עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני צריך לשים כונן SSD בשרת לטובת קאש לאפליקצייה מסוימת. הכונן יחובר בsata2 כך שמהירות הכונן אינה פקטור. השרת מוגדר כקריטי ולכן אשמח לקבל המלצה לדגם אמין , ללא תלות במחיר. נפח: 120-128 GB. תודה

2. ​יש לי SSD, אני צריך לעשות defragment מדי פעם גם לו? או שאין צורך.

3. Started by haranza,

שלום וברכה! ברשותי לוח-אם של אינטל מסוג DX38BT, למיטב ידיעתי הוא תומך עד SATA2. אני מניח שעם SSD יורגש הבדל כלשהו, האם הוא יהיה משמעותי? בהנחה שכן אני מכוון לקנות (Samsung EVO (120/250. האם יש SSD אחר שיותאם טוב יותר ללוח אם שלי? תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מבקש המלצה על דיסק פנימי של 2TB , אין לי שום דרישה מיוחדת ממנו , צריך משהו פשוט ואמין. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by wombat,

רכשתי לאחרונה מחשב נייד מדגם Dell E6430 עם מעבד i7-3740QM וכונן 180GB Intel Solid State Drive 520 Series. במחשב הנייח (core i7 2700k) אני משתמש גם ב Intel 520 180GB SSD והביצועים משמעותית טובים יותר, גם בתחושה וגם בבנצ'מרקים. תוצאות AS SSD של המחשב הנייד (עובד לאט): תוצאות AS SSD של המחשב הנייח (עובד טוב): שימו לב שה Access Time וה- 4K משמעותית פחות טובים במחשב הנייד. התקנתי את Intel SSD Toolbox ואת Intell Rapid Storage Technology, לפי הכלים הגרסאת firmware הכי עדכנית. זה הכונן הקשיח היחיד שמותקן במחשב הנייד. אם אני מבין נכון אין בעיה של alignment. בהגדרות BIOS מוגדר AHCI. עשיתי 3 התקנות נקיות של מערכת ההפעלה, פעם עם וינדוס 7, פעם עם וינדוס 8.1 ופעם עם וינדוס…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. תודה לכם .

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by CyberBot,

מופיע לי במפרט של סטרימר

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. קניתי הרדיסק SEGATE ST1000DM003 לפי ההמלצות כאן במומלצים. יש לי לוח אם GA-MA7856MT- UD2H אני רוצה להוסיף את ההרדיסק החדש להרדיסק קיים שמחובר כבר במחשב אבל אין לי מספיק כבלים (יציאות). הייתי בחנויות מחשב אמרו שאין דבר כזה... מישהו יודע איזה כבלים ויכול להפנות אותי בבקשה לקישורים? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by watch out,

הלך לי הכונן של Samsung sata HD 103sj אני צריך המלצה על כונן חדש בנפח 250 גיגה לפחות בתקציב עד 500 ש"ח אולי עדיף לי לקנות כונן ssd? תודה למומחים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האם כידי לעשות רייד 0 לדיסק ssd אם דיסק רגיל בעיקר אני עובד אם וידאו חותך וממיר

11. מה ההבדל בין SATA ל MSATA בכונני SSD ומה עדיף????

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני רוצה לקנות קשיח 3TB אז ראיתי של WD יש כמה דיסקים קשיחים: יש את סדרת ,PURPLE,RED,GREEN ממש מסקרן אותי לדעת מה ההבדל ביניהם?

