עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם התקנתי את הגירסא האחרונה של אובונטו, אבל לצערי יש לי שתי בעיות קטנות ומעצבנות: 1. הגופנים באתרים ישראלים נראים נורא (כתב תנכי) איך אני משנה זאת? 2. הרזולוציה מאוד נמוכה, נכנסתי לScreen Resolution והאפשרות הכי גבוהה היא זאת שאני משתמש בה כעת. איך ניתן להגדיל את הרזולוציה יותר? תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by assaf25025,

שלום יש לי בעיה בשינוי השפה בעזרת אלט שיפט, ניסיתי מה שרשום באשכול שבאוצתו נושא אך עדיין כשאני עושה ריסטרט צריך לרשום את הפקודה מחדש תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by INFERNO,

שלום לכולם התקנתי לאחרונה מערכת SUN SOLARIS בהתקנה בחרתי עברית אבל לא ידעתי שזה משפיע על כל המערכת חח (חדש בזה) המערכת יושבת על DESKTOP של GNOME הכל עובד נחמד בנתיים אבל לא נוח לי עם העברית (במיוחד שחצי מהתפריטים באנגלית וחצי בעברית) השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות בשביל לשנות את שפת המערכת חזרה לאנגלית ? בתודה מיכאל .

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by tropit2009,

היי, למי שמתחשק, אתם מוזמנים להראות פה פרטים על השינוים שעשיתם אצלכם בלינוקס + פרינט סקרין אם צריך זה גם יהיה נחמד לראות את החשיבה אחד של השני ולראות מקומות שבהם אפשר לשפר, וגם יעזור קצת להבין יותר איך העסק עובד ולקבל רעיונות

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by sprinter,

שלום חברים, לפני כמה חודשים התחלתי ללמוד ברצינות Linux תוך התמקדות בעיקר ב Centos ו suse מתוך מטרה להיכנס לתפקיד באיזשהו ארגון. אני מרגיש אבל שחסר לי ניסיון ואני מעוניין לבנות אותו . אז אשמח לעזרתכם: 1. האם יש עוד הפצות לינוקס שמומלץ לי להתמקד בהם (חוץ מ- Centos ו suse שכבר אני די סבבה) על-מנת שאוכל בהמשך להיות מנהל רשת לינוקס וממש לעבוד על שרתים? השאלה היא יותר איזה מערכות הכי נפוצים בארגונים שעובדים עם לינוקס. 2. אני מעוניין שהמקצוענים מביניכם יתנו לי איזה פרוייקט שכולל סוג של עבודות שמבצעים על שרתי לינוקס ביום יום ואשמח אם תכלילו בו כמה משימות בהקשר של ניהול LVM . הפרוייקט צריך לכלול כמה משימות (באיזה הפצה שבא לכם) כדי שאוכל לשפר את כישורי הלינוקס. תודה מראש

• 13 תגובות
    • 4.6k צפיות
  7. Started by ליר85,

שלום, אני שוקל לקנות מק בעיקר לעריכת וידאו ואני לא בטוח במספר נושאים - האם זה נכון שמק אידיאלי לעריכת וידאו/ עריכה גרפית? האם מחשב פי סי בשווי 7000 לא ייתן ביצועים טובים יותר? האם שווה לקנות imac לאור העובדה שהוא לא ניתן לשידרוג והוא עלול להישאר מאחור מבחינת ביצועים לאחר כ5-6 שנים..?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by a_s,

שלום. יש לי שרת איחסון מבוסס על Fedora עם Samba לשיתוף הקבצים עם משמשי WINDOWS XP הכל עובד טוב ויפה אבל כאשר פותחים קובץ DATABASE של ACCESS לא ניתן לפתוח אותו משני מחשבים במקביל ** מכל מחשב בנפרד אין בעיה לפתוח את הקובץ ואין בעיה של הרשאות. ניסיתי כל מיני פתרונות של ביטול ה " oplocks" ושום דבר לא עזר אשמח לעזרה ולעוד רעיונות לפתרונות........ תודה מראש לעוזרים..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by yuval_cohen,

יש לי מדריק 8.2 עם ADSL הפעלתי את האידיאסל עם הסקרפט של מוליקס(דרך הקונסול) בכל אופן.. אני רוצה לעשות internet sharing אני מעדיף דרך הKDE ולא דרך הSHELL בבקשה עיזרו לי.. אם אין ברירה אני אשמח אם תעזרו לי גם דרך הSHELL תודה חבר'ה אני חייב לציין... שזה באמת פורום מעולה ותודה שאתם עונים לשאלות שלי.. אני בדכ לא יכול לענות פה אבל בפורומים אחרים אני משתדל

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Big D,

שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by OmerS,

שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by izikd,

יש לי מחשב אחד עם Windows xp pro ו-ME ובמחשב השני יש לי windows ME ולא מזמן התקנתי Linux RedHat 7.2 1. הייתי רוצה לדעת כיצד אני עושה רשת בין שני המחשבים? שיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט 2. במחשב השני. כיצד אני יכול לראות את הכוננים שבME בLinux? 3. כיצד אני מפעיל שרת FTP בLinux? בתודה izikd :jump: :jump:

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Ashand,

שלום יש לי שני מחשבי מק (Imac and mini) שניהם מחוברים לראוטר ושניהם מקבלים IP אין פיירוול בינהם ושום דבר לא חוסם כלום הבעייה היא שאני יכול לעשות פינג ממחשב אחד לשני ומהשני לראשון אני לא יכול קצת מוזר שיתפתי תיקייות ועשיין אני לא רואה אותם ברשת אני רואה רק את ה default יש לכם מושג?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by sSs Dragon,

שלום, יש לי מדפסת שמחוברת למחשב עם ווינדוס XP ואני רוצה להתחבר אליה מהמק. כשאני עושה שיתוף למדפסת בווינדוס ומוסיף אותה למק, אני שולח קובץ להדפסה, הוא עובר מהמק לווינדוס ונתקע שם.. רעיונות, עצות ופתרונות יתקבלו בברכה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by GamePad,

שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Galos,

שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים שאני מעונין לשתף בינהם מידע , שיתוף קבצים , כמו כן יש לי ראוטר של D-LINK 624 ששניהם מחוברים אליו (חוטית) ולשניהם יש גישה לאינטרנט , כך מה שנותר זה שיתוף קבצים בין אחד לשני (לא באמצעות RDT) . אני מעונין ליצור רשת בינהם שאחד יוכל לראות את הכונן של השני. מה הדרך הקלה ביותר והנוחה ביותר לעשות זאת. עשיתי חיפוש ומצאתי את SAMBA (גרסה 3.0.27 )אך ללא הועיל בעניין התסבכתי קצת... האם יש דרך יותר פשוטה\נוחה ? במידה ואין דרך אחרת ועלי להתשמש בSAMBA מישהו מוכן להסביר מהן הפעולות הנחוצות שדרוש לעשות בצורה פשוטה , קראתי את המדריך שיש שם באתר וזה לא ממש מובן ... מפנים אותך כל פעם למקום אחר במקום להסביר... תודה מראש , גל

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  17. איך אני יכול לשתף קבצים בין לינוקס לווינדוס איכס פי ??

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by ezer,

יש לי בית רשת ביתית מבוססת Windows כשחיברתי ל-Hub מקינטוש שרץ על OS X לא הצלחתי לשתף קבצים (החיבור עובד כי הצלחתי לשתף אינטרנט) אנא עיזרו לי עריכה: אותיות גדולות בלבד -> גדולות+קטנות. הסבר נוסף ב-Appendix A בהודעת הסטיקי שבראש הפורום (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. שלום אשמח לעזרה . אני רוצה לעשות רשת בין שתי מחשבים מחשב אחד ויסטה מחובר לאינטרנט עם כרטיס רשת אחד והכרטיס רשת שני חיברתי בכבל מוצלב למחשב השני עם LUBUNTU 13.10 64 BIT הצלחתי די בקלות להגדיר ICS בויסטה כלומר שיתוף אינטרנט וזה עובד טוב אני רוצה לשתף תקיה אחת בווינדוס ותיקה אחת בלינוקס והצלחתי להגדיר את זה בווינדוס וגם באמצעות SAMBA הגדרתי תיקיה נוספת בלינוקס לשיתוף בווינדוס אני רואה ברשת את ההמחשב עם הלינוקס ואני רואה גם את התיקה ששיתפתי אבל כשאני מנסה להיכנס אליה אני מקבל EROR כזה נראה לי זה עינין של הרשאות . איך אני מסדר את זה ? מה שמוזר שאפילו שהגדרתי בסמבה לתיקה להיות נגישה לכולם גם קריאה וגם כתיבה עדיין…

20. Started by alon2k2,

שלום! יש אפשרות לעשות שיתוף תיקיות ב CentOS?, פשוט אני צריך לשתף תיקייה בשם www ולהכנס אליה דרך הוינדוס יש לי VMware. אפשרי? אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Lunatic,

התקנתי DesktopBSD במקביל לXP שכבר היה מותקן ושחכתי את סיסמת הROOT ב DesktopBSD יש דרך לאפס את סיסמת הROOT או שאניצריך להתקין מחדש את ה DesktopBSD?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by benyben,

שלום. אני מחפש תוכנה שדומה ל Acronis - לשכפול ההארדיסק. יש לי הארדיסק רגיל, שאותו ארצה לשכפל ל SSD. כאן המקום לשאול אם יש איזשהן בעיות בשכפול מ HD רגיל ל SSD [לא חושב שצריכות להיות בעיות, אבל אתם המומחים (: ו... איזה תוכנה של אובונטו עושה דבר כזה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by alex125,

של מי זה ?? http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/d/j/m/a/a/l/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200503111314498247/200701112259554027/12.jpg שלח לי את תמונה!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  25. שלום אני דימה אני רוצה אוד מחשב תכחו לעזור לי לאסוף אותה עד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים