עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ktbnus,

התקנתי לינוקס על מחשב יחסית ישן על מנת להתנסות קצת במערכת ההפעלה, יצא לי לעבוד קצת עם גרסאות LIVE CD של לינוקס STD, אבל אף פעם לא בתור מערכת הפעלה בצורה רצינית, ואני חייב לציין שאני מופתע לטובה. כרגע עוד לא התחלתי לשחק עם המערכת בצורה רצינית, רק מריץ את העדכון, אז אין לי עדיין שום שאלה רצינית, למרות שאני בטוח שבקרוב יהיו. מה שאני כן רוצה לבדוק זה הכרטיס מסך. הכרטיס מסך פה משולב בלוח אם אם ציפס סט של VIA ( די ישן), למצוא דריוורים לWIN לכרטיס הזה היה תהליך ארוך ומיגע, ואני רוצה לבדוק שהכל פה מותקן ועובד כמו שצריך. יש לי את האפשרות לשנות רזולוציה ו רענון, אבל אני לא מוצא שם הגדרות לכרטיס, בדקתי ב"מנהל התקנים" וגם שם לא מצאתי דבר. (אני לא כל כך מתמצא בשורת פקודות עדיין). אולי…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אז התקנתי לובונטו ואני כבר כמה זמן שובר את הראש איך להוסיף למערכת אפשרות לכתוב במספר שפות והחליף ביניהן ע"י קונטרול שיפט או לחיצה אחת על קאפס לוק. באובונטו הצלחתי להגדיר את זה בשניות עם המגדיר שפות שלהם אבל בלובנטו אני פשוט לא מצליח לעשות את זה מישהו יכול להסביר איך לבצע את הקסם? אני כבר מתייאש ושוקל לחזור למיקרוסופט .

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  4. היי, אני חדש בכל עניין האקינטוש, ולאחרונה החלטתי לנסות את מערכת ההפעלה בהתאם למדריך של http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html השאלה שלי האם המערכת הפעלה שאידיגיטל מוכרת היא גרסת שדרוג או שניתן לבצע איתה התקנה נקייה על מחשב PC (מבוסס אינטל). קראתי שרשום שם שדרוג אבל קראתי במקומות אחרים שזה לא באמת, מה נכון? ועוד שאלה קטנה, הלפטופ שלי מדגם DELL 4310 - i5 האם תיהיה בעיה להתקין? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. שלום, כאן, כמו שמרמזת הכותרת, אני ארכז לינקים לדיונים חשובים ואתן תשובות לשאלות נפוצות שנשאלות בפורום. לינקים חשובים קצת על לינוקס ומדריך לניסוח הודעות בפורום - בדיוק מה שכתוב בכותרת. הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - בדיון הזה ינתן לכם מידע על הפצות וסביבות העבודה השונות. הפצות וסביבות עבודה - דיון - בדיון הזה תוכלו לתת פידבקים, הצעות וגם לתרום ביקורת על הפצות וסביבות עבודה. ת'רד התוכנות השלם - בדיון הזה תוכלו למצוא תוכנות המקבילות לאלו שאתם מכירים מעולם הוינדוס. Linux VS others - הדיון הזה הוא המקום היחיד שבו תוכלו להתווכח על היתרונות והחסרונות של לינוקס מול שאר מערכות ההפעלה. אתרי עזר הקשורים ללינוקס - הורדות , חדשות , טיפים ועוד. - יתעדכן בעתיד הקרוב. FAQ …

• 0 תגובות
    • 18k צפיות
  6. אני משתמש ב ubuntu 7.04 ו FF 2.0.0.6 הכל בגרסאות 64 ביט. ואני לא מצליח לגרום לדפדפן לראות וידאו מYNET... מה גם שעד שהצלחתי להתקין פלאש לקח לי המון זמן... אני שוקל "לשדרג" ל32 ביט, האם זה בכלל יעזור? תודה

7. Started by Godmoney,

יש Desktop, Server ו-Alternate Install. אני רוצה את הגרסא שאני יכול להתקין על המחשב (לא LiveCD) ולעבוד איתה כמערכת הפעלה משנית. איזה מהן להוריד? או שאני מחמיץ עוד אחת.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by spatz,

בעזרתו הנדיבה ביותר של אלכס (CoronaLover) התקנתי ג'נטו 1.4 אבל לאחר ההתקנה כונן הדיסקטים לא עובד, למרות שבווינדוס אקספי הוא כן עובד. כשאני מנסה לעשות מאונט, זה מה שקורה: root@spatz spatz # mount /dev/fd0 /mnt/floppy mount: /dev/fd0 is not a valid block device root@spatz spatz # dmesg | grep ^Floppy Floppy drive(s): fd0 is 1.44M את הפקודה השניה כמה אנשים שביקשתי מהם עזרה אמרו לי לכתוב, אז אני כותב את ה-output שלה פה... תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Guy950,

