עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by ShahafH,

אהלן.. יש ברשותי אנטנת וויפי חיצונית מסוג alfa awus051nh ומשום מה כשאני עושה סריקה בairodump-ng אני פשוט לא מוצא שום רשת! אני מריץ את הKALI על VIRTUALBOX. יש למישהו הצעה איך אני פותר את הדבר הזה? אני יודע בוודאות שזה אמור לעבוד על וירטואלי.

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by Kak,

ישנה אפשרות חוקית להריץ ipad ווירטואלי על מק\pc?

• 3 תגובות
    • 4k צפיות
  3. Started by EyalYona,

אני צריך בבקשה עזרה לגבי כתיבת תוכנה. יש לי מצלמה שמצלמת משטח לבן ועליו יש לייזרים, ואני צריך שהמצלמה תעקוב אחרי הלייזר ולבדוק אם הוא משתנה בצורה רנדומלית או שנשאר ברדיוס קבוע. אם הוא נשאר ברדיוס קבוע הוא יסומן באדום. אם בצורה רנדומלית אז יראה בעזרת קו את ההתקדמות שלו מאז שהוא נכנס למצלמה. איך אני רושם תוכנה לדבר מהסוג הזה? בשפת pyhton לpcDuino תודה!

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by BullsDude,

שלום לכולם. קיבלתי לאחרונה מקבוק אייר עתיק למדי (משנת 2008) אבל עדיין בועט. אני צריך להתקין עליו פיירפוקס - הבעיה היא שמערכת ההפעלה המותקנת עליו היא 10.4 משהו, והפיירפוקס לא תומך את הגרסה הזאת יותר. הבנתי שאני צריך כנראה לקנות גרסה חדשה יותר (כי אי אפשר אפילו להתקין אייטיונס על הגרסה הזאת), אבל פה אני קצת תקוע. 1. איזו מערכת הפעלה אני צריך לקנות? בשיטוטים באינטרנט ראיתי ש-10.5, אבל גם שאפשר להתקין, ישר, 10.6. זה נכון? 2. האם יש מקום כלשהוא בארץ שבו אפשר לקנות אחת משתי החלופות האלה? ראיתי את זה באמאזון (לא שולחים לארץ), וגם באיביי (מאנשים שאנלא בטוח שאני רוצה לקנות מהם). יש רעיונות? בדקתי, אגב, והמחשב אמור לתמוך במערכת החדשה (לפחות ב-10.5 - הוא INTEL CORE 2 DUO, ויש עליו 1…

• 3 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. היי נתקלתי בבעיה חוזרת במק שלי כבר כמה פעמים שאני מנסה להעתיק קבצים להארד דיסק חיצוני וזה נתקע באמצע - הקבצים הם קטנים אבל בכמות גדולה כאשר יש את התקלה הזאת בוינדוס אני משתמש בתוכנה TOTAL COMMANDER וזה פותר את הבעיה. הצעות? שאלה השניה היא,אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. איך מכינים דיסק התקנה והאם יש מדריך לביצוע התהליך? אשמח לעזרה,תודה!

• 3 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by @ALeX.NeT,

איך אני מעדכן את OPENGL? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by WMG-omry,

היי, אני יסביר יש לי שרת שהתקנתי עליו CENTOS7 Linux localhost.localdomain 3.10.0-123.el7.x86_64 #1 SMP Mon Jun 30 12:09:22 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux ברגע שאתה מחבר תשרת לרשת שלי (מדובר על שרת ברשת במשרד ולא משהו חיצוני בחווה) הוא גורם לכל האינטרנט ליפול במשרד לסירוגין. למישהו יש רעיון מה לבדוק ? תודה.

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. שלום לכולם! ברצוני להקים שרת קבצים במשרד האם התצורה של סמבה על אובונטו קליינט מוגבלת בכמות ה CONNECTIONS שניתן לעשות לשרת? (אנחנו משרד קטן עם הרבה פניות לשרת) האם ניתן להגדיר את השרת שיבקש שם משתמש וסיסמא כאשר פונים לתיקייה המשותפת? אם כן איך? באופן כללי אני מעדיף ממשק גרפי אבל אני יכול להתאמץ מודה לקהילה מראש על העזרה

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. ערב טוב, זו שאלה שראיתי באיזה מקום וזה בדיוק משהו שגם אני הייתי רוצה לדעת. רציתי לדעת אם יש שיפורים \ עדכונים \ שדרוגים כלשהם בפענוח הצפנות WPA2-PSK? אני שואלת על פענוח ללא מילון וללא שימוש ב REAVER. ואם מישהו מבין....: האם יש דרך לעקוף נעילה של WPS? ובקשר לנ"ל, האם יש אפשרות לאפס הגדרות, מרחוק, של ראוטר שיש לו נעילה של WPS? _ (הכוונה שהוא יתאפס ויחזור לברירת המחדל שלו, ללא הצפנה) תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by Jabradb1,

שלום לכולם, יש לנו DNS ו DHCP של WINDOWS 2003 ׁ דרך AD של מיקרוסופט יש לנו בארגון מגוון של מערכות הפעלה (XP/WIN7/VISTA/2003/RHEL/UBUNTU) כאשר אני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של WINDOWS למערכת הפעלה LINUX הכל עובד טוב. לעומת זאת, כשאני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של LINUX למערכת הפעלה LINUX אני מקבל מענה משם מחשב שונה בכל פעם. לדוגגמה: הפקודה PING BLABLA התשובות השונות: from BLABLA ׁ(תקין) from AAAAAA (לא תקין) from BBBBBB (לא תקין) שמתי לב שהוא "מושך" את השמות האלה מה- RDNS. הפתרון שלי עד עכשיו היה למחוק את השמות מה RDNS ידנית כדי שהוא לא ייתן לי שמות פיקטיביים כשאני נותן פינג. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויש לו פתרון טוב יותר?!?! תודה רבה לכולם!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. התקנתי אתמול את גרסת קובנטו של לינוקס על מכונה ורטואלית (VM) ואני מנסה להתקין מודול JAVA. למשהו יש מושג על מדריך טוב או שהוא יכול להסביר בקצרה איך עובדים בלינוקס?! ראיתי באתר שם הוראות, אבל אני לא מצליח להבין איך אני מתקין את זה. בנוסף, אני מנסה להכנס בהגדרות כ-SU, כלומר להריץ su דרך הטרמינל. זה נותן לי להכניס את הסיסמה שלי, אבל אני לא מצליח להקליד אות אחת! כאילו רק האנטר עובד במקלדת.. למשהו יש תשובות?

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  12. Started by Ashand,

היי אני מנסה להוריד את הוידאו מהלינק הזה: http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1311023934&play=1 אני נעזר ב flash video download and drop box אבל שניהם מזהים לי רק את הפרסומת שלפני הוידאו ולא את הוידאו עצמו איך אני יכול להוריד את הקובץ וידאו עצמו? תודה

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. שלום לכם, שבוע הבא יש לי מבחן קבלה לקורס CCNA, והחומר לבחינה הוא בנושא של תקשורת במקינטוש. אני מכיר בצורה מאוד מינורית את המערכת, ואני אשמח מאוד לקבל לינקים לאתרים עם הסברים בכל מה שקשור לחומר שאותו אני צריך ללמוד. אם מישהו כאן עבר הסמכה של CCNA, ויכול לציין באיזה חומר כדאי להתמקד זה יהיה מעולה! המון תודה, וסופ"ש נעים.

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by leeran,

שלום לכולם יש לי מחשב עם מעבד כפול ליבה של אינטל. האם אפשר להתקין עליו מק? שאלתי מישהו מהבסיס שלי, והוא אמר שצריכים לשנות דברים בביוס, אבל לא ידע בדיוק מה... יש מישהו שניסה זאת פעם/יודע איך עושים זאת? תודה רבה לכולם! חג עצמאות שמח

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. מטרת הנושא הזה הוא בעצם לאגר כל מיני טיפים, עזרים וקישורים לדברים שמשתמש הלינוקס הישראלי יכול להתקל בהם. אני למשל בשבוע אחד נתקלתי במספר דברים וחושב שהם יכולים להקל על משתמשים בני ארצנו ולמנוע חיפוש של כמה שעות כדי למצוא פתרונות. - הגדרות נטסטיק של פלאפון תחת אשף ההגדרות האוטומטי של אובונטו - פייסבוק לא עולה ב Konqueror אומנם לא בעיה ישראלית בלבד, אבל מעצבן... לקח לי קצת זמן להבין מה הבעיה. משום מה הפייסבוק לא מכיר בקונקר כדפדפן לגיטימי ומעביר את משתמשי הדפדפן אוטומטית לגרסה הסלולרית . הפתרון? פשוט בהגדרות הדפדפן להגדיר שיזהה את הקונקר כדפדפן אחר. איך עושים זאת? Settings -> Configure Konqueror -> Browser Identifaction ללחוץ על New ולבחור באפשרות שיזהה את הדפדפ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by efod26,

האם אפשרי להתקין מערכת הפעלה מק על פיסי כזה??

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. יש לי סדרות וכתוביות בנפרט כקבצי srt וכו, הנגן היחיד בינתיים שהצלחתי לנגן בו עם כתוביות היה VLC אך הכתוביות אצלו יוצאות דקות וקטנות ולא ברורות ולא מצאתי דרך לשנות גופן\גודל\בולד. ניסיתי הראבה נגנים שיש באשף התקנות של הלינוקס כמו SMPLAYER וכו, בחלקם אין אפשרות לכתוביות ובחלקם רואים את הכתוביות בג,יבריש. אשמח להמלצות.[br]פורסם בתאריך: 18.05.2010 בשעה 23:18:28 שכחתי לציין אני משתמש באובונטו 10.04.בנוסף האם יש BSPLAYER ללינוקס ?

18. Started by viper_sb,

אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by GamePad,

שלום אני מעוניין להחליף את הדיסק 120 שהגיע עם המחשב למשהו קצת יותר גדול האם החלפה כזאת מבטלת את האחריות? יש כוננים מומלצים או שכל 2.5 יעבוד? תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. בוינדוס מזהה ללא בעיה. כך שאין לי בעיית חומרה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ofirterev,

אני רוצה לדעת כמה מחשבים ניידים מכרה אפל מעודכן לשנת 2010 וכמה מחשבים נייחים מכרה אפל לשנת 2010? אשמח למאמר שכתוב שמה התערבתי עם חבר

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. מותקן במקביל ל-XP אבל לא בשימוש מזה זמן. העניין הוא שב-BOOT ה-XP מופיע אחרון ואם לא בוחרים בו ידנית תוך 10 שניות המחשב מנסה לעשות BOOT ל-REDHAT שכבר מזמן לא עובד משום מה. הייתי רוצה או להעיף את מסך הבחירה ולעלות ב-XP כברירת מחדל או לפחות להעביר את XP לראש התור. תודה מראש, גונן.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by FARKASH7,

נתחיל מזה שאני מנסה להתקין את הגירסה על מחשב רגיל שהוא לא נטבוק ואולי מפה הבעיה. למחשב יש CD-ROM ולכן ניסיתי לעשות בוט דרך הCD. הגעתי לתפריט ההתקנה אבל כול אופציה שאני בוחר מקפיצה חלון קטן עם "OK" ומשם לא קורה כלום אני פשוט חוזר לתפריט. אני צריך פתרון לבעיה או לחילופין המלצה על מערכת הפעלה קלילה. מפרט המחשב הוא: AMD BURTUN 2500 Epox 8RDA+ 512 DDR. Radeon 9600 PRO אני רוצה להריץ עליו סרטים בפורמט 720P ולכן אני זקוק למערכת הפעלה קלילה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by compiz,

אני משתמש באובונטו 10.4 . ויש לי את המסן אני כותב בעברית והאותיות מתהפכות לי יש איזה פיתרון לזה ?

25. Started by elior021,

שבוע טוב לכולם יש לי דואל בוט עם וינדוס 7 ולינוקס על כונן C אני רוצה למחוק רק את הלינוקס יש אפשרות לעשות את זה ?

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים