עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. היי, התקנתי אובונטו וברוב חכמתי לא הצלחתי להכנס למערכת לאחר ההתקנה. או שאינני יודע את שם המשתמש או ששכחתי את הססמה. אז ככה: 1. האם יש דרך לבצע את מה שכתבתי בכותרת? 2. יכול להיות שאני לא מקליד את שם המשתמש כמו שצריך, אם במהלך ההתקנה הקשתי לצורך העניין ששמי הוא "Moshe" מה יהיה שם המשתמש? תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by Coca Cola,

מה אובונטו צריך ? אני עכשיו מתכנן לפרמט 15GB והיום להתקין את הדאפר

• 34 תגובות
    • 4.2k צפיות
  3. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מנסה להתאים DUAL MONITOR בלינוקס קובונטו אך ללא הצלחה. בהגדרות MONITOR אני נכנס כ ADMINISTRATOR ומשנה את ההגדרה אך עדיין המסך השני אינו פעיל. כרטיס המסך הוא FX5500 . ב XP כן הצלחתי להפעיל את התכונה הזו. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  4. Started by ExploiT,

שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  5. Started by blancman,

שלום לכל הגולשים לחבר שלי יש מק וכנראה שיש לו בעיה עם הדרייברים שקיבל יחד עם המחשב חיפשתי באתר של ATI לגבי דרייברים מעודכנים לכרטיס הבא: mobility radeon hd 2600 xt ולא הצלחתי למצוא אודה לכל מי שיוכל לעזור לי למציאת דרייברים מעודכנים (הוא אגב משתמש רק בויסטה 32ביט)

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  6. יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  7. Started by הדוד משה,

אני חווה קריסות משונותבזמן האחרון, ןזה כולל מספר מרובה (כ-8) קריסות בליברה אופיס תוך עבודה על מצגת כבדה (מלאת תמונות), פעם בדפדפן ואפילו היום במשחק בסטים. אני אובד עצות. יש רעיונות?

8. אני רוצה להיות owner של אחת המחיצות אצלי אז אני מריץ את זה טרמיניל בתור root chown -Rv username somedir כמובן שאם המשתמש שלי והמיקום של המחיצה זה רושם שזה עשה אותי owner אבל כשאני בודק root הוא עדיין הowner יש למישהו מושג מה הבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום לפני כשבוע התקנתי על מחשב נייד מסוג DELL 1520 את ההפצה האחרונה של אובנטו. נכון להרגע הכול מזוהה תקין חוץ מהכרטיס האלחוטי. מה שמוזר זה שבבדיקה שלי כן יש דריבר מתאים אך כאשר אני מנסה לשים שם V ומאתחל את המחשב אם החזרה שום דבר לא השתנה ועדין אני לא מצליח לאתר שום רשת מסביב.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. עקב שאין כח ללמוד שנים טובות בשביל תואר אמרתי נלמד להיות טכנאי pc קניתי ספר של דורון סיוון - למדתי את כולו יש לי מחשב ישן פנטיום 3 - התאמנתי עליו בכל מיני דרכים יש לי חבר בעבודה שעשה קורס טכנאי מחשבים ולדבריו : "שילמתי שמונה אלף שקל בשביל ללמוד להרכיב ולפרק מחשב ,מצטער על כל שקל " נכון שקורס טכנאי פותח דלתות אבל אפשר ללמוד בקלות בלי קורס ולעשות קורס יותר מתקדם כמו mcsa,mcse סיסקו לינוקס/יוניקס ועוד... התקשרתי למדיאטק והתעינתי לגבי mcsa -מנהל/טכנאי רשתות ווינדוס הוא שאל אותי כמה שאלות וראה שיש לי ידע סביר במחשבים רק בנושא רשתות הודיתי על האמת שאיני יודע כלום הוא אמר לי ללמוד ספר "רשתות ותקשורת" של דורון סיוון ויקבלו אותי לקורס עכשיו הדילמה הקשה - כל איש מחשבים צריך ידע ב…

