לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
ראיתי שפקודת vmstat יש לה עמודת page ולה תתי עמודות pi וגם po. אלו 2 מדדים שאני מעוניין בהם אצלי במחשב אני מריץ vmstat אבל אין לי את העמודה הזו. (יש לי עמודות אחרות) למה זה?
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
ז"א אני רוצה להתעסק בלינוקס אבל לא מבין מה הם רוצים מהחיים שלי כאן: http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Installing_to_a_USB_Flash_Drive בשלב של להתקין SYSLINUX. אני בכלל לא סגור אם זה אמור להטמיע את הBOOTLOADER הזה במחשב או שזה אמור להיות רק בחירה לכמה מערכות הפעלה שארצה לשים על הDOK, ואני ממש לא יודע אם זה הכרחי בשביל להשתמש בDSL מהDOK לבדו. וכאן מדובר בקטעי התיאוריה של הפרקטיקה. הבעיה הגדולה יותר, היא שאני לא תוכניתן, איני יודע להריץ שורות פקודה. אני כל כך גרוע בזה, שאני אפילו לא זוכר (ידעתי לפני שנים את הבסיס) איך עוברים בCMD בין כונן C לכונן D. אני בבקע הסורי-אפריקאי של התכנות. קיצר, הלכתי ל: http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Syslinux וגם כאן לא ממ…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם מערכת ההפעלה הזאת קיימת או שזה סתם בדיחה ואם כן איפה משיגים אותה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לדעת איזה מקינטוש כדאי לי לקנות כדי שאני אוכל לערוך בו סרטים באופן מקצועי? אני רוצה מחשב שלא יעשה בעיות!!! כותרת חלופית (Prog.)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הורדתי RH 7.3 צרבתי את הדיסקים וניסיתי להתקין את RH שאני מנסה להתקין את האפשרויות ש linux נותן בהתקנה ההתקנה עוברת בסדר. אבל שאני מסמן Everything אני מקבל הודעת שגיאה אחרי זמן קצר ההודעה אומר Missing file ... the file cannot be opened cuz bad media ההודעה קוראת מתי שהוא מנסה להתקין X windows system 11 אחרי כמה לחיצות של OK הוא ממשיך את ההתקנה. חשבתי שזה כנראה הדיסק שעליו צרבתי אבל עשיתי לו FULL ERASE(CDRW( ממה יכולה לנבוע הבעייה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני צריך עזרה קטנה.. התקנתי מערכת redhat5 על vmware שיושב על PC אל תשאלו למה.. זה המצב... חח בנוסף יש לי mac בבית. אני מנסה להגיע ב-SSH מה-mac ל-redhat כך: " ssh root@ipaddress " אך אני מקבל connection refused להלן ההגדרות שערכתי: הmac מחובר בWIFI לאייפון באמצעות מה שנקרא "נקודת גישה" - אין לי מושג מה לגבי FIREWALL באייפון לדעתי הוא אינו קיים או לא פעיל. ה-redhat מחובר לראוטר עם כתובת סטטית מחוץ לפול הכתובות בVMWARE אך כשאני מקליד IFCONFIG אני מקבל כתובת אחרת מתוך הפול כתובות והגדרתי את שתי הכתובות ב-dmz כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים. ה-VMWARE מוגדר מבחינת NIC כ-BRIDGE. בקובץ known hosts הגדרתי את הכתובת הסטטית של redhat. גם כשמחקתי את כל מה שהיה כתוב שם וניסית…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שיודעת לפתוח קבצי Guitar Pro ומצאתי 3 תוכנות שעושות את זה Dguitar Kguitar TuxGuitar יש כאן מישהו שמבין בזה ויודע איזו כדאי להתקין ? ויותר חשוב, איך ? כי ניסיתי להתקין כל אחת מהן ולא הצלחתי... בתודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חברים קיבלתי מק מיני די ישן במתנה אפילו עוד לא חיברתי אותו אני צריך לקנות מקלדת ועכבר, רציתי לברר קצת - האם אני יכול לבצע עם המחשב החמוד הזה קצת פעולות תכנות? אני רוצה להכנס קצת לתחום של תכנות לIPHONE , ולא ממש יודע אם המחשב הישן הזה מסוגל להחזיק דברים כאלה?? רעיונות מישהו?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הורדתי מהאתר את כל 3 הדיסקים הנדרשים והתקנתי בצורה סטדנרטית + התקנה כ Workstation. מישום מה אני מנסה להפעיל Mp3 , ואני לא מצליח לשמוע כלום. יש למישהוא מושג היכן הבעיה? אני שומע צפצופים רגילים מכרטיס הקול , והמערכת עברה בדיקת Sound.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אם אני קונה מיני-מחשב שמגיע עם Android מותקנת עליו, האם אפשר (בקלות יחסית) להתקין עליו הפצת לינוקס כלשהי במקום ה-Android? השאלה מתייחסת למיני-מחשבים גם מהסוג שנראה מאד דומה ל-DiskOnKey (ובד"כ כולל מעט מאד חיבורים), וגם לסוג שנראה כמו ממיר/קופסא (ובד"כ כולל יותר חיבורים). כשמדובר על מחשב PC רגיל, אני יודע לפרמט, להתקין מערכות הפעלה, וגם יש לי כמה כלים שעושים את העבודה מאד נוחה, כגון הדיסק Hiren Boot CD וכו'.. אבל כשמדובר על מיני-מחשבים שמגיעים עם אנדרואיד, אני לא יודע מה האפשרויות שם.. יש בכלל איזה BIOS שאפשר להכנס אליו ולשנות הגדרות? תודה
-
- 12 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
יש לי UBUNTU וXP, שיחקתי (כנראה יותר מדי) עם התקנות של XP כי משהו נדפק לי בו, ועכשיו נעלם לי הGRUB (התפריט שאני בוחר איזו מערכת להשתמש) ורק הXP עולה. מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
כרגע אני משתמש בWindows XP שרץ מהDoK אבל זה סתם מבזבז לי מלא מקום ואוכל ביצועים. אני מחפש מערכת הפעלה מינימאליסטית סטייל miniSlax. דרישות: network tools RDP Client VNC Client NTFS Support Samba Support(Domain Logon, and CIFS Support) Firefox ושאר ירקות כמובן...
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מותקן אצלי אובונטו 9.04 על הנייד הראשון במפרט בצד. בעליית מערכת ההפעלה כל התקני הרדיו פועלים, שזה מיותר ומציק לכבות את ההתקנים כל פעם בצורה ידנית. WWAN כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/wan הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/wan BTOOTH כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/bluetooth הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/bluetooth לא מצאתי פקודה לכיבוי\הדלקה של הwlan. מקש הFn+F5 מתפקד בצורה מוזרה בברירת מחדל, נראה כאילו הוא פשוט עובר בין מצבים WLAN ON, BTOOTH ON\WLAN ON, BTOOTH OFF\WLAN OFF, BTOOTH OFF. ברצוני לשייך מקשים Fn+F5/Fn+F6/Fn+F6 שכל אחד בנפרד ישמש לכיבוי\הדלקה של התקן רדיו שונה (WLAN\BTOOTH\WWAN). מכיוון שהידע שלי עדיין לא מספיק עמוק, אני…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מחובר לאינטרנט באמצעות הכבלים יש לי מודם מחברת Ambit אפשר לקבל DRIVER ללינוקס וכיצד אני מגדיר את כל העסק הזה תודה לעוזרים............
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני רוצה להשתמש ב NO IP ואני התקנתי אותו דרך המנהל חבילות וכשאני ניגש לפתוח אותו אז הוא לא מגיב לא כלום וחהר שלי אומר לי שאני צריך להגדיר אותו להפצה שלי מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 928 צפיות
-
-
הויכוח בין אנשי המק לאנשי ה-PC נמשך כבר שנים רבות ונראה שלא יסתיים בקרוב. אז מי הוא המחשב המתאים ביותר ליוצרי תוכן, והאם השקת ה-MacBook Pro החדש שינתה משהו? לכתבה
-
- 70 תגובות
- 17.4k צפיות
- 4 followers
-
-
אני חדש לגמרי בעניני לינוקס ולא יודע איך להתקין חייגן כבלים ב UBUNTU. אם הדבר כרוך בהתקנת תוכנה - אנא הפנו אותח=י למקום בו ניתן ללמוד להתקין תוכנות בלינוקס.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני ממש ממש חדש בתחום אז אני מעדיף הפצה שיחסית יותר קלה ומובנת שתיהיה באנגלית (אפשר גם בעברית) והכי חשוב שתיהיה קלה כי היא הולכת להיות על מחשב חלש (פנטיום 3 256 מגה voodoo3) נראה לכם בכלל שהוא יכול בכלל לסחוב? עכשיו שאלה קטנה לפי מה שהבנתי לינוקוס לא קורא קבצי exe זה נכון? יש אולי דרכים להריץ את זה? ועכשיו בקשר לדריברים בגלל שהמחשב ישן נראה לכם בכלל שיש דברים ללינוקוס?ואם אין מה אפשר לעשות? אז זהו לבינתיםם ואם נראה לכם שאני צריך לדעת עוד משהו לפני אז אני ישמח לשמוע תודה
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום רב, בפעם הראשונה התקנתי UBUNTU , וסה"כ אני מסתדר איתה לא רע, והיא עושה רושם טוב, אבל: 1. כאשר עבדתי עם XP העומס על המעבד לא עבר את ה-20%, אבל באובונטו הוא מגיע תכופות ל-90% עד-100%, האם למישהו יש פתרון לבעיה ויודע מה עלול לגרום לכך? 2. יש לי מערכת רמקולים היקפית (4.1) ואני לא מצליח להפעיל את האחוריים באובונטו, ב-"סאונד רפרנסס" שיניתי ל-"סראונד" וזה עדיין לא עזר, בנוסף גם הצליל לא נקי ויש מעט רעשים בצליל, ניסיתי להוריד דרייברים חדשים לכרטיס הקול, (AC 97) אך גם זה לא עזר, האם למישהו יש פתרון לבעיות? 3. הפונטים של הכתב באינטרנט בעיקר לא נוחים לקריאה, האם למישהו יש המלצה לפונט נוח לקריאה? טיפים נוספים למתחילים ייתקבלו בברכה, תודה רבה מראש. [br]פורסם בתא…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, המצב טיפה מורכב, אז תקשיבו. אני משתמש בלפטופ, לנובו T60, יש לי מחיצת וינדוס ולינוקס, והיה לי דואל בוט. אני מאוד מוכשר אז דפקתי גם את הוינדוס וגם את הלינוקס באותו יום. דיסק וינדוס אין לי, אז עשיתי שיחזור דרך אפשרויות הלפטופ עצמו לfactory default. מן הסתם הוא גם מחק לי את הדואל בוט, ועכשיו עולה הוינדוס בלי לשאול אותי אפילו. אני רוצה למחוק את האובונטו 8 שנדפק אצלי, אם אפשר אז גם להקטין את המחיצה שלו ל 3 ג'יגה, ולהחליף אותו באובונטו 9 שעכשיו הורדתי. אני באמת מבולבל מהתמונה הבאה: זה המצב הנוכחי. הבנתי שאם אני מוחק עכשיו מחיצות או משו כזה, אז אני אצתרך את הrecovery consoule מהדיסק של וינדוס, שכמו שאמרתי, אין לי. אז איך אני מארגן את כל העיניין?
-
- 41 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר די הרבה זמן אני שובר את הראש בנסיון להתחבר לנטויז'ן בכבלים על FreeBSD 4.5, מה שאולי לא נשמע מי-יודע-מה קשה (בלינוקס זה עבד בקלילות...) אבל אני כבר על סף ייאוש . מה שקורה זה שההתחברות נעשית ב-PPtP, והצלחתי להגיע לשלב שאני פותח session מול השרת של נטויז'ן ומקבל ממנו כתובת IP (גם עם קליינט PPtP שבא עם FreeBSD וגם עם אחד אחר... - http://sourceforge.net/projects/pptpclient) , אבל אני עדיין לא מצליח להגיע עם פינגים לכתובות באינטרנט (לכתובות IP - אם מישהו חשב לכיוון DNS... וכן, הגדרתי Default Gateway). כלומר, משהו עדיין חסר לי בהתחברות.... אם למישהו יש איזה כיוון מחשבה, השערה, ניחוש או סתם הערה - אני אשמח לשמוע. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא ממש יודע אם הוא חדש, אבל קבלו- http://www.apple.com/displays/acd23/ מסך דק, שטוח "23 מגניב לאללה.... וגם המחיר לא בשמים (יחסית למסך "23) אני מניח שאי אפשר לחבר כזה מסך ל-pc אלא רק ל-mac.... תגידו לי אם אני טועה, או אם יש דרך לחבר את זה בכל זאת ל-pc
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה? אני מעוניין לעבור ל LINUX כדי ללמוד איך היא עובדת ובכלל כדי להחליף אותה בWIN XP שלי.. יש לי ניסיון קודם, (אך לא הרבה), ב LINUX עם הפצה שנקראת: KNNOPIX שנטענת על דיסק, כך שאני יודע איך לעבוד איתה טיפה... עכשיו,על איזה הפצה של לינוקס אתם ממליצים לי לעבור בתור התחלה כדי רק להכיר וללימוד את היסודות של לינוקס? שמעתי על RED-HAT, איך היא?... קראתי את הנעוצים שלכם אבל עדין יש לי כמה שאלות על לינוקס: * האם לרוב התוכנות שיש בWIN יש להם גירסה מקבילה ללינוקס? * איך אני מגדיר חיבור לאינטרנט בלינוקס, כי שמעתי שזה די קשה...(הגדרת DNS ועוד...) * שמתי לב שלכל הפצה יש "חבילה נתמכת" מה זאת אומרת? מה זה DEB ו RPM ? * מה זה: Gnome, Kde, Xfce שמצורפים לשם של כל הפצה …
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בפעם הראשונה שהתקנתי את אובנטו זה היה מגרסת ה Livecd הקיצר פרמטתי את המחשב ואני רוצה להתקין שוב את אובנטו - אבל אין לי צורך ב live cd מה זה הגרסה הרגילה? אני הורדתי את Server install CD אבל אחרי שאני מתקין אותו הוא לא נכנס לי לממשק הגראפי של אובנטו אלא אני בטרמינל(אני חושב) באתר שלהם יש או live cd שהם קוראים לו Desktop CD וגם Server install CD - שזה מה שעכשיו ניסיתי ואיתו יש את הבעיה וגם Alternate install CD - שלא הבנתי בדיוק מה זה מה שאני הורדתי זה לשרתים? (אבל כתוב שם "The server install CD allows you to install Ubuntu permanently on a computer.") תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-