עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  2. יש לי XP ואני רוצא להשאיר אותו למשחקים אבל אני גם רוצא לינוקס (מסיבות די ברורות) אז איך אני יכול להתקין את הלינוקס ולהשאיר את הוינדוס?

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  3. ב partition hda4 התקנתי filesystem מסוג ext3 באופן הבא: בשלב אחר של ההתקנה אני מתבקש להעלות את gentoo מה cdrom בפקודה הזו: ואחרי שעשיתי זאת קיבלתי את ההודעה: האם מישהו בפורום יכול להסביר לי את פשר ההודעה ואם נגרם נזק להתקנה ? תודה !

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  4. אז ככה יש לי פנטיום 1 200 מגה הרץ זיכרון 32 בתקן SIMM אני רוצה להתקין עליו מערכת של שרת כדי להפוך אותו למרכז של כל התקשורת אצלי בבית חשבתי להתקין w2k אבל זה לא יעלה שמה ואני לא רוצה להקריב למטרה הזאתי מחשב קצת יותר מתקדם אז הגעתי למסקנה שלינוקס הכי טוב יש המלצות גרסאות וכו' תודה מראש נ"ב אני שונא את NT 4 אז אין טעם להציע זאת

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  5. Started by Vatos-Locos,

אני חושב שהכותרת דיי מסבירה את עצמה, איזה פונטים בחרתם לעברית בפיירפוקס שלכם.?

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  6. כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  7. Started by Googleness,

שלום לכולם. אני הולך לפתוח משרד ויהיה שם מחשב אחד שיעבוד עליו אובונטו בגרסה הכי חדשה (אני מניח שאמור לצאת כבר הגרסה החדשה נכון? 7.10). מה שמעניין אותי מבחינת אנטי וירוס ופיירוול ואנטי רוגלות למיניהם איך אני מאבטח את הלינוקס שלי במשרד בצורה מקסימלית ומיטבית. פשוט אני הולך לעבוד דרך האינטרט ואני לא מעוניין שיהיו לי בעיות מוזרות. כמו כן אני הולך לחבר למחשב מכשיר משולב HP 5610 תיהיה לי בעיה אם אני שם מערכת 64 ביט?

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  8. איזה פקודה גורמת להדפסת הפלט הנל cotodos0 c0t0d0s1 עד S7 c0t2d0s0 c0t2d0s1 עד S7 T2 c1t1d0s0 c1t1d0s1 עד S7 שאלה נוספת: מה פרוש C0/TS/D0/S0 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  9. Started by Virus x,

ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  10. קראתי את הנעוץ ואף פעם לא ראיתי/התעסקתי עם לינוקס אז יש לי כמה שאלות. אני רוצה להתקין UBUNTU על המערכת מדיה סנטר בסלון. בשביל התוכנה BOXEE 1 יש לי על המחשב בסלון כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר לראוטר מתי שהמחשב עולה,האם יהיו בעיות להתקין את הדרייבר שלו כל הלינוקס ? 2 אנטי וירוס כמו למשל NOD32 עובד/יעבוד ? 3 דרייבר לכרטיס מסך שלי (HD2400) ולכרטיס קול (לוח של אסוס) יהיה ? 4 אפשר בבקשה מדריך להתקנה וקינפוג נכון ? 5 עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת לפני שאני מתקין ?

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  11. אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  12. Started by Daver,

שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  13. התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  14. Started by Gold shark,

מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  15. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  16. Started by minnymoony,

שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  17. אני יודע שWINE פותח תוכנות אבל לפעמים זה פשוט לא עובד...

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  18. Started by Nsis,

יום ראשון על לינוקס לא לכעוס P: http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/torvalds/linux-2.6.git;a=commitdiff;h=4a1a4d8b87389e35c3af04c0d0a95f6a0391b964 זה אמור להיות פאץ' שמאפשר ללינקס להשתמש נכון בשלט הסיקסאקסיס [של הPS-3]. אני רוצה להשתמש בשלט בשביל אימולטור של SNES, אבל אני לא בדיוק מבין איך להשתמש בפאץ' הזה, איפה לכתוב אותו איך להריץ וכדו', או אם אתם מכירים דרך יותר קלה לאפשר שימוש בשלט הסיקסאקסיס בUBUNTO אשמח [= תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  19. Started by Vega,

מה לעשות? ???

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  20. Started by Muddy,

שלום, אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו 5.10 ואני בסה"כ מאוד מרוצה ולא היו לי יותר מדי תקלות. יש לי רק בעיה אחת קטנה ומציקה שאני לא מצליח להתגבר עליה, אשמח אם תוכלו לעזור... בgaim (המחובר לאייסיקיו) יש לי עברית מלאה לחלוטין ללא שום בעיה למעט שני דברים שמופיעים כג'יבריש: 1. הודעת ה away של משתמש אחר - כאשר אני מנסה לקרוא הודעה כזאת של משתמש אחר ההודעה מופיעה בג'יבריש. 2. פרטים אישיים של משתמש אחר מופיעים באנגלית וג'יבריש. חיפשתי בגוגל קצת על הבעיה ולא מצאתי משו שפותר את הבעיה הספציפית הזו אלא רק מדריך שמראה איך פותרים בעיה כללית של עברית ב gaim למי שעברית בכלל לא עובדת לו... זהו בעיקרון חוץ מזה אין לי שום בעיה אחרת עם עברית באובונטו עד כה... תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  21. Started by b_29,

יש את המחשב הנ"ל האם הוא יוכל להריץ RH9 או MANDRAKE 9.1 http://www.p1000.co.il/p1000/default.asp?came=10&UrlAdd=hot%5Fsale%5Fproduct%2Easp%3Fg%5Fid%3D1086609

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  22. ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta

• 2 תגובות
    • 916 צפיות
  23. Started by Guy232425,

יש לי בעיה עם ה-KNOPPIX תמיד כשאני מפעיל אותו, בזמן שהוא מאתחל את כל ההגדרות הוא תמיד נתקע בשלב של initializing... (השלב השני בטעינה בחלק הגרפי), ולא ממשיך. ה-KNOPPIX תמיד נתקע לי במצב הזה. למה זה?

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  24. Started by EviLeader,

שלום לכולם, בעוד כחודשיים אני מקבל מחשב חדש עם Intel Quad Core Q6600, 1GB זיכרון.. 8800GT.. ללא דאגה, כול המפרט נבדק ונמצא נכון.. מפרט מרהיב. עד אז, הייתי מעוניין להתקין על המחשב הקיים (Amd Athlon 64 3000+,660GT,1GB DDR1) לינוקס. דרכו, אני מעוניין ללמוד אבטחת שרתים ושימוש מלא בלינוקס. בעוד מעט שנים (בגיל 18) אני מתכוון לפתוח חברת איחסון (מה נעשה עם כול החברות איחסון שיש לנו?! שאלה טובה.) בתקציב ראשוני של 8 אלף ש"ח ובאותה העת אני יצטרך להשתמש בלינוקס ולדעת לאבטח את השרת היעודי (לפחות בהתחלה). לכן, אני מעוניין להתקין לינוקס שמצד אחד יוכל לשמש אותי לצרכים רגילים כגון גלישה באינטרנט, משרד, השמעת מוזיקה וכד'.. אך לעומת זאת יוכל לשמש אותי לשם לימוד החומר המצוין לעיל. תודה מראש,…

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  25. Started by dj shay 30010,

אני מחפש גרסה של לינוקס משהו שיראה כמו WINDOW והיה בעברית תנו לי שם של גרסה ומאיפה להוריד אותה

• 4 תגובות
    • 915 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.