לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
האלן חבר'ס מה נשמע? אני מחפש דרייברים ל WINDOWS XP עבור מצלמת ה iSight שב MacBook Pro החדש שלי. אני מריץ את ה XP ב VMWARE FUSION על LEOPARD הודה לעזרתכם. טוב בינתיים מצאתי ברשת שאם עושים ביטול לאשף החומרה של ה XP אז הוא מזהה את המצלמה כמצלמת USB וזה עובד.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הם היא יצאה לPC ואם כן איפה אפשר לרכוש אותה עריכה: מ-JAGUAR ל-Jaguar
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי התלבטות קשה... של קנית מחשב נייד החלטתי לקנות iBook שהמפרט שלו הוא: 12.1-inch TFT XGA display 700MHz PowerPC G3 - 512K L2 cache @700MHz 128MB SDRAM memory 20GB Ultra ATA drive CD-ROM AirPort ready AC adapter המחיר שלו עומד על 6786 ש"ח.. בידע... אני אוהב מק... יש לי בבית"ס מקים... ואפשר לומר שאני טוב בזה... (בלי להשביץ) עכשיו מגיעה השאלה... עדיף את ה- iBook החדש או שבאותו מחיר אני יכול לקנות נייד AXP 1500+ .. (ולא אני לא משחק... טוב במה אני ישחק עם הנייד שיש לי כרגע :-\ )... אני מקווה שתעזרו לי בהתלבטות! תודה מראש וקצת תמונות של ה- iBook החדש: רק בשביל העיצוב אני מוכן לרכוש אותו
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, אני מנסה לארגן להורים שלי מחשב רק לאינטרנט ואופיס. P3 700MHZ עם 256RAM. 40GB HD TNT2 האם קיימת הפצה של לינוקס בעיברית שניתן לתת לשני נובים לעבוד איתה רק לצורך גלישה וכתיבת מסמכים? (וכמובן, פתיחה של מצגות ומסמכים מהאימייל) צאו בהנחה שאני מתקין את הלינוקס + OPEN OFFICE + כל מה שנדרש. הרעיון הוא לחסוך להם התעסקות עם אנטי וירוס וFIREWALL בWIN. השאלה היא האם הם יסתבכו יותר עם לינוקס? אגב, מן הסתם ממשק גרפי הוא חובה.
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הורדתי לי KOPETE, הייתי מאושר. התקנתי, פתחתי. אני מסוגל לכתוב הודעות בעברית, אך לא מסוגל לקרוא הודעות בעברית, לראות שמות של אנשים בעברית (מה שלא ממש מפריע לי את האמת). למישהו יש דרך לסדר את הבעיה או שיש חלופה?
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לחבר מחשב ישן לרשת שכל מטרתו היא להיות שרת קבצים (עם דיסק חיצוני שיחובר אליו) ושרת מדפסות לרשת קטנה. האם יש הפצה מינימלית לצורך זה?
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
על כל השאלות שיכולות להשאל, למה מקינטוש יותר עדיף במיקרים מסוימים מפנטיום 4? (למשל) וכאלה, מה ההבדלים וכו מה בעצם ההבדלים העיקריים.......בקיצור הכל על המק, מה המהירות הכי מהירה שבא איתה המק? כמה הוא עולה בממוצע..........(נגיד למק הכי טוב ולהכי חלש שאפשר) בתודה ג'י, ההודעה קצרה כי יש עוד מלא שאלות בקיצור הבנתם........
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני משתמש בlinux arch . אני מעוניין להעניק הרשאות root למשתמש רגיל שקיים במערכת , ערכתי את הקובץ sudoers והוספתי שורה של username ALL=(ALL) ALL ועדיין אין הרשאות. רעיונות?
-
- 6 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל ברצוני להתנצל אם אני לא בפורום הנכון, התלבטתי רבות בין הפורומים השונים ולדעתי כאן המקום המתאים ביותר, במידה ולא - אשמח להכוונה. השאלה שלי היא כזו: ברשותי מס' רב של כוננים קשיחים (10...) , אני מעוניין לבנות מחשב שיכיל בתוכו 8 כוננים קשיחים (4 ללוח אם , 4 לכרטיס רחבה PCI to IDE) יש לי את הכרטיס הרחבה ויש לי מחשב ישן שיתאים לעניין זה - פנטיום 3 1000 384 SD RAM במהירות 133 לוח ASUS כלשהו.... 2 כרטיסי רשת. השימוש היחיד שאני רוצה שיהיה למחשב הזה - חיבור למחשב שלי בכבל רשת בשביל שתהיה לי גישה לקבצים שעל הכוננים הקשיחים. בתחילה חשבתי להתקין Windows XP אך נארה לי כבד בשביל דבר כזה - זמן עליה ארוך (כמות הזכרון יחסית מעטה). אני די בטוח שקיימת איזו מע. הפעלה שעול…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
Hi (BTW if someone knows how do I enable hebrew (i forgot about it in the installation( it will be appriciated) Anyhow, as the description sais: I installed Mandrake 8.2 and now my windows XP boot is fucked up... Whenever I click it it sais "starting windows" and stays there, doesn't continue anywhere from there.... Any help would be appriciated. Thanks In Advance, Ameralis Zaiir (BTW don't think I'm a spammer or something if I don't reply... I'm going for a trip tommrow so I might now see the replies 'till I come back...)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשת החדשה BIG BOX מי חושב שזה יצליח? אני לא חושב שזה ימריא מפני שהישראלים לא אידיוטים כמו האמריקאים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ב- RHEL 5.8 עלי לקרוא ל- insmod בסקריפטים תחת etc. באיזה סקריפט עושים את זה בד"כ ? כנ"ל לגבי mknod. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אם יש אפשרות כזאת במק צילום מסך, אז משהו יכול לומר לי איך עושים את זה?...
