עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. יש לי מקינטוש G3 300MHZ עם מערכת הפעלה MAC OS 9.2, מה עלי לעשות בכדי להוסיף דיסק קשיח נוסף ? כרגע מחובר דיסק קשיח 40GB אך הוא כבר מלא. ברצוני לדעת עד איזה נפח תומך מחשב זה, וכן, כיצד מבצעים את החיבור עצמו של ה-HD, האם זה כמו ב-PC או שזה שונה לחלוטין ? אשמח לקבל את עזרתכם. ישראל.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Satlan,

שלום קראתי את המדור לגבי תחזוקת המחשב, באמת עבודה טובה עכשיו בסוף המאמר, יש שם דרכים איך להסיר קבצים שלא נמחקים, ואחת האפשרויות הייתה KNOPPIX Linux Live. באתר שלהם ניתן להוריד.. אבל יש יותר מדי סוגים, מה ההבדל בין הגרסאות השונות שיש באתר שלהם (יש DVD ויש CD) ואיך אני צורב את זה .. (כשאתה מוריד יש הרבה קבצים).. ובעקרון, זה לינקוס לכל דבר ? בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by HVS,

למכירה Macintosh G3 מפרט טכני: System 8.6 256 MB זיכרון פנימי מהירות 300 Mega-herz כולל עכבר,מקלדת,מסך MAG "17,כולל תוכנות מקוריות ומורשות (Freehand,"קשרים","קווארק" ועוד...) הדס - 03-6316587

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אפשר לראות באתר של אפל, את הנייד החדש עם ליבה כפולה של אינטל, וגם דגם imac, מבוסס מעבד אינטל בעל ליבה כפולה. כרגע אני לא יודע בודאות על איזה ליבה מדובר, אבל לפי השם זה DUO CORE. http://www.apple.com/

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אוקי, אני מקווה שאני לא עושה איזה עבירה על הפורום כי אני לא ממש יודע אם זה מוגדר כדיבור על ווארז או לא.. , אני פשוט לא ממש יודע על הנושא אבל הבנתי שעשו פאצ'ינג למערכת הפעלה MAC OS בעבור מעבדים בארכיטקטורת X86 ... שאלתי היא כזו, האם המערכת הפעלה מתפקדת כראוי ? כלומר כבכל MAC גם על ה PC ? או שהיא מתפקדת בצורה לקויה ? הנושא הזה נשמע מאוד מעניין במידה כזו או אחרת כי המערכת הפעלה הזו, מלבד "פלצניותה" מאוד נוחה וטובה לגראפיקאים.. אז אשמח למידע על הנושא הזה.. ואני מקווה שזה לא עבירה לדבר על זה פשוט מאוד מעניין אותי העניין, במידה וכן מנהלים למחוק.

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  6. Started by roniok,

שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by zvkel,

טוב אז בשעה טובה הצלחתי להתקין מנדרייק לינוקס יש לי כרטיס גרפי ati 9600p איך אני מפעיל את יציאת הטלויזיה? אני עובד עם kde והוותק שלי בלינוקס הוא כבר שלוש דקות אז נא להתחשב

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by yotam.m,

שלום לפני כמה ימים התקנתי לינוקס התקנתי את linux 2005 limited edition משהו כזה הורדתי אותה מזמן רק שלא היה לי זמן וכח להתחיל להתקין אותה ולנסות עד שהשגיע אותו יום בכל מקרה קראתי בכל מיני מקומות על תוכנות שעושות את העבודה ויודעות להפעיל תוכנות של וינדוס כמו אי סי קיו קאזה וכו'...מן תוכנות עזר כאלו האם זה נכון? האם זה אפשרי? כי אני מאוד רוצה להתחיל להוריד תוכנות וללמוד להשתמש רק שאני לא כל כך יודע. אם יש כאלו תוכנות ויהיה אפשרי לכתוב לי את השם שלהם או קישורים או מה שלא יהיה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Mamimo,

