עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. השלום לכולם אני חדש בכול נושא קוד פתוח אז סילחו לי מראש ישנה סביבת שרתים מבוזרת(מצ"ב ציור)של מערכת דוקומנטום(EMC) 5 שרתי server2003 כל שרת מחזיק בתוכו שרת apache2.2.6 ו ארבעה apache tomcat instants. מעליהם יושב NLB של מייקרוסופט(לא הכי מומלץ). הקונפיגורציה : in httpd.conf: <Proxy balancer://mycluster> BalancerMember ajp://localhost:8009 route=jvm1 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8109 route=jvm2 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8209 route=jvm3 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8309 route=jvm4 retry=5 </Proxy> <Location /webtop/> Proxypass balancer://mycluster/webtop/ stickysession=JSESSIONID|jsessionid </Location> <Lo…

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  2. Started by yl111,

אהלן השגתי קובץ dmg שאני כנראה צריך את התוכן שלו אבל יש לי בעיה אחת,אני windows אז הבקשה שלי אם מישהוא עם mac יכול לפתוח את הקובץ לחלץ אותו לשים בrar ולשלוח לי בחזרה: הקובץ: http://www.megaupload.com/?d=B62TKR7C (סריקה אם משהוא רוצה): http://img707.imageshack.us/img707/6240/83465732.png בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. Started by nir567,

טוב אז ככה הורדתי לינוקס רד האט אני לא זוכר איזה גרסה וקרה לי משהו לא כל כך בריא, הורדתי את הלינוקס והזנחתי אותו לכמה שבועות על המחשב ועכשיו אני לא זוכר איזו גרסה זו ואני לא יודע איך לגלות זאת ע"י הקבצים שיש לי על המחשב (וינראר).. בכללי רציתי שתגידו לי איך לצרוב את זה יש שלושה קבצים בוינראר והינה תמונה של הדיסק הראשון: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  4. אני חדש כאן, (לא בדיוק חדש באתר) אבל כמעט ולא כותב בפורומים. סוף סוף לא מזמן eciadsl הוציאו את הNortek, היחידי שתמך במודם שלי ALE130 ורצתי להתקין לינוקס כדי לראות אם זה באמת עובד. הצלחתי להגדיר את זה בפדורה קור 1, גם כן אחרי הרבה בעיות, מכיוון שזוהי גרסאת alpha זה לא כל כך יציב ורק אחרי שדיברתי עם Kolja שיצר את הסקריפט ואחרי שהוא יצר לי קובץ synchx.bin חדש הצלחתי להתחבר. בקיצור, יש לי שני מחשבים בבית, זה שמחובר לאינטרנט זה המחשב שמריץ לינוקס והשני הוא ווינדוס XP Pro אם זה משנה. לגבי שיתוף קבצים, זה לא בעייה, אני משתמש בקליינט וסרבר של smb בשביל זה, אין יותר פשוט מזה. שיתוף אינטרנט כבר קצת יותר בעייה. ניסיתי לעשות את זה עם קינפוג של NAT ושימוש ב IP Maquerading. קודם כל הגד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by dj shay 30010,

אני מחפש כרטיס רשת wireless שהייה לו תמיכה ב whoppix 2.7 LINUX (וכמובן גם תמכה ב XP)

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  6. Started by idang,

הי חבר'ה, יש לי מחשב נייד שקיבלתי מחו"ל של מקניטוש, iBOOK G4 macOS 10.3.5, ומאחר והבנתי שמערכת ההפעלה הזאת מאוד ישנה אני מעוניין לפרמט את המחשב ולהתקין עליו מערכת הפעלה מתקדמת יותר. איך בדיוק אני אמור לעשות את זה ?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. התקנתי תמנדרייק 10.1 עכשיו איך אני מתקין תאינטרנט? אני לא מבין הביאו לי מדריך ועוד כמה שצריך להגדיר כל מיני דברים ואני לא מבין מה בדיוק , מישהו יכול בבקשה לעזור לי בצורה מפורטת להתקין את הדרייבר? תודה..

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by goldeye,

שלום חברי פורום לניקוס אבא שלי קיבל לינוקס ב קבצי BIN איך הוא פותח אותם?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by spring10,

שלום כולם, נתונים הקבצים הבאים בתיקיה: 7b 7x8 7xyz3 7xyz4 7xyz5 7xyzw8 7xyzw8a ab P7.1 R8a z8a צריך להתקבל הפלט הבא: 7xyz3 7xyz5 ab P7.1 z8a ז"א להתחיל באותיות קטנות בלבד ולהסתיים בספרות 1,3,5,7,9 צריך להשתמש בפקודה grep וכך עשיתי: ls | egrep ^[a-z] "[1,3,5,7,9]$" כל אחת מהפקודות עובדת תקין - כיצד אני משלב בניהם בשביל לקבל פלט הנ"ל ? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אהלן, התקנתי את האובונטו 12.04 על הנט-בוק שלי (LG X120) מעבד Intel® Atom™ Processor N270, 1.6GHz, 533MHz FSB, 512KB L2 Cache מסך: 10" WSVGA LED זיכרון פנימי: 2GB ,DDR2 667MHz דיסק קשיח: 160GB ( SATA ) כרטיס גרפי: Intel® GMA 950 רשת אלחוטית: WLAN תומך בפרוטוקול 802.11b/g + Bluetooth והמחשב ממש מתקשה בלסחוב את המערכת. אשמח לקבל הצעות איך לשפר את הביצועים או לחלופין להתקין גירסה אחרת של לינוקס. תודה מראש.

• 34 תגובות
    • 5.6k צפיות
  11. Started by black-yellow-soul,

שלום לכולם.. אני צריך עזרה קטנה.. התקנתי מערכת redhat5 על vmware שיושב על PC אל תשאלו למה.. זה המצב... חח בנוסף יש לי mac בבית. אני מנסה להגיע ב-SSH מה-mac ל-redhat כך: " ssh root@ipaddress " אך אני מקבל connection refused להלן ההגדרות שערכתי: הmac מחובר בWIFI לאייפון באמצעות מה שנקרא "נקודת גישה" - אין לי מושג מה לגבי FIREWALL באייפון לדעתי הוא אינו קיים או לא פעיל. ה-redhat מחובר לראוטר עם כתובת סטטית מחוץ לפול הכתובות בVMWARE אך כשאני מקליד IFCONFIG אני מקבל כתובת אחרת מתוך הפול כתובות והגדרתי את שתי הכתובות ב-dmz כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים. ה-VMWARE מוגדר מבחינת NIC כ-BRIDGE. בקובץ known hosts הגדרתי את הכתובת הסטטית של redhat. גם כשמחקתי את כל מה שהיה כתוב שם וניסית…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by kornov,

שלום רב לכולם, אני די חדש בעניין linux. אז הבעיה היא כזאת: אני מנסה להתקין את fedora 6 על המחשב שלי. יש לי שני דיסקים קשיחים שאחד שייך להתקנת windows XP שכבר מותקן על המחשב. הוספתי דיסק קשיח שני כדי להתקין fedora. ההתקנה בממשק הגרפי נתקעת לי ולא משנה באיזה רזולוציה אני משתמש, אז עברתי להתקנה בממשק טקסט. ההתקנה עוברת בסדר גמור, אבל לאחר שאני מסיים את ההתקנה ומפעיל מחדש את המחשב עולה windows xp. למרות שאני סימנתי את האפשרות של boot loader וניסיתי להתקין בשני הדרכים שבאחת אני מסמן MBR ובשניה את האפשרות השניה שהboot ימצא על הדיסק הקשיח. שום דבר לא עוזר ה-fedora כאילו לא קיימת. אני ניסיתי להחליף את העדיפות של הדיסקים הקשיחים. פשוט כלום. כשאני מנסה מנסה להעלות רק את הדיסק …

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  13. שלום חברים. אחרי שנוכחתי שכונן הקשיח במחשבי שומר על כל נתוני הגלישה שלי, כולל ססמאות לאתרים רגישים (ידעתי את זה גם קודם, אבל בדיקה עם Disk Investigator אחרי פירמוט הראתה לי את זה באופן מוחשי), החלטתי לנסות ולבדוק חווית שימוש ב Live CD. הורדתי גרסת ubunto לפי עצתו של גיל בדיון הזה (גרסה 12.04). ההתקנה היתה מהירה יחסית, (כ- 10 דקות על ה פנטיום 4 שלי), ובפעם הראשונה התנסיתי (בהתרגשות-מה) במ"ע שאינה windows . אה, וצרבתי על CD, לא השמשתי ב DOK ,כי המחשב שלי ישן מדי.. אבל כמה דברים בלבלו אותי קצת.... - התאפשר לי להוריד ולהתקין תוספים (למשל פלאש, וגם חבילת קודקים למולטימדיה). כיצד זה יתכן?... הרי CD הוא read only, אז כיצד הותקנו התוספים?... האם הם נצרבו?! ??? אגב, סרטו…