-
- 2 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
שלום, האם ישנה דרך לצרוב מס' מערכות live של לינוקס לדיסק אחד? (כך שבזמן עליית הדיסק אני אצטרך לבחור מבין מס' מערכות איזו מערכת אני רוצה להעלות).
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום יש לי לפטופ לא בשימוש שאני מעוניין להפוך אותו לשרת CLOUD ביתי בשילוב של XBMC. האם לינוקס היא המערכת המתאימה לזה?
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
איך לקבוע סוואפ עבור תוכנה ספציפית יש לי בעיה שתוכנות מסויימוץ הולכות לסוואפ וזה עושה לי צרות. יש דרך לגרום לתוכנה ספציפית לא ללכת לסוואפ לעולם, ולתוכנות אחרות ללכת לשם תמיד? ענבר.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כשאיתי לוחץ על אחד מהם הלוח עבודה נראה מוחלף באחר, יש לזה סיבה? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמעט בכל הפעלה מחדש מופיע לי בשורת המשימות משהו שקורא לעצמו GNOME PANEL והוא תקוע. אי אפשר לצאת ממנו גם לא עם FORCE QUIT וגם לא עם XKILL. יש לציין שאני לא רואה שזה משפיע איכשהו על העבודה ב UBUNTU אבל בכל זאת זה סתם תקוע בצד, ויש ריבוע כזה קטן, אפור באמצע המסך. בנוסף, זה הביא לי את ה BUG REPORT הבא(העלתי אותו לשרתי ראפידשר): http://rapidshare.com/files/22817285/gnome-panel-bugreport.txt למישהו יש פתרון לבעיה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס אובונטו על המחשב שלי. מפרט יש בצד, יש לי דיסק הורדתי וצרבתי (גרסה 6.10). דבר ראשון שאני צריך זה קצת מידע על כמה מקום היא תופסת ומה ההגדרות שאני צריך להכניס לpartition magic בשביל ליצור מחיצה בשביל לינוקס. 2. איך משתפים קבצים עם ווינדוס XP ואיך לגרום לו להתחבר לאינטרנט דרך הרשת (דרך מחשב אחר ברשת שמחובר לאינטרנט) 3. יכולות להיווצר בעיות בהתקנה שאני צריך לדעת עליהם? מצטער אם זה דברים קטנים ופשוטים, אבל כמו שאמרתי, אני רוצה לעבור ללינוקס וצריך לדעת דברים על מערכת ההפעלה...
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא מזמן התקנתי את ubuntu 7.10 בתקווה לעבור אליו ולזרוק את הwindows. אחד הדברים שאני הכי משתמש בהם במחשב, זה לצפות בסרטים דרך הטלויזיה בעזרת חיבור הtvout. בגירסת הדרייברים של windows יש אפשרות שנקראת theater mode שבו הדרייבר מזהה וידאו שמנוגן במחשב ומציג אותו בטלויזיה. לאחר מספר חיפושים בגוגל הבנתי שאין את זה בלינוקס . יש ברשותי כרטיס ATI Radeon 9100 עקבתי אחרי המדריכים באתרים השונים והתקנתי את הגירסה הקינינית של הדרייבר. ברגע שאני בוחר בו , ועושה ריסט. הXorg עולה לי עם רזלוציה מוגבלת של 1028*768 ותדר רענון נמוך 50Hz אבל בטלויזיה אני רואה את זה בצורה תקינה. ניסיתי לשנות את הזלוציה של המסך ואז בכלל Xorg נדפק ועולה בצורה מטושטשת ברגע שאני מחזיר לדרייבר הדיפולט, במח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא מבין מה ההבדל בין הפקודות האלה? הרי גם ב chmod ניתן לשנות owner...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-