עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Pure-Gold,

התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  2. Started by ag43,

אני מעוניין לחבר 2 מחשבים ברשת ביתי. כרגע בשניהם מותקן DUAL BOOT של XP וKUBUNTU 8.10. אני מעוניין שלא משנה באיזה קונפיגורציה אני אעלה אותם (שניהם עם XP, שניהם עם KUBUNTU או כל אחד עם מערכת אחרת) עדיין הרשת תזוהה אוטומטית ושיתוף האינטרנט יפעל. איך אני עושה זאת? הבעיה העיקרית שלי היא שמשום מה בשימוש בDHCP המחשבים לא מוכנים להתחבר.

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by guyk,

שלום לכולם, בארץ מחשבי אפל מאוד יקרים והחלטנו לקנות בארה"ב... רציתי לדעת האם אני יכול להזמין מארה"ב מקבוק ושיוסיפו לו במקלדת אותיות עבריות. חשבתי על זה והרי שהאותיות העבריות שיש במחשבי מק בארץ חרוטות בהזמנת המחשב מארה"ב ולכן אולי אני יכול לבקש בארה"ב להוסיף עברית במקלדת... חשבתי לשלוח מייל לאפל אבל לא מצאתי כתובת של תמיכה כזאת.. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 986 צפיות
  4. Started by -JobNick-,

טוב אז באחד הTOPICים בפורום כבר טחנו את הנושא של הLINUX תחת וינדוס וכמה ששהפצות האלה לא מוצלחות מלאות באגים איטיות וכו'. וגם האלינו את הנושא של תוכנות האמולציה כמו הVMWARE וכפי שמיהו אמר לי צריך להיות לך מחשב בן **** (מצטער על הביטוי זה רק בשביל להדגיש את "עוצמת" המחשב שאמרו לי שצריך) בשביל להריץ מערכת הפעלה נוספת בתוכנה הזו בלי לעבד ביצועים. אז עכשיו נתקלתי (כשסתם גלשתי לי פה באתרי לינוקס) באמולטר (או שזה לא ? תקנו אותי אם אני טוע) שנקרא WIN4LIN. שהוא נרא פתרון לא רע לאנשים שרוצים להריץ לינוקס "וחסרים" להם תוכנות של וינדוס או משהו בסגנון, אז למה להסבך עם DUAL BOOT ודברים מהסוג הזה כהתוכנה הזו מציא הרצת ונדוס תחת לינוקס (וינדוסים 95/98[me=-JobNick-]שהם בעצם "ונדוסים קלים"…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by RomaDev,

לפני כמה ימים מצאתי בזבל מחשב ישן של Aplle macintosh se והוא עובד אבל אין לו עכבר ומקלדת מה לעשות איתו?????

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  7. Started by nikf,

התקנתי Mandrake על XP ומשום מה בזמן עלית המחשב אין לי אופציה לבחור לאן להכנס. אשמח לקבל כל רעיון ... לא יצרתי דיסקט עליה לצערי אבל יש לי דיסקט מהתקנה קודמת אני חושב חשבתי על אפשרות של עליה מ knoppix כך שאוכל לראות את ה partition של הלינוקס אבל אני לא יודע מה לערוך על מנת לתקן את התקלה. אוליי שווה לציין שה XP עשה לי בעיה גם בזמן ההתקנה ,הגדרת boot מה cd לא הספיקה וכל הזמן עלה ה xp הייתי צריך לבטל בביוס את האפשרות של Boot search לחלוטין על מנת להצליח לעלות מה CD. תודה

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  8. שלום, יש לי לוח של אפוקס (8RGA+) ועליו כרטיס רשת של nVIDIA - האינטרנט מחובר אליו (המודם של האנטרנט בכבלים) בנוסף יש לי כרטיס נוסף של realtek שמחובר למחשב שני (רשת ביתית) הבעיה היא כזו - התקנתי RH9 ומצאתי אפילו מדריך להגדרת האנטרנט בכבלים - אבל ה RH כנראה לא זיהה את הכרטיס רשת שלי ... מה עושים ?? (כאשר אני פותח את רשימת הכרטיסים - אני לא זוכר כרגע מאיפה בדיוק כי אני בWIN עכשיו - הוא מזהה רק את ה realtek בכתובת הראשונה - eth0 אני חושב ובשאר לא כתוב כלום ..) תודה :'( :'(

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by IlanF,

מה זה האפקטים האלה ואיך אני יכול להתקין אותם? (מתחיל מ 1:30 דקות)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by NarKo,

אני מחפש דרך לפתוח login ל - Xserver מרוחק בלי תוכנות חיצוניות. משהו שמובנה ב-X מנסה לבצע פעולה דומה למה שתוכנות כמו exeed עושות מ- WINDOS. אני עוד על RH 9.0 והשרת X המרוחק שלי הוא HPUX

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by opbenesh,

הי, אני מעוניין להתקין את GRUB2 מבלי להתקין Linux. בכל המדריכים שמצאתי, דורשים להתקין GRUB עם ההפצה, או לחלופין להתקין על תיקיית ה-/boot בהפצה קיימת. מישהו יודע איך אפשר לעשות את זה? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. Started by lo_toda,

מחשב : E6600 nviida gforce 8600GT memory 3Gb MB Intel 965 מערכת הפעלה: mandriva 2008 FREE CD כאשר אני מכניס את הדיסק ומנסה להריץ ...המחשב בסוף אומר קרונל פאניק הנקודה שאני לא מצליח לתפוס את השורה שגרמה לזה הגלל שהמסך רץ כמו מטורף ואי אפשר לתפוס מה גורם לזה .. השאלה שלי עם אפשר איך שהוא לשמור את הלוג הזה למדיה כ ולבדוק מה קרה בLOG

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by MadEddy,

דוד שלי קנה בצרפת את ה-iMAC '20 עם מעבד G5. קודם כל על המסך יש כל מיני ארטיפקטים, כאילו הכל קרוע כזה. הסמן של העכבר והאייקונים נראים קרועים. כמו כן אחת לחצי שעה המסך הופך להיות אפור והמחשב מבקש ללחוץ על כפתור הכיבוי. ממחקר שעשיתי הבנתי שמחשבי iMAC שנרכשו בתאריכים מאי 2005-אוקטובר 2005 עם מספר סיראלי המתחיל כך : EMC 2056.... זכאים לתיקון חינם. המחשב נקנה בספטמבר 2005 וכמובן שיש לו את ההתאמה במספר הסיריאלי. בבקשה אשמח לעזרה לגבי שתי הבעיות הנ"ל, כמו כן לדעת האם יש חנות מקצועית או נציגות רשמית של מקינטוש בארץ שאפשר לפנות אליה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. Started by DaniDin,

Sun Java Desktop System 2003 קראתי קצת על המערכת החדשה של SUN השאלה היא האם זה מערכת הפעלה עצמאית כגון WIN XP או LINOX , או שזה רק DESKTOP שמולבש על מערכת קיימת, בקיצור... :? אם יש מישהו שיאיר את המעבד הראשי שלי בקצת מידע על התוכנה הנ"ל, וכמובן איך היא :?:

15. Started by Hochdorf,

שלום, אני משתמש בגרסה של לינוקס, אותה אני מפעיל דרך dok. אני מעוניין להגדיל את המחיצה של מה"ה, כיוון שהיא מבקשת עדכונים וכבר אין מקום במחיצה. ניסיתי להתקין gparted ללא הצלחה. מישהו יכול בבקשה לעזור לי עם זה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. התקנתי את XBMC על אובנטו 8.04 אני מאוד מאוד חדש :bash: :bash: אפילו להוציא את הלוג תוך כדי הרצת התוכנית עם DEBUG לקח לי זמן אז בבקשה בעדינות. לוג מצורף. כמו כן - התקנתי את הכרטיס מסך מסוג ATI HD2600 PRO ע"י המדריך הזה . http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide שיטה שניה התוצאה שקיבלתי נראית הגיונית ?האם יש בעיה כלשהי עם הגדרת הכרטיס מסך? איך אני מוודא שהאצת חומרה עובדת? שאני מריץ : fglrxinfo התוצאה: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 Pro OpenGL version string: 2.1.7873 Release [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, אני משתמש בבית בלינוקס <Debian, kernel 2.6.8> ובעבודה יש וינדוס 2000 אני מחובר בבית עם ראוטר <level one> חוטי, הגדרתי לו ב- virtual server <שנמצא תחת Forwarding Rules> שיפתח את פורט 22 <פורט של ssh> למחשב שלי ברשת <192.168.254.181> יש לי רק מחשב אחד כרגע שמחובר לראוטר ניסיתי להיתחבר עם התוכנה nomacine <ניסיתי להעלות kde, gnome> וקיבלתי את השגיאה הבאה NX> 203 NXSSH running with pid: 1724 NX> 285 Enabling check on switch command NX> 285 Enabling skip of SSH config files NX> 200 Connected to address: 217.132.239.236 on port: 22 NX> 202 Authenticating user: nx NX> 208 Using auth method: publickey NX> 204 Authenti…

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  18. Started by Bakke,

שלום, הפעלתי על המערכת שלי שתיצור core dumps כאשר תהליך קורס. אני רואה ש- cores נוצרים תחת /tmp/ אבל הבעיה שלי שהם נוצרים ללא השם של ה- process. כלומר, נוצר לי קובץ בשם core.22313 במקום שיווצר לי קובץ בשם core.<process>.22313 מישהו מבין בזה ויכול לתת יד?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Guyke,

שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  20. Started by -JobNick-,

נכון שכבר טחנו את הנושא והWINE אמור להריץ (לא את הכל אבל חלק) תוכנות של וינדוס. עכשיו רציתי לשאול איזה תוכנות, ליתר דיוק באיזו שפת תכנות אם נגיד התוכנה נכתבה בVISUALBASIC הוא יוכל להריץ? או שהוא יכול להריץ רק תוכנות של C C++ ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Evilution,

שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by -JobNick-,

מישהו יודע איך אני עושה את זה ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by shaks,

היי! ברשותי הגירסה הרשמית של ubuntu אשר מותקנת בdual boot עם ווינדוס. אני לא מרבה להשתמש במערכת (התקנתי אותה כדי ללמוד על לינוקס) אבל התחילה לי בעיה מוזרה- המערכת פשוט קופאת כחמש דקות אחרי העליה, בהתחלה העכבר ממש מקרטע איזה 20 שניות ואז הכל קופא ולא מגיב ונדרש hard reset כדי לצאת מהמצב, לא התקנתי שום דבר חדש לאחרונה ואין לי מושג ממה נובעת הבעיה הדבר היחיד שפועל הוא chrome בדרך כלל. אשמח עם למישהו יש רעיון מאיפה יכולה לנבוע הבעיה

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. http://eciadsl.flashtux.org/modems.php אבל אולי הוא תומך ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.