לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
האם זהו פרוקייקט קוד פתוח המאפשר לבעלי מעבדים בx86 לשתמש בmac os או במשהו תואם(בקיצר להפעיל תוכנות של מק לא במק אלא בpc)?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
החלפתי שרת DHCP , אולם התחנות עבודה לא מצליחות לקבל כתובת IP מהשרת החדש , מישהו אמר לי שצריך לנקות את הROUTE TABLE ניסיתי לעשות את זה אבל בכל פעם שאני עושה RESTART המחשב מחזיר את הטבלאות הישנות עם ה GATEWAY הישן והוא לא מקבל IP חדש...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אובונטו 8.04 server TFTP\DHCP\PXELINUX\SAMBA המצב כרגע שאפשר לעלות מPXE ולעלות Acronis True Image ו-Acronis Disk Director. אני מעוניין לדעת איך איך ניתן לעלות גם מקבצי ISO, לדוגמא Ghost 14, או WinPE. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היום הגיע- פדורה 10 יצאה היום! תוכלו להוריד ולראות הוראות התקנה ומידע על השחרור באתר: http://fedoraproject.org/he/get-fedora והכרזה קטנה מחברת רד האט שפדורה היא מערכת מבוססת לינוקס הפופולרית בעולם (לא אובונטו?), ווידאו שמסביר שפדורה 10 היא כל מה שאובונטו 8.10 רצתה להיות http://linmagazine.co.il/fedora/2008/11/25/fedora-linux-lead
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי הרדדיסק נייד שמתחבר לUSB ואני רוצה להתקין עליו לינוקס ע"מ להתנסות בסביבת העבודה הזו לקראת אפשרות עתידית של מעבר מסביבת חלונות. כרגע אני רוצה רק את האפשרות להשתמש בלינוקס רק כאשר אני רוצה בלי לשנות את סביבת העבודה\ הבוט של המחשב שלי. האם יש אפשרות להתקין אתההפצה הזו על דיסק נייד ללא שום פגיעה\שינוי בהרדיסקים הנייחים ובBOOT LOADER של וינדוס? כ"כ רציתי לדעת האם יש גירסת הפצה שמאפשרת את הנ"ל ובנוסף ניתן לחברה לכל מחשב ע"מ להשתמש בה בתור כלי להצלת מידע\ ניקוי וירוסים וכו'?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. לאחר שניסיתי והורדתי נגנים רבים למנדרייק 10.2, ראיתי שבכול הנגנים שניסיתי חלה אותה בעיה- בעת הפעלת תהלכים שונים השירים נקטעים וממשים ויש רעשים ברקע. אני חושב שהבעיה נובעת מכשל כולשהו בכרטיס הקול. מה עלי לעשות? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש אנטיוירוס ל- Red Hat , אם אפשר בבקשה לינק ישיר להורדה של אנטיוירוס מתאים. אני לא מצליח למצוא משהו להורדה מעודכן (מה שיש בלינקיה הביטדיפנדר לא מעודכן). אשמח ללינק ישיר להורדה... (ולא עוד שם). שיהיה כמובן גירסה חינמית או Trial ... תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ראיתי באתר של נטוויז'ן לינק (http://cables2.netvision.net.il/linux/). כאשר הרצתי את אובונטו ב-LiveCD, לא הבנתי מה עלי לעשות כדי להפעיל את החייגן. לפי מה שהבנתי, שם הרבה דברים נעשים דרך פקודות ולא ע"י ממשק גרפי עם תוכנת התקנה. לא הבנתי איפה לכתוב את הפקודות הרשומות, מאחר ולא מצוין שם 'ללחוץ על...', 'לערוך את...' אשמח אם תוכלו לעזור לי.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי מחפש את הנרייטור של המק (כמו בוינדוס שאתה לוחץ על טקסט והוא מקריא אותו) רק לוינדוס הוא אומר שקוראים לו פרד או משהו כזה והוא בא עם אחת התוכנות של המק... מישהו מכיר?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות קצרות שלא ממש הצלחתי למצוא להם תשובה ברורה ברשת, אולי מישהו פה יודע: 1) האם אפשר באמצעות smb להתחבר ל admin shares בוינדוס כדוגמת c$ ? 2) כשאני מתחבר לרשת כלשהי לפעמים אני רואה ב finder שהוא מגלה מחשבים אחרים ברשת ולפעמים לא. האם ניתן לשלוט על התדירות בו הוא מבצע סריקה? אפילו להכריח אותו?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברה אני כרגע מבצע את ההזמנה של המקבוק איר 128GB 13" , ואני צריך לקנות לו גם מטען לרכב. ראיתי שמטען כזה מתוצרת אפל לא קיים, ולכן אני צריך את עזרתכם במציאת מטען לרכב מחברה איכותית. נ.ב - אם אתם מכירים גם איזה מגן\נרתיק ממש טוב - אשמח לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יום שלישי ה9 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים קפה סנויצים שקשוקה לא רעה והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שניראת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של מעריצי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להחליף את מהערכת ההפעלה שלי ללינוקס .. כדי לנסות אותה .. אבל לפני זה.. אפשר לקבל קצת מידע הל המערכת? כמו: זה נכון שהרבה משחקים לא פועלים במערכת ההפעלה הזאת? ומה למשל ההבדלים העיקרים בין מיקרוסופט וינדוס ללינוקס(חוץ מזה שזאת בעלת קוד פתוח וחינמית) או עוד דברים חשובים שאני צריך לדעת לפני שאני אתקין את המערכת תודה..