• 43 תגובות
    • 6.6k צפיות
  14. Started by Grim Reaper,

מה החברה שמייצרת את הלינוקס, אני יודע שזה תוכנה של קוד פתוח וזה כל הזמן משלים את עצמו בעזרת מתכנתים מהעולם אבל יש חברה שמוכרת את הדיסקים של לינוקס, מה היא? בכלל יש איזה שהיא חברה שלוקחת אחריות על הלינוקס? בנוסף לזה, אני מבין את ההבדלים בביצועי גראפיקה של WIN לעומת לינוקס (ללינוקס אין ביצועים משהו) ושלינוקס מהיר יותר אבל חוץ מזה מה ההבדלים? איך הממשק? איך הנוחות ודברים כאלה.... תעזרו לי בבקשה

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by spatz,

בשעה טובה ומוצלחת התקנתי מנדרייק 8.2 וההתקנה עברה חלק! (אני לא רגיל לזה לאחר כל התקנות הווינדוס שעשיתי...) הכל עובד מושלם וכו', אבל אני רוצה להתקין KDE 3.0.2 כדי שיהיה לי תמיכה עברית טובה. 1. האם צריך להתקין QT חדש? 2. אם כן איך? 3. איך להתקין את ה-kde עצמו? (אפשר להתקין מתוך KDE 2 או לצאת ל-terminal?) 4. יש דברים שצריך לעשות אחרי ההתקנה? תודה רבה! עריכה: נזכרתי בעוד שאלה... איך אני עושה שהווינדוס יהיה זה שיעלה אוטומאטית אם לא מזיזים את הבחירה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום לכם. אני צריך עצה לגבי התקנה של שרת SMB ושרת FTP פנימי. קצת רקע: הרשת מבוססת windows, שכוללת 17 מחשבים עם XP שמחולקים ל 2 workgroups (לפי המיקום הפיזי) . אחת כוללת את המחשבים שמנצאים בכיתת לימוד (12) ונקראת ClassRoom. השניה כוללת את המחשבים של הצוות (5) ונקראת Office. יש שרת DHCP ברשת. הסיבות שאני צריך שרת קבצים: 1. כל המחשבים ב ClassRoom משתמשים ב Mandatory user profile שאותו אני רוצה לאחסן במקום מרכזי. 2. יש לי אימג' של המחשבים ב ClassRoom שאותו עשיתי ב G4U ( לינק: http://www.feyrer.de/g4u/ ) לכן אני רוצה להקים שרת FTP פנימי. 3. בכיתת לימוד לומדים פסקל ואופיס ואני רוצה לרכז את כל הקבצים במקום אחד (לא חובה). 4. אני רוצה שכל אנשי הצוות יוכלו לשמור את המסמכים שלה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום. תזכורת קטנה: אני מריץ אובונטו כאשר מסך חיצוני 24 אינצ' (Full HD) מחובר ללפטופ שלי (T550, Nvidia Geforce 7300 GO). אני בטוח שהביצועים ירדו משמעותית. אני מניח שזה בגלל הדרייבר, אבל מי יודע?! בעבר שאלתי על הקשר בין רזלוצית מסך לביצועים, ופשוט נותר לי להניח שהכרטיס מסך שלי חלש יותר כאשר הוא נאלץ להריץ מסך 24 אינצ' (כאשר אני מוריד את הרזלוציה, הביצועים משתפרים. וכאשר אני מדבר על ביצועים, אני מדבר על ביצועים במערכת ההפעלה - אינטרנט, פתיחת אתרים, צפייה בתכני YouTube, וכן הלאה). שיניתי לפני כמה רגעים את הדרייבר המותקן (עברית מזה ה Recommanded לאחד קודם לו) - תמונה מצורפת. בתקווה שאולי יחול שינוי, אבל לא. אין שינוי. בכל אופן, הרצתי את ה System Testing, וצירפתי כאן תמונ…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. מחפש חייגן ללינוקס אובונטו של ADSL כרטיס רשת בבקשה דחוף אני רוצה כבר להתחבר !??

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם, עד לאחרונה הייתי משתמש WINDOWS ולפני שבועיים עברתי ל UBUNTU 9.10. עד אתמול הכל עבד נהדר, פתאום אתמול קליקים של העכבר הפסיקו להגיב. אני מפעיל את המחשב, פותח נניח חלונית טרמינל וזהו, העכבר זז אבל אי אפשר לסגור את החלון ואי אפשר להפעיל שום דבר אחר. אדגיש שלפי מה שאני רואה, כל דבר שאני מפעיל (דפדפן לדוגמה) גורם לאותה בעיה. אגב, גם ALT+TAB במקדלת לא עובד. בקצרה המחשב עולה, לחיצות בעבר עובדות עד שהתוכנה הראשונה מופעלת. אני כבר די מיואש ומקווה שלמישהו יש פתרון... אוסיף גם שחבר הציע להוסיף KUBUNTU DESKTOP. המצב בו קצת יותר טוב, נראה שאם לא הפעלתי לפניו את ה GNOME DESKTOP אז אין בעיה אבל ברגע שלפני פעל ה GNOME DESKTOP אז יש את אותה בעיה. תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by eegg,

אני רוצה מערכת הפעלה לינקס למערכת הבאה במקום הוינדוס 95 הדבילי: מעבד פנטיום סלרון 333mhz לוח אם אינטל 4gb hdd פלופי + cd drive המחשב הוא בעיקר לאינטרנט. גם צריך איפה לוריד אותו

• 8 תגובות
    • 869 צפיות
  21. Started by night-fire,

שלום, ברמת העיקרון, אני לא הולך להשתמש בלינוקס בזמן הקרוב, התקנתי אובנטו רק כדי ללמוד על המערכת קצת לפני שאני ניגש לזימון גאמא (בתקווה שזה יעזור לי להתקבל) אז ככה, את הממשק הבסיסי הבנתי דיי טוב , הכל פשוט ונחמד . נכנסתי ל"מחשב שלי " כביכול , ומשם לכונן שעליו מותקנת המערכת , שם יש הרבה תיקיות כגון VAR SYS ROOT וכו , הבנתי את הכל . אני הולך להשתמש במערכת בימים הקרובים כדי שאוכל ללמוד קצת יותר.. אך הבנתי שיש דבר שנקרא טרמינל ורוב הסיכויים שעל זה ישאלו אותי בבחינות לגאמא נכון? אז מה זה טרמינל ? זה בעצם כמו CMD בווינדוס ? אילו פקודות בסיסיות עליי לדעת שאולי ישאלו אותי עליהם ? כל מידע שאתם יודעים (אולי הייתם בבחינות גאמא אפילו) ותוכלו לספר לי , כתבו אל תתבישו :] תודה רבה …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי. טוב, אני מאוד רוצה להתקין ועכשיו. יש לי את ubuntu-8.04 על דיסק. מה עכשיו? האם הגירסה היא טובה יחסית או ישנה, האם יש משהו לגבי דרישות חומרה שאני צריך להיות מודע אליהן? אשמח לתגובות.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by BandiT,

שלום, התקנתי על מערכת win server 2003 את cygwin ומשם התקנתי את OpenSSH. אחרי סיום ההתקנה הפעלתי את השירות ssh. ואז ניסיתי להתחבר ל "ssh localhost" ופה גיליתי שישנה בעיה, שום דבר לא קורה, לא מקפיץ שגיאה וגם לא מבקש שום אישור להמשך, כאילו שום דבר לא קורה, ניסיתי להתחבר ממחשב שמותקן עליו אובונטו שיושב באותה רשת למחשב הזה על ידי "ssh cyg_server@10.0.0.4" ושוב אותה תוצאה, לא מקבל שגיאה ולא מקבל כלום. הרצתי את הפקודה "netstat -an" מתוך cygwin קיבלתי הרבה מידע, מה שקשור לפורט 22 זה TCP 0.0.0.0:22 0.0.0.0:0 LISTENING TCP 10.0.0.4:22 10.0.0.200:38831 CLOSE_WAIT TCP 10.0.0.4:22 10.0.0.200:38835 CLOSE_WAIT TCP 127.0.0.1:22 127.0.0.1:2764 CLOSE_WAIT ניסיון TELNET לאותו מחשב: …

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by s_b54,

כאשר אני מפעיל את הKNOPIX הוא טוען אותו והכול וז לפני שהוא מגיעה ללינוקס עצמו הוא מעלה לי הודעה של המסך שכתוב בה משהוא כמו 1024X1280 60 MHz ולא נותן לי להיכנס (זואי הודעה שצפה על המסך בערך כמו ההודעות שהמסך דלוק אבל המחשב מכובה למה זה אני אשמח עם תוכלו לעזור לי

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by -JobNick-,

טוב התקנתי את MANDRAKE החדש 8.1 כל טוב ויפה אבל המניאק עושה מס' בעיות 1)הוא הגדיר לי את הSWAP FILE כ 63 מגה וישלי 390 מגה RAM 2)למה הוא לא "רוצה" למצוא ולהגדיר את מודם הכבלים שלי שהוא מבית 3COM בעל ממשק USB 3)כשאני כותב לא STARTX הוא לא מפעיל לי את הKDE מה הוא רוצה ממני?!

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים