עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. המאמר של שושנה פורבס (XSLF) יעניין בעיקר בוני אתרים, אבל גם את רוב משתמשי המק בארץ. Prog.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by R-E-L,

אני מנסה להתקין את מנדרייק 8.2 ואין לי צורב אז אני עושה BOOT DISK עם ה IMAGE שמאפשר התקנה מהכונן הקשיח. אני יוצר את הדיקט, הכל טוב ויפה עד שאני מאתחל את המחשב עם הדיסקט בכונן, הוא מתחיל "לטעון" את הקובץ HD.RDZ, ואז נתקע באמצע הטעינה של VMLINUZ. ניסיתי להחליף דסקטים - לא עבד. ניסיתי להשתמש ב IMAGE אחר עם VMLINUZ יותר ישן לפי המלצת מנדרייק לאנשים שיש להם בעיות עם ה BOOT - במקום לתקוע את המחשב זה עושה ריסטרט. כבר התקנתי פעם לינוקס ואני עושה הכל כמו שצריך... למישהו יש מושג מה הבעיה?? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by udicol,

טוב אז הוא הגיע , המחשב שהזמנו עבור מרצה במטממטיקה ... IMac עם 512+256 מגה ראם , 40 גי'גה דיסק קשיח . כבר לפני הפתיחה נראה כמו ייצור מהעולם החיצון , עם אוזניים מוזרות (אולי עיניים אני מתכוון לרמקולים המעוצבים להפליא ). חלק מאנשי היוניקס , לינוקס החלו את השאלות לגבי ביצועי מערכת ההפעלה החדשה . לאחר בדיקת המחשב וקבלת מערכת ההפעלה הקלאסית הישנה והטובה החלנו בתהליכי שידרוג למערכת הפעלה החדשה . לאחר מספר שעות , (תצוגה מראה 1 דקה לסיום ובעצם הור ממשיך וממשיך .... ) קיבלנו את מערכת ההפעלה .ישר אנשי הלינוקס , יונקס החלו מחפשים את ה- Terminal שלהם .... מתלהבים , מקבלים מחשב , ישר מחפשים את הטרמינל שלהם (כן גם בטיול הם מחפשים את ה- Terminal באוטובוס או בכיסא ).מנסים את הסיסמא של …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by ido,

שלום לכל משתמשי הלינוקס.. אפשר להתחיל לשאול שאלות ולדסקס נושאים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by gfdsa,

הודעה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. ???

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by AlcHEMisT,

[glow=blue, 2, 300]שלום לכולם[/glow] התקנתי בשעה טובה לינוקס RedHat 7.3 אולם יש לי בעיה להגדיר את המודם :-\. המודם שלי הוא USB ADSL Modem ALE 070 של חברת ROTAL שבוודאי מוכר לרובכם, בכל אופן שמעתי שיש בעיה להגדיר את המודם הזה אבל אולי בכל זאת מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין. אשמח לקבל הדרכה מפורטת ככל האפשר (רק תדעו שאני חדש-דנדש בעסק ואין לי הרבה מושג למרות שהגדרתי מודם רגיל בעבר) כדי שאוכל להנות מהאינטרנט. תודה לכל מי שיכול לעזור!!! :ylsuper:

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by avinim8,

אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Ben-Dor,

אוקי אני יודע איך ליצור את הקובץ ואני יודע איך להעשים אותו על דיסקט או על שרת FTP או שרת NFS הבעייה היא כזאת איך להתחיל להתקין אז חשבתי על הרעיון הבא נגיד ואני מאחסן את הקובץ ks.cfg בשרת NFS ואני רוצה להתחיל התקנה כיצד אני עושה את זה? אני צריך להכניס את הסידי של ההתקנה לכונן? מה עושים תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by expi,

ברצוני לדעת אם יש באמת JAGUAR מערכת ההפעלה של מקינטוש לPC ואם כן איפה אפשר לרכוש אותה עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. ראשית כל, הבה נשים לנו מספר כללים, טוב? הכותרת צריכה להכיל את שם ההפצה, את גרסאתה ואת תמצית הבעיה (אם מדובר על בעיה בתוכנה מסויימת אזי גם שמה צריך להופיע בכותרת). בגוף ההודעה יש לפרט על הבעיה, לרשום את גרסאת ההפצה, את גרסאת התוכנה ולצטט את השגיאה המדוייקת (אם אין הודעת שגיאה גראפית ניתן להריץ את התוכנה דרך המסוף). ת'רדים שמציגים נושאים חסרי מטרה ורעיון, שלא מגיעים לשום מקום (בשביל דיוני linux vs. others יש סטיקי) ינעלו מידית, ללא הזהרה. משתמשים מתבקשים לא לענות לת'רדים כאלו. לינוקס היא מערכת הפעלה מבוססת על רעיון היוניקס, מערכת multitasking המיודעת לתחנות עבודה ושרתים. לינוקס שנתה את המשחק כאשר נתנה אפשרות חינמית ופשוטה להשתמש במערכת דמוית יוניקס, על שולחן העבודה. לינ…