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש אתר שאפשר להוריד ממנו דרייברים לכרטיסי מסך ולכרטיסי קול? אני שוקל לקנות את הכרטיס קול BlueGears X-Mystique (תמונה מצורפת) ל-HTPC. אני מעוניין לדעת האם לינוקס מזהה אותו בלי בעיה, ואם לא אז האם יש לו דרייברים ללינוקס, ומאיפה אפשר להוריד אותם. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מקבוק שחור 2 ג'יגה זיכרון (הדגם האחרון) אני מריץ בווינדוס משחק כבד מאוד... שדורש המון זיכרון, המחשב מתחמם ומדי פעם המשחק קורס. אם אשדרג ל4 ג'יגה זיכרון, זה יעזור במשהו ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני משתמש אם arch linux + radeon 9250 + דרייבר פתוח + KDE ב 2 מחשבים רוב השימוש בכרטיס מסך הוא לאפקטים של הדסקטופ (החלפת חלונות קוביה וכו) ולעבודה הרגילה של KDE (ב qt החדש הוא מצייר את האלמנטים של החלונות כמו combo box וכאלה אם הכרטיס מסך וכך המחשב מהיר יותר) אחריי העדכון האחרון (עדכון של kde ו mesa ו xorg וקרנל) הביצועים של הכרטיס מסך אל הפנים (נראה כמו 1 FPS או פחות) או בכלל לא ניתן לצאת ל composite mode והוא עובד כמו סתם כרטיס 2D מ 1995 לפניי העדכון הכול עבד מעולה וזה כולל FPS גבוה (תנועה חלקה לגמרי) בכל האפקטים בכמה פורומים אומרים שהבעיה היא של KMS בקרנל. אני ניסיתי להפעיל ולבטל KMS אבל ההבדל המקס' שהצלחתי להשיג הוא של כמו עכשו vs יותר גרוע לעוד מישהוא יש כרטיס ATI אם…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להתקין את מנדריבה על virtual pc (קיבלתי את הדיסק מחבר ) המערכת עשתה BOOT והגעתי לחלון שחור שמבקש local host מה עלי לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כאשר אני מפעיל את הKNOPIX הוא טוען אותו והכול וז לפני שהוא מגיעה ללינוקס עצמו הוא מעלה לי הודעה של המסך שכתוב בה משהוא כמו 1024X1280 60 MHz ולא נותן לי להיכנס (זואי הודעה שצפה על המסך בערך כמו ההודעות שהמסך דלוק אבל המחשב מכובה למה זה אני אשמח עם תוכלו לעזור לי
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מותקן אצלי אובונטו 9.04 על הנייד הראשון במפרט בצד. בעליית מערכת ההפעלה כל התקני הרדיו פועלים, שזה מיותר ומציק לכבות את ההתקנים כל פעם בצורה ידנית. WWAN כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/wan הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/wan BTOOTH כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/bluetooth הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/bluetooth לא מצאתי פקודה לכיבוי\הדלקה של הwlan. מקש הFn+F5 מתפקד בצורה מוזרה בברירת מחדל, נראה כאילו הוא פשוט עובר בין מצבים WLAN ON, BTOOTH ON\WLAN ON, BTOOTH OFF\WLAN OFF, BTOOTH OFF. ברצוני לשייך מקשים Fn+F5/Fn+F6/Fn+F6 שכל אחד בנפרד ישמש לכיבוי\הדלקה של התקן רדיו שונה (WLAN\BTOOTH\WWAN). מכיוון שהידע שלי עדיין לא מספיק עמוק, אני…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שאני אקבל פה תשובה כי חיפשתי במדריכים ופשוט אולי לא ידעתי בדיוק מה אני מחפש. אני משתמש טרי בלינוקס (עכשיו אני רק מתקין את רד הט) ויש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שהאינטרנט משותף בראוטר. איך אני מסדר שאני אוכל לגלוש אם הלינוקס דרך הראוטר? יש לי חיבור adsl של בזק בינלאומי ורואטר של edimax עזרה תתקבל בברכה! בתודה מראש דניאל
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-