עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by sapirsa3,

היי, יש לי שאלה לגבי הצגה של DNS cache . איך אני יכולה לראות רשומות DNS בלינוקס? כלומר אני יודעת בווינדוס אפשר לעשות זאת דרך IPCONFIG/DISPLAYDNS אז רציתי לדעת איך אוכל לעשות זאת דרך שורת הפקודה של לינוקס? תודה רבה מראש:)

2. שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…

3. נתתי לחבר מיני מק ישן שהיה לי הוא לפחות בן 5, החבר התקשר אלי ואמר לי שהוא רוצה לעשות update זה מבקש ממנו סיסמא ואני ממש לא זוכר את הסיסמא שקבעתי לו, האם יש דרך לשחזר? תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. עדכנית לעכשיו אני משתמש בMANDRAKE 9.0 שהיא ממש מעולה ד"א. BUNDLE התוכנות שבאות איתה הוא עצום. הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמעט כלום על לינוקס. עד כה ההתנסאות של איתה הוא לא רע ואני אוהב מה שאני רואה. אני הורדתי כמה תוספות בסיסיות כמו LICQ ותוסף לFLASH וJAVA. הבעיה שלי שאני לא ממש יודע מה עושים איתם. אני הבנתי שהם סגורים להם במן תוכנה שחופפת לWINRAR\WINZIP בחלונות. אני עשיתי להם"EXCTACT"והלכתי לתקייה שלהם. בתוך התקייה אני רואה כמה קבצים, אבל אף אחד מהם לאחר לחיצה לא עושה משהו מועיל. זה נראה כיאלו אני לא עושה משהו נכון. אולי אתם יכולים להסביר איך אני מתקין פה תוכניות? איזה קובץ אני מחפש, דרך איפה להתקין וכו...? בבקשה תהיו סבלנים איתי. אני לא ממש מבין במערכת הפעלה הזאת, אבל א…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם .... אני סטודנט שכרגע התחיל את לימודיו .... אני רוצה לקנות מחשב שיתאים לי ללימודים. כמו כן אני רוצה מחשבשיהיה חזק לא רק ללימודים אנירוצה שישמש אותי להכל לפעמים משחקים לפעמים שירים לפעמים גרפיקה ועוד... עד כאן המבוא.... יש בפי כמה שאלות : 1. מה עדיף לי לקנות בהתאם לצרכי שמפורטים למעלה. עדיף Mac או נייד רגיל 2. אם אני קונה מאק ומתקין עליו ווינוס ... האם המחשב יהיה כמו מחשב נייד רגיל? או שיעלה על הביצועים של אותו מחשב רק שהוא PC? תודה לעוזרים....

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by @ALeX.NeT,

איך אני מעדכן את OPENGL? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by viper_sb,

אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by _uri,

שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש וראיתי בכך הזדמנות טובה לעבור ללינוקס אחרי שימוש ארוך ב windows (חשבתי לעבור ל ubuntu). חיפשתי בזמן האחרון תחליפים ופתרונות לכל הדברים בהם אני משתמש אבל משהו שעוד לא מצאתי זה איך לעדכן את האייפוד שלי. על האייפוד מותקנת התמיכה בעיברית וכדי לעדכן אותו אני חייב ש iPodHe (התוכנה של iDigital) תפעל. כששלחתי מייל ל iDigital הם אמרו לי שהם תומכים רק ב windows ו- mac. האם מישהו כאן ניתקל בבעיה ומצא פתרון? האם זה מסוג הדברים שאני אוכל להריץ בעזרת wine? (זה פועל ב tray ולכן אני בספק...) תודה לעוזרים אורי

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. h264ify התוסף הפצפון הזה פשוט אומר ליוטיוב שהדפדפן אינו תומך בv8/v9 ובמקום זאת גורם לאתר לשלוח לכם את הוידאו בפורמט h264 אשר תומך ב hardware acceleration. פשוט תפתחו activity monitor ותשוו.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. אוקיי אז ככה האם אני יוכל להריץ את המשחקים WARCRAFT III ו STARCRAFT II על לינוקס? לדוגמא על גירסא של רדהאט או סוס? ואני שואל אם זה אפשרי טכנית , לא אכפת לי אם זה יהיה קשה ומסובך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  11. התקנתי אובונטו כמערכת יחידה במחשב איך אני מקדד את המחשב אם שכחתי לעשות את זה בהתקנה? למעשה לא שכחתי אלא הסתמכתי על VERACRYPT - אבל מסתבר שהיא לא תומכת בקידוד מלא בלינוקס אז השאלה היא איך לקדד עכשיו ומה לקדד ברמת המערכת והקבצים האישיים? תודה גם הפעם

12. שלום, הנני "סובל" מהאיטיות של הנטבוק שלי בוינדוס 7, לצורך העניין יש לי מעבד אטום N270. האם יש מערכת הפעלה מלבד וינדוס ששווה להתקין אותה כרגע? או לחכות למערכת הפעלה שתגיע...? לפני שאני מוכר את הנטבוק.... תודה לעוזרים.

• 47 תגובות
    • 9.1k צפיות
  13. Started by TaMiRn2,

אחרי שהצלחתי לעשות אינטרנט וכו'... התקנתי BERYL יש אייקונים ילמעלה בצד ימין יש יהלום אדום... אבל אין שום אפקט... בעיקרון כל המערכת תואמת אבל יש לי כרטיס של ATI אני צריך את ה XGL הזה? אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד...

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  14. תחשבו על זה... אני בתור אחד שעובד הרבה מול המחשב בבסיס, לא מוצא סיבה אמיתית למה חייבים להשתמש במוצרי מיקרוסופט. יתרון עצום הוא שאין צורך לשלם עבור גרסה חדשה. כפי שאתם יודעים או לא, צה"ל מסרב לשלם למיקרוסופט עבור ויסטה מפני שזה ידרוש גם שדרוג בחומרה בכל המחשבים. תחשבו על זה, הפצה כמו Ubuntu יכולה להתאים מאוד לצרכים, למשל במקום Office שזה השימוש העיקרי של מחשבי הצבא, יש את OpenOffice שיכול לתת מענה הולם וגם אין לשכוח שגוף ממשלתי מממן את הגרסה העברית. הדבר היחיד שכנראה הצבא יצטרך לשלם הוא על הכשרה של טכנאים.... דבר נוסף שמסקרן אותי, האם יש מענה לשרת Exchange של Microsoft ? כי קלינטים של אימיילים לא חסר... אני חושב שזה יכול להתפתח לדיון מעניין, רק בואו ננסה לשמור על בטחון מיד…

• 21 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. הורדתי לינוקס red had 7.2 , צרבתי אותו , עשיתי ריסט . הדיסק חל לעשות boot ונתן לי את האפשרויות לחצתי על מקש ה enter נהיה מסך שחור ולא עבד . הוארדתי מנדרק 8.2 וגם הוא מתן לי מסך שחור , אותו דבר עם גירסה אחרת שר red hat . מה מקור הבעיה ? הצורב , הלוח אם ?

• 18 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. Started by polip,

רציתי לדעת אם כרטיס מסך וזכרונות של מקינטוש יכולים להתאים ל PC

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by e-r-a-n,

מישהו יכול להמליץ לי על סקריפטים נוחים למירק עם פונקציות רבות ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Yehazkel,

משום מה פתאום ככה כשאני מפעיל את המחשב הלילו לא פועל וזה מעלה לי רק את ווינדוס ואין לי מושג איך לעלות את לינוקס

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. זוהי כבר הודעה שלישית בערך בה אני מנסה ליצור איתכם איזשהוא פרוייקט שיהיה שימושי לנו, יעיר את פורום מקינטוש ויהפוך אותו לפורום הומה אדם. הפעם, הרעיון שלי הוא להכין קטלוג שמחולק לאתרי חדשות מקינטוש, אינדקסים של תוכנות, עידכונים שונים וכתבות בנושא וכמובן קטגוריית אתרים משונים, מוזרים והזויים בנושא מקינטוש ואנשים שאוהבים את המקים שלהם - ויש הרבה כאלה. אני אתחיל ואתן מספר אתרים. אתם מוזמנים להוסיף אתרים נוספים. בסופו של דבר אני אערוך את הכל ואפרסם את זה עם שמותייהם של כל המשתתפים וכמובן עם קישור לפורום. http://www.guigalaxy.com/ - אתר עם עידכונים בנושא מק, עיצוב ועידוכני תוכנה לאוס אס 10 http://www.macupdate.com/ אתר עם עידכונים לתוכנות http://www.macworld.com/ אתר מק וורלד ht…

• 8 תגובות
    • 8.7k צפיות
  20. שלום, לפני כמה ימים יצרתי תיקיית קבצים. אנשים אחרים עבדו על ה-iMac, והיא כנראה נמחקה אבל לא מופיעה ב-Trash. אני מעוניין למצוא את תאריך ושעת המחיקה, או כל תסריט אחר שעלה בגורלה. כיצד ניתן למצוא את המידע הזה באמצעות ה-OS X או תוכנות חיצוניות? אשמח לעזרה, תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  21. Started by workclock,

If youve just got yourself a new Mac and totally clueless what to install, this articles is for you. If you are looking for alternatives for some applications you are currently using in your Mac, the following list might come in handy too. This week, wed like to showcase you a list of useful yet free applications you can install for your Mac. this is Part 1 of 10 parts article abut Mac's and all around it. link: http://www.techfob.com/2009/03/macpedia-part-1-free-useful.html

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by nadavP3,

:) :D איפו ניתן לקנות משחקים מחשב למק ? בארץ כמובן (אני אולך לכבל G4 1Ghz חדש :-) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :P :D ;) :) ;D ;D ;D

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by splify,

אני מנסה להתקין את כרטיס ה WIFI שלי אל FC6, המערכת לא מוצאת את הדריבירים של כרטיס ה PCMCIA שלי ולא הצלחתי למצוא שום RPM לכרטיס, יש הצאות? כרטיס של EDIMAX - EW7108PCG תודה,

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  24. שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.