טוב, אני עובד על מנדרייק, התקנתי Apache ו MySql לפני כשבוע. את MySql התקנתי (לצערי) לא באמצעות rpm אלא ידי קימפול ההפצה האחרונה. כאשר הגעתי לשלב התקנת ה PHP עלי להגדיר ל configure את מיקום ה Mysql, כאשר במיקום שבו הוא אמור להיות - /usr/loca/bin/mysql אין איזכור ל mysql ותקבלה השגיאה : "...configure: error: Cannot find MySQL header files under " ניסיתי על ידי which mysql למצוא את ה path וקיבלתי שלא קיים. ניסיתי למצוא ספריות אחרות שמחזיקות MySql על ידי locate mysql וקיבלתי מספר ספריות, ניסיתי להכניס אותן כמסלול ה mysql בקונפיג של PHP וזה לא עזר. כעת אני מנסה ללא הצלחה להסיר את הגירסא הנוכחית של MySql ולהתקין גירסאת RPM, אך זו טוענת (בצדק כי עבדתי איתו) כי ה Mysql קיים ואין …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. לאחר שהתקנתי את אשף האינטרנט הישראלי , ניסיתי להתחבר לאינטרנט אך עלתה השגיאה הבאה: [root@localhost *****]# internet --connect=smile cp: cannot stat `/etc/resolv.conf': No such file or directory which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 3718 Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.2 Copyright 2004 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit [url]http://www.isc.org/products/DHCP[/url] sit0: unknown hardware address type 776 sit0: unknown hardware address type…

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  11. שלום. שמעתי לאחרונה על מערכת הפעלה בשם REDHEAD ורציתי לדעת כמה דברים עליה.. א. היא פשוטה להפעלה לא צריך להבין הרבה בקוד פתוח על מנת להשתמש בה (כרגע אני משתמש ב מנדרובה 10.2 ואין לי ממש בעיות איתה) ב.מישהו משתמש בה והוא יכול לתת לי רקע האם ההתקנה קשה או גם קלה כמו במנדרייק שהכול NEXT כמו ב WINDOWS? ג. מה דרישות המערכת יש לי פנטיום 4 1.6GHZ 256MB DDR GEFORCE 2 64MB MX זה יפעל אצלי יותר מהר מהXP או באותה מהירות בערך?

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  12. Started by Asafalfa,

טוב אנשים יש לי את זה ב BOOT דיסק עכשיו יש לי בעיה Rצינית :\\\ הADMIN PASSWORD שלי ב WIN2000 SERVERS שונה בדרך כל שהיא ... בקיצור אני לא יכול להכנס למחשב !! ... איך אני בדיוק מתעסק עם ה Austrumi כי אני לא ממש מצליח להבין מה לעשות ... הדבר היחידי שאני יודע שצריך לעשות זה boot: nt_pass אבל אחרי זה כלום לא ברור :\...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by gabreilb,

חברה, רוצו להוריד את נאו אופיס. מערכת נהדרת. שופרו הרבה באגים. www.neooffice.org

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by jean-paul,

התקנתי mandriva 2006 והיא לא מכירה את הפקודה yum. מישהו יודע היכן אוכל למצוא את הקבצים הרצויים?

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  15. כאמןר בכותרת - לפני כמה ימים התקנתי את גרסת מנדריבה (2006) מDVD שהורדתי ---> המערכת עלתה והכל היה בסדר.---> עשיתי ריסטארט, הוא עשה את הסיקוונס שלו והראה בסוף מסך שחור בלי לאתחל אוטומטית אז כיביתי אותו---> הפעלתי ווינדוס XP אחרי הכיבוי ושם הרצתי את PARTITION MAGIC 8 ובדקתי לטעויות את מערכות הקבצים.-----> לאחר עוד ריסטארט לא הצלחתי להיכנס ללינוקס בגלל הסיבה הבאה - הלינוקס מתחיל את "רצף הטעינה" שלו, וכאשר הוא מגיע לפרטישיון EXT3 שלו (יש SWAP ושני EXT3 אם זה משנה) הוא מראה על בעיה. הוא מציע לנסות לתקן אבל גם זה לא עוזר. הוא אומר משהו על magic number is incorrect/ superblock..... מאחר ואני עדיין לא בקיא מספיק בלינוקס רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות... (כרגע אני עו…

