לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
אני מקווה שלא יקרעו אותי על הכותרת הזאת אבל אני חושב שהיא ממחישה את רגשותי בכמה שעות האחרונות. טוב, אז כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות חד משמעיות או יעילות ברשת: 1. האם יש דרך לשפר את העברית המוצגת באתרים בעברית? אני משתמש כרגע בגופן TAHOMA של מיקרוסופט שיבאתי מחלונות XP אבל עדיין העברית נראית ממש לא טוב בקונקור, מוזילה וגלאון (ואני יודע שבמוזילה וגלאון צריך לשנות את הפונט בצוך ה-PREFERENCES). אני משתמש ב-KDE 3. 2. האם ישנה תוכנה לשינוי דינמי של גודל המחיצות? בדומה ל-Partition Magic בחלונות? 3. מה נותנת העובדה ש-var/ ישב במחיצה נפרדת בשרתים? איך זה משפר את הביצועים? 4. כתיבת קבצים בעברית על מחיצת FAT. למרות שעקבתי אחרי ההוראות בפינגווין והגדרתי iocharset=iso8859-8,codepa…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם אז ככה היה לי ווינדואס, התקנתי לינוקס דרהאט, הכונן של הווינדואס היה NTFS אז לא יכולתי לעשות בוט לווינדואס ויכולתי לעבוד אך ורק עם הלינוקס. אז בסדר, ניסיתי להפוך את הכונן ל פאט32, לא עבד, אז לקחתי לחבר ועשיתי משמה, באמצע ההמרה המחשב נתקע, הלך ההרדיסק, הייתי צריך לפרמט אותו ונשארתי רק עם ווינדואס, ועוד הכי גרוע מילניום , לא הצלחתי להתקין את ה 98\2000 מסיבות משונות בכל מקרה, עכשיו יש לי רק ווינדואס, והדיסקט בוט כביכול של הלינוקס לא עובד, שאני מפעיל את המערכת הוא אומר שזה לא BOOTABLE DISKETTE וישר מעלה לי את הווינדואס ללא אפשרות בחירה ללינוקס. עכשיו, איך אני מסדר את הבעיה ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס אבל לא יודע איזו גירסה תתאים לי (אני יודה לכם אם תוכלו להגיד לי)- השימושים שלי במחשב הם- משחקים! מוסיקה! בניית אתריי אינטרנט (html vb java asp...) ! תיכנות ב-c! אינטרנט (icq kaaza( וגלישה רגילה! וגם office וכל השאר! ודרך אגב אני מתכוון להשאיר את ה-XP כך שאני יכול לעשות מין שילוב (חלק מהדברים לעשות ב-xp וחלק בלינוקס!) וגם יש לי כמה שאלות: -אם יש לי 3 מחיצות (c, d, e) אני יכול לשים xp על c ולינוקס על e -וגם אם אפשר הסבר מהיר על הקטע ע המחיצות! וגם קישור (ישיר) להורדה של הגירסה המומלצת! אני יודע שהעמסתי מלא אבל זה קטע שאני לא ממש מבין בו
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השם של הקובץ זה זה RED.HAT.LINUX.ADVANCED.SERVER.V2.1-RORiSO עכשיו אני חושב להתיקן את הלינוקס... מה זה הגירסא וזו הוא טובה כדי להתקין?? תודה מראש
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
נכון שכבר טחנו את הנושא והWINE אמור להריץ (לא את הכל אבל חלק) תוכנות של וינדוס. עכשיו רציתי לשאול איזה תוכנות, ליתר דיוק באיזו שפת תכנות אם נגיד התוכנה נכתבה בVISUALBASIC הוא יוכל להריץ? או שהוא יכול להריץ רק תוכנות של C C++ ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
