לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
שלום כשאני ניכנס לתוכנה אני לא רואה את רשימת השרתים או כל דבר אחד שכתוב נגיד אני עושה חיפוש הוא מראה שיש תוצאות אבל זה כיאלו אין פונטים לא רשום שום דבר.. אני חושב שיש בעיה בפונטים למישהוא יש רעיון תודה ליאור
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
במחשב שלי יש 2 דיסקים בראשון שהוא master מותקן xp בדיסק השני התקנתי fedora אני חושב שההתקנה של fedora עברה בהצלחה אבל בכל זאת ה- grub נכשל ב- boot על error 22 אני חושב שהסיבה לכך היא שה- grub מותקן על הדיסק השני בעוד שהוא היה אמור להיות מותקן על הראשון אני יכול לעשות boot מ- cd של fedora ולהכנס ל- מצב rescue ופה נתקעתי אני לא יודע איזה פקודות אני יכול לתת כאן כדי להחלץ מהמצב אז השאלות שלי הם : האם אני יכול לתת פקודה להתקין את ה- grub מחדש על הדיסק הראשון האם אפשר להתקין את ה- grub על התקן אחר כמו דיסקט או זכרון usb בשביל זה בטח אצטרך לעשות mount , אז איך אני עושה mount לדיסקט או זכרון נייד וגם אם ה- mount נכשל זה כי אולי צריך לעדכן ידנית את קובץ ה- fstab וגם פה אין לי מ…
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
יום ראשון על לינוקס לא לכעוס P: http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/torvalds/linux-2.6.git;a=commitdiff;h=4a1a4d8b87389e35c3af04c0d0a95f6a0391b964 זה אמור להיות פאץ' שמאפשר ללינקס להשתמש נכון בשלט הסיקסאקסיס [של הPS-3]. אני רוצה להשתמש בשלט בשביל אימולטור של SNES, אבל אני לא בדיוק מבין איך להשתמש בפאץ' הזה, איפה לכתוב אותו איך להריץ וכדו', או אם אתם מכירים דרך יותר קלה לאפשר שימוש בשלט הסיקסאקסיס בUBUNTO אשמח [= תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו 5.10 ואני בסה"כ מאוד מרוצה ולא היו לי יותר מדי תקלות. יש לי רק בעיה אחת קטנה ומציקה שאני לא מצליח להתגבר עליה, אשמח אם תוכלו לעזור... בgaim (המחובר לאייסיקיו) יש לי עברית מלאה לחלוטין ללא שום בעיה למעט שני דברים שמופיעים כג'יבריש: 1. הודעת ה away של משתמש אחר - כאשר אני מנסה לקרוא הודעה כזאת של משתמש אחר ההודעה מופיעה בג'יבריש. 2. פרטים אישיים של משתמש אחר מופיעים באנגלית וג'יבריש. חיפשתי בגוגל קצת על הבעיה ולא מצאתי משו שפותר את הבעיה הספציפית הזו אלא רק מדריך שמראה איך פותרים בעיה כללית של עברית ב gaim למי שעברית בכלל לא עובדת לו... זהו בעיקרון חוץ מזה אין לי שום בעיה אחרת עם עברית באובונטו עד כה... תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
יש את המחשב הנ"ל האם הוא יוכל להריץ RH9 או MANDRAKE 9.1 http://www.p1000.co.il/p1000/default.asp?came=10&UrlAdd=hot%5Fsale%5Fproduct%2Easp%3Fg%5Fid%3D1086609
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
-
ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעצב גרפי ובונה אתרים, אני חשבתי להחליף את המחשב שלי בזמן הקרוב, מאז שאני ילד אני עובד עם PC ותמיד רציתי שיהיה לי MAC חשבתי אולי על האופציה אבל יש לי כמה סימני שאלה בקשר לזה. הצרכים שלי הם בעיקר: גלישה באינטרנט. צפיה בסרטים. מוזיקה והרבה (מבחינת רמקולים מה שאני לא יקנה יתחבר למערכת). עיצוב עם פוטושופ ופלאש. בניית אתרים עם DREAMWAVER. איסיקיו מסנג'ר. ופיתוח תוכנות עם C#. עכשיו מה שחשוב לי זה שהמחשב יגיב לי מהר לא יתקע בעבודות שלי ויתמוך בעברית. מה אתם ממליצים? ללכת על מחשב נייד או נייח? וגם מה עדיף מאק או PC. אני ממש בהתלבטות על כל העניין הזה, תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם ה-KNOPPIX תמיד כשאני מפעיל אותו, בזמן שהוא מאתחל את כל ההגדרות הוא תמיד נתקע בשלב של initializing... (השלב השני בטעינה בחלק הגרפי), ולא ממשיך. ה-KNOPPIX תמיד נתקע לי במצב הזה. למה זה?
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
כשבוחנים תוכנות וירטולזציה כך שניתן להפעיל תחת לינוקס מערכות הפעלה שונות כגון גרסאות WINDOWS שונות, עד כמה זה טוב ואמין? איך המהירות והביצועים? והאם זה תומך בכול הדברים בלי בעיות? כמו כן, יש לכם תוכנות וירטולזציה טובות במיוחד שאתם ממליצים? אני מכיר את VIRUTALBOX, אך אשמח לשמוע חוות דעת שונות ומגוונות עליה ועל תוכנות אחרות בסגנון שלה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום, התקנתי ubuntu באותו הארד דיסק של הווינדוס (XP) אך בפרטישן נפרד. הבעיה שעכשיו רק הווינדוס עולה ואין לי אפשרות לבחור בין הווינדוס ללינוקס ככה שאני לא יכול להכנס ללינוקס כלל. איך אני יכול לסדר את זה? תודה מראש ושבת שלום!
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום נתחיל מזה שיש לי 2 HD אחד של 500GB והשני 1T. התקנתי opensuse ובהתקנה לא היתה שום בעיה עם זיהוי הHD התקנתי אותה על הכונן של 500GB. עכשיו כשאני נכנס לcomputer או לסייר הקבצים הוא מזהה לי כוננים בגדלים שאני בכלל לא זוכר שהגדרתי ומזהה רק את הHD של 500GB זה של 1T לא מופעים שם בכלל. כשאני מנסה להיכנס לאחד מהם הוא רושם לי הודעה שהכונן עסוק(מוצגת תמונה). עכשיו אם אני נכנס ל- GOME system monitor תחת לשונית file system מוצגים לי כול הHD עם החלוקות הנכונות ומשם אני יכול להיכנס לכול אחד מהם בלי בעיה(מוצגת תמונה). השאלה שלי אם יש אפשרות לסדר את זה שגם בסיר הקבצים אני יראה את החלוקות הנכנות ויוכל להיכנס משם לכוננים? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
יש לי מקינטוש שאני ממש לא יודעת לתפעל אותו מישהו יכול לעזור לי...........
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-