עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by alon2k2,

שלום! יש אפשרות לעשות שיתוף תיקיות ב CentOS?, פשוט אני צריך לשתף תיקייה בשם www ולהכנס אליה דרך הוינדוס יש לי VMware. אפשרי? אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by tamiravigan,

שלום רב, אני בשמנתי דיסקים מהאתר של אובונטו המקורי... הגיעו תוך חודש בערך עכשיו. יש לי לוח אם GIGABYTE GA-965GM-S2 והוא מגיע עם כ.רשת של MARVELL YUKON 88E8056 PCI-E הוא מובנה.. למרות שרשות של PCI-E חיפשתי מידע איך לעשות ולהתקין אותו אבל אני לא מבין כלום!!! מישהו יכול לעזור לי? אגב, ראיתי תמונה ממש יפה של סקין לUBUNTU.. אפשר להחליף שם סקינים? כמו בXP תודה מראש לכולם! אני עדיין על XP כי אני לא רוצה סתם לעשות שטויות...

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Lyoko,

המחשב נייד שלי מוגדר על BOOT דרך USB אבל הלינוקס שמחקתי מההארדיסק השאיר Grub כתוב על המסך error: no such partition grub rescue> ואני לא יודע מה לעשות.. לא מצליח לעשות BOOT במחשב הזה, באחרים כן.. עזרה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם בשרת ה-centos-6 שלי שמהווה אתר אינטרנט בין היתר, אני מנסה להעביר בסנכרון ( דרך cron) קבצים עם mount לשרת windows server 2008 הקבצים עוברים אבל אני מקבל הודעות שגיאה כאלו: cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffff8e returned -22 cifs vfs strtoucs char2uni of 0xffffffee returned -22 שבסופו של דבר משביתות לי את האתר ולא ניתן לגשת אליו. רק אם אני עושה ריסטרט למכונה האתר חוזר לעבוד אבל אז שוב כשהסנכרון מתבצע הבעיה חוזרת מדוע זה קורה? ואיך ניתן לפתור את זה? קראתי באינטרנט ורשום שצריך לעשות משהו עם השדות: iocharset=utf8,codepage=windows-1255 ולהכניס אותם לשורת ה cron אבל שורת ה cron שלי היא זו 30 4 * * 4 /usr/local/bin/unisonRsync /usr/local/share/unison/myzips2.prf …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. הבעיה היא בהתקנה של המחיצות שאני מנסה להתקין זה כותב לי את זה could not allocate requested partitions: partitioning faild: could not allocate partitions as primary partitions. עכשיו אחרי שעשיתי בסופו של דבר את המחציות בפרטיישן מגיק (באופן לא מובן) אז באה הבעיה בהתקנה עצמה אחרי שזה מתחיל להתקין הכל כרגיל והכל בסדר פתאום באמצע ההתקנה יש לו בעיה להתקין חבילות מסויימות ואז בכלל הוא לא נתקע כל דקה בגלל שהוא לא מצליח להתקין אותם. מקוה מאוד לעזרתכם! בתודה, -Cyber-Tek-

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by CoronaLover,

שלום! אני מחפש לקנות את המאק הראשון שלי ובגלל חוסר תקציב אני הולך על imac 1.8Ghz. המעבד,כרטיס מסך וכול אלה פחות מעניין אותי כי אני לא משחק משחקים בכלל. מה שמעניין אותי זה שיהיה הארדיסק גדול ו2 ג'יגה זיכרון, עכשיו האיימק הזה ספציפית מגיעה עם הארדיסק של 80 ג'יגה ואחד ג'יגה זיכרון. זה לא מספיק בשבילי, האם מישהו מכיר חנות מקוונת שאפשר לשדרג את הרכיבים כמו בחנות ב apple.com ?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by BlackCat28,

מישהו יודע איך מגבים MBR? אשמח אם תוכלו לעזור לי.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום התקנתי בעבר כבר מספר פעמים אובנטו וכעת רציתי לעשות זאת שוב יש לי מותקנת וינדוס 7 תקינה הכנסתי את דיסק ההתקנה נכנסתי להתקנה והגעתי לשלב של הגדרת המחיצות תמיד המערכת היתה מזהה שמותקן וינדוס ומציע לי להתקין את עצמה על שטח הריק הקיים שבמקרה הכנתי מראש בנפח 75 גיגה אך הפעם לא כך קרה והמערכת טוענת שלא מותקנת מערכת הפעלה נוספת למרות שבהגרדות המתקדמות היא מזהה את המחיצות 2 ואת השטח הפנוי. יש לי דיסק קשיח יחיד בנפח 500 גיגה ובממשק SATA 2 מה יכולה להיות הסיבה בגללה המערכת לא מזוהה ? ניסיתי לשנות את תצורת הפעולה של הכונן מIDE ל ACHI אך זה לא שינה כלום מפרט AMD 955 GIGABITE 770T UD3 460 GTX אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Krembo83,

פירמטתי את המחשב לא מזמן, והחלטתי להתקין UBUNTU, יש לי כונן HDD וכונן SDD , התקנתי בSSD את המערכת ההפעלה. כאשר אני לוחץ על FILES אני רואה רק את ה SSD. אם אני ניגש לטרמינל ורושם sudo fdisk -lu אני כן רואה את הHDD. אין על HDD שום דבר, הוא ריק. מה אני יכול לעשות בשביל לתקן את המצב? תודה

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by eladbu,

שלום לכולם אני מחפש לבנות שרת FTP על בסיס לינוקס בתוך מערך של VMWARE עד כה התעסקתי עם מערכת סמבה אבל ממש מזמן ויש כל כך הרבה מערכות חינמיות מה המומלצת ביותר?והכי פשוטה לעבודה. כמובן שהיא צריכה להיות סגנון IIS עם הוספת יוזרים וכו כרגע אני מוריד את פדורה 13 סתם בשביל ההתנסות האם היא מספיק טובה לשרת FTP??? בתודה מראש

• 21 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. Started by Shoko,

אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי שגיאה בהתקנה שהוא חושב שאיזשהו קובץ שכולל בתוכו את השם AMD64BIT עכשיו זה קריטי להתקנה כי נותן לי המוןןןן הודעות שגיאה במהלך ההתקנה כולם בנושא הAMD בעמוד ההורדה של אבונטו לחצתי על סביבת 64BIT בבקשה עזרה אני עכשיו תקוע באמצע ההתקנה אז ככה שאין לי XP כי פירמטתי

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום לכם אנשי פורום היקרים! לפני, שאפרט על הבעיה שלי אציין מה מצבי מבחינת חומרה, וחיבור האינטרנט. - ספק האינטרנט שלי הוא נטויז'ן. - לנטויז'ן אני מתחבר דרך הכבלים (בזמנו ערוצי זהב ולאחר האיחוד HOT). - ברשותי מודם של מוטורולה SB5100. - המודם מתחבר למחשב דרך כרטיס הרשת. * דרך WinXP(במחשב א' - החדש) הכל עובד כשורה. * כרגע אני לא משתמש בשום רכזת, מתג או נתב, כלומר: מחשב --> מודם -->שקע בקיר. ברשותי גם מחשב ישן, בעל כרטיס רשת. התקנתי עליו את לינוקס מנדריק 9.2 והמטרה העיקרית שלי כרגע היא לגרום לו להתחבר לאינטרנט, כדי שיהיה לי קל יותר ללמוד על מערכת ההפעלה הזו(אני מסווג את עצמי כמשתמש מתחיל :-[ ). כשבדקתי את הנושא באינטרנט ניתקלתי במשהו, שניקרא "אשף ה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by וינצי,

לא ברור לי אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי כזה שמתייחס לדפדפנים.הורדתי את המקסטון אלפא שבלחיצת כפתור ניתן לעבור ממצב ie ל webkit שספארי וגוגל משתמשים בו.הבעיה שאני לא יודע איזה הוא.אפשר לעבור ממצב אולטרה למצב רטרו אבל אז יש מסך ריק.מי יודע?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…

• 3 תגובות
    • 958 צפיות
  16. Started by Nadav_Peretz,

אהלן הפעם הראשונה שראיתי מק הייתה לפני בערך חצי שנה, מאז שראיתי את המקבוק של אפל פשוט לא יכלתי שלא להזיל ריר. מכיוון שהמחירים של ידע הם בשמיים, ממש בשמיים, חיפשתי מקבוק יד שניה, אבל לצערי גם היד שניה לא כזה זול. בפוקס הצלחתי למצוא iBook G4 עם מעבד 933MHz PPC, ג'יגה של ראם (זה מה שהבנתי לפי התיאור), כרטיס מסך של ATI + שתי משחקים למק (Call of Duty וMax Payne), ומערכת הפעלה Tiger. המסך בגודל 14 אינץ', שלדעתי זה נפלא לiBook. המחיר הוא 2.5K שקל, והמוכר דיי קרוב אליי מבחינת מיקום אז ככה שאין לי בעיה עם זה. לפי התמונות הוא נראה דיי טוב, האם כדאי לקנות את הiBook ולקחת את הסיכון שהוא יכול להתקלקל בעוד חצי שנה ולא תיהיה לי עליו אחריות? עדיין לא נסעתי לחו"ל, אז אין לי מוש…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן, ישלי מחשב פנטיום שלוש 550 שכנראה מסיבה כולשהיא החליט שהוא רושם cdrom boot failure ברגע שאני מנסה לעלות התקנה של וינדוס על המערכת :-\ אני יכול לחבר את הכונן הקשיח למחשב הזה ואז להעביר לשני,אבל השאלה היא איך אני מתקין לינוקס ע"י חיבור הכונן למחשב התקין ומעביר את הארד דיסק למחשב התקול? איך אני מונע הודעות שגיאה שבדרך כלל מופיעות בוינדוס כתוצאה מכך?

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  18. Started by מישה,

אני מתלבט האם לקנות או לא לקנות הארד דיסק SATA בגלל ההתקנה בלינוקס אנא הסבירו כיצד להתקין או הפנו אותי למאמר המסביר זאת. תודה

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  19. Started by BeNDeR,

אמממ עלה לי הרעיון לנסות את המערכת Linux אבל אני צריך כצת מידע לפני שאני עושה את זה !! טוב לגבי הדרברים אני בודק ;D ;D ;D אבל אין לי מושג עם עם תהיה לי גישה ל msdos ( גם ב- bootdisk ) אחרי ההתקנה ( בשביל לעסות format :-/ ) כמובן כל זה בשביל לחזור למערכת windows : ) וחוץ מי זה העם המערכת טובה ? העם כדי לי לנסות ? בבקשה תצינו גם דברים טובים וגם דברים רעים ;D ;D ;D תודה בכל אופן : )

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Lord_Northakh,

שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by matteo,

ערכתי את הקובץ fstab והוספתי את כל הכוננים של הוינדוס שלי עכשיו יש בעיה כל תיקיה או קובץ שהשם שלו בעברית הוא לא מזהה בכלל הוא בכלל לא מראה אותם כאילו לא קיימים מה עושים אני על דביאן אטצ'

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  22. בגלל שכבר פתחתי דיון בפורום אחר, אעתיק את התוכן לכאן.. מצטער אם זה בעיה שזה באנגלית, אין לי כ"כ זמן עכשיו לתרגם את זה..:

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  23. שלום לכולם, עד לאחרונה הייתי משתמש WINDOWS ולפני שבועיים עברתי ל UBUNTU 9.10. עד אתמול הכל עבד נהדר, פתאום אתמול קליקים של העכבר הפסיקו להגיב. אני מפעיל את המחשב, פותח נניח חלונית טרמינל וזהו, העכבר זז אבל אי אפשר לסגור את החלון ואי אפשר להפעיל שום דבר אחר. אדגיש שלפי מה שאני רואה, כל דבר שאני מפעיל (דפדפן לדוגמה) גורם לאותה בעיה. אגב, גם ALT+TAB במקדלת לא עובד. בקצרה המחשב עולה, לחיצות בעבר עובדות עד שהתוכנה הראשונה מופעלת. אני כבר די מיואש ומקווה שלמישהו יש פתרון... אוסיף גם שחבר הציע להוסיף KUBUNTU DESKTOP. המצב בו קצת יותר טוב, נראה שאם לא הפעלתי לפניו את ה GNOME DESKTOP אז אין בעיה אבל ברגע שלפני פעל ה GNOME DESKTOP אז יש את אותה בעיה. תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. האם ניתן להתקין מער' הפעלה ווינדוס 10/ 11 פרו ב Macbook Pro עם המעבדים החדשים של אפל ? סדרות 1M - M 3 ? אם כן השאלה שזה יעבוד בצורה מושלמת עם ב Remote Desktop Protocol (RDP) ּ דרך FortiClient VPN ?

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  25. Started by tranq,

Chrome 18.0.972.0. יש דפקט באות 'ק' היא נראת חצי מחוקה. פונט Droid sans. בפיירפוקס, konquerer עובד טוב. למישהו יש רעיונות? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.