• 22 תגובות
    • 12k צפיות
  13. Started by Iko89,

אהלן! קראתי את הנעוצים, לא הבנתי כלום בקצרה, כרגע מותקנת מערכת הפעלה על כונןן SSD היום התחדשתי בעוד אחד (שניהם זהים, EVO 120GB) כיצד אני הופך את הכוננים לRAID? איזה RAID הכי מומלץ ? כל הדברים החשובים שמורים על כוננים קשיחים ככה שבתכלס אני לא ככ צריך גיבוי .. מה זה CACHE ? האצת דיסקים משהו? צריך להגדיר משהו בBIOS ? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by barrrrrrrrrr10,

יש לי כונן WD My Passport 070A של 500GB כבר כמה שנים,בשנה אחרונה הוא עושה לפעמים רעשים כמו קליקים כאלה בזמן שהוא מחובר אבל מזוהה כרגיל ועובד כרגיל... מה אפשר לעשות בשביל להציל אותו מהעתיד לבוא? כמה יעלה תיקון של הבעיה? אפשרי לסדר את זה בכלל?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by shlomibandit,

אהלן. ראיתי הארדיסק חיצוני באיביי 2 טרה חדש, של wd ב340 שקל. האם המחיר הגיוני?? איך הדגם הספציפי הזה?? western digital my passport 2tb 2.5 שמעתי שיש בעיה כלשהי עם הכוננים של wd משהו יכול לפרט ??? תודה לעונים http://www.ebay.com/itm/Western-Digital-2TB-My-Passport-Ultra-Titanium-USB-3-0-2-0-External-Portable-WD-/261507522984?pt=US_External_Hard_Disk_Drives&hash=item3ce31021a8

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מחפש את הפתרון המשתלם ביותר לבעיית האחסון שלי ואשמח לשמוע את ההצעות שלכם. נתחיל במה שיש עכשיו: שני מחשבים: מחשב א' - המחשב הראשי: 3 כוננים כחולים של 1TB עם RAID 5 ללא בקר יעודי (...) מחשב ב' - HTPC ושרת גיבוי: כונן שחור של 1TB וכונן ירוק של 2TB. הבעיה: אני צלם חובב ויש לי כבר כ 1.5TB של תמונות שאני לא רוצה למחוק (קבצי RAW גדולים ומכאן הנפח הגדול). אני רוצה להגדיל את נפח האחסון ולא רוצה לוותר על הביטחון שנותן לי הרייד. האפשרויות העומדות לפני הם כאלה: א: לקנות עוד כונן של 1TB ולהוסיף ל RAID יתרונות: זול חסרונות: מוסיף רק 1TB 4 כוננים ב RAID 5 בלי בקר ייעודי לא נשמע לי טוב... ב: לקנות 2 כוננים של 4TB ולהפעיל RAID 1 יתרונות: מגדיל את הנפח ב 2TB RAID 1…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by alex28,

שלום לכולם אני רוצה לקנות SSD השאלה שלי היא יש לי אפשרות לקנות יד 2 SanDisk Ultra Plus ב400 ש"ח או להוסיף כסף ולקנות כבר חדש? ועוד דבר אך SanDisk Ultra Plus הוא טוב בכלל???

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by AvielA,

מדוע לא מוכרים בארץ דיסקים לשוק הביתי בנפחים של 5 או 6 טרה? לדוגמא: Seagate STBD6000100 6TB 128MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Retail Kit עולה 1000 ש"ח ב-newegg. אולי כדאי לארגן קניה קבוצתית כדי לדרבן את החנויות בארץ.

• 44 תגובות
    • 12.1k צפיות
  19. Started by TalkToTheHand,

שלום לכם. אני מתכוון בקרוב לרכוש SSD מדגם המצוין למעלה, שהוא יעבוד עם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי. אתכוון לפרמט את הכונן הקודם (למעט מחיצה אחת) ולהתקין על הSSD WINDOWS8.1. יש לי כמה שאלות. נודע לי ש"מומלץ" לנתק את הדיסק הקשיח כאשר מתעסקים עם התקנת הSSD ומערכת הפעלה, נראה לי שהבנתי מאין הדאגה הזו נובעת, אך אם אפשר בכל זאת הסבר. בכל אופן, אני מעוניין במהלך התקנת מערכת הפעלה לפרמט את המחיצה C (עליה מותקן הWINDOWS 7 כרגע) מהדיסק הקשיח שברשותי, כיצד אוכל לעשות זאת כאשר הכונן מנותק? אלא אם כן הכוונה היא לפרמט אותו לאחר התקנת הSSD? בנוסף לכך, אני בטוח ש120GB יספיקו לעניינים שאני אתקין, את כל קבצי הDATA והDOCUMENTS אני אשלוף מכוננים בדיסק הקשיח - העניין הוא הנוחות, הרי כאשר הWI…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by IlanF,

אני מתלבט עדיין אם אני באמת צריך אחד, אבל בכל זאת מתעניין לגבי מחירים וכו'. הייתי רוצה SSD של 250 גיגה כדי להעביר את הכונן הנוכחי שלי AS IS ל- SSD (כרגע שוקל +- 230 גיגה, אני מעריך שאפשר לנקות עוד בערך 60-70 גיגה) יש אחד משתלם בסביבות ה- 450 ש"ח? אולי שווה לי לחכות עוד? אין לי בעיה, חיכיתי עד עכשיו... לא בוער לי בינתיים ראיתי פה שפורסם זה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1 שנשמע עוד איכשהו במחיר סביר, אבל עדיין לדעתי על הצד היקר. במיוחד כשמסתכלים על זה שלפני כמה חודשים קניתי כונן של 3 טרה באותו המחיר הייתי רוצה לדעת מה דעתכם ולשמוע המלצות

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by bennyye1,

קניתי SSD ואני רוצה להוסיף אותו למחשב נייח כך שהוא יהיה הארדדיסק הראשי ומה שיש לי כיום שיהיה המשני. איך אני אמור לחבר אותו מבחינת חיבורים פיזיים במחשב? ואיזה הגדרות בדיוק אני צריך לעשות בביוס?

• 3 תגובות
    • 6.5k צפיות
  22. Started by Polk-2,

יש לי דיסק SSD למערכת הפעלה ושני דיסקים נוספים רגילים. המחשב חדש יחסית. הבעיה היא שהמון פעמים שאני פותח תיקיה זה לוקח המון זמן, בכל שלושת הדיסקים! ולאו דווקא תיקיות גדולות. זה מגיע לרמה מגוכחת שלפעמים אני פותח קובץ טקסט וזה לוקח זמן. מדי פעם אני סתם מנסה להזיז איזשהו איקון על ה-desktop, וזה קופא באמצע. מה קורה פה? זה נראה לי מאוד מוזר. כל הבדיקות שהרצתי היו בסדר, אבל ה-OCZ TOOLBOX (של ה-SSD) מראה לי את זה. זה בסדר או לא?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by asvg,

שלום , אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני ומדפדוף בדפיי האינטרנט שמתי לב שלא מציינים את מהירות הסיבוב כמות מטמון רק את הממשק ,למה , זה לא חשוב בדיסקים חיצוניים רק בפנימיים ??? ולגביי חברת WD לא מציינים ירוק כחול שחור וכו כמו שמציינים בדיסקים הפנימיים מדוע ?? תודה למגיבים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם! קיבלתי כאן היום עזרה מדהימה בבחירת מחשב נייד - http://hwzone.co.il/community/threads/546916, אז שוב תודה ל- Chevy הענק(!) ואתם מוזמנים לעיין במחשב שהוצע במידה וזה רלוונטי לשאלה. אז אני מתלבט בנוגע ל- SSD שאני ארכוש עם המחשב, ההמלצה המקורית הייתה לרכוש את הכונן Crucial M500 240GB שהוא די זול (כ- 600 ש"ח), אך לפי מבחן ביצועים שראיתי הוא די חלש ביחס לשוק היום. שלושת הכוננים שאני מתלבט ביניהם הם: Crucial M500 240GB, עולה 600 ש"ח. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT240M500SSD3 Crucial M550 256GB, עולה 770 ש"ח. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256M550SSD3 Samsung 840 Evo 250GB, עולה 830 ש"ח. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=MZ-MTE250BW הנה ההשוואות שעש…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים