדיף להשקיע בWD או משהו בסיגנון? המבצע: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9706&perur=2&t=54&c=645

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום לכולם, לאחרונה רכשתי כונן חיצוני מתוצרת iOmega בגודל 1 טרה המתחבר למחשב באמצעות כבל רשת. לכונן מצורפת תוכנה חיצונית המאפשרת לבצע גיבוי יומי בשעה ייעודית של תיקיות וקבצים שאבחר באופן אישי. ביצעתי את התהליך פעם אחת, וראיתי שבעצם התוכנה יוצרת מעין מספר-קבצים גדולים המכילים, כנראה, את הגיבוי שלי. שאלתי היא, האם שווה להשאר במתכונת הזאת, או לגבות באופן ידני? כלומר, במצב הנוכחי, אני 'תקוע' עם קובץ בסיומת לא מוכרת, שרק התוכנה הספציפית הזאת כנראה יודעת לטפל, מי יודע, עוד כמה שנים, אם חס וחלילה אזדקק לגיבוי, ולא אדע כיצד לחלץ אותו. עצות?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים