לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
טוב הרצתי מקודם ubuntu כ livecd עלה יפה מהר בלי בעיות נכנסתי לfirefox ו הגעתי לדף של הוט http://welcome.hot.net.il/ http://welcome.hot.net.il/ISPpages/012/012linux.tar.gz ניסיתי להוריד חייגן לינוקס ואין מושג איך אני משתמש בו :\ תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אם אני קונה את המחשב שלי מחו"ל (macbook pro) יהיה לי עיברית במערכת ההפעלה? ואם לא איך אני יוסיף?למיקלדת זה לא בעיה אפשר לחרוט
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה ושמתי XP עכשיו אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט דרך המחשב הוירטואלי אולי תוכלו לתת לי לינק מומלץ בעיברית כי יקח לי מליון שנה לקרא באנגלית
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום אנשים אני חדש בעסקי הלינוקס אז יש כמה שאלות: 1) הצלחתי להתקין SLAX על USB DRIVE (זו גרסה שמותאמת לכך). השאלה היא איך אני יכול להתקין תוכנות שאני רוצה על הדיסק און קי? 2) האם אפשרי שדיסק און קי ישמש כהארד דיסק עיקרי במקום הסטנדרטי שיש לי? (IDE) תודה לעונים
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי שאלה לי אליכם, ווינדוס כידוע משתמשת בזיכרון וירטואלי. איך הדברים עובדים במע' הפעלה אחרות? לינוקס למשל... משתמשים שם גם בזיכרון וירטואלי?
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה לנסות ולראות מה זה LINUX כי לפי מה שהרבה אנשים אומרים המערכת הזאת מעולה אבל אני לא יודע איזה LINUX להוריד http://www.linuxiso.org/ אז איזה מהם כדאי למשתמש מתחיל כמוני?
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלו לכולם. אני מעוניין לקבל כמה סיבות למה להתקין לינוקס ולהשתמש בו כמערכת הפעלה ראשית. אבל סיבות רלוונטיות, לא סיבות אידיאולוגיות כמו שאנחנו משתמשים בפורמטים סגורים וזה לא טוב או שככה זה חוקי וחינם. אני רוצה סיבות פרקטיות, שיכולות לעזור לי בעבודה השוטפת במחשב. כמו כן אל תזכירו את נושא האבטחה. אני על XP יותר מדי זמן ואני יודע מצוין מה לעשות כדי לשמור עליה, ולכן האבטחה היפה של לינוקס לא מענינת אותי. יתרון משמעותי אחד שאני ראיתי משבוע עם אובונטו זה מערכת התקנת התוכנות, שנראת לי די נחמדה, רק שצריך להתרגל לזה ולהבין יותר טוב איך זה עובד. בעקרון הרבה יותר קל להוריד ולהתקין תוכנה על לינוקס, מאשר ב-XP. סיבות נוספות? תודה לעונים.
-
- 41 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
היי אני צריך להוסיף HOSTNAME נוסף לשרת שלי. כרגע השרת שלי עונה ל mail.mydomain.net ואני רוצה שהוא יענה גם ל ftp.mydomain.net ולעוד שמות נוספים. איך אפשר לגרום לו לענות גם ל HOSTNAME נוסף מבלי שיפגע הHOSTNAME הקודם? כלומר שניהם יעבדו יחד... תודה... זה ממש דחוף!!
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
אם אני מוריד גירסת Live CD של הפצת לינוקס כלשהי אני יכול להריץ אותה כל פעם שאני מכניס את הדיסק מבלי לפתוח מחיצה חדשה ולהתקין עליה את ההפצה? אם כן אז זה גאוני, תמיד רציתי לנסות Ubuntu / Kubuntu.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן התקנתי אובנטו. ואני משתמש בשביל לשמוע מוזיקה בווינדוס באייטונס של אפל, והם לא הוציאו שום גירסא ללינוקס אז ניסיתי להפעיל את אייטונס עם wine אבל זה לא ממש הלך וגם באתר של wine רשום שאי אפשר ממש. אז חיפשתי תוכנות דומות לזה ולא ממש מצאתי משהו שדומה לזה ולממשק המאוד נוח של זה. לכן אם מישהו פה מכיר או משתמש באיזה תחליף לאייטונס שיגיד לי את השם ואני יוריד את זה כי אני מאוד צריך איזה תחליף דומה לזה. עריכה : כשאני מפעיל את האובנטו ויש סמל של זה וזה רושם כל מיני דברים שהוא מפעיל ואומר אם הם בסדר או שהם לא עובדים אז רשום לי באחת מהשורות : PCIMCIA Services ואז fail באדום, מה זה הדבר הזה הזה ואיך אני גורם לו לעבוד ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
וגם אם אפשר הסברים מהמילים שלכם , תודה והמשך יום טוב.
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שאלה מענינת: כולם תמיד אומרים ש-NTFS הוא פורמט סגור של MS, ושום תוכנה אחרת, במיוחד לינוקס, לא מסוגל לקרוא אותו כראוי, ויש סכנה של אובדן מידע. אז אותי מענינת השאלה, איך תוכנה חיצונית כמו PARTITON MAGIC, שממש לא של MS, אלא של SYMANTEC, מסוגלת לעשות המרה מ-NTFS, ל-FAT32, ולהפך, ללא שום אובדן מידע? יש להם הסכם עם MS? או ש-MS נתנו להם את המסמך המכיל הוראות איך לגשת אליו?
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. אני רוצה להתקין לינוקס. 2. אני לא יודע איזה גירסה כדאי לי , אף פעם לא השתמשתי ב-Linux. 3. אתם יכולים ללתת לי הורדה לגירסה הכי נוחה לשימוש? תודה ויום טוב
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
יש לי חיבור לכבלים ללא חייגן. אחרי עדכון, והוספה של כלמיני דברים (תמיכה במאיץ גרפי של אנוידיה, למשל), המחשב לא מסוגל להחתבר לאינטרנט. מה הרסתי (בטוח שהרסתי, כי קודם הוא כן התחבר). בנוסף, יש לי עכבר (למעשה ערכה אלחוטית של לוג'יטק) שלאחר מעבר מהלינוקס לוינדוס, מאבד את יכולת הגלילה שלו (יש לזה פתרון, אחרי שנכנסים לוינדוס, לעשות ריסטרט נוסף לוינדוס), למישהו יש פתרון (אלגנטי יותר)?
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
couldn't display ***************** install ובהוספת תוכניות : צריך סיסמה מה לעשות ?
-
- 7 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום, התקנתי את הדפדפן של FireFox ואני רוצה להסיר אותו ואני לא מצליח!!!! ניסתי דך "הוספה/הסרה של תוכנויות" וכשאני מנסה להסיר את הFireFox ההסרה נתקעת!!!! ניסיתי גם להסיר דרך start program firefox אבל אין שם uninstall מה עושים? יש איזה טריק למחוק את הדפדפן?!?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום התקנתי לפני שנה fedora4 היום אני מוכר את המחשב והסרתי את הפדורה, אולם מסך ההפעלה שבו בוחרים בן פדורה לwindows נשאר ולא נימחק, הפדורה מותקן על הארד דיסק ניפרד ושאני מוציא אותו אז המחשב לא עולה. שאלתי היא איך אני מבטל את מסך הבחירה בין שתי מערכות ההפעלה, בלי שום תלות בפדורה, רק בווינדוס (כדי שאוכל להוציא את ההארדדיסק של פדורה) בתודה מראש Zilberberg
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי שבדרך כלל ממליצים פה על UBUNTU או משהו כזה שהיה עליה פעם ביקורת בנענע או YNET והיא הייתה ניראת מזעזע ובהרבה מקומות שבדקתי ממליצים על SUSE (שגם ניראת הרבה יותר יפה) ויש גם את מדריווה או משהו כזה שאני ניסיתי והיא הייתה נחמדה או בקיצור מה הייתרון של האובו הזה על SUSE ואחרים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עוד 13 שעות מרגע זה, מחר ב20 לחודש, ב01:00 בלילה לפי זמן שלנו (19/5/2005 - 18:00 UTC-5), תיפתח חנות אפל חדשה בשדרה החמישית בניו יורק. חוץ מהמראה המרהיב המסורתי של אפל והמיקום המקורי מתחת לקרקע, יש עוד דבר מיוחד לגבי החנות, היא תהיה פתוחה כל השנה 24/7. לרגל השקת החנות החדשה כל שעה מישהו יזכה לקבל מק-בוק מתנה ביממה הראשונה, 2500 הלקוחות הראשונים יקבלו חולצה מיוחדת מתנה. קצת תמונות של החנות: http://www.appleinsider.com/article.php?id=1759 http://www.curbed.com/archives/2006/05/18/inside_the_apple_store_really.php http://www.flickr.com/photos/neps/sets/72057594138660723 http://images.businessweek.com/ss/06/05/apple_on_5th/slideshow.htm
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מדבר על ממשק הגרפי(בגנום) אז ככה 1) הגדרתי את email בצורה לא נכונה אך אני יוכל להגדיר אותה מחדש 2) אך אני מגדיר כתיבה בעברית לדוגמא אם פתחתי תיקיה חדשה אני רוצה לכתוב את שם שלה בעברית 3)אך אני מגיע למצב של kde אבקש לקבל את הסברים כמו למשל פתח את email גש לתפריט שנמצא למעלה גש לFILE ושם גש וכו... אבקש לקבל הסבר בצורה כזאת בתודה אילן
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
אם תסימו לב באתר של אפל הבינלאומי שתבחרו במפרטים של הלבן 2 גיגה הרץ או השחור גיגה הרץ ותסימו אותם על המקסימום תקבלו את אותו המחשב בידיוק נפח מהירות חלקים חוץ מצבע ומחיר הלבן 1650 והשחור 1800 אז השאלה היא האם באמת זה הגיוני 150 דולר בגלל צבע?!?!!??
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מהם הפקודות בלינוקס: ps jobs kill killall מה ההבדל בין ביןecho a>b לבין echo a>>b? מה משמעות הפקודה '|'? איך הספריה efence עוזרת כדי למצוא באג בתוכנית???
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-