לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
התקנתי את פדורה 10- בטא, הכל עבר טוב ויפה והמערכת מאוד טובה. רציתי לבדוק אם יש את תפריט בחירת מערכות ההפעלה והפלא ופלא- הוא נכנס ישירות אל פדורה בלי לשאול אותי. מה הקטע? הווינדוס מותקן על המחשב- הוא לא נמחק אבל פדורה כביכול לא נותנת לי להיכנס אליו ונכנסת ישר לפדורה. ניסיתי להתקין פעמיים ולחלק את המחיצות באופן שונה אבל משום מה הוא עדיין לא נותן לי את תפריט בחירת מערכת ההפעלה. כמובן שאח"כ מחקתי את המחיצות של פדורה והתקנתי עליהם מנדריבה 2009 ובגלל זה אני כותב לכם מווינדוס. אשמח לעזרה, גל
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
ערב טוב יש לי מודם PCI (זה שבזקסטור מוכר) ויש לי מנדרייק 9 מישהו יודע אולי מאיפה אני יכול להוריד דרייברים ללינוקס?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה שאלות: איך משתמשים בtime machine, מהו ה spot light ואיך מחברים מסך pc לmac book (האם יש מתאם?) תודה ;D
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הסיפור הוא פשוט:HDA=דיסק קשיח שאליו מטותקן לינוקס HDB=צורב HDC=דיסק קשיח שאליו מותקן לינוקס (שלו אני רוצה לעשות MOUNT) וHDD=סידירום. אז ככה אני כROOT כותב את הפקודה הבא:mount -t vfat /dev/hdc1 /mnt/windows הכל עובד ניפלא הוא עושה לי MOUNT לספריה שבקישתי אבל מה ההרשאות של הספריה mnt/windows/ הם של ROOT ואני כUSER רגיל לא יכול לגשת אליהם. ניסיתה לשנות את ההרשאות בעזרת chmod ולא עזר הוא מסרב לתת גישה לUSRER רגיל. הדבר הכי מוזר זה שכאשר אני עושה UMOUNT לדיסק הפריה הופכת להיות נגישה לUSER רגיל (כמובן שאין בה כלום עכשיו). אז איך אני נותן הרשאה USER רגיל לראות את ההרדיסק שלו עשיתי MOUNT ?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה ניסיתי להתקין THEME חדש בשועל ואז הוא אמר לי להפעיל מחדש את הדפדפן אז הפעלתי ועכשיו הוא לא עולה הוא כותב איזה בעיה עם הבנייה של הXML ונסגר מייד אז רציתי לדעת איך אני יכול להחזיר אותו לTHEME המקורי או הקודם שהיה לי בלי לפתוח אותו בתודה עידו ובבקשה תנסו לעזור מהר אני שונא !! את הקונקי
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד את אחד ממקצועות ההנדסה ואני מעוניין לקנות מחשב נייד, אחרי התלבטויות קשות החלטתי לקנות מחשב של APPLE - ההתלבטויות שלי הן: א. האם עדיף (מנסיון שלכם !!!) לקנות ''15 או לחסוך בנוחות של העיניים ולקנות ''13 ? ב. אני רוצה להתקין WINDOWS על המק, אני לא רוצה לשבור את הראש בפעולות פשוטות של WINDOWS כגון שימוש ב OFFICE וכו'.. (תזכרו שאני הולך לקבל ולהעביר הרבה קבצים ממשתמשי PC) הבנתי שלא ניתן לקרוא מה - OS את החלק של ה WINDOWS בדיסק הקשיח (יש צורך לבצע PARTITIONלדיסק קשיח - חלק לחלונות - NTFS, וחלק למק... ) האם יש דרך לפרוץ את המיגבלה הזאת ? ואיך ? ג. בפורום מישהו רשם שלא יהיה לי שני לחצנים בעכבר.. מצטער על הבורות, אבל האם יש למק רק לחצן אחד לעכבר ? תודה רבה !…
-
- 29 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שידרגתי מאובונטו 8.10 ל9.04 השידרוג לא נימשך הרבה זמן היה פשוט הבוט לא יותר מהיר כמו שהבטיחו בסוף השידרוג קיבלתי את הסביבת עבודה כמו שהייתה רק כמה תכונות COMPIZ לא עבדו המחשב יותר כבד עכשיו זה מחשב ישן P4 3.00Ghz 768 MBRAM open office 3 firefox 3.0.9
