עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by bitzikc,

הי, יש לי מחשב ישן (p3-500 MHz, 512 MB ram), שאני חושב להשתמש בו עבור HTCP (רק השמעה של DVD, Divx, mp3). נתקלתי בהפצה GeeXboX, ועל פניו נראה שהיא מתאימה לכך. http://geexbox.org למישהו יצא להתנסות איתה? מישהו מכיר? מבחינת ביצועים על מחשב חלש, עדיף אותה או ubuntu?

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  2. כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  3. Started by lordgod,

couldn't display ***************** install ובהוספת תוכניות : צריך סיסמה מה לעשות ?

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  4. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 974 צפיות
  5. ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  6. Started by borg,

אני מוריד גירסת DVD של Debian באמצעות jigdo 0.7.1a. השרת ממנו אני מוריד הוא: http://ftp.us.debian.org/debian. הורדתי את הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-1.jigdo. מה אני צריך לעשות עם הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-2.jigdo? עריכה 1: הורדתי את דביאן במשך 16 שעות רצופות, ואז ה-Windows שלי נתקע ונאלצתי לאתחל את המחשב. הפעלתי את jigdo מחדש, והוא ממשיך להוריד את דביאן כבר במשך שעות ארוכות. מהירות ההורדה שלי היא בד"כ בין 30KB/s ל-50KB/s. הבעיה היא שאני לא יודע אם jigdo התחיל את כל ההורדה מהתחלה, או שהוא ממשיך מהמקום בו הוא הפסיק. ??? אין ל-jigdo שום מדד באחוזים או ב-MB לגבי גודל הקובץ שהוא כבר הוריד או לגבי גודל הקובץ שנותר לו להוריד. יש למישהו נסיון עם jig…

• 0 תגובות
    • 974 צפיות
  7. שלום, יש לי מחשב P3 1000 עם קובנטו 6.10, ו Xp, הלוח אם שלי הוא Intel® Desktop Board D815EEA בביוס יש אפשרות לאפשר Usb Legacy וגם כל דבר אחר שקשור לUsb מאופשר שם, המקלדת עובדת אחלה ב XP וגם ב Linux אבל לא פועלת בכלל בGrub אין צורך לומר שזה מציק... [ הביוס מעודכן לקובץ העידכון האחרון ביותר שיש P11 ,לפי האתר של אינטל] האם מישהו נתקל בבעיה דומה או מכיר אפשרות לפתור אותה? תודה.

• 0 תגובות
    • 973 צפיות
  8. Started by RoNeR,

התקנתי את האובנטו יחד עם ויסטה... ויש לי בעיה עם הכרטיס קול.... יש לי כמה סטים של רמקולים מחוברים ביחד למחשב... אני משתמש ב5 מתוך 6 הכניסות מאחורה....... 2 כניסיות המשמשות כרמקולים קדמיים... 2 סאב וסנטר... 1 כרמקול אחורי... בדריבר שיש לי בויסטה יש לי אפשרות לקבוע כל יציאה מה תיהיה השימוש שלה.... יש אפשרות כזאת באובנטו??

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  9. Started by neogod,

הורדתי את הSUSE 9.1 צרבתי ,הכל עובד!!! אבל.....אני לא מצליח לגלוש! אני מחובר לכבלים והמודם מחובר דרך כרטיס רשת!!! ראיתי שה SUSE מזהה את כל החומרה וגם את הכרטיס רשת,ורציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל שאני יוכל לגלוש? האם אני צריך להגדיר את המודם באיזשהי צורה? אם כן אז איך? זאת הפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס אז מי שעונה שיפרט כי אני לא ממש מבין בזה! ואם למישהו איזה טיפים ,עצות או סתם דברים שאני צריך לדעת או שיכולים לעזור לי אני אודה לו מאוד!!!! תודה מראש לכל העונים!!!

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  10. התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  11. Started by Googleness,

שלום לכולם. אני הולך לפתוח משרד ויהיה שם מחשב אחד שיעבוד עליו אובונטו בגרסה הכי חדשה (אני מניח שאמור לצאת כבר הגרסה החדשה נכון? 7.10). מה שמעניין אותי מבחינת אנטי וירוס ופיירוול ואנטי רוגלות למיניהם איך אני מאבטח את הלינוקס שלי במשרד בצורה מקסימלית ומיטבית. פשוט אני הולך לעבוד דרך האינטרט ואני לא מעוניין שיהיו לי בעיות מוזרות. כמו כן אני הולך לחבר למחשב מכשיר משולב HP 5610 תיהיה לי בעיה אם אני שם מערכת 64 ביט?

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  12. Started by SUBX2,

אני מחובר לאינטרנט באמצעות הכבלים יש לי מודם מחברת Ambit אפשר לקבל DRIVER ללינוקס וכיצד אני מגדיר את כל העסק הזה תודה לעוזרים............

• 0 תגובות
    • 973 צפיות
  13. Started by starter,

התקנתי את הלינוקס רד-הט 9 ככל הנראה לא אמרתי לו לעשות בוט מMBR או משהו כזה.. אז עכשיו אם אני לא מפעיל אותו אם הדיסקת שלו הלינוקס בכלל לא עולה אבל אחרי שהוא עלה מהדיסקט האו מגיע למין קונסול שאני לא יודע מה לכתוב שם... מה אני צריך לכתוב ואיך אני מגדיר שתיהיה לי אפשרות לבחור בין ווינדוס ללינוקס ? תודה מראש.. חן.

14. Started by lo_toda,

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  15. Started by ordan,

השבוע בטיקאסט 103 אנחנו עוברים על החדשות מהשבוע האחרון ועל הסיפורים הבולטים מעולם הטכנולוגיה. מעבר לחומר הרגיל ישנה התייחסות לפורום של הטיקאסט וגם לפורומים האחרים בענן האינטרנט המקומי. בכלל נושא הפורומים ובעיקר השתוללות המחיקות שבהן מוציאה אותי מדעתי. הרחבה על כך במשדר עצמו. אפשר להקשיב ב: http://www.tcast.co.il או להירשם באיטיונס: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147

• 0 תגובות
    • 972 צפיות
  16. Started by Woland,

שלום , אני מנסה לדבג קובץ executable עם ddd , ואני מקבל את השגיאה הבאה - sysdeps/i386/elf/start.s :no such file or directory מחיפוש ממושך באינטרנט אני מבין ש start.s קשור ל glibc - gnu c library, איך אני יודע עם glibc מותקן אצלי? והאם מישהו נתקל בבעיה הזו? תודה - נ.ב - אני משתמש ב linux mint אולי השאלה מתאימה יותר לפורום שפות תכנות , אבל ננסה קודם פה.

• 0 תגובות
    • 972 צפיות
  17. האם זה אפשרי לעשות את זה? ואם כן, יש לי הארד דיסק אחד שמחולק ל2 מחיצות C וD אם אני מתקין את האובונטו על D בעוד שהXP על C יקרה משהו? זה אפשרי בכלל? תודה

• 5 תגובות
    • 972 צפיות
  18. Started by ori14,

כמו תמיד, יש תקופות שויסטה מעצבנת יותר, ופחות. בזמן האחרון ויסטה גרמה לי להשתגע, ונזכרתי באותה הפצת לינוקס שניסיתי שקרצה אלי אך לא לשאר משתמשי הבית. יש לי כמה בעיות/ שאלות עם מנדריבה 1. אני לא מצליח להגדיר חיבור לאינטרנט כראוי, זאת אומרת אין את אפשרות הL2TP (או שאני לא יודע איפה היא) והיא לא נותנת לי להגדיר את כתובת ספקית האינטרנט שלי, יש למישהו מדריך מפורט? 2. אני צריך תוכנה לקידוד וידאו עם הגדרות נרחבות, שיכולה להוסיף כתוביות. 3. האם יש למנדריבה את הקודקים שנכללים בK LITE? 4. בהורדה שהורדתי לא נכללת עברית, היכן אני יכול למצוא? יש לציין שכל זה מהתרשמות בLIVE CD ללא התקנה, והיא עבדה כך מהר יותר מויסטה, התרשמתי.

• 3 תגובות
    • 972 צפיות
  19. Started by Googleness,

שדרגתי לאחרונה אל 8.04 של אובונטו ואיך לאמר בעדינות.. האיכות של הוידאו פשוט על הפנים. ב7.10 הכל עבד טוב בלי בעיה עכשיו פשוט רואים את הוידאו שאני מנגן על המחשב מפוקסלים, בעייה של התאמת דיבור/סאונד וכו'. ניסיתי לנגן בנגן הוידאו של אובונטו ובVLC, התקנתי קודקים מאצל החבילה Ubuntu Restricted... מה אפשר לעשות?

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  20. Started by Vega,

מה לעשות? ???

• 2 תגובות
    • 970 צפיות
  21. במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?

• 4 תגובות
    • 969 צפיות
  22. Started by Buffer,

שלום לכל חברי קהילת הלינוקס החביבה פה.. החלטתי לקנות מחשב כ-HTPC, כי מה לעשות זה הפתרון הכי הגיוני היום לסרטי HDTV. אז את המפרט עדיין לא הרכבתי, אבל זה יהיה מפרט בסביבות ה-2500 שקל, הקניה תתבצע כנראה אחרי החג מיכוון ש-Vista לא תספק את הסחורה מול מערכות הפעלה אחרות, אני פונה אליכם לעזור לי עם כל מגוון ההפצות.. בתור התחלה אני כנראה אתקין את כל ההפצות וגם ויסטה ואחרי זה אשאר עם מה שיותר נוח.. אני רוצה אפשרות להקליט מהטלויזיה (ואולי אפילו להשתמש במחשב כדרך התקשורת היחידה שלי עם הממיר), לצפות בסרטים מתוך ספריה באופן מסודר, לגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות, מוזיקה וכו' ראיתי את הסרטון של linuxMCE ומאוד אהבתי, זה נתן לי הרבה רעיונות לדברים לעשות בבית. כרגע המטרה הכללית היא לה…

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  23. Started by מישה,

אני מתלבט האם לקנות או לא לקנות הארד דיסק SATA בגלל ההתקנה בלינוקס אנא הסבירו כיצד להתקין או הפנו אותי למאמר המסביר זאת. תודה

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  24. Started by the godfather,

אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש

דיונים חדשים בפורומים