• 0 תגובות
    • 5.1k צפיות
  12. Started by Palamnaeusus,

Linux.Slapper.Worm uses an OpenSSL buffer overflow exploit to run a shell on a remote system. The worm targets vulnerable installations of the Apache Web server on Linux operating systems which includes versions of SuSe, Mandrake, RedHat, Slackware and Debian. The worm also contains code for a Distributed Denial of Service attack. At this time over 3500 computers have been observed performing this activity, according to Symantec DeepSight Threat Management System data. This includes computers located in Portugal and Romania, where initial reports of the worm originated. Also Known As: Apache/mod_ssl Worm Type: Worm Systems Affected: Linux Systems Not Affected: Windows …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yoss,

http://news.com.com/2100-1001-957988.html?tag=fd_top

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by udicol,

גיסי שהיה צלם "קונבנציונלי" עם עדשות ומצלמות רפלקס יקרות נהג לומר שמהרגע שהגיע העידן הדיגיטלי במצלמות ועריכות וידיאו - "הלכה האומנות". עכשיו, בעיצומה של מהפכת המקינטוש ותוכנת העריכה המדהימה FCP וכמובן תוכנת Adobe After Effects המציאות אחרת לגמרי. FinalCutpro אכן אחת התוכנות המובילות בתחומה בעריכת פרוייקטים קטנים כגדולים, איסוף תיעוד ובניית הפרוייקט קלה ופשוטה ביותר. התוספת של Adobe After Effects מוסיפה אין ספור אפשרויות של אפקטים בתנועה לפרוייקטים הנמצאים ב-FCP. אפקטים שנמצאים בפוטושופ יכולים לעבוד בתוכנה הזו כאשר האפקט מתבצע במעבר מ-Keyframe אחד לאחר בעוד התוכנה מבצעת Render תמונה תמונה.... האמת היא שהאיטיות בנושא ה-Render היא זו שגורמת לביזבז זמן יקר, אך המשוואה ידועה :…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Vega,

Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by maCr0T,

לאחר שדברו בתוכנית אינטרבט על אופן אופיס, וסטאר אופיס, החלטתי לנסות את אופן אופיס, החינמית. לאחר הורדה לא ארוכה במיוחד (כמה פעמים, ללינוקס, ווינדוס, ומק) והתקנה קלילה ונחמדה, עבדה התכנה. את התכנה על לינוקס לא יצא לי לנסות לצערי, עקב חומרה תקולה, אז עברתי לPC, ולבטא למקינטוש. מה אני אגיד? כל הכבוד! מערכת מצוינת. יש כתיבה בעברית, ויש כתיבה מימין לשמאל, אם כי זה לא עברית מושלמת. סימני קריאה בסוף משפט עוברים לתחילת המשפט, ועוד דברים כאלו, אבל בבסיס, זה עובד. וזה חינם. גיליון הנתונים שלה פשוט נהדר, וגם תכנת הציור נחמדה. שווה בדיקה, לכל אישה, איש וטף (?) שאין לו ממון לשלם על האופיס של MS. (למשל, זה מותקן בלעדית על המק שלי.) עוד משהו ששווה לשקול זה סטאר אופיס, שעד מאי תתמוך בעב…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by sheelonchik,

אני צריך הסבר על כמה הגדרות במערכות הפעלה ... ההגדרות: פיסקה מיסוך תקורה זמן סבב שגרות למס´ משימות טעינת תוכנית במען כלשהו בזיכרון אז אולי מישהו יכול לעזור לי ולתת לי אתר(של מערכות הפעלה) שבו מוסברים מושגים אלה.רצוי מאד בעברית. תודה ענקית מראש.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by BiMbA,

הורדתי Linux SuSE-8.1-LiveEval-i386 איך אני מתקין אותו??? עשיתי דיסקט בוט ולא הצלחתי להפעיל אותו למה???

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  20. Started by -JobNick-,

שוב שלום לכולם, עם הICQ הסתדרתי הורדתי את SIM ICQ זה פשוט ניפלא לו נופל בכלום מהICQ של וינדוס העברית עובדת נהדר והכל ממש טוב בקיצור אני ממליץ בחום (אוהל את הLICQ בלי מלח). עכשיו נישאר לסדר את העברית בMOZILLA ואני יהיה מרוצה עד השמיים. אז ככה, התקנתי בעזרת הFONT INSTALL של KDE את הפונט של DAVID וMRIAM ועכשיו אני רוצה להגדיר אותפ במוזילה (MOZILLA). אני נכנס לEDIT->PREFERENCES שם אני הולך לAPPEARANCE ושם לFONTS,עכשיו ב"FONTS FOR" אני בוחר HEBREW ונחשו מה הפונטים היחידים שאני יכול לבחור הם SERINF וSANS SERIF (את הפונטים האלה אני יכול לבחור תחת קטגורייט הPROPORTIONAL) בשאר הקטגוריות של בחירת פונטים אני יכול לבחור רק את 3 פונטים שהם MISCFIXED ELFFIXED ועוד אחד. איך לעזעזעל א…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by The-Q,

הורדתי לי KOPETE, הייתי מאושר. התקנתי, פתחתי. אני מסוגל לכתוב הודעות בעברית, אך לא מסוגל לקרוא הודעות בעברית, לראות שמות של אנשים בעברית (מה שלא ממש מפריע לי את האמת). למישהו יש דרך לסדר את הבעיה או שיש חלופה?

• 0 תגובות
    • 955 צפיות
  22. Started by The-Q,

התקנתי OPEN OFFICE ואני מעוניין להחליף את הפונט של הממשק בפונט אחר (שנמצא בעצם בספריית הפונטים של OPEN OFFICE). הכיצד? תודה לכולם. ;D

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by MishaK,

עידכון נעים.

• 0 תגובות
    • 960 צפיות
  24. מידי פעם קובץ מסוים ננעל ואני לא מצליח להעתיק עליו או למחוק אותו איך אפשר לשחרר נעילה ברשת נובל ? תודה

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים