עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. Started by liran2003,

האם שיר שנשלח לקדם אירוויזיון הבולגרי הועתק משיר ישראלי? מאת: נתן סטולרו לפני מספר ימים פירסמה רשות השידור הבולגרית את רשימת המשתתפים והשירים בתחרות הגמר המקומית. אחרונים ברשימה, הופיעו הצמד פיפו וסשטו עם השיר "אני יכול". היום פורסם השיר "אני יכול" באתר הרשמי של הצמד. מההאזנה ראשונית לשיר עולה כי מדובר באותו השיר של סאבלימינל ורון שובל, בעל אותו השם בדיוק, ואף מגדילים לעשות הצמד הבולגרי, כשהם שרים את הפזמון בעברית צחה. כלומר, לא מספיק שנעשתה כאן גניבה מוזיקלית לכאורה של השיר עצמו, חלק מהמילים הם אפילו לא טרחו לשנות או לתרגם. טניה סטנקבה, מנהלת המחלקה לקשרי חוץ בטלוויזיה הבולגרית, אישרה לכתב אירוויל כי אכן השיר שמפורסם באתר הרשמי של הצמד הוא שאיתו הם אמורים להופיע בתחרות!…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. בניגוד לנאמר בכתבה, לא אגיד שאנחנו הרחק מאחור משאר העולם ( טוב, קוריאה הדרומית זו לא חוכמה ). מנגד, ישראל לא בדיוק בחוד החנית מבחינת הלו"ז. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5552119,00.html

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. מבקר המדינה והעובדים תחתיו, לפי דעתי, עושים עבודת קודש. חושפים שחיתויות, עבירות על החוק שכל העולם בוחר להתעלם מהן, נהלים "דפוקים", ושאר "פאקים" בארצינו הקטנטונת. לפעמים נדמה לי שכל העבודה הזאת היא לחינם כי לאף ממשלה, כזכור לי, לא היה את הרצון להסיק מסכנות מדוחות אלו (וליישמן), ששנה אחרי שנה פשוט הולכים לפח (ומשם תורמים לאתרי הפסולת המצתברים). אין ספק שזה פשוט חבל. השנה בגולת הכותרת, דנו על מספר נושאים, ביניהם הנהלים על הכשרת מורים (שלא נבדקו ולא נתחדשו לא פחות מאשר מזה 25 שנה), גביות כספים של אוניברסיטאות שמתבצעות בניגוד לחוק, וכמובן, אי-פיקוח על נושא ניסויים בבעלי חיים. כאשר ראיתי את המילים "ניסויים בבע"ח" בכותרת, נצתמררתי. האמת שכבר פחדתי לפתוח שמא אכנס לדיכאון נ…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Yehudaa,

טוב אז מי שלא יודע מה זה עין הרע ,כמה דוגמאות : * עין הרע , זה שמישהו מסתכל עליך בצורה כועסת/מעליבה/פוגעת/עקימת פרצוף וכולי לדוגמא בטח הרוסים מרגישים את זה שמשהו חושד אותו שהוא לא יהודי , ומסתכל עליו בזלזול כזה - זה עין הרע לדוגמא שאני חזרתי בתשובה , היו כמה דתיים שהסתכלו עלי בזלזול כאילו באתי מפח אשפה ...... לדוגמא מישהי בעבודה שלי היתה מסתכלת עלי בזלזול במשך כמה ימים אבל כיום אנחנו ביחסים טובים ומכבדים אחד את השני , לזכותה יאמר ( היא מסתכלת עלי היום בצורה חיובית ) אני למדתי מספיק תורה בשביל להבין "תמים תהיה עם ה' " כלומר , אין צורך בלחשים או סגולות וכולי , זה בסך הכל עוד אחד מהעונשים על החטאים . ולא צריך להתרגש מזה יותר מדי וכולי . יש גם פסוק "כי באפם הרגו איש " …

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3573875,00.html באמת הגיע הזמן