• 4 תגובות
    • 846 צפיות
  16. Started by DarkNess,

אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 957 צפיות
  17. Started by gabreilb,

אני רוצה לשתף את משתמשי מחשבי המחברת של אפל (במיוחד את משתמשי האייבוק שסובלים מאיטיות מסוימת בהרצת תוכנות כבדות) בפתרון פשוט. אני מחבר מארז חיצוני עם דיסק מהיר (לא יקר היום) ורב נפח עם קייש סביר (8מב) ליציאת פיירוויר. בהגדרות מערכת אני קובע למחשב לאתחל מהכונן החיצוני. התוצאה היא שיפור ניכר בביצועים. אם אתם משתמשים באייבוק גם כדסקטופ זה פתרון לא רע. מומלץ. בברכה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Haflo,

כיצד אני מחדש את כתובת ה-IP דרך ממשק הטקסט? אני משחק מעט עם כתובות IP ועם שרת ה-DHCP ולרשת מחוברת תחנה עם Mandriva, כיצד אני מבצע חידוש כתובת IP בדומה לזו שיש ב-Win

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by CaTaLuNy,

מישהיו יכול בבקשה להסביר לי מה זה Mandriva Linux ? תודה

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  20. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  21. Started by שניצל,

יש לי מחשב pIII 866mhz עם 128mb זכרון שמותקן עליו Ubuntu. כרגע אני גולש בו באמצעות firefox, אבל הוא נוטה להיות מאוד כבד (יותר מארבעה טאבים פתוחים והוא כבר לא זז). למישהו יש המלצה לדפדפן קל (ועם יכולות מתקדמות כמו של firefox, כמובן)? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by DarkSight,

טוב החלטתי שאני רוצה להתקין אותה יחד עם ווינדוס XP שלי כי כל מקרה יצא לי לעבוד בעבר עם לינוקס והיא מערכת הרבה יותר טובה מן הסתם יש לי הארד דיסק של 120 ג'יגה שמחולק ל20 ו100 ושניהם מסוג NTFS וכמו שהבנתי אי אפשר לעשות לו RESIZE ב YAS כמו שאפשר בFAT32 עכשיו השאלה שלי האם אני צריך פשוט להפריד מה100 האלה איזה 20 ג'יגה ופשוט לשים אותם ואז בהתקנה של לינוקס אני פשוט יבחר את ה20 ג'יגה האלה והוא ידע לפרמט אותם והכל. ושאלה נוספת אני יודע שבהתקנה יש שתי אפשרויות לבחירת הFILE MANAGER וה BROWSER ואחת מהן היא GNOMES ויש עוד אחת איזה מבניהן עדיפה?? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by matteo,

לאחר התקנה מוצלחת של Fedora core 4 רציתי לשאול איך אני מתקין את התוכנה LICQ תודה

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  25. Started by MATTAN,

היי יש לי בעיה מתי שאני בא להיתחבר לרשת האלחוטית שלי אז אני רושם את הפקודות בקונסול: iwconfig eth1 mode managed iwconfig eth1 key open ****-****-****-****-****-****-** ping -c 4 www.google.com ואני משוייך לראוטר אבל אין לי אייפי רציתי לדעת עם יש פקודה שבמקשת אייפי ??? הראוטר מוגדר בתור dhcp שאמור לתת כתובות אוטומטית

• 0 תגובות
    • 779 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.