עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. היי, יש לי שאלה קטנה. אני יודע שיוניקס היא מערכת מסחרית ולינוקס היא מערכת הפעלה פתוחה שנבנתה על היסודות של יוניקס (בעלת הפצות רבות). בזמן האחרון אני שומע שיש בשוק ביקוש רב מאוד לאנשי יוניקס. אני רוצה להרחיב את ידיעתי בנושא. האם הדרך הנכונה ללמוד זאת היא ללמוד לעבוד ולתכנת בסביבת לינוקס (אובונטו- למשל), או שיוניקס היא עולם אחד. אם זה כך, היכן ניתן להשיג יוניקס? (אני יודע שהיא מסחרית, אבל בטח ישנה גירסת נסיון חינמית). תודה מראש לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ori14,

אני משתמש וינדווס שמשתמש במחשב בעיקר למולטימדיה, ופחות למשחקים. המחשב שלי מוריד ומקודד סרטים עם כתוביות 24/7 עם התוכנה AVIRECOMP שהבנתי שאין ללינוקס, יש תחלופות? איזו הפצה הכי כדאית לשימוש מולטימדיה ואינטרנט? ומה הכוונה בשולחן עבודה? מה הוא חלק נפרד מהמערכת לא כמו בוינדווס (ראיתי פה KDE ולא כ"כ הבנתי..). דרך אגב, לינוקס יודעת לנצל טוב מעבדים כפולי ליבה לקידוד וידאו? אני יודע שויסטה כן, אבל כשהיא מנצלת לי 70% מהראם בלי שום דבר מיוחד ועל כל דבר קטן היא טוחנת לי את המעבד עד כדי כך שאני חושב על אוברקלוק. תודה מראש, אורי

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. ואיך עושים זאת? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  4. שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. כותרת... :s05:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. יש לי על דיסק אחד: WindowsXP ועל האחר Mandrake 9.0. אני רוצה שהוא ישאל אותי באיזה מערכת הפעלה להשתמש לפני שהוא עולה. האם זה אפשרי? אם כן, כיצד?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. כשאיתי לוחץ על אחד מהם הלוח עבודה נראה מוחלף באחר, יש לזה סיבה? תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, אני חדש עם לינוקס, קראתי מספר מדריכים עד עכשיו התקנתי vitualbox ועליו את ubunto 14.04 בניווט בין התיקיות הכי למעלה שאני יכול לעלות זה ל HOME, אבל אני לא מצליח להגיע לכל !! הקבצים במחשב. איך אני יכול לגשת לשאר הקבצים שנמצאים על המחשב שלי, קבצים שיש לי גישה אליהם דרך הwindows?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  9. אני מעוניין לנסות להתקין על המחשב שלי mac os ודע עכשיו לא מצאתי מדריך יעיל כי ברובם היה דרוש מאק פעיל שאין לי אז אם יש דרך כל שהיא אני פשוט רוצה לנסות טיפה לפני שאני קונה את המחשב מאק סתם בשביל התנסות כללית אני יודע שזה לא יהיה אותו הדבר מפרט של המחשב שלי cpu i5 2500 mb: gigabyte p67a-ud3-b3 gpu:nvidia gtx 560 ti תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Sarlula,

מה הפונקציה ftok עושה?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by fp581,

מה יותר טוב? אני יודע רק ש-MAC לא תומכת בהרבה דברים אבל היא הרבה יותר יציבה ומהירה מווינדוס והמחשבים של MAC הרבה יותר יפים ושב-MAC יש הרבה יותר תוכנות והרבה יותר נוחה מווידוס

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. Started by VoliSuS,

יש לי מחשב של DELL עכשיו אני רוצה להוריד אתה מערכת הפעלה MAC ואמרו לי שזה רק למחשבים של APLLE אני אז לא יכול להתקין?? אני זוכר אם אני לא טועה לפני כמה זמן הם פתחו את זה לכולם

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yadinS,

זה יעבוד לי? mac os x 10.6.2 ומה הבדל בן זה לווינדוס 7 או XP?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by yoni279,

קיצר האייפי הפנימי שלו מתחיל 192 ואני רוצה שהוא יתחיל ב10 איך אפשר לעשות את זה? בVMWARE 6 זה התחיל לי עם 10 פעם ועכשיו עם ב8/7 זה מתחיל ב 192 תודה לעוזרים (מערכת הפעלה UBUNTU SERVER 11.10)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by lesForce,

עכשיו שמעתי על התוכנה WUBI שהבנתי שבעצם היא מתקינה את אבונטו דרך הוינדוס בלי סיבוכים מיותרים ובכל הפעלת מחשב אנ יכול לבחור במה להישתמש בה או ב-XP , עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.כמה היא שוקלת? ונגיד אני מתקין עליה דברים הם ישמרו לכל הזמן? ואז בהסרה של וינדוס היא תימחק בלי בעיה עם כל הקבצים שהיו שם? 2. יש לה אותם ביצועים (מהירות וכאלה) כמו לאבונטו הרגיל? 3. היא פוגעם בביצועים של XP (מהירות וכאלה)? 4. כמה גיגה פנויים את ממליצים שיהיו לי על הכונן לפני שאני מתקין אותה? 5. אין איתה הרבה בעיות ובאגים? כיאלו היא לא יכולה לאבד לי מידע ב-XP או לגרום למצב שאני יצטרך לפרמט בגלל שיהיה תקלה איתה... ומה דעתכם עליה בכלליות, מה החיסרונות שלה? זה השאלות שעולות לי בראש עכשיו, בטח יבואו עוד אז א…

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  16. התקנתי על הקונסולת ה PLAY STATION 3 שלי מערכת הפעלה LINUX גרסת ה Ubunto --> שעובד בה FIREFOX . ראיתי ב YOUTUBE איזה סיני אחד שהצליח להתקין על ה LINUX התחברות דרך הטרמינל שמה מהקונסולה עצמה מערכת הפעלה XP . נכון שהיא עובדת קצת איטית אבל נותנת את מה שצריך

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by DavidM,

קראתי כאן בפורום ועדיין אני לא ממש מגובש לגבי ההחלטה שלי איזה לינוקס להתקין אני רק צריך לינוקס תומך עיברית אני עכשיו משתמש בלינוקס של קזית שזה על דיסק אבל מערכת הפעלה על דיסק לא יכולה להישמר לנצח בגלל זה אני שואל כאן איזו הכי כדאי לי להתקין? אני מתשמש לשעבר של windows xp home editon תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by puGs,

התקנתי xp בbootcamp הכל עובד מעולה חוץ מהאינטרנט שלא עולה,אני בעל המודם בחדר ובכל זאת אין לי שום מושג איך להתחבר לאינטרנט. תודה רבה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by nahoom,

כדי לתכנת ב-LINUX\UNIX צריך לדעת DOS?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by brozk,

שלום לכולם,קניתי מק חדש ואני מנסה להעביר אליו את כל המוזיקה שלי (86 ג'יגה לצורך העניין).המוזיקה שלי מוסדרת לפי תקיות, לדוגמא:music -> israeli -> balkan beat boxmusic -> israeli -> boom pamוכן הלאה...אני רוצה ליצור איכשהו בבת אחת את הפלייליסטים שיהיו תואמים לשמות התיקיות (בעצם שמות האמנים). הכוונה שיהיה לי פלייליסט של balkan beat box ואחרת של boom pam.אני יודעת שאפשר לעשות חיפוש בiTunes לפי artis, אבל זה לא נוח.יש לי המון המון המון המון תיקיות שמחולקות לפי אמנים, לכן להעביר תיקייה אחר תיקייה זה לא כ"כ ריאלי.מישהו יכול לעזור לי בבקשה?תבורכונועה

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  21. שלום לכולם, אני שוקל להתקין לינוקס בנוסף לוינדוס על הלפטופ שלי לטובת לימודים. הגעתי לזה מתוך התעסקות עם LyX שהוא מעין מעבד תמלילים מבוסס LaTeX ונראה שהרבה דברים נתמכים טוב יותר על לינוקס. בנוסף, בימים האחרונים למדתי קצת על הפעולות הבסיסיות ב-CLI שעניין אותי ועכשיו לפחות אני יודע מה זה sudo. אבל למרות זאת יש לי מספר שאלות: ראשית, על הלפטופ שלי Lenovo edge e520 יש שני כרטיסי מסך ATI 6630m + Intel 3000 on board graphics. חיפשתי ברשת ומצאתי הסבר להתקנת ubuntu על מחשב דל דומה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450. העניין הוא שההתקנה דיי מסובכת וזה מרתיע אותי בתור משתמש מתחיל. חשבתי האם ניתן בתור התחלה להפעיל את המערכת רק על הכרטיס מסך של אינטל (בסה"כ בATI אני משתמש …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by אחד שיודע,

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות 1) אני רוצה להתקין אובנטו, מה ההבדל בין התקנה דרך וינדוס לבין התקנה ע"י BOOT מהדיסק ? האם בשימוש באובנטו בהתקנה דרך וינדוס, הוינדוס ירוץ ברקע? זה יגרום לפגיעה בביצועים? 2) האם בהתקנה דרך הוינדוס - יהיה קל יותר להסיר אח"כ את האובנטו? 3) אני מתקין במחיצה שונה מהמחיצה שיש בה עכשיו וינדוס, האם ההתקנה תשים לי קבצים גם במחיצה הראשונה? תודה רבה !

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Or4more,

אהלן חבר'ה, התחלתי לאחרונה ללמוד לינוקס בזמני הפנוי,משתמש בהפצה של redhat מותקנת על שרת IBM של הצוות(אני חייל). בזמן האחרון קראתי קצת על ניהול מחיצות במערכת ועל LVM, מה שלא עשיתי לפני שהתקנתי את ההפצה, וכשאני מריץ את הפקודה fdisk -l אני רואה שהמערכת שלי כרגע מחולקת ל2 מחיצות "רגילות", כאשר אחת מהן משמשת לboot והשנייה מכילה logical volumes 3 בגדלים שונים ומשונים(יחד, זה כל המקום שיש ב HD). הבנתי בגדול שכל עוד אני לא מתכוון להוסיף מקום אחסון למערכת בזמן הקרוב(ואני ממש לא מתכוון), אין סיבה מיוחדת להשתמש ב LVM כיוון שקשה יותר לעשות שחזור במידה וצריך. מה שכן, נניח ואני רוצה לסדר את המחיצות שלי מחדש, למחוק את ה-LVs הקיימים וליצור מחיצות רגילות ל boot,swap,home וכולי, אני אצטרך…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  24. שלום לכולם חברי הפורום. תמיד שמעתי על הפורום המדהים הזה אבל אף פעם לא הזדמן לי להיכנס והוא בהחלט מדהים בגודלו ובתוכנו ( עד כאן הליקוקים.) אני טכנאי מחשבים זה די זמן רב ומתבייש להודות כי אין לי שום מושג מעבר לבסיס בנוגע למחשבי מק. תמיד חלונות הייתה בראש מעייני ודי נשבר לי ממנה. לפני שמיקרוסופט (מצטער על המילה) תכניס לי את המסמר האחרון בפנטיום 3 שלי עם מערכת ההפעלה הבבל"ת שלה, החלטתי שמק יכול להוות עבורי הן כמשתמש פרטי והן כערך מוסף בעבודתי את הפתרון האופטימלי. אז ככה, התברר לי היום משמועה שאפל מתכוונת להוסיף את האפשרות של דואל בוט במחשבי המק שלה להרצת ווינדוס אקס.פי? נאמר לי גם שרק מערכת ההפעלה החדשה ביותר והמחשב דואל קור (של אינטל) יצליחו לתפעל אופציה שכזו.? האם נכונה השמ…

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  25. Started by or2077,

אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי... ככה ראיתי שההפצה שהכי מתאימה לי היא אובנטו.. נראה לי.. כמה שאלות.. 1. קודם כל האם זה יכול להיות על המחשב שלי... מעבד אינטל פנטיום 4 2.8MHZ זיכרון DDR2 512MB כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 2. אני רוצה להחבר את זה לרשת שלי... הרשת היא דרך סוויטצ' זה יעבוד? כאילו יש איזה אשף לחיבור רשת והכל? 3. ההתקנה היא דרך בוט נכון? ההתקנה מסובכת? 4. יש איזה הפצה אחרת ממולצת לי? אני משתמש מתחיל ובחיים לא התנסתי בלינוקס.. זהו... תודה

• 5 תגובות
    • 972 צפיות

דיונים חדשים בפורומים