לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום. מישהו יודע אם פרויקט NOBOUNDS מתקדם והאם ניתן כבר להוריד את התוכנה? אני מעוניין במכשיר הנוקיה N810 אבל גם חשובה לי היציאת VGA . תודה
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
איפה אני יכול להוריד KNOPPIX בגרסה מלאה? או שאולי אני עשיתי משהו לא טוב שהוא כותב לי שחסר קבצים?
-
- 3 תגובות
- 938 צפיות
-
-
הכל רץ טוב ויפה עד שאני מגיע לשלב שאני בוחר להתקין אותה. הוא "חושב" קצת, מראה את המד ההוא, ואז חוץ מ-3 הלוגואים של אובונטו בחלק העליון של המסך, הוא לא מראה לי כלום. יש לציין שכשאני לוחץ סתם על אנטר המחשב מגיב. במה חטאתי?
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
היי הכותרת די מתארת את העניין יש לי RAID 0, והייתי רוצה להתקין לינוקס מה אתם מציעים? ואיך זה פועל? בעבר התעסקתי עם לינוקס ודי אוהב את זה, אבל לא היה לי RAID, וגם אני לא רוצה למחוק מה שיש עליו וכו'. רק רוצה להוסיף מערכת הפעלה (בנוסף לחלונות VISTA שיש לי) תודה.
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…
-
- 0 תגובות
- 937 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
-
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס אובנטו, ורציתי לשאול האם אוכל להתחבר לאינטרנט בהנחה שהוא מחובר לראוטר ובמחשב השני יש ווינדוס XP? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 934 צפיות
-
-
במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
כשבוחנים תוכנות וירטולזציה כך שניתן להפעיל תחת לינוקס מערכות הפעלה שונות כגון גרסאות WINDOWS שונות, עד כמה זה טוב ואמין? איך המהירות והביצועים? והאם זה תומך בכול הדברים בלי בעיות? כמו כן, יש לכם תוכנות וירטולזציה טובות במיוחד שאתם ממליצים? אני מכיר את VIRUTALBOX, אך אשמח לשמוע חוות דעת שונות ומגוונות עליה ועל תוכנות אחרות בסגנון שלה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
ב partition hda4 התקנתי filesystem מסוג ext3 באופן הבא: בשלב אחר של ההתקנה אני מתבקש להעלות את gentoo מה cdrom בפקודה הזו: ואחרי שעשיתי זאת קיבלתי את ההודעה: האם מישהו בפורום יכול להסביר לי את פשר ההודעה ואם נגרם נזק להתקנה ? תודה !
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
-
יש לי XP ואני רוצא להשאיר אותו למשחקים אבל אני גם רוצא לינוקס (מסיבות די ברורות) אז איך אני יכול להתקין את הלינוקס ולהשאיר את הוינדוס?
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
רציתי לשאול איך אני עובר מימין לשמאל ומשמאל לימין כשאני מקליד טקסט בתוכנות השונות של ה מק. כמו כן אשמח לאיזה אתר טוב שמפרט את כל שילובי המקשים והפעולות שאותם שילובים מבצעים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכל חברי קהילת הלינוקס החביבה פה.. החלטתי לקנות מחשב כ-HTPC, כי מה לעשות זה הפתרון הכי הגיוני היום לסרטי HDTV. אז את המפרט עדיין לא הרכבתי, אבל זה יהיה מפרט בסביבות ה-2500 שקל, הקניה תתבצע כנראה אחרי החג מיכוון ש-Vista לא תספק את הסחורה מול מערכות הפעלה אחרות, אני פונה אליכם לעזור לי עם כל מגוון ההפצות.. בתור התחלה אני כנראה אתקין את כל ההפצות וגם ויסטה ואחרי זה אשאר עם מה שיותר נוח.. אני רוצה אפשרות להקליט מהטלויזיה (ואולי אפילו להשתמש במחשב כדרך התקשורת היחידה שלי עם הממיר), לצפות בסרטים מתוך ספריה באופן מסודר, לגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות, מוזיקה וכו' ראיתי את הסרטון של linuxMCE ומאוד אהבתי, זה נתן לי הרבה רעיונות לדברים לעשות בבית. כרגע המטרה הכללית היא לה…
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הולך לפתוח משרד ויהיה שם מחשב אחד שיעבוד עליו אובונטו בגרסה הכי חדשה (אני מניח שאמור לצאת כבר הגרסה החדשה נכון? 7.10). מה שמעניין אותי מבחינת אנטי וירוס ופיירוול ואנטי רוגלות למיניהם איך אני מאבטח את הלינוקס שלי במשרד בצורה מקסימלית ומיטבית. פשוט אני הולך לעבוד דרך האינטרט ואני לא מעוניין שיהיו לי בעיות מוזרות. כמו כן אני הולך לחבר למחשב מכשיר משולב HP 5610 תיהיה לי בעיה אם אני שם מערכת 64 ביט?
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אני יודע שWINE פותח תוכנות אבל לפעמים זה פשוט לא עובד...
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-