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, לסלקום יש מודם סלולרי לגלישה חופשית בחבילה והם נותנים לאייפד מודם מיקרו sim. אבל לאייפד 16 גיגה שאני רותה לקנות ב3100 שקל אין את הסלוט הזה! האם קיים בארץ אייפד עם סלוט לחיבור מודם sim??? חוץ מזה, ראיתי מודעה על מכירת IPAD 3G ב4000 שקל, 1000 שקלים יותר מהרגיל אבל רשום שם משהו שלא הבנתי כדלקמן: המכשיר כולל אפשרות בתשלום לתמיכה מלאה בעברית ומיקלדת וירטואלית זאת אומרת שצריך להוסיף כסף לתמיכה מלאה בעברית ומקלדת וירטואלית?????? לא מובן לי
-
- 0 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות נייד אפל, או אייפד כי יש לי אפשרות לרכוש אחד מהם בממש זול. ההתלבטות שלי , או יותר נכון ההסתייגות שלי כרגע נובעת בעיקר מהמערכת הפעלה של אפל. אני לומד הנדסת אלקטרוניקה ואני צריך להשתמש בתוכנות שונות כגון שפת סי KEIL C51 , אסמבלי 8051 (8051IDE, EDSIM51) , אלטרה MAX PLUS II ORCAD , MULTISIM האם כל אלו יעבדו על הOS של אפל ? והאם דברים כמו אופיס ,ACROBAT READER ,ובכלל תוכנות שונות שכולנו משתמשים בוינדוס יעבדו גם על המק ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אחרי הנסיונות הכושלים לצרוב את XUBUNTU נזכרתי שיש לי דיסק של Damn Small Linux... אז לקחתי אותו והקתנתי אותו (אחרי שעות של חיפושים איך להתקין ). עכשיו יש לי כמה שאלות.. 1. יש דרך לגרום לה ליהיות קצת יותר ידידותית למשתמש? 2. איך אני מגיע לכונן USB? שעות חיפשתי ולא מצאתי... אני רוצה לעשות את המחשב הזה כשרת למשחקים לרשת הביתית שלי... בינתיים המחשב לא מחובר לרשת אז אין לי גישה לאינטרנט ממנו... בגלל זה אני צריך למצוא דרך להגיע לכונן USB. אני רוצה להעביר את קבצי השרת דרכו ולראות אם בכל עובד...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא ממש צריך לקנות iPad אבל אני די רוצה. הוא נראה לי מכשיר די מדליק. אתם יודעים, גברים אף פעם לא מתבגרים, רק הצעצועים שלהם נהיים יקרים יותר..... הקטע הוא שאני לא לגמרי ילד ולכן אני רוצה להצדיק את ההוצאה לעצמי. אם אצליח לעשות את זה (בעזרתכם כמובן...) אולי אוכל להצדיק את ההוצאה אח"כ גם לאישה. אז ככה. עד היום לא קניתי נווט GPS לאוטו ואני תמה אם יש איזו אפליקציה שאפשר להוריד שתשמש אותי כנווט GPS. גם אם כן, זה לא מספיק. חשוב לי גם שהאפליקציה תוכל לקבל דיווחי תנועה על עומסים בזמן אמת. אם התשובה היא שלילית, האם יש טאבלט אחר שיכול לעשות את זה? הבהרה: אני לא רוצה להיכנס לקטע הסלולארי. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
טוב אז שיכנעו אותי, יש לי XP על הלפטופ, ועכשיו הקצתי לאובונטו 12 ג'גיה, והתקנתי אותו. זה פעם ראשונה שלי שאני בכלל רואה מערכת לינוקס כלשהיא... =\ התקנתי את ברייל הזאת, תוכנה פצצה, סידרתי שם כל מיני דברים... אבל יש לי מלא שאלות ואני בטוח שיהיו עוד מלא אז אני לא יפתח עוד נושאים אני יקפיץ את הדיון הזה... שאלות: 1) איך אני מוסיף לי את השפה הרוסית, והעיברית? ואיך אני מחליף שפה? ראיתי פה מישו אומר Lalt+Ralt? 2) אני משתמש בMOVIE PLAYER נראה לי.. :-\ והורדתי כמה קודקים, וזה לא מראה לי את הסרט כמו שצריך, עושה שטויות, מסך שחור במקום סרט, לפעמים כן מראה אותו.... מה להוריד? 3) לא יודע מה לחצתי, אבל השורה למעלה, והשורה למטה, נעלמו. איך אני מחזיר אותם? 4) השאלה שממש מעניינת אות…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני אתחיל בכך שאלו נגיעותיי הראשונות בעולם הLINUX. אז ככה. התקנתי היום UBUNTU בבית בתור מערכת הפעלה שנייה (הראשונה היא XP SP2 PRO). ה-XP מותקן בהארדיסק 1 ה-UBU מותקן באחד אחר במחיצה חדשה. ההתקנה הלכה טוב, עשיתי RESTART והעלתי את הUBUNTU דרך הBOOT MENU. על הכיפאק עד כאן. באתי להתקין דרייברים של NVIDIA לכרטיס מסך, וקראתי באתר של NVIDIA שצריך לצאת מה-X SERVER מה שזה לא יהיה, וצריך לעשות INIT 3. אני כמו ילד טוב וטיפש עשיתי את זה, ומאז התחילו הבעיות למרות שאני לא בטוח ב-100% שזה בגלל זה. ב-RESTART הבא שעשיתי קבילתי את ההודעה הבאה: Press CTRL - ALT - DEL to restartDisk Read Error מה שעשיתי לאחר מכן היה להתקין את UBUNTU מחדש, שלא עבד. עשיתי עוד כמה דברים אבל אני אחסוך מכם. ה…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
G4 הוא מעבד 128bit? ואם כן, כיצד הוא תואם לאחור G3 שהוא 64bit כמדומני? בתודה מראש, בור ועם הארץ - לפחות בכל מה שנוגע למק. נ.ב OS X מבוססת על NeXT או על FreeBSD או על שתיהן?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
היי, אני מכינה קליפ באיי-מובי, שמורכב ממס' תמונות. בחרתי מעברים בין תמונה לתמונה, אבל לא בחרתי בשום סוג של הנפשה או אפקט בהצגת כל תמונה. ובכל זאת, כל תמונה מוצגת כנראה כברירת מחדל, עם אפקט מסוים של "זום", ז"א שבזמן שהקליפ מתנגן, כל תמונה מוצגת מאוד מקרוב, ואז טיפה מתרחקת, מה שיוצר חיתוך של התמונה ואי אפשר לראות אותה במלואה. איך אני מבטלת את זה? אני רוצה שייראו את התמונה כמו שהיא, בלי שום תזוזה/זום/כל דבר אחר... תודה.
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב שאלתי שאלה דומה בפורום אחד, אשמח לקבל את דעתכם: כרגע אני על אובונטו 8.04, עקב היציאה של 8.10 אני רוצה להתקין אותה התקנה נקיה ולא upgrade. חשבתי לעצמי "אובונטו טובה אני אוהב אותה, אבל לא מספיק גשימה". אני מחפש הפצה שמאפשרת לי לבנות מערכת בעצמי, כלומר אחרי התקנה אני מקבל את הדברים הביסיים ביותר שדרושים בשביל להריץ מערכת ואז אני מוסיף לאט לאט יותר ויותר לפי הצורך (הדרישה צועקת ג'נטו!), אך מצד שני אני לא רוצה לשבת יותר מידי זמן על קימפולים והגדרות (אז לא ג'נטו). שמעתי על ארצ', אשמח לקבל דעות עד כמה קשה לתפעל אותה, עד כמה היא יציבה/לא יציבה ודברים בסגנון. תודה רבה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברי פורם מקינטוש הנכבדים. חלקכם ודאי כבר מכירים אותי בהנתנגדותי הרבה לפלטפורמת המקינטוש של Apple. הסיבות לא לקנות Mac הם ברורות. יקר יותר, איטי יותר, פחות גמיש ובאופן כללי נחות ממחשבים מבוססי פלטפורמת x86. אומנם נראה שחלקכם עדיין חושבים שיש סיבה לקנות מקינטוש (מתבטא למשל בפתיחת Threadים לסייע לכאלה שמעונינים בכך). בקשתי היא פשוטה - הסבירו לי במה מקינטוש טוב יותר מפלטפורמת x86. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך להתקין לינוקס לשימוש בעבודה (משהו בדרישות המערכת של הלקוח) נכון לעכשיו, המחשב הנייד שלי עבד אך ורק על ווינדוס (XP ו-7 נכון לעכשיו) עקב הצורך בשינוי מערכת ההפעלה יש לי מספר שאלות: 1. האם יש אפשרות להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס במקביל לווינדוס 7, ואם כן מה זה דורש? 2. שאלה יותר חשובה - האם יכולות להווצר בעיות בקמפול והרצת קוד בסביבת לינוקס במידה ואני מתקין לינוקס במקביל ולא במקום ווינדוס? הנושא הזה חשוב לי במיוחד - ואם אתם יודעים על בעיות שנוצרות בהתקנה במקביל של המערכות זה יגרום לי לרדת מהרעיון ולהתקין לינוקס בלבד. 3. נתקלתי ב-2 הפצות לינוקס שנראות לי אפשריות: OpenSuSE של נובל ו-Ubuntu המוכרת לצרכים של תכנות מסיבי, תחזוקה ועבודה משרדית נוספת במי מהן הייתם ממליצ…
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
לפני כמה חודשים התקנתי אבונטו על ההרדסיק השני שלי במחשב ועכשיו קצת אין לי מושג איך למחוק אותה מבלי שזה יעשה לי בעיות אם WINDOWS בהרדיסק השני? הייתי שמח לקבל קצת עזרה בעניין אם כמובן יש איזו דרך מסודרת לתהליך
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Hi, I have installed fadora core 3. Now when I enter this OS I can't write in hebrew but I can see hebrew. I tried to fix it by downloading hebrew fonts but I have needed a program that open EXE Cabint. When I tried to Install that Program it didn't worked and I found out I don't have any Development Tools Installed. tried to Install them by the Add\Remove for the System settings but it printed an error that I've uploaded with this message as well. It said that I need to download some Packages.. so I went to Fadora website and gone to their Download Section and there I have download the required Packages. When I tried to Install It told me that I already have those Packag…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס מסך Gigabyte HD5870. ההפצות Fedora 13 / CentOS 5.5 / Scientific Linux 5.5 לא מזהות את הכרטיס מסך באופן אוטומטי. אחרי שאני מתקין את הדרייבר הרשמי של AMD Catalyst (גירסה 10.1-10.10, ניסיתי כמה) ועושה ריסטרט, במקום שיפור בביצועים הממשק מתחיל לעבוד באיטיות מחרידה - אפילו פעולה פשוטה כמו להזיז חלון, או חלילה לגלול עמוד אינטרנט הופכת להיות מאוד איטית ומייגעת. מהתיאור שבדף של הדרייבר רשום ש-POSIX צריך לעבוד - בדקתי, והוא עובד. בנוסף, כשאני מתקין את הדרייבר אני לא רואה שום שגיאות לא בחלון ההתקנה, ולא מהטרמינל שדרכו הוא עובד. חשוב לציין שהדרייבר *כן* מותקן, כי לפני ההתקנה אני לא יכול לשנות את הרזולוציה של המסך לרזולוציה הטבעית (1920*1080), ואחרי הריסטרט הרזולוציה…
-
- 12 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
לא ידעתי לאיזה פורום לשייך את זה אז אם טעיתי מצטער. בכל מקרה התקנתי UBUNTU 5.04 וממש אין לי מושג איך להגדיר שם את הרשת. יש לי מודם אלקטל שמחובר לראוטר של אדימקס ואל הראוטר מתחברים כל המחשבים. איך אני מגדיר על אחד המחשבים המחוברים אל הראוטר שמותקן עליו לינוקס את הרשת?
-
- 46 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש בינוקס דביאן גם בשרת שלי אני משתמש בדיבאן עכשיו אני לא ממש רוצה להתחיל להיסתב עם הרבה כבלים ומסך אז אני רוצה לעשות קישור דרך remote desktop אבל לפי איך שהבנתי צריך לעשות משהו וזה לא כמו מהפצות אחרות שרושמים את האייפי טוב זה הבעיה הראשונה עכשיו השנייה מישהו יודע מה הפורט של remote desktop בלינוקס דביאן ?? תודה מראש לכולם מאוד חשוב לציין שאין Xserver אל השרת והוא עובד אל ממשק טקסטאלי בלבד
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-