• 7 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. היום סופסוף הצלחתי להתקין לינוקס לצד ווינדוס אקספי. אך הבעיה היא כזו, כיביתי את המחשב וכאשר אני מדליק אותו ומנסה להכנס ללינוקס, הוא טוען את הכל כרגיל אבל הוא דורש ממני מעין Login כזה בפורמט דוס, אני מעוניין לשוב לממשק הגרפי, ולא לכל ממשק הפקודות.. מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי כי כל הלילה מחקתי דברים ע"מ לפנות מקום כדי לבנות מחיצה ללינוקס... ד.א. הלינוקס שברשותי זה Mandrake 9.2 תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  12. Started by asaf556,

שלום הרגע התקנתי אובנטו 8.10 ואני מרוצה מאוד פשוט מדהים אבל אני מתקשה במציאת ערכות נושא אשמח אם תיתנו לי אתר מומלץ לערכות נושא תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by yair_gobani,

מהם דרישות המערכת שלך לינוקס? גם הגרסה הישנה וגם הגירסה החדשה. יאיר

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. היי אפשר בבקשה לקבל קבצים של קונטר לשים על השרת היעודי {ssh} שתהיה לי אפשרות להריץ שרתים קונטר ? כמה שיותר מהר בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. היי, מחפש את הדרך הכי פשוטה ליצור image של מערכת ההפעלה שלי (headless ubuntu) ולגבות את זה לכונן חיצוני או ל- USB או כל רעיון אחר. אשמח לשמוע ממי שהתנסה מה הדרך הכי פשוטה לעשות את זה. שאלה נוספת, הגודל של הכונן שמערכת ההפעלה נמצאת עליו הוא 256GB (מתוכם אולי 50GB בשימוש) האם אני אצטרך כונן באותו גודל בשבילך הגיבוי? תודה.

16. Started by BlackCat28,

שלום לכולם. קוראים לי עידו ואני חבר לעבודה של נדב [blackCat28] וגם לי יש בעיה. בעבודה אני משתמש ביוניקס וגם בבית יש לי OPENBSD , ואני רוצה להתחבר מרחוק בעזרת פקודה פשוטה . המטרה שלי זה או להתחבר מרחוק בשביל לכתוב כמה פקודות או בשביל עבודה ממושכת עם המחשב . מקווה שתוכלו לעזור לי. ד"א,אני מקווה שזה אפשרי להגיב מהמשתמש שלו כי אין לי זמן לפתוח משתמש חדש. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן, התקנתי את האובונטו 12.04 על הנט-בוק שלי (LG X120) מעבד Intel® Atom™ Processor N270, 1.6GHz, 533MHz FSB, 512KB L2 Cache מסך: 10" WSVGA LED זיכרון פנימי: 2GB ,DDR2 667MHz דיסק קשיח: 160GB ( SATA ) כרטיס גרפי: Intel® GMA 950 רשת אלחוטית: WLAN תומך בפרוטוקול 802.11b/g + Bluetooth והמחשב ממש מתקשה בלסחוב את המערכת. אשמח לקבל הצעות איך לשפר את הביצועים או לחלופין להתקין גירסה אחרת של לינוקס. תודה מראש.

• 34 תגובות
    • 5.7k צפיות
  18. השגתי את מערכת ההפעלה (יד-שנייה במחיר מאוד זול) והתקנתי אותה. רק עכשיו איך אני מתקין בה את האינטרנט? ואיך אני מתנתק מהאינטרנט אחרי שאני רוצה לכבות את המחשב? פרטים: כרטיס רשת מובנה על לוח אם ABIT NF7. מודם TERAYON TJ715X ספק: אינטרנט זהב, 1.5MB/16KB תשתית: כבלים, חייגן. IP לא קבוע.

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  19. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  20. Started by TheReaper,

טוב התקנתי אובונטו אבל משום מה הוא לא נותן לי אפשרות לבחור בין שתי המערכות כאשר אני שם את ההארדיסק עם הווינדוס ראשון בסדר BOOT כאשר אני שם בBOOT את ההארדיסק של הלינוקס הוא מראה לי מסך שמאפשר לבחור איזה מערכת להפעיל... עכשיו השאלה שלי זה האם אני יכול לערוך את הקובץ BOOT ידני בלי לדפוק משהו כדי שתהיה אפשרות להפעיל את לינוקס בלי לשנות איזה HD להעלות ממנו

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by bykeking,

אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי... תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני צריך מידע על כל סוגי מערכות הקבצים לפי מערכות הפעלה win: nfts , fat , fat16 , fat32 etc linux: ext3 , swap , etc OS X: HFS, os x extended journaled , etc בטוח ששכחתי סוגי קבצים , אני לא בקיא בהכל , אני מעוניין במידע של כל סוגי הקבצים שבאים עם כל מערכת , וכל סוגי הקבצים שהיא תומכת בהם , ומה מיוחד בהם בדיוק בנוסף אני מעוניין לדעת למה כל מערכת הפעלה לוקחת סוגי קבצים אחרים??? למה לעשות בלאגן? תודה מראש נ.ב. שמתי את הנושא הזה פה כי זה מתאים לכל פורומי מערכות הפעלה , וחשבתי שכאן אני יקבל את התשובה הכי מעמיקה

• 5 תגובות
    • 5.4k צפיות
  23. היי! קודם כל הקדמה - אני יודע להזיז את העכבר באובונטו, או בכל לינוקס אחר לצורך העיניין, בזה מתמצא הידע שלי בלינוקס (אני מנסה ללמוד), ככה שכל עצה שתיתנו אנה פרטו איך מיישמים אותה (: ככה: יש לי מחשב נייד של LG E500 שמצוייד בכרטיס רשת אלחוטי מסוג של ATHEROS 5007. כדי לחסוך לעצמי לפרט על דברים שאני לא ממש מבין - מצאתי נושא באינטרנט במתאר את הבעיה שלי בפירוט ובדיוק: http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/using-the-atheros-wireless-driver-593047/ בנושא מוצעים המון דברים אבל אין לי מושג איך ליישם אותם, אשמך אם מישהוא יוכל לעבור על הנושא ולהסביר לי איך לפתור את הנושא (: ברשי תיבות - לפי מה שאני מבין מהגרסא של אובנטו למנהל התקנים אני רואה את הכרטיס מותקן - אבל ב…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by smalery,

יש לי נייד שהגיע מותקן עם win8, והיום התקנתי ubuntu 12.10. התקנתי את ubuntu ע"י צריבת דיסק, עליה ממנו והתקנה לצד ה-win8 (ה-ubuntu שואל זאת בהתקנה). למרבה שמחתי (או שלא) אני במסך בחירת המ"ה כשאני בוחר לגשת ל-win8, אני מקבל את השגיאה הבאה: error: can't find command 'drivemap'. error: invalid EFI file path. Press any... (אתם מכירים את ההמשך). יש איזה פתרון קסם לפער הזה? תודה ואחלה מימונה

• 40 תגובות
    • 7.1k צפיות
  25. שלום לכולם.. אני מעוניין לעבור ללינוקס וצריך את עזרתכם.. עד היום הייתי באקספי מכיוון ששיחקתי במשחקים פה ושם ולינוקס בעייתית בעניין הזה.. כיום שהמחשב שלי לא מסוגל להפעיל שום משחק החלטתי לעבור ללינוקס.. דבר ראשון אני אציין שיש לי נסיון על לינוקס.. השתמשתי כשנה בהפצה של מנדרייק ככה שיש לי נסיון בסיסי עם לינוקס.. הבעיה שזה היה לפני לא קצת זמן.. דברים השתנו וגם אז לא הייתי מבין גדול בכל התחום.. אז ככה דבר ראשון... אין לי מושג איזו הפצה לבחור... לפי מה אני אמור לבחור? על מה אתם ממליצים?? לגבי סביבת עבודה אני עבדתי בזמנו עם KDE שהיא סבבה.. אבל שוב, השתנו דברים וראיתי דברים חדשים שאני לא מכיר כמו BREYL וCOMPIZ וממש אהבתי סרטונים שלהם והייתי רוצה עוד מידע לגביהם.. עוד כמה דברים: א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.