יש ברשות אחותי את ההארד דיסק הנייד הנ"ל: http://go.iomega.com/en-us/products/external-hard-drive-portable/ego-portable-series-with-protection-suite/ego-silver-ps/?partner=4760#overviewItem_tab העברתי אליו מידע מהווינדוס שלי והדיסק ניתן לקריאה במחשב שלה, אבל מסיבה כלשהי היא מסוגלת רק לקרוא את המידע ולא לכתוב בתור ההארד דיסק. דבר שקצת בעייתי כי היא צריכה שהדיסק יהיה אפשרי לכתיבה. לכן הגדרתי בהגדרות של ההארד דיסק אפשרות לשיתוף והגדרתי שכל המשתמש בו יוכל לעשות כרצונו בהארד דיסק, וזה עדיין לא עובד. מה העצות שלכם לגבי הנושא? המחשב בה ההארד דיסק מסרב לעבוד הוא מאק אייר בוק, שבדרישות של ההארד דיסק כתוב שיש תמיכה במחשבי MAC.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by b00t,

האם יש ספקית אינטרנט מהיר שתומכת גם בלינוקס?

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. שלום לכולם. לאחר ששדרגתי את האובונטו מ-9.10 ל10.4 נתקלתי בבעיה שלא מאפשרת לי להפעיל את מנהל העדכונים או את הסינאפטיק. כאשר אני מפעיל את סינאפטיק אני מקבל את ההודעה: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. כשאני מפעיל את מנהל העדכונים אני מקבל הודעה: "לא ניתן להתקין את כל העדכונים הרצת שדרוג חלקי, כדי להתקין כמה שיותר עדכונים. מצב זה עלול להגרם עקב: *שדרוג קודם שלא הושלם *בעיות עם כמה מהחבילות שמותקנות *חבילות תוכנה בלתי רשמיות שלא סופקו על ידי אובונטו *שינויים רגילים של גרסת טרום-הפצה של אובונטו" ואז יש לי שתי אפשרויות: [1]שדרוג חלקי [2]סגור כשלוחצים על "שדרוג חלקי" מתקבל…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by arik100,

בכלליות האם יכולה לספק את הצרכים של המשתמש הביתי? או שהיא רק לשרתים? ומה עם בחינת ה פן הניסיוני? כלומר EXPIREMENTAL כאילו מה אפשר לעשות איתה מהבחינה הזאת?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. יש הפצה של לינוקס עם קונסול כמו של WINDOWS ? אני רוצה לנסות לינוקס אבל הקונסול לא מאורגן או מורכב מדי לטעמי יש אולי הפצה עם CONSOLE "יפה יותר" כמו של WINDOWS ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. היי לכולם, אתמול קיבלתי שני iMac G3 Rev. C אחד עובד ואחד תקול לפירוק וחלקים. מה אני יכול לעשות איתם? במק שעובד יש 256MB RAM , מערכת הפעלה Panther 10.3.9, דיסק קשיח מקורי 6GB, ועכבר+מקלדת מקוריים. מישהוא ניסה כאן לשדרג זיכרון/כונן אופטי/דיסק ויכול להמליץ על מדריכים וחלקים ספציפים שעבדו בשבילו. חשבתי על החלפת הכונן האופטי בכונן של נייד: http://www.skypc.co.il/pl_product~OAD7543A~16~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~OAD7630A~16~0.htm המידות נראות בסדר, אבל לא מצאתי שום איזכור למוד כזה ברשת, מישהוא יודע/ניסה? מה אתם עושים עם ה- iMac G3 שלכם? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. האם פיתוח אפליקציות לאייפון מחייב עבודה במק, או שאפשר לעבוד דרך מכונה וירטואלית על PC, או שקיים פתרון טכנולוגי כזה או אחר, שיאפשר לפתח על PC במקום לרכוש מק? (לפחות בהתחלה, עד שאבין שפיתוח אפליקציות לאייפון זו כיוון שאני מעניין להמשיך בו). כלומר, אני רוצה לפתח אפליקציה או שניים על הפיסי (מחשב חזק) שלי, ולא לרכוש מק, האם אפשרי וכיצד? תודה.

17. מחשב PowerMac G5 עם מעבד PowerPC G5 כפול, 1.8MHz . על המכשיר יש מערכת OS X TIGER 10.4.14 מחפש אל-פסק מתאים. מצאתי כמה אפשרויות, האחת יקרה מקודמתה. השאלות: 1. האם באמת נדרשת אספקת גל סינוס? 2. האם חיוניות תוכנת הורדה מסודרת לסגירת מערכת כאשר המחשב נשאר דולק בבית? מה מידת רגישות מערכת הפעלה והקבצים לכיבוי לא מסודר? זאת במיוחד לאור החשיבות לכך במערכות הפעלה חלונות של מיקרוזיפט. 3. מידת חיוניות לכיבוי מחשב מסודר מבחינת חומרה, ספק הכוח במחשב, בעת נפילה גמר ובעת חזרת מתח חשמל. זאת במיוחד לאור רגישות מחשבי PC עם ספקי כוח גנריים שהגדרת ביוס שלהם לא הוגדרה להשאר מכובים כאשר חוזר החשמל. יש הגדרה כזו במק?

• 0 תגובות
    • 950 צפיות
  18. אהלן, יש לי קובץ HTML די מסובך של דף סטאטוס של tomcat. אני רוצה להוציא סטרינג מאוד מסויים ממנו לצרוך ניטור (מספר הטראדים הפעילים). אם זה היה בvbscript הייתי פשוט מכין מחרוזת regex בסגנון של: busy thread count: ([0-9]) ואז מבקש לקבל רק את ה occurrence ה-1 (כלומר המספר עצמו). אני יודע שב sed למשל אני יכול לבטא את זה בעזרת \1 אבל אני רוצה להדפיס רק את הספרה, ולא את כל השורה המכילה את השורה... בקיצור הנה דוגמא לחלק מהHTML: <h1>JVM</h1><p> Free memory: 158.63 MB Total memory: 1021.50 MB Max memory: 1021.50 MB</p><h1>jk-172.16.1.16-8009</h1><p> Max threads: 200 Current thread count: 4 Current thread busy: 1<br> Max processing tim…

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by Yakim Peled,

בשבוע הבא (או גג בתחילת יולי) אני מתכוון לקנות מחשב חדש ללא OS. מאחר ואני לא ממש אוהב חלונות רציתי לנסות לינוקס. הבעיה: מעולם לא התקנתי OS על מחשב ואני חושש מאד שאם אשאל שאלות בתהליך ההתקנה לא אדע להשיב כראוי. כמו כן, אני מעוניין להתקין GIMP לעריכת תמונות, Open Office ו-samba כדי שאוכל לשתף קבצים עם המחשב הישן שלי (XP). אני גם מניח שאזדקק לעזרה עם ה-BR-6542N כדי לאפשר גלישה אלחוטית מאובטחת. אז אם יש מישהו שיש לו דיסק התקנה ומוכן לבוא אלי הביתה אני אודה לו מאד. כמובן שאם יש צורך אני מוכן להסיע אותו אלי (סופ"ש בלבד) וכן לשלם. טל: 4815854 - 054. אני גר בראש העין. תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by J0n1,

יש לי PB G3 ואני מנסה להתקין עליו KUBUNTU 7.10 alternative הרצתי את הדיסק, ולא משנה מה אני כותב בBOOT כדי להריץ אותו (INSTALL או EXPERT או אנערף) הוא לא מצליח לטעון תקרנל Please wait, loading kernel... Read failed מה אפשר לעשות? אולי להתקין אובונטו או משהו אחר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני מחפש פונט טוב לתכנות ועד כה, הפונט הכי טוב שנתקלתי בו הוא אותו Monospace פונט בסיסי של לינוקס! שום פונט שמצאתי בשביל וינדוס לא מגיע לרמה שלו. אז אם מישהו יודע מהיכן אפשר להוריד גרסת fon/ttf/pcf שלו, אני אהיה שמח ביותר אם יתנו אותה בקישור. תודה, מתכנת משועמם. ;D

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  22. חוקי הפורום ברוכים הבאים לפורום 'מקינטוש'! פורום זה נועד לשאלות בכל הקשור למערכת ההפעלה Mac OS בגרסאותיה השונות. אם נתקלת בבעיה במקינטוש, לא מצאת איך להשתמש בפונקציות של המערכת הפעלה, או סתם תהית בקשר לעדכון מסויים למערכת זהו הפורום המתאים לשאלתך. בפורום זה ניתן לשאול שאלות רק על נושאים הקשורים במקינטוש. במסגרת ניסיון לשמור על רמת דיון גבוהה בפורום, הוחלטו מספר חוקי פורום שעל כל משתמש לדעת וליישם. אנא הקדישו מספר דקות לקריאתם והבנתם, בכדי לחסוך אי-נעימויות מאוחר יותר. לחצו כאן לקריאת חוקי הפורום נא לשים לב שחוקי הפורום השתנו וכעת מותר להקפיץ אם עברו 24 שעות מההודעה המקורית. שימו לב: ישנה תופעה בפורום מקינטוש של פתיחת ת'רדים בסגנון של "Mac VS PC". כל ת'רד שייפתח עם שאלה מן…

• 0 תגובות
    • 6.6k צפיות
  23. Started by radar,

שלום מישהו כאן הצליח לצפות בהצלחה בנטפליקס על לינוקס? באתר של נטפליקס כתוב שבלינוקס, Firefox גרסא 47 ומעלה, מאפשרת לצפות בנטפליקס. הורדתי שני LiveCDs של לינוקס (הראשון Ubuntu, והשני Mint), בשניהם יש Firefox גרסא מתאימה ועדכנית (בראשון 57, בשני 58), ולמרות זאת, לא ניתן לצפות בנטפליקס.. מישהו כאן הצליח במקרה איכשהו? אודה לכם על העזרה

24. Started by instinct21,

כשאני מדליק את המחשב עולה לי ההודעה : error no such partition grub rescue זה לפטופ ואין ברשותי דיסק של ווינדוס מה לעשות ?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.