עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by imac,

נכנסתי לאתר של BSA וכתוב שבארגון העולמי Apple שותפה אבל בארץ לא אז זאת אומרת שאני יכול לצרוב MacOS X חופשי (זאת רק שאלה?) עריכה: מקף בכותרת (ב-BSA במקום בBSA). נא להקפיד, תודה. (Prog.)

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by mandark,

רציתי לשאול האם הדגם הזול מבין השלושה המוצעים ע"י ידע כולל את הדברים הבאים: - כרטיס רשת - כרטיס עם וידאו in\out - רמקולים אם הדגם אינו כולל את הפריטים הללו אשמח לקבל מחירים לגביהם. בתודה מראש, איל כהן

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Ash Binary,

מערכות הלינוקס שלנו מורכבת מכמה רמות. על שם הרמה התחתונה, קרנל הלינוקס, נקראת מערכת ההפעלה. את הרמה העליונה אנחנו מכירים ישירות - שולחן העבודה, שיכו להיות KDE, או Unity, או הרבה אפשרויו אחרות ביניהם יש כמה המערכות גדולות שאחראיות על דברים כמו תקשורת בין תוכנות, ויצירת שכבת פישוט בין התוכנות והקרנל בכל מה שקשור לשימוש בחומרה - זיהויח והפעלה של דיסקים, רשת, קול וכדומה ההפעלה של הרמות מעל הקרנל נמצאות בידי "מערכת העלאת מערכת ההפעלה", שנקראת init. מערכת זאת היא בעיקרה דיי low tech. המימוש הפשוט ביותר שלה שקיים כיום נכתב במקור בשביל System V לפני 30 שנה, ומשמש גם כיום בהצלחה את מערכות ה BSD, ועד לפניי כ 2 שנים גם את רוב מערכות הלינוקס יש איפה לשפר - ביצועים, יכולות, אמצעים …

• 13 תגובות
    • 5.1k צפיות
  4. Started by jft,

על לינוקס מינט (מקביל לאובונטו 6.10) התקנתי את אפאצ'י 2 עם mysql + php5+ phpmyadmin הכל לפי איך שצריך. היתה לי התקנה קודמת שעבדה בסדר אבל נאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש. כרגע זה לא עובד. כל נסיון לפתוח את phpmyadmin דרך localhost מעלה קובץ שפיירפוקס לא יודע מה לעשות איתו. לא מצליח להבין מדוע זה לא עובד.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by mosheva,

שלום, יש לי ASUS X202E - INTEL I3 עם 4 ג'גה ראם. מריץ כרגע וינדוס 8.1 והמחשב לא זז, קראתי שאם אני יחליף ל SSD המהירות תשתפר פלאים אך אני לא מעוניין להשקיע בו כסף שכן הוא לא באמת שווה את זה... מעניין אותי לדעת האם החלפת מערכת ההפעלה ל UBUNTU תגרום לשינוי משמעותי במהירות התגובה של המחשב... עד כמה איטי? כשפותחים כמה טאבים בכרום או פיירפוקס כבר לא ניתן לבצע שום פעולה אחרת במקביל... אשמח לדעת, תודה, משה.

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. Started by Dimazaur,

יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  7. Started by tnt studios,

I think the title explains some of my problems. I have Linux Ubuntu Installed, on one partition (sda3, if matters) and Windows on sda1 Now, since my Windows XP partition is NTFS, the Linux is not able to write on it So I though, maybe i will create another partition FAT32, which will be for transferring files between XP-Linux. Here's what i did: resized the windows partition using Acronis Disk Director Suite 10.0 quite foolishly, I made the partition itself (FAT32) using XP's own Computer Management program, and not Acronis Disk Director Suite 10.0. Now that's what I think caused the problem. When I rebooted, Grub gave me Error 17. I played a bit with the Windows Installa…

• 27 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. Started by beauty_hk,

I have G4 400MH, system 9.1 and i want to but a CDR/W and additinal HD. (60-120BG) i was looking all over and the prices are SO HIGH. and I want to buy a firewire HD of 80-120GB as well... Does anybody have a recommendation on a specific device/company that works with Mac and doen't cost like a band new BMW...? thanks alot Hagit

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Dimer,

שלום לכולם החלטתי לנסות להתקין את האובנטו על דיסק קשיח נפרד במחשב שלי. יש לי אפשרות להשיג דיסק קשיח 7200 RPM אבל רק 2 מגה של BUFFER. האם עבור לינוקס הכמות של הבאפר משמעותית לביצועים או שאפשר ללכת גם על שני מגה? שאלה שניה: המחשב בו אתקין את לינוקס הוא CLIENT של ICS. עד כמה זה מסובך להגדיר אותו ככזה גם בלינוקס? תודה מראש על התשובות

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  10. Started by almogila,

שלום לכולם האם מישהו מכיר אתר או תוכנה שמדמה את מערכות ההפעלה של MAC צרפתי לינק ללדוגמא להדמייה של מערכות הפעלה של מיקרוסופט www.temulator.com אני מחפש את אותו הדבר רק למערכות הפעל של MAC תודה מראש על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Vatos-Locos,

אני מריץ אנריל כבר הרבה זמן אבל בא לי לגוון, על מה אתם ממליצים? (רץ על רדהט 7.2...)

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  12. בקשר לשיתוף שהתחלתי לדבר עליו באשכול הקודם. ניסיתי בכל דרך (כולל סמבה שלא הבנתי מה עושים איתה אחרי שמתקינים) לשתף תיקיות בין XP לאובונטו אבל אני לא מצליח, אולי תוכלו לעזור לי? (אני לא מוצא את התיקיות שיתוף של הXP בלינוקס והפוך) ובנוסף אני לא מצליח להוסיף אייקונים לבחירה (נגיד אני יוצר משגר ואני רוצה אייקון מסוים) מאיפה אפשר להוריד חבילות אייקונים? ואם כבר מדברים, איך קוראים לחבילת פונטים שדומה לאלה של מייקרוסופט? לא מצאתי אותה אה, ואולי יש דרך להבהיר את המסך? כי המסך הזה נורא כהה וכמה שמבהירים אותו פיסית זה לא עוזר, אז חשבתי אולי יש איזה כלי תודה!

• 0 תגובות
    • 919 צפיות
  13. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by most,

1.התקנתי את סביבת העבודה KDE על UBUNTU אך היא לא מצאה חן בעיניי... איך אני מוחק אותה עכשיו? 2.איך אני יכול לראות דרך לינוקס את הקבצים שלי בווינדוס? 3.הורדתי קובץ פונטים, איך אני מתקין אותו? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  15. Started by 3d7,

אני מתייחס להפצות של דביאן. i386 מתאים לכל מעבד של אינטל וAMD שלא תומך ב64 ביט. amd64 מתאים לכל מעבד של AMD שתומך ב64 ביט. האם זה מתאים גם למעבדים של אינטל שתומכים ב64 ביט? מה זה ia64? האם זה מתאים למעבדים של אינטל שתומכים ב64 ביט? או שזו ארכיטקטורה מיוחדת של אינטל שלא מתאימה למעבדים כמו C2D?

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. אני מדבר על תוכנות כמו פריהנד ופוטושופ. קראתי פה שצריך לקמפל את התוכנות - מה זה אומר?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by PsyDream86,

יש לי כמה שאלות לפני ההתקנה 1. יש לי כרטיס מסך Nvidia Geforce 105M האם הוא יתמוך בזה? 2. הכרטיס קול שלי הוא חיצוני Creative X-Fi 5.1 surround האם קיים דרייבר? 3. יש לי כמה תוכנות שאני בטוח יודע שלא ירוצו בלינוקס האם יש דרך להריץ אותן? (Autocad ו Revit)? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום חברים! אני מחפש תוכנה לאייפון כזאת שתוכל לשחזר לי שיחות מהיומן שיחות או הודעות שנמחקו ע"י משתמש אחר יש למישהו רעיון?

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by trxman,

אהלן כולם התקנתי לפני כמה חודשים אובונטו, ולא ממש נגעתי בו ועכשיו התחלתי קצת יותר להתעסק איתו, אך הבנתי שיש לי שתי מחיצות hda1\hda5 ששניהם NTFS ואני לא יכול לכתוב\לערוך\ליצור קבצים\למחוק מהמחיצות האלו. אז..אני חושב..וחושב...ושואל את עצמי: "אז רגע, איפה אני מתקין דברים, מוחק, יוצר ?!" כאילו....לאן הכל נכנס? :\ תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by kobi1473,

התקנתי מערכת דביאן + Apache 2. התקנתי חבילת Bind9,והגדרתי את ה Bind9 על המערכת..,יש לי פינגים מהכתובת לדוגמא 192.168.0.1 של השרת לכתובת שהגדרתי לו לדוגמא kmcom.com.. ה - Nslookup של שני הכתובות מראה שהכל תקין,גם בכתובת אתר וגם על האייפי,יש פינגים..אבל משום מה האתר לא ניפתח..אני ישמח לקבל תשובות במה טעיתי תודה !! /;

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by eli33,

התקנתי לפני כמה שעות את אובונטו ואני עדיין שובר את הראש על זה.. אני יודע שבטח כבר שאלו את השאלה הזאתי ואפילו ראיתי אותה פה כמה ת'רדים מתחתי וגם חיפשתי באתרים אחרים אבל עדיין לא הבנתי כלום. איך אני יכול להתחבר לאינטרנט באובנטו? אם זה חשוב אני בבזק-בינלאומי והתשתית של בזק..

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by tropit2009,

שלום =] קניתי מחשב נייד של ACER וקיבלתי אותו מותקן בלינוקס LINPUS האמת שאני לא ממש מצליח להסתדר איתו ניראלי שמשהו בהתקנה לא בסדר אני אפילו לא מצליח להגיע לממשק גרפי (startx[?]) אז אני רוצה לפרמט ולהתקין במחיצה אחת ווינדוס ובמחיצה השניה לינוקס-שזה פחות דחוף. אז הכנסתי את הדיסק של הווינדוס , הוא טען לי דרייברים בהתחלה (השלב שלפני הENTER וF8) וממש שניה לפני שהוא הגיע לשלב הזה ^ - קפץ מסך כחול " A problem has been detcted and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this is first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appers again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly insalle…

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  23. Started by darkspell,

שלום לכולם, אני סטונדט לארט-דירקטינג, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתחדש בלפטופ עקב עומס השיעורים שאני צריך להספיק (אני מניח שהרבה כאן יכולים להזדהות), ההתלבטות שלי היא בין ה-Dell Studio 1535 LED (שכרגע עולה 6000 ש"ח, בתקווה שהדולר יפסיק לטפס) לבין MacBook שמישהי הציעה לי לקנות ממנה, המחשב לטענתה יד ראשונה ומעולם לא היה בשימוש, והיא מוסיפה לעסקה תיק נשיאה, להלן המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz זכרון: 2GB כונן קשיח: 160GB צבע: לבן אחריות: עד 4/09 - בינלאומית ע"י "idigital" שנה שניה - באנגליה מחיר: 5200 ש"ח. השאלה היא מה עדיף לי לקנות ? האם המחיר שהיא הציעה לי הוגן ? עד לאן להתמקח ? מה בודקים כשהולכים לבדוק מחשב מק ? הצרכים שלי הם בעיקר לגרפיקה (תוכנות Adobe - פוטושופ, …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by shahaf,

יש לי נייד של DELL דגם INSPIRON 8000 ולו עכשיו Synaptics Touchpad PS/2. לאחרונה התקנתי Linux Mandrake 9 וישנה בעייה עם העכבר: העכבר עצמו עובד אך לא רואים את הסמן! הבנתי כי עלי למצוא דרייברים של העכבר, אז מצאתי והתקנתי: http://www.mobilix.org/touchpad_driver.html גם לאחר ההתקנה הסמן לא קיים אך העכבר עצמו עובד, אך שמתי לב כי לאחר ההתקנה עדיין אין העכבר נוסף לרשימת העכברים הנתמכים. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה פה אך גם ב-ICQ שלי שמספרו הוא 104535477. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by b007,

שלום. רכשתי פוטושופ 7 עבור מקינטוש. ברגע שאני בא להתקין את התוכנה תחת OS 9.2 הוא פותח לי את חלון ההתקנה אני מריץ את ההתקנה. ולאחר כן נאמר לי להיכנס למקום שבו התקנתי תתוכנה ולהריץ אותה (לחיצה על האייקון של הפוטושופ) הבעיה היא שכאשר אני מפעיל את התוכנה המחשב נתקע! ושום דבר לא משחרר אותו חוץ מאיזה ריסט עצבני. מה עליי לעשות על מנת שהתוכנה תעבוד לי כמו שצריך?? (אני כבר נואש) נ.ב. קיימת גירסא ישנה של PhotoShop על המחשב, האם UNINSTALL של הגירסא הקודמת יפתור לי ת'בעיה? אם כן אז איך מבצעים UNINSTALL במקינטוש... אנא עיזרו לי.תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.