http://static.kdenews.org/mirrors/qwertz/kde31alpha/ זה אכן נראה יפה, אך גם כבד מאד... אני נשאר עם FluxBox
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני בטוח שזו שאלה שנשאלה לא מעט פעמים (למרות שהרבצתי חיפוש ולא יצא כלום), איך גורמים ללינוקס במקרה שלי מאנדרייק 8.2 לתמוך בFAT ואולי אפילו (אם זה לא מוגזם) ב NTfs? נ.ב אני NEWBE בלינוקס אז אם זה מסובך לא נסו לפשט ואם צריך עוד ניסיון אז אז תמליצו לי מאיפה להתחיל. אם יש לינקים לDOCS שיעזרו לי זה הכי טוב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על סקריפטים נוחים למירק עם פונקציות רבות ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראשית כל, הבה נשים לנו מספר כללים, טוב? הכותרת צריכה להכיל את שם ההפצה, את גרסאתה ואת תמצית הבעיה (אם מדובר על בעיה בתוכנה מסויימת אזי גם שמה צריך להופיע בכותרת). בגוף ההודעה יש לפרט על הבעיה, לרשום את גרסאת ההפצה, את גרסאת התוכנה ולצטט את השגיאה המדוייקת (אם אין הודעת שגיאה גראפית ניתן להריץ את התוכנה דרך המסוף). ת'רדים שמציגים נושאים חסרי מטרה ורעיון, שלא מגיעים לשום מקום (בשביל דיוני linux vs. others יש סטיקי) ינעלו מידית, ללא הזהרה. משתמשים מתבקשים לא לענות לת'רדים כאלו. לינוקס היא מערכת הפעלה מבוססת על רעיון היוניקס, מערכת multitasking המיודעת לתחנות עבודה ושרתים. לינוקס שנתה את המשחק כאשר נתנה אפשרות חינמית ופשוטה להשתמש במערכת דמוית יוניקס, על שולחן העבודה. לינ…
-
- 0 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
אז, לאחר ויכוח ארוך ודעות רבות ושונות, הוחלט ע"י מספר אנשים לפתוח דיון כזה, שיתנהל עד שיוכרע (שנים על גבי שנים), וינסה לתת טיעונים מכל פרספקטיבה, האם משתלם הPowerMac G4 dual cpu לקניה כתחנה, ובתחילה נתמקד בנושא עריכת הוידאו בלייב, כמובן שנתייחס גם לאספקט התכנה, שהוא מאוד חשוב בפני עצמו, אבל גם לחומרה. עד כן ההסבר, ועכשיו, לדיון... לי יש דעות בעד ונגד, אני אתחיל מהנגד. המחשב הזה, הוא לפני הכל, מאוד מאוד יקר ומתחיל ב1700 דולרים ללא מסך, ל256 זכרון, וGeForce 4 MX, ושני מעבדי 867, דרך 2500 דולר לשני מעבדי 1G, עם רדיאון 9000 פרו, עשרים ג'יגה יותר, (80G) וזכרון DDR 2700, וכמובן הSUPERDRIVE, עולים עוד קצת (הרבה) ל3,300 דולרים לשני מעבדי 1.25 ג'יגה, 120 ג'יגה אחסון, 512 מגה זכר…
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
המודם הוא זולטריקס 56KB והלינוקס הוא מנדרייק 8.2 היא יש סיכוי לשילוב בניהם?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לעיבוד תמלילים (סטודנט) חשוב לי רק שתהיה עברית וחיבור LPT למדפסת. מישהו יודע? תודה!
-
הי, יש לי כרטיס רשת ISA ישן, נראה לי מסוג NE2000 יש לו יציאת BNC וגם RJ45 וג'מפרים גם ל IO וגם ל IRQ. אני מנסה להפעיל את הכרטיס ב Linux Mandrake אבל הוא לא מזהה אותו. הוא נותן לי אפשרות להכניס פרמטרים למודול שלו הוא מבקש כמה פרמטרים: irq(?)[0,] bad(?)[0,] probe_pci(i)[1] io(?)[0,] ה IRQ שכיוונתי לכרטיס הוא 3, וה IO הוא 300H-31FH אבל אין לי מושג באיזה פורמט להכניס את זה, ומה שאר הפרמטרים ... ניסיתי לשחק עם זה קצת ולא עזר. מישהו יודע ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי לינוקס בנוסף לווינדוס ועכשיו ה bootloader לא מציג לי את הווינדוס כאופציה. כרגע אני לא יכול להיכנס לווינדוס מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בתוכנית call for help (כן רק למנויי הלויין) יש פינת MAC יומית שדווקא די מעניינת ומראה כל מיני טיפים ,טריקים ותוכנות חדשות למאק. בעיקר היא מראה את השימושים השונים של מע' ההפעלה OS X. שווה צפייה. עריכה: איות בכותרת
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אבא שלי שאל אותי איזה מחשב כדי לקנות למשרד שלו אז הצאתי IMAC החדש אבל סתם שאלה למה IMAC משתמשת בSDRAM ולא בDDR או RDRAM ועוד שאלה למה יש רק במהרויות כמו 700MHZ למה אין 2000 או 1800 כמו הAMD או האינטל? עריכה: איות בכותרת - iMac ולא IMAC
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, יש לי כרטיס רשת ISA ישן, נראה לי מסוג NE2000 יש לו יציאת BNC וגם RJ45 וג'מפרים גם ל IO וגם ל IRQ. אני מנסה להפעיל את הכרטיס ב Linux Mandrake אבל הוא לא מזהה אותו. הוא נותן לי אפשרות להכניס פרמטרים למודול שלו הוא מבקש כמה פרמטרים: irq(?)[0,] bad(?)[0,] probe_pci(i)[1] io(?)[0,] ה IRQ שכיוונתי לכרטיס הוא 3, וה IO הוא 300H-31FH אבל אין לי מושג באיזה פורמט להכניס את זה, ומה שאר הפרמטרים ... ניסיתי לשחק עם זה קצת ולא עזר. מישהו יודע ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה שעות, יצא מאמר העוסק בדרך הנכונה לשאול שאלות בפורומים, דוא"ל וכו'(מתמקד במיוחד בלינוקס ודברים הקשורים לו, לכן מצאתי לנכון לפרסם אותו דווקא פה). שווה קריאה. Grab it while it's hot כיצד לשאול שאלות בדרך הנבונה והנכונה בנוסף לכך (נכתב ע"י macr0t) הודעה זו הושמה כסטיקי, למען זה שכולם יראו, וימנעו משאלות לא לענין. בהחלט כתבה מבורכת.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
(השאלה אולי תשמע לכם טיפשית, אבל בכל הנוגע לחומרה של מקינטוש אין לי מושג ירוק) אני עובד במתנ"ס עם G4 800 MHz בעריכת וידאו (Final Cut). ההארד דיסק שם (40 ג'יגה), התמלא, והספק של המתנ"ס דורש כ-2000 שקל עבור תוספת של 80 גי'גה. סכום מופרז לכל הדעות... הארד דיסק כזה עולה 700 שקל. השאלה שלי, האם אני יכול לרכוש הארד-דיסקים "רגיל" (כדוגמת MAXTOR D740-6XL) ולהתקינו על המק? האם יש במקינטוש חיבור IDE רגיל? (עוד לא יצא לי לפתוח את המארז בכלל..). האם התקנת הארדיסק נוסף פשוטה כמו בפיסי? איך היא מתבצעת? (בחומרה של פיסי אני שולט היטב ,ככה שאם כן - לא תהיה לי בעייה) תודה מראש....
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
לפני שזה יקרא, כן, חפשתי ולא מצאתי תשובות שלמות למה שאני עומד לשאול. אוקיי, אז ככה ברצוני להתקין לינוקס, החלטתי כבר שאלך על הרדהאט 7.3. אבל יש לי שאלה לפני כן. איך אני מתקין בלינוקס את האדסל ? ולעשות זאת ללא הפיכתו לפרו. תודה מראש. 8)
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו מבין משתמשי ה-Mac יכול לתת הסבר מזה הדבר הזה האם אפשר לשחק בו במשחקים ולעשות פעולות רגילות כמו ב-מחשב הרגיל??? אם אפשר תתנו תמונות בבקשה ! תודה מראש! Fighting Falcon עריכה: איות בכותרת
-
- 28 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
כתבה בנושא : http://www.ynet.co.il/articles/0,10211,L-2062096,00.html
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר ההתקנה ,הוא מגיע לLILO ונכנס למצב דוס ומטעין את הרדהט 7.3 בפעם הראשונה ,הוא מבקש ממני להזין שם משתמש וסיסמא (LOGIN) לשם המחשב שלי , אבל המסך מהבהב לפרק זמן של 2-3 דקות ולא ניתן להזין סיסמא,המקלדת לא מגיבה חוץ מאינטר בסיסמא the "x" boot is respwaning to fast לא ניתן להזין סיסמא בכלל
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-