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. הממשלה כמשל שועל אחד הרגיש שהוא חייב לקחת חופש מתפקידו אחרת הוא כבר לא יוכל לתפקד ולכן הוא חייב להתנתק קצת מהתפקיד ולקחת חופש ולצאת מהיער . הגיע אותו שועל לאריה מלך היער וביקש ממנו חופש, אמר לו האריה כי תפקידו מחייב אותו להישאר ביער ולכן הוא לא יוכל לקחת חופש . השועל התעקש ואמר לאריה כי החופש הכרחי והוא מוכן לקחת חופשה ללא תשלום, העיקר לצאת לחופש . האריה הסביר לשועל כי אם הוא יצא לחופש יהיו חייבים לקחת מישהו במקומו ולא בטוח שהתקן שלו יישאר לשועל לכשיחזור . השועל הסכים ולקח את החופש . כעבור שלושה חודשים חזר השועל ליער והגיע לאריה לצורך ראיון חזרה לתפקידו . כשהגיע לראיון הסביר לו האריה כי התקן של השועל תפוס וכי לא יוכל לחזור ליער . השועל לא הסכים ואחרי דיבור קצר עם …

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. http://www.inn.co.il/News/News.aspx/212174

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by lmlm,

בני הנוער לא מקשיבים לרבנים, לכן הם אלימים אנשי החינוך במגזר הדתי מאמינים שהאלימות של בני הנוער בפינוי עמונה היא תוצאה של משבר אמון. בני הנוער שואלים: "איפה הרבנים שאמרו שלא יהיה גירוש?. איפה הרבנים אחרי העקירה?". לדברי ראש מכינה צבאית "המשבר הוא לא בנוער הוא במדינה". ובינתיים בני הנוער מפיקים לקחים, הם ילמדו הגנה עצמית לקראת הפינוי הבא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3211230,00.html מה דעתכם? דעתי שבסוף אף אחד לא יקשיב להם

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. זו אחת הכותרות באחד העיתונים הגדולים בארץ.(לכתבה) (נקודות מחשבה) ומה עוד? * אותם המתגייסים שהם מיעוט, מסכנים עצמם למען ביטחון אותם אילו שלא מתגייסים. * השתחררת מהצבא ? משתחררים ישר לאבטלה. * רוצים ללמוד? שלם שכ"ל בסך 10,000 ש"ח לשנה. שכ"ד? נכון, תוסיף עוד 300$ לחודש. * בזמן הלימודים תקבל חודש "כיף" באחד מהמבצעים הנועזים של צה"ל. * בן כמה אתה עכשיו? נכון , בן 30 בקושי תואר, וחי עם ההורים. מי מרוויח? * חרדים, מקבלים עיסקת חבילה כוללת שידוך. * בני מיעוטים- עם כל התלונות שלהם, הם ממש לא משלמים שכ"ל. * אותם צעירים שאין להם כל סיבה באי גיוסם - ישר קופצים למכללה/אוניברסיטה ויוצאים לשוק העבודה. נ.ב: הכותרת מבחינה בין כשרים לגיוס לבלתי כשרים, כך שבעיות בריאות לא נכללות בסקירה שלי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Guyn,

היום ב-5:30 בבוקר התקיים הטקס בו הוכרזו ההחלטות הסופיות על המועמדים לטקס האוסקר 2009. סרטים בולטים: האביר האפל עם 8 מועמדויות (אין מועמדות לסרט הטוב של השנה). סיפורו המופלא של בנג'מין באטן עם 13 מועמדויות (לדעתי סרט טוב, אבל ממש הגזימו איתו). מילק (עם שון פן) 8 מועמדויות. ואלס עם באשיר מועמד בקטגורית הסרט הזר. www.imdb.com/features/rto/2009/oscars יש לציין כי השחקן הית' לדג'ר מועמד בתפקיד שחקן המשנה, בהופעתו כג'וקר באביר האפל. במקריות מוזרה ועצובה, היום ה-22 לינואר הינו יום השנה למותו.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. כמה רוע וקטנוניות יש במדינה? סופרת של ספר ילדים טוענת כי הספר שמשפחת שליט הוציאה בכדי לממן את הוצאות המאבק שלה הינו פלגיאט (העתקה ספרותית) של ספרה ודורשת תמלוגים. http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaadik http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/103/010.html (שימו לב לחלק מהתגובות) וראיון שנערך עמה בגל"צ http://213.8.193.29/msnvideo/glz/elkayam5-5-10.wma

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by BarBee,

למבקרים באתר של פוקסניוז, אפשר לראות שכל יום יומיים יש ידיעה שמתחילה בצמד המילים האדומות BIAS ALERT מבקרים ידיעות וצורות סיקור של הבחירות הקרבות לנשיאות. שם יש כלי תקשורת שיכול להביא זווית אחרת ביומיום. אנחנו תקועים עם מקהלה מתואמת.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Ido.G,

http://edition.cnn.com/2008/SHOWBIZ/Movies/01/22/heath.ledger.dead/index.html השחקן הית' לדג'ר מת ביממה האחרונה (או זו שלפניה), כנראה ממנת יתר. לא אבידה אדירה, למרות שהוא היה שחקן נחמד. אני הכרתי אותו מהסדרה האוסטרלית בה הוא הפיע. המשך יום נעים לכולם.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Athlon-WINGS,

www.Terror.exe.co.il פתחו רמקולים בדרך.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by stone cold,

היום קראתי תמאמר הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3313434,00.html ועל תבינו לא נכון אני לא רק שלא נגד העיקרון של התוכנית למעשה אני מאוד בעד אבל זה צריך להיות ממשלתי כי לתת לחברות פרטיות לנהל את שרותי הרווחה בישראל זה דוחה ולא מוסרי בעיני חוץ מיזה אחת התגובות לכתבה היתה זותי- ומיבחינתי זה הרבה יותר מתאים לישראל ככה שאנשים שגם עובדים בשחור וגם לוקחים דמי אבטלה לא יוכלו יותר לאכול מ2 עוגות אסורות יותר ובמיקרה הגרועה רק יעבדו בשחור וזהו כמובן צריך ליתחשב בנכים חולים וכו אבל בטח לא בבטלנים

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. יש לחבר שלי לוויה, לא ידוע אם ללכת.. רציתי לדעת מה המצב שם בצפון (בעיקר באיזור אילון אם מישהו נמצא או מכיר)

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by klayton,

ז'אנר: מתח, פעולה, קומדיה. אורך: 110 דקות. שפה: אנגלית, רוסית. מדינה: ארה"ב. במאי: פיטר סגל. שחקנים: סטיב קארל, אן הת'אוויי, דוין (דה רוק) ג'ונסון, אלן ארקין, טרנס סטאמפ, טרי קרווס, דויד קוחנר. חברת הפקה: Mad Chance, Mosaic Media Group, Road Rebel, Village Roadshow Pictures. תאריך יציאה לקולנוע בארץ: 14/08/2008 תאריך יציאה לקולנוע בחו"ל: 20/06/2008 ~סרטים~ טריילר ג'וני אינגליש אמרקני

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. טוב ראיתי את הסרט סך הכל השקיעו בו הרבה אריסון פורד מגלם שוב את אינדיאנה גונס הרבה פעולה קצת הומור הרבה מקומות לראות יחסית לסרט המוזיקה המקורית בתאוריה מה שצריך מהמשך כזה בפועל אריסון פורד כבר זקן מידי לסרטים כאלו וזה ברור לאורך הסרט שחקני המשנה חלשים מאוד כולל "הדמות הרעה" העלילה מערבבת יותר מידי אלמנטים וזה יוצר סמטוחה וחבל אם הייתי רוצה לראות המשך לטרזן או למפגשים מהסוג השלישי אז שיעשו סרטים כאלו בנפרד זה לא מתחבר בכלל לאינדיאנה גונס בקיצור ניסו השקיעו אבל לא הצליחו חבל שאולפני הסרטים לא מתחילים לחשוב על סרטי פעולה חדשים ולא המשכים של סרטים ישנים התוצאה בדרך כלל לא טובה וזה דוגמה לכך

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by arik100,

כל הסכמי השלום , הפסקות האש שהיו עד היום נעשו באמצעות מסירת שטחים , וכל הסכמי השלום העתידיים מדברים על מסירת שטחים מה אתם חושבים על זה? לגיטימי? שלום אמיתי? אני אישית חושב שהסכם השלום עם מצרים היא אחת הטעויות הגדולות שנעשו פה , כנל ההתנתקות אין שלום תמורת שטחים לדעתי, שלום בא תמורת שלום ולכל אלה שטוענים שאלה לא השטחים שלנו ואנחנו כובשים אני אומר להם , קודם כל שתדעו לכם שהם לא היו פה , דבר שני , מי שתוקף אותנו ואנחנו מגינים ומנצחים זה בעיה שלהם

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Sting,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3340486,00.html אז מה ? הלחץ עבד לבסוף ?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שר הטבעות הייתה אחת הטרילוגיות היותר מוצלחות שיצא לי לראות. העובדה שהיא הייתה מבוססת על שלושה ספרים עמוסים בפרטים ובכול זאת הצליחה להעביר אותם בצורה מדהימה רק הגדילה את ההישג של הבמאי שלה פיטר ג'קסון. הנה עובדה מעניינת: הספר השני של שר הטבעות, "שני הצריחים", הוא ספר בן 440 עמודים בערך בגירסתו האנגלית. ההוביט בגירסתו האנגלית הוא בן 340 עמודים בערך. כאחד שקרא את הספרים וידע את העובדה הזאת שאלתי את עצמי שאלה: איך ספר אחד בן 440 עמודים הפך לסרט אחד מעולה בן כמעט שלוש שעות, בעוד ספר אחר בן 340 עמודים הופך לשלושה סרטים בני כמעט שלוש שעות(לפחות הראשון שצפיתי בו אתמול)? התשובה: מותחים את העלילה, מוסיפים פרטים ואירועים שכלל לא היו, מותחים דמויות שהוזכרו אולי ב4 שורות בספר לתפקיד מ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by עכביש בכביש,

שלום לחברי הפורום . אני מבולבל , מצד אחד ערוץ עשר לא עומד בהתחיבויות שלו ואיננו עומד בתנאי המכרז שהוא חתם עליו כלומר , הערוץ היתחייב ( כדי לשמור על רמת שידורים נאותה ומספקת ) ליצור דרמות ושידורי איכות ( סוגה עילית ) ובכך מלבד שידור חומר איכותי גם יספק כסף ליוצרים ישראלים ויתמוך בתעשיית הבידור הישראלית . אז מהבחינה הזו הערוץ איננו עומד בתנאי המכרז שהיו ברורים לו לחלוטין וכעת גם הוא הערוץ מודה בעובדות שאיננו מספק את הסחורה ואיננו עומד בתנאי המכרז ( כבר מספר שנים וזו איננה הפעם הראשונה ) אבל מתרץ זאת ברייטינג כלומר -" הציבור איננו רוצה דרמות " ( ציטוט של מנכ"ל ערוץ 10 ) . מצד שני יש את הדילמה של ספק עבודה ל כ - 3000 משפחות ( שלא בהכרח יהיו מובטלות אבל , ) מה אתם אומרים ? לס…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. לאחרונה ראיתי 2 סרטים שמאוד איכזבו אותי 1-לילה מוטרף במוזאון [/(תרגום של אוולה)b] שלפי הטרילר ניראה כמו סרט מצוין וגם הרעיון הכללי מצוין זה קומדיה שמספרת על שומר לילה במוזאון שהמוצגים שם קמים לתחייה בלילה בסופו של דבר הסרט יתברר כמאוד ילדותי ומשעממם שרק האפקטים נחמדים 2-איש קטן גם פה הרעיון מצוין הסרט הוא קומדיה שבמרכזה פושע נמוך קומה שזוג מאמץ אותו כי הוא חושב שהוא תינוק בסופו של דבר יש יותר מידי בדיחות מיניות לא מצחיקות וגם פה הסרט מיועד לילדים וחבל כניראה האמריקאים לא יודעים לעשות קומדיה אחרי עידן נשואים פלוס בכל מקרה אתם מוזמנים לזרוק לפה סרטים שאיכזבו אותכם ולמה

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by JohnnyBravo,

עם כל האנשים הבעייתיים שיש במדינה,משר הפנים ועד שר הביטחון שאנחנו אוהבים להתלונן עליהם. אני חושב שנדע גם להגיד תודה ולהעריך(ככה כותבים את המילה הזו,נכון?) את אלה שעשו עבודה טובה.לפרגן קצת. מגיע לו Recognition יישר כוח.והמשך עשייה פוריה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. http://video.google.com/videoplay?docid=-6331994107023396223

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים