לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
ראיתי את הסרטון הזה שמסתובב ברשת: http://www.metacafe.co.il/watch/434675/windows_vista_aero_vs_linux_ubuntu_beryl/ ויש כמה דברים מתוכו שלא הצלחתי לעשות, בינהם למשל, איך הוא עשה שהתפריטים שנסגרים יעלמו עם "נצנוצים" כאלה? מישהו יודע מה שם ערכת הנושא בה הוא השתמש? אצלי באובונטו, כשצופים בקוביה, אז מלמעלה שלה ומלמטה יש סמל של יהלום גדול אדום כזה, יש דרך לשנות אותו למשהו אחר? עכשיו 2 בעיות: בעיה אחת, ב2 מחשבים שלי, אחד P4 2.8GHz עם רדאון 9600XT והשני שרת IBM עם שני מעבדי P3 1GHz ועם ג'יפורס 2, כשאני מתקין דריבר לכרטיס מסך (וניסיתי כמה) אז הבריל מסרב לחזור לעבוד. בחלק מהמקרים, דריברים של הג'יפורס 2 אפילו גרמו להשבתה של כל מערכת ההפעלה. הבעיה השניה היא, שלמרות שניסיתי כ…
-
- 8 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה שוויו של המחשב מקינטוש שלי + אביזרים. אני יודע שהוא ישן מאוד, אך בכל זאת ארצה לדעת. הפריטים: מחשב מקינטוש IICI+מסך super match17 + מדפסת laser writerII + סורק logitech type:b5n-1706 + מקלדת ועכבר תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש תוכנה שדומה ל Acronis - לשכפול ההארדיסק. יש לי הארדיסק רגיל, שאותו ארצה לשכפל ל SSD. כאן המקום לשאול אם יש איזשהן בעיות בשכפול מ HD רגיל ל SSD [לא חושב שצריכות להיות בעיות, אבל אתם המומחים (: ו... איזה תוכנה של אובונטו עושה דבר כזה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ובכן, בהמשך למדריך על הראוטר לינוקס ולשאלות שהופנו אלי בדקתי את הנושא, ומסתבר שהשד לא נורא (כ"כ ): דבר ראשון אני ממליץ בחום לקרוא את ה HOWTO-ADSL-BEZEQ של מוליקס. אני התקנתי על מערכת לינוקס מאנדרייק 8.1 אצל חברי Sman (שאגב פירסם שאלה על הנושא p;am p;num=1002025850'>כאן באתר וכן בפורום רוטר וללא הואיל) אם כי אני לא חושב שיהיה הבדל גדול בין הדיסטרביושנים השונים. ראשית כל - pppd, במידה והתקנתם התקנה רגילה זה צריך להיות מותקן, ובגירסה סבירה. בדיקה: pppd --version, עם מאנדרייק 8.1 מגיע גירסה 2.4.1 שבהחלט מספקת. שנית - pptp. כפי שציינתי במדריך על הראוטר, הסיבה שזה "מסובך" פה בארץ היא משום שבזק בחרה לשלב בין ה VPN ל PPTP (שילוב זה נושא בחובו יתרונות וחסרונות, החסרונות של…
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, לאחרונה אני מתעניין במעבר ללינוקס, שלפי מה ששמעתי, זוללת הרבה פחות משאבים, מאובטחת יותר וכו'. המטרה שלי בעצם היא להשתחרר כמה שאפשר ב"כבלי מיקרוסופט", לנצל את המחשב שלי יותר, תוך התחשבות בכך שאני משחק מדי פעם ב-Counter-Strike 1.6, והייתי רוצה שהמשחק ימשיך לעבוד ללא בעיות. יש לי כמה שאלות: 1. איזו גרסא\מהדורה מומלצת בשבילי (אובונטו וכד')? אני בעיקר שומע מוזיקה, רואה סרטים במחשב, מדי פעם משחק, כפי שכבר ציינתי. המפרט שלי כזה: P-4 2.6GHz HT Northwood 512MB RAM R9600XT 128MB 2. כרגע יש לי 2 מחשבים בבית. הראשון שלי, שמתחבר ישירות לאינטרנט ע"י חייגן VPN (כבלים) דרך מודם שמחובר לכרטיס רשת אחד. לכרטיס הרשת השני אני מחבר את המחשב השני, של ההורים, עם כבל רשת מתאים. את החי…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מותקן לי על המחשב Windows, בנוסף, הכנתי DOK עם האקינטוש Mavericks 10.9 לפי המדריך הבא: http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html כעת השאלה שלי היא האם ניתן להתקין את 10.9 Side By Side יחד עם Windows, ובעדיפות מבלי לפרמט את ה Windows הנוכחי (ולהתקינו שוב לאחר התקנת 10.9), אלא כעת להוסיף את 10.9, וגם ליצור תפריט התחלה שבו ניתן לבחור את מערכת ההפעלה שמעוניינים לטעון. האם אפשרי? אשמח לקבל הסבר/לינק למדריך כיצד ניתן לעשות זאת. תודה!
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
חברה.. חייב עזרה. אני רוצה לנסות להפוך את אחד המחשבים שלי ל-domain controller... ב-WIN זה דיי קל.. כל מה שצריך לעשות זה WIN2003... בעעעעעעעעעעעעעע... קיצר. התקנתי אובונטו 6.10.. ויחד איתו עוד קמת חבילות (packages). הבנתי שמן הסתם צריך LDAP בשביל הדבר הזה אז התקנתי גם openldap, openssl וכו'.. מישהו יודע איך אני ממשיך מכאן והלאה?! אין לי מושג איך ליצור משתמשים.. המחשב הזה עובד סבבה והוא linux dedicated. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
קיבלתי דיסר של UBUNTU והחלטתי להתחיל לשחק וללמוד את המערכת אבל אחרי ההתקנה אני לא מבין כלום. הורדתי למשל FF 1.5 ואני רוצה לעדכן אותו כי איתו מגיע 1.0.7 ואין לי מושג מה אני עושה עם הקובץ שהורדתי אודה לכם עם תוכלו להפנות אותי לאיזה מדריך בסיסי שמשם אוכל להתחיל
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לעיבוד תמלילים (סטודנט) חשוב לי רק שתהיה עברית וחיבור LPT למדפסת. מישהו יודע? תודה!
-
אני רוצה ללמוד את עיניין שיתוף הקבצים במערכות הלינוקס ורציתי לדעת האם ישנו עקרון דומה בכל הפצות הלינוקס ? או שזה משתנה בין הפצה להפצה ? כלומר לא שתסבירו בדיוק מה לעשות , רק תתנו לי הנחיה איזה נושא ללמוד ד"א בלינוקס אי אפשר לזוז בלי הרשאת אדמיניסטרור , האם אפשר למשל לסדר שיתוף קבצים לכל filesystem ללא הגבלה כלשהי ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, התקנתי את הדפדפן של FireFox ואני רוצה להסיר אותו ואני לא מצליח!!!! ניסתי דך "הוספה/הסרה של תוכנויות" וכשאני מנסה להסיר את הFireFox ההסרה נתקעת!!!! ניסיתי גם להסיר דרך start program firefox אבל אין שם uninstall מה עושים? יש איזה טריק למחוק את הדפדפן?!?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
משתמשי האייסיקיו שלי בKopete טוענים שכתוב להם שאני קורא את הודעת האוואי שלהם כל שנייה וזה מפריע להם. לא הצלחתי לבטל את הפונקציה, מה גם שהיא לא יעילה כי את הודעת האווי של האנשים ברשימה שלי ניתן לקרוא רק ידנית. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, או מכיר תוכנה שתומכת באייסיקיו בצורה טובה ללא הבעיה הזאת ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או.קיי... התקנתי את ההפצה 10.0 של Mandrake על הרדיסק נפרד (על הראשי מותקנת Windos XP). שמח וטוב לבב אני מוכן ומזומן להתחיל את חיי כמשתמש לינוקס. רק בעיה "קטנה" אחת. אני לא מצליח להתחבר לרשת הביתית שלי, וכמובן חשוב יותר - לרשת האינטרנט. הקונפיגורציה היא כזו: כרטיס רשת: SMC EZ Card 10/100 - SMC1211TX מחובר ל Hub שיוצא לרשת האינטרנט דרך ראווטר ALCATEL SpeedTouch 410 (נדמה לי שזה הדגם, זה מודם אלקטל שקבלתי מבזק). (יש לי כרטיס רשת נוסף onboard של Nvidia אבל אותו המנדרייק לא מזהה בכלל...) התקנתי את מנדרייק 10.0 כאמור, השתמשתי בוויזרד כדי להגדיר את חיבור הרשת. בחרתי ב LAN והגדרתי את ה IP, default gateway, DNS וכו'. ועם זאת מערכת ההפעלה עדיין טוענת שאני לא מחובר. לדעתי הטענה היא …
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אהלן (שוב), אחרי סיום התקנת Arch המערכת לא עולה ואני חושד שיש קשר למיקום אליו התקנתי את GRUB - התקנתי אותו להיכן שמצביע הקובץ הגדרה שלו (/dev/sda1), ועכשיו אני חושש כי התקנתי למיקום הלא נכון (משום מה, לא נאמר דבר על כך במדריך למתחילים בויקי של arch). למישהו יש הצעות להיכן צריך להתקין אותו (בהנחה שאין לי מחיצת /boot נפרדת) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בד"כ אני מתחבר לשרתים שונים RHEL/UBUNTU בעזרת SSHFS וזה מאוד נוח. אבל לאחרונה אני מחפש גם להשאיר חלק מהמידע בצורה מקומית בנייד שלי. SSHFS דורש חיבור פעיל, שלא קיים אצלי כל הזמן, כמו כן גודל הקבצים הוא כזה שאני לא רוצה גיבוי מלא על הנייד. האם יש דרך חלקה לשלב בין SSHFS לRSYNC כך ש: להשאיר עותק מקומי של כל הקבצים/תיקיות שנעשה בהן שימוש בזמן חיבור SSH מסויים. לבצע סינכרון של הקבצים ששונו כאשר הקישוריות חוזרת.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל אני חדש לעולם הלינוקס אז תבינו אותי. התקנתי לינוקס מינט 15 64 ביט ולאחר ההתקנה כשנסגר רצו כמה שגיאות, וכשניסיתי להעלות אותו היה מסך שחור והנורה של הקאפס לוק היבהבה עד שהכרחתי כיבוי. כשהדלקתי מחדש הפעלצי את הריפייר מוד, ואז הוא כתב שהרוט חסר וגם כאן הבהב הקאפס לוק. עכשיו גם במצב הרגיל הוא כותב שהרוט חסר. בגדול אין לי בעיה להתקין מחדש, אבל זה בדאבל בוט עם ווינדוס ואני לא מוצא דרך למחוק בהתקנה רק את הלינוקס הישן. וגם אני חושש שזה יקרה שוב. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
טיקאסט 116 יוצא כמה ימים בלבד אחרי שהעלנו לאוויר את טיקאסט 115. הרבה חדשות וחידושים לא היו בין 115 להיום. כמו תמיד גוגול, אפל, מיקרוסופט ושאר ירקות. גם השבוע האתנחתה המוזיקלית שייכת ללהקת מג'נטיק שמאזיננו טל שקד חבר בה ולעונג לנו להשמיע משיריה. שם השיר השבוע: Dear. אנא עיקבו אחרי השואו נוטס ב http://www.tcast.co.il/shownotes ונשמח עם תיצטרפו לקהילתנו המתפתחת ב http://www.tcast.co.il/forum. יום כיפורים קל ונעים לכולם בעז אורדן
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
Hi, Sorry for the English, but I haven't got Hebrew set up on my Ubuntu OS, even though I can tell the support is quite excellent, so far. I'd like to ask a few questions: 1. How can I add Hebrew? (Without changing the system's language entirely, just add it) 2. Assuming it's been added. How do I switch between languages, like ALT+SHIFT in Windows? 3. How do I change the display font of my Firefox ? I mean, it displays Hebrew very well, but the font looks like Biblical, and I'm talking about something like Arial or Times New Roman. Thanks a lot in advance! Only thanks to you, guys, I was able to enter this amazing world of Linux! So once again, THANK YOU ALL.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי את גרסת ה Core, כרגע אני מנסה להבין למה אין לי אינטרנט, מה הפקודה שמקבלת אייפי מהDHCP? ואיך מתקינים חבילות? הבנתי שלא מקמפלים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה להעביר קבצים מהמאק חזרה לפי סי דרך הmybook שלי אבל בפיינדר כתוב לי : "can only read" מה אפשר לעשות ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברמת העיקרון, אני לא הולך להשתמש בלינוקס בזמן הקרוב, התקנתי אובנטו רק כדי ללמוד על המערכת קצת לפני שאני ניגש לזימון גאמא (בתקווה שזה יעזור לי להתקבל) אז ככה, את הממשק הבסיסי הבנתי דיי טוב , הכל פשוט ונחמד . נכנסתי ל"מחשב שלי " כביכול , ומשם לכונן שעליו מותקנת המערכת , שם יש הרבה תיקיות כגון VAR SYS ROOT וכו , הבנתי את הכל . אני הולך להשתמש במערכת בימים הקרובים כדי שאוכל ללמוד קצת יותר.. אך הבנתי שיש דבר שנקרא טרמינל ורוב הסיכויים שעל זה ישאלו אותי בבחינות לגאמא נכון? אז מה זה טרמינל ? זה בעצם כמו CMD בווינדוס ? אילו פקודות בסיסיות עליי לדעת שאולי ישאלו אותי עליהם ? כל מידע שאתם יודעים (אולי הייתם בבחינות גאמא אפילו) ותוכלו לספר לי , כתבו אל תתבישו :] תודה רבה …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-