עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום, אני מחפש כרטיס רשת USB אלחוטי שיעבוד בקלות עם רוב הפצות הלינוקס. ברשותי כרטיס של נטגיר, שניסיתי בעזרת ndiswrapper על שלוש הפצות שונות ופשוט לא הצלחתי להתקין. זה כרטיס שידוע כבעייתי במיוחד, ואני מעדיף לקנות אחד חדש אם אני אדע שהוא יעבוד בוודאות וללא בעיות עם רוב ההפצות של לינוקס. האם מישהו מכיר כזה? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by LBC,

היי, קיבלתי מאק מעבודה בעיצוב גראפי, ויש עליו מאות פונטים ממש יפים, וביניהם גם הרבה פונטים עבריים. ניסיתי להעביר את הפונטים האלו ל-PC דרך דיסק און קיי, כדי להשתמש בהם בפוטושופ, אילוסטרייטור וכו' אבל על PC. ובעוד שהמאק מזהה אותם כקבצים של כ-200KB כל אחד, ה-PC מזהה אותם כקבצים לא ידועים של 0K (בעוד שהתיקיה בה הם נמצאים עדיין שוקלת כמה מאות מגה - כמו שהיה אמור להיות). כמו כן, השמות של הקבצים בעברית נראים על PC כג'יבריש ממש נורא, כמו שלא ראיתי אף פעם. וכמובן שהמחשב לא מזהה את הקבצים האלו כפונטים... בקיצור, איך אני מעביר פונטים ממאק ל-PC? האם זה אפשרי בכלל? איך אני גורם לשמות העבריים להיראות נורמאלי? זה ממש חשוב לי... תודה! *מדובר ב-G3, Mac OS 9.1 ועל ה-PC מותקנת ויסטה 64 ביט.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. שלום , ניסיתי להתקין 2 הפצות של לינוקס בגרסאות 32 BIT במכונה וירטואלית הראשונה הייתה ארכיטקט וישר זה רושם CANT BOOT והשנייה אובונטו זה מצליח להתקין אותה אבל בעת הכנסת סיסמא הוא מריץ מסך עם מלא שגיאות וחוזר למסך עם הכנסת הסיסמא וכך חלילה . אגב אותן מערכות הנ"ל בגרסאות 64BIT המכונה כלל לא הייתה מסוגלת להתקין עקב חוסר תמיכה בINTEL -V משהו כזה המערכת הראשית HOST היא ווינדוס 7 פרו 64 ביט . אגב אני מצרף תצלומי מסך בנוגע לשגיאות באובנטו : אחרי עליית אובונטו : [ATTACH=CONFIG]9598[/ATTACH] לפני עליית אובונטו: [ATTACH=CONFIG]9597[/ATTACH]

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by mDs,

שאני מוסיף יוזר חדש ב: adduser אני יודע שיש -p ואחריו אתה מוסיף סיסמה.. אבל יש לי בעיה שאותו יוזר לא יכול לעלות קבצים או להוריד.. רציתי לדעת אם אילו עוד -- אני יכול לתת לו את הרשות הזאת, כמו -n ואם מישהו בבקשה יכול להגיד לי מה כל אחד עושה אני יודע לו מאוד! תודה!

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  5. Started by Haflo,

מאיפה אני יכול להוריד את RedHat ואת Mandrake? יש למישהו כתובות של אתרים בנוגע לLinux מומלצים?

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by CreeP,

קראתי את הודעות הפורמים לפני והורדתי את לינוקס 7.3 red hat אבל .... הגרסא הזאת כוללת 5 דיסקים ולהגיד את האמת אין לי מושג מה לעשות .... לצרוב את כל ה - 5 או שאפשר אולי להתקין מהארד דיס ק ! ואם 2 הדיסקים האחרי םשלא נראים כאילו שייכים לגרסא באמת שייכים לה ... הודה לכם על העזרה בתודה איתי !!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by expi,

איזה מערכת ההפעלה הכי טובה (אל תציעו לי מיקרוסופט) והאם אפשר להשיג אותה בארץ

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by IG,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בעתיד הלא רחוק מידי, ורציתי לדעת אם אני חייב ויסטה כדי לנצל את הDX10 או שיש תחליפים זולים ויציבים יותר שיעשו את העבודה (כולל להריץ משחקים בDX10...) תודה

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by אחד שיודע,

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות 1) אני רוצה להתקין אובנטו, מה ההבדל בין התקנה דרך וינדוס לבין התקנה ע"י BOOT מהדיסק ? האם בשימוש באובנטו בהתקנה דרך וינדוס, הוינדוס ירוץ ברקע? זה יגרום לפגיעה בביצועים? 2) האם בהתקנה דרך הוינדוס - יהיה קל יותר להסיר אח"כ את האובנטו? 3) אני מתקין במחיצה שונה מהמחיצה שיש בה עכשיו וינדוס, האם ההתקנה תשים לי קבצים גם במחיצה הראשונה? תודה רבה !

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by stone cold,

אני כרגע בגאנום או איך שכותבים את זה אבל אני צריך להריץ כמה תכנות שפועלות בKDA או איך שכותבים את זה איך עושים החלפה ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by puNani,

התקנתי בעבר את Red Hat Linux 8 על המחשב שלי, בנוסף לWindows XP Professional. אני מעוניין לפרמט את הכונן הוירטואלי עליו התקנתי את Linux ולהתקין אותו מחדש, בגלל שמשום מה יש בו הרבה באגים.. אני חושב שזה בגלל כל מיני דברים שהורדתי וניסיתי להתקין בלי להבין יותר מדי בהתחלה... האם מישהו יכול להסביר לי את השלבים לביצוע משימה שכזאת? או אולי יש מדריך באינטרנט? (יש לי את שלושת הדיסקים של ההתקנה)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by miki891,

אני ניכנס לאתר של ynet או נענע לראות שידורים וידאו ולא רואים כלום. איך אני מתקין תוספת כלי וידאו? אני רוצה לראות סרטונים וידאו באתרים. וגם יש שידורי חיי כמו למשל חדשות 10 או ערוץ 2 וכו'... באתר ynet יש קישור כתובת לאתר מוביל הורדה קובץ בשביל להריץ תוכנה תמיכה וידאו כמו למשל מדייה פלייר של מיקרוסופט. וזה לא עבד ולא מתאים לאובונטו. מה עושים? מיכאל

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by madg,

רד הט חדש ISDN של פריץ לא מצליח להפעיל אותו. אני מקבל הודעות שגיאה. Jul 13 12:17:53 yonat kernel: isdn_ppp_bind: Can't find a (free) connection to the ipppd daemon. מישהו יודע לעזור ? תודה.

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  14. השאלה בכתותרת

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Aurora Borealis,

בקרוב אני מתכוון להזמין לי מחשב נייד ראשון. ראיתי את הmacbook החדשים, ובאמת שאני מוכן להתפשר על החומרה כדי שיהיה לי אחד כזה. העיניין הוא שיש לי לא מעט לבטים, ואני רוצה לדעת אם למרות זאת יהיה לי שווה להזמין לי את הנייד של אפל כמחשב מק ראשון. הצרכים שלי הם כאלה: אני מתחיל את הלימודים שלי לתואר ראשון (כלכלה), והמחשב ישמש אותי בשבילם (יש חבילת ms office למק, אז אני לא דואג בקשר לזה). עוד שימושים הם צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. חשובה לי הניידות וזמן סוללה סביר (3 וחצי שעות לסוללה יספיקו לי). וה"מכה" האמיתית... אני צריך סביבה שבה אני אוכל לפתח dotnet ולהתנסות במוצרים וטכנולוגיות מהעולם של windows (אי אפשר לברוח מזה, זה בערך התחום עיסוק שלי כרגע, ולא הולך להשתנות לכמה שנים הקרוב…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by trxman,

אהלן כולם, חג שבועות שמח, לבן, וכו' וכו'! טוב תשמעו, התחלתי להתעניין בכל הקטע של החשבונות הללו, ממה שהבנתי זה פשוט שם מתמש וסיסמא (שבד"כ עולים כסף...) ואתה מקבל גישה לשרת שבו מותקן לינקוס למינהו וכל השירותים הנלווים שלו, לא? [סלחו לי על הבורות ] בכל מיקרה, חיפשתי אתרים למיניהם שמציעים התנסות בדבר, אבל כולם אותו "בולשיט" (אני מבין אותם...תחזוקה וכו'..אבל...:} ), או שאתה צריך לשלוח post card, או לתת התרמה "צנועה". אם יש איזו שהוא מקור צדיק שיכול לחלק חשבון shell להתנסות, ואם הוא מכיל בתוכו אפשרות ל IRC bouncers\boots אז מה טוב :} אבל זה כנראה בקשה מוגזמת. :hi: תודה רבה!:}

• 3 תגובות
    • 893 צפיות
  17. שוטטתי ברשת ומצאתי מספר ערכות שכאלו, אך לא הצלחתי לסגור על אחת מהם, לכן אני מבקש המלצה במידה ויש, מדובר על סיוע לבחור די דל באמצעים, יותר נוח לו לעבוד עם ממשק\מנשק מוכר, זה למה\מדוע. כמובן ובמידה ויש דרכים אחרות להגיע לאותו המראה, מה טוב. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. שלום, אני משתמש אבנטו 10.10, יש לי כונן נייד שפירמטתי אותו לFAT32. ניסיתי להפעיל אותו במחשב של חברה שלי (WinXp) והוא לא עלה שם, נכנסתי לDisk Manager של windows והפעלתי שם איזה wizard ששאל אותי אם אני רוצה לפרמט, כתבתי שלא. עכשיו דפקתי את ה Filesystem של הכונן הנייד והוא לא עובד לי לא בוינדווס ולא בלינוקס. האם יש לי דרך כלשהי להחזיר אותו למצבו הקודם? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by axon,

אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  20. Started by Ghtm,

אהלן יש לי בבית מחשב שמתפקד בתור שרת, הוא מריץ עליו ubuntu 12.04 ומשתף שני שיתופים לשאר העמדות בבית, כולן Windows. ניסיתי להעניק הרשאות בצורה הבאה: משתמש אחד בשבילי, שיש לו הרשאות מלאות לשני השיתופים, ומשתמש נוסף בעזרתו אני מחבר את כל שאר בני הבית, עם הרשאות מעט פחות מתירניות. כדי לעשות את זה יצרתי לעצמי משתמש, שהוא הבעלים של שתי התיקיות, ומקבל את ההרשאות, ומשתמש נוסף לשאר המשפחה. יצרתי קבוצה אליה הכנסתי את המשתמש של המשפחה והגדרתי אותה עבור התיקיות עם ההרשאות המתאימות. כשאני מנסה להתחבר עם המשתמש שלי אין שום בעיה, אבל כשאני מנסה לגשת לאחד השיתופים באמצעות המשתמש המשפחתי הוא מקבל Access Denied. כדי לנסות למצוא את מקור התקלה הכנסתי את המשתמש המשפחתי לקבוצה שנוצרה ע"י …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by עידן192,

השגיאה נפוצה, אבל לא מצאתי פתרון קונקרטי או אחד שהבנתי ממנו מה בדיוק צריך לעשות. זה מה שמופיע לאחר ההתקנה, מתמונה שנמצאה ברשת: http://img135.imageshack.us/img135/3773/p1120070hv1.th.jpg מדובר במערכת INTEL, קורה גם בהתקנה על HD SATA וגם IDE (רק אחד מחובר בו זמנית). קורה בין אם ה-HD מחולק למחיצות לבין אם מדובר במחיצה יחידה. למישהו יש רעיון/פתרון? תודה

• 17 תגובות
    • 6.7k צפיות
  22. Started by tomirendo,

שלום, אני משתמש מקינטוש והתקנתי וינדוס Xp על המק שלי, לאחר ההתקנה הכנסתי את הדיסק דריברים, והוא לא סיים להתקין לי ועשה כל מיני בעיות. כרגע אין אפשרות להשתמש בשום חומרה של המק פרט לכרטיס מסך, מקלדת ,עכבר , וכונן דיסקים. :-[ יש למישהו פה פיתרון? (אם יש פיתרון רק לזה שלא שומעים כלום זה הכי חושב לי) תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Delux,

איפה אפשר לקנות מסכים כאלה יש תמונות? עריכה: תוספת מקף בכותרת (Prog.)

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אני צריך את זה למערכת אבטחה לעסק (יש כמה מצלמות IP) אני רוצה שאיך שמכניסים את הCD ומפעילים את המחשב לא צריך ללחוץ על דבר וזה אוטומטית מתחיל להקליט. או לחלופין לעשות מינימום פעולות עד שזה מתחיל להקליט. (כמובן שרצוי את האפשרות הראשונה) קיים דבר כזה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, ככותרת אני בעל מעבד 64 ביט והייתי מעוניין להתנסות ב OS של LINUX... רציתי לדעת איזה אפליקציות תומכות במעבד ואיזו גירסא כדי להוריד... התחלתי להוריד את הפדורה שנראת לי דיי יציבה, את ה CORE 3 של 64BIT.. האם זו בחירה נבונה ? או כדי לבחור משהו אחר ? אשמח לקבל טיפים ומדריכים כיצד לשלוט על הלינוקס ואיך למצות באופן מקסימלי את אפיק ה 64BIT..

• 2 תגובות
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.