עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by 3d7,

האם אפשר להתקין לינוקס ואח"כ חלונות בDual Boot, או לחילופין חלונות -> לינוקס -> לינוקס -> חלונות בMulti Boot (אני יודע שבWindows צריך להתקין קודם XP ואח"כ Vista)? באיזה בעיות אני עשוי להיתקל, ואיך אני אמור להתגבר עליהן?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יצאה גירסא מלאה להתקנה מ DVD (קובץ של 2.2 גיגה בערך..) לא LIVE ולא FTP! העניין הוא שהם לא שיחררו וכנראה גם לא מתכוונים לשחרר גירסאת דיסקים (אני ממש לא מבין למה, זה אידיוטי אם תשאלו אותי..) מישהו הצליח לקמבן את הקובץ DVD או את ההתקנות של ה FTP לגירסאת דיסקים? אני ממש חם על ה SUSE הזהה!! תודה (:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by urielka,

האם זהו פרוקייקט קוד פתוח המאפשר לבעלי מעבדים בx86 לשתמש בmac os או במשהו תואם(בקיצר להפעיל תוכנות של מק לא במק אלא בpc)?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. אובונטו 8.04 server TFTP\DHCP\PXELINUX\SAMBA המצב כרגע שאפשר לעלות מPXE ולעלות Acronis True Image ו-Acronis Disk Director. אני מעוניין לדעת איך איך ניתן לעלות גם מקבצי ISO, לדוגמא Ghost 14, או WinPE. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by BNDor,

טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר) אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו: 1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים) 2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ? 3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת? 4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by the kooks,

שלום. לאחר שניסיתי והורדתי נגנים רבים למנדרייק 10.2, ראיתי שבכול הנגנים שניסיתי חלה אותה בעיה- בעת הפעלת תהלכים שונים השירים נקטעים וממשים ויש רעשים ברקע. אני חושב שהבעיה נובעת מכשל כולשהו בכרטיס הקול. מה עלי לעשות? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by guyl3,

שלום, אני מנסה להתקין את מנדריבה על virtual pc (קיבלתי את הדיסק מחבר ) המערכת עשתה BOOT והגעתי לחלון שחור שמבקש local host מה עלי לעשות ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by רועי כהן,

התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני דיי חדש בלינוקס..ככה שאין לי ממש מושג איך לקמפל\להגדיר את הכרטיס מסך. יש לי מעבד 64 ביט של AMD התקנתי היום Mandriva-Linux-Free-2006-CD1.x86_64 כפי שהבנתי זאת מערכת 64 של מנדריבה 2006 יש לי כרטיס מסך Nvidia 6600 אין אני מתקין את הדרייבר? הורדתי את הקובץ הבא מהאתר של Nvidia NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run וכאשר הרצתי אותו הוא כתב לי שהקובץ לא מתאים ל Kernel שברשותי. מה אני צריך לעשות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ag43,

יש לי הרדדיסק נייד שמתחבר לUSB ואני רוצה להתקין עליו לינוקס ע"מ להתנסות בסביבת העבודה הזו לקראת אפשרות עתידית של מעבר מסביבת חלונות. כרגע אני רוצה רק את האפשרות להשתמש בלינוקס רק כאשר אני רוצה בלי לשנות את סביבת העבודה\ הבוט של המחשב שלי. האם יש אפשרות להתקין אתההפצה הזו על דיסק נייד ללא שום פגיעה\שינוי בהרדיסקים הנייחים ובBOOT LOADER של וינדוס? כ"כ רציתי לדעת האם יש גירסת הפצה שמאפשרת את הנ"ל ובנוסף ניתן לחברה לכל מחשב ע"מ להשתמש בה בתור כלי להצלת מידע\ ניקוי וירוסים וכו'?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by nmavor,

יום שלישי ה9 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים קפה סנויצים שקשוקה לא רעה והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שניראת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של מעריצי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Lord_Northakh,

שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, ראיתי באתר של נטוויז'ן לינק (http://cables2.netvision.net.il/linux/). כאשר הרצתי את אובונטו ב-LiveCD, לא הבנתי מה עלי לעשות כדי להפעיל את החייגן. לפי מה שהבנתי, שם הרבה דברים נעשים דרך פקודות ולא ע"י ממשק גרפי עם תוכנת התקנה. לא הבנתי איפה לכתוב את הפקודות הרשומות, מאחר ולא מצוין שם 'ללחוץ על...', 'לערוך את...' אשמח אם תוכלו לעזור לי.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by etzarfat1981,

שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by mystikal,

אהלן מישהו יודע אם ישנו צפי לירידת מחירים של מחשבי ה- power g5? אני מתכוון שכמו שעכשיו אינטל צפוייה לשחרר שור חדש של מעבדים (קונרו) והמחירים של כפולי הליבה הנוכחיים יורדים בגלל זה בכ50% האם גם במאק צפוייה ירידה כזאת ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Bloodbath,

זה הסיפור הוא קצת קשה אבל בכל זאת אחרי שקראתי ש-אובונטו 9.04 יוצא ביום חמישי החלטתי סוף סוף להגשים את חלומי להתקין אובונטו על המחשב שלי הורדתי את אובונטו 9.04 מי אתר הבית גרסת 64 ביט צרבתי אותו אל דיסק והחלתתי להתקין עכשיו לא יודע איך זה יצא לי בדיוק אבל אני חושב שמחקתי להצמי את כול הדיסק הקשיח עכשיו אין לי שום מוסג איך מישתמשים בLINUX והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא ספר הדרכה באינטרנט לאובונטו 9.04 בעברית תודה רבה. מצטער על שגיאות הכתיב

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Googleness,

נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Gold shark,

מישהו יכול לתת לי דריברים לכרטיס מסך של ראדאון ללינוקס ????

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. בעת שהותי באבט"ש , אמא שלי החליטה שנמאס לה מהמחשב הישן שלה והיא רוצה לקנות מחשב חדש , מסיבה לא ברורה היא לא התייעצה איתי וקנתה ב1850 שקל P4 3 ghz ... היא הייתה בטוחה שאני אכאס עליה שהיא קנתה בלי להתייעץ איתי ולמען האמת , די צדקה. בכל מקרה חשבתי על המחשב הישן שלה : P4 (Willmate) 1700 mhz 512 PC 3200 DDR (עובד כPC2100 מן הסתם) לוח אם מעפן של ECS או משהו בסגנון שימו לב: RIVA TNT2 הקיצור , אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה במרתף ולהפוך אותו לסוג של HTPC פרימיטיבי , אני חושב לקנות לו כרטיס מסך עם יציאת טלויזיה (R9250 או FX5500) ולהתקין איזה לינוקס חביב שיריץ סרטים וגם יאפשר לי לשחק במשחקים ישנים של נינטנדו באימולטורים. המסך המיועד הוא יצור CRT עתיק בגודל 29 אינצ' , שזה לא בדיוק …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by badatz,

החלפתי שרת DHCP , אולם התחנות עבודה לא מצליחות לקבל כתובת IP מהשרת החדש , מישהו אמר לי שצריך לנקות את הROUTE TABLE ניסיתי לעשות את זה אבל בכל פעם שאני עושה RESTART המחשב מחזיר את הטבלאות הישנות עם ה GATEWAY הישן והוא לא מקבל IP חדש...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by TeaTime,

חבר שלי מחפש את הנרייטור של המק (כמו בוינדוס שאתה לוחץ על טקסט והוא מקריא אותו) רק לוינדוס הוא אומר שקוראים לו פרד או משהו כזה והוא בא עם אחת התוכנות של המק... מישהו מכיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by pbl1,

אני מנסה להתקין את הדרייבר לאינטרנט אבל הוא מבקש root מה זה ואיך נכנסים לזה 2)אני לא מצליח לראות את הסידירום שלי הוא כותב שהוא איננו אבל כשאני רציתי להתקין התקנים בלינוקס עצמו הסידירום נפתח והלינוקס התקין מהדיסק הראשון ששמתי :s05:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Big_White,

האם זה יעבוד? להישתמש בRadmin מווינדוז למחשב עם אובונטו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.