לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
התקנתי אובנטו ויש לי שתי אר דיסק אחד של 80 ואחד של 60 התקנתי את אובנטו על ה60 אבל את ה80 אני לא רואה למרות שבהתקנה הוא זיהה אותו...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Well, I'm logged on using a live Ubontu cd. It's looks cool and I was just wondering what will happen if I'll click the install icon on my desktop. Also, I'll be able write in Hebrew after I'll install it, right? thanks allot
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אנחנו צריכים לבצע שדרוג מסויים במערכת וצריכים להיות במעקב אחרי קובץ לוג מסויים הנמצא במספר מכונות. האם אתם מכירים שיטה שבה אני אוכל להריץ את tail -f על הקובץ על גבי כמה מכונות ולקבל את הפלט לאותו shell ממנו הפעלתי את העסק?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עוד מעט קונה מחשב חדש, ואני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה. ברצוני לדעת איזה חברת ייצרנים כרטיסי מסך שמתאימים לאובונטו שיעבוד עם מסך מחשב ולמסך טלוויזיה? תודה רבה ושבת שלום.
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
בזמן התקנה הכל היה בסדר,התחברתי אלחוטית לפי ההוראות.. ועכשיו אחרי ההתקנה אני לא יכול להשתמש בפקודות הבאות: wifi-menu iw נראה לי שזהו.. ובשביל wifi-menu כתוב לי שאני צריך להתקין dialog,ואיך אני יתקין עכשיו ? אפשר להוריד,להעביר לdok,ואז אני אצטרך להוריד גם depencies,לא ? ולקמפל וכל זה... יש דרך להתחבר עכשיו, או שדפקתי משהו בהתקנה? כי לא נראה לי שזאת הבעיה,תודה למי שעוזר לי להתחבר בלי להתקין מחדש ^^
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תודה ל-tinuz מפורום http://www.n00bsonubuntu.net נפתח טרמינל ונקיש שם את הסינטקס הבא : [tt]<blockquote>sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc</blockquote>[/tt] לאחר מכן נכנס ל update-manager>נלחץ settings>נקיש קוד ונכנס>other software> ברשימה נכנס ל-team-xbmc/ppa/ubuntu natty main ונערוך אותו עם כפתור ה-Edit ב-distribution נשנה שם ל-maverick>כאשר נלחץ close הוא יבקש ללחוץ על reload. לאחר שירענן נכנס חזרה לטרמינל ונקיש את הסינטקס הבא : [tt]sudo apt-get update[/tt] עוד צעד אחד ואנו שם : עוד סינטקס : [tt] sudo apt-get install xbmc[/tt] בטרמינל נקבל שאילתה (y/n) נקיש y והוא ימשוך את הקובץ. תתחדשו מצאתי סרטון עזר למתקשים Install XBMC O…
-
- 31 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני עכשיו מתקין HTPC בסלון ואני מחפש מערכת הפעלה , חשבתי על WINDOWS MEDIA CENTER אבל לא יודע , היא טובה , יש תחלופות ? וחשוב שהיא תתמוך ברשת כי אני מחבר את המחשב שלי ל HTPC .
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חדש בתחופ הלינוקס ורציתי לדעת איזה לינוקס הוא הכי מומלץ אני מחפש לינוקס 1.שיהיה בעברית 2.ממשק נוח 3.שהאינטרנט יעבוד טוב וזהו... גם שמעתי שיש לינוקס שעושים לו BOOT מדיסק איפו אפשר להוריד אותו?
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
משהו כמו Lindows אבל שיהיה אמיתי ויעבוד!
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו הצליח להגדיר שרת MAIL ב ubuntu server עם IP דינאמי? אני מצליח לשלוח מיילים אבל לא לקבל אין בעיית ניתוב או פורטים, יש לי הודעה של : Relay access denied (in reply to RCPT TO command) קראתי מלא מדריכים ועשרות הודעות בפורומים אבל לא מצאתי תשובה. אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע. טל
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי תהליך התקנה ממש קל נכנסתי לתוכנה השתמשתי ב KDE והכל עבד מצוין עכשיו יש לי כמה שאלות איך אני מעביר קבצים מה D שבתוך הXP ללינוקס כי יש שם שירים ועוד כמה דברים שאני צריך ? יש כמה משחקי תלת מימד שאני דיי בטוח שהכרטיס שלי יסתדר איתם אבל משום סיבה הוא לא מוגדר איך אני מגדיר את הכרטיס ? ושאלה אחרונה איזה הגדרות אני צריך להגדיר כדי שיהיה לי אינטרנט ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הורדתי אי סי קיו למערכת ההפעלה החדשה של אפל. לצערי האי סי קיו לא תומך בשפה העיברית, ורציתי לשאול האם יש תוכנה או תוסף שיאפשר לי לדבר ולקרוא עיברית. גם הודעה זו נכתבה בעזרת היגואר!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני יסביר יש לי שרת שהתקנתי עליו CENTOS7 Linux localhost.localdomain 3.10.0-123.el7.x86_64 #1 SMP Mon Jun 30 12:09:22 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux ברגע שאתה מחבר תשרת לרשת שלי (מדובר על שרת ברשת במשרד ולא משהו חיצוני בחווה) הוא גורם לכל האינטרנט ליפול במשרד לסירוגין. למישהו יש רעיון מה לבדוק ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב לפני בערך שבוע Kubuntu, פחות או יותר עבר בסדר (חוץ מהדיול בוט עם ווינדוס, שעדיין לא ממש עובד..), אבל היום התחיל בעיה - כל כמה דקות הכל קופא - שום דבר במסך לא זז. הכל ממשיך לרוץ ברקע, אבל במסך שום דבר לא זז יותר. אם אני עובר למצב טרמינל עם ctrl+alt+F1 וחוזר אז אני יכול להמשיך לעבוד כרגיל, אבל מהר מאוד זה שוב קורה...
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי דיסק התקנה של Redhat AS ואני מתקין אותו על שרת של אינטל עם סקאזי קונטורלר (אני עובד עם רייד 1) כשאני עושה בוט לדיסק התקנה אני בוחר באופציה linux dd כדי שהוא יבקש ממני את הדיסק את הדרייברים של הסקאזי, אחרי שאני טוען את הדרייברים אני מחזיר את הדיסק התקנה וההתקנה ממשיכה. במידה ואני לא טוען את הדרייברים ואני מנסה להתקין ללא אופצית הdd האנקונדה אינסטולר מודיע שהוא לא מזהה ארד-דיסק וההתקנה לא ממשיכה. השאלה שלי זה האם יש דרך להוסיף את הדרייברים לדיסק של ההתקנה כדי לחסוך את ההחלפה של הדיסקים במהלך ההתקנה?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שומע את זה הרבה בעיקר בהאקינג. קראתי את מה שרשום פה באתר אבל לא הצלחתי להבין,מישהו אולי יכול להסביר לי מה זה בדיוק ואיפה אפשר להשיג וללמוד את זה? נ.ב מצטער על הבורות.
-
- 4 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יהווה גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח לשמוע דעות.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני משתמש ב- iwork אבל אני ממש לא מרוצה מהכתבן שלהם אבל ה keynote ממש טוב אני מנסה כרגע להתכין openoffice אבל יש לי בעיה איתו (בבקשה אם זה עובד אצלכם טוב אז תעזרו לי בקישור הזה, עריכה : תודה כבר עזרו לי) לגבי MSoffice למק אני לא יודע כלום יש פה מישהו שמשתמש בזה ?
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, שאלו אותי בראיון עבודה את השאלה הבאה ואני חייב להחזיר לו תשובה. אז ככה... יש ROUTER מבוסס LINUX אשר לא יכול להעביר MULTICAST מה צריך לעשות על מנת לאפשר מעבר MULTICAST הוא הוסיף שיש קשר ל PIM ו IGMP תודה מראש על העזרה לירן
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום .... לי היה ניסיון(כושל ביותר אני חייב להגיד...) כאשר פעם התקנתי FEDORA CORE 2 עם KDE..... דבר ראשון לקחו לי כמה שעות להגדיר את האינטרנט.....(הוא פועל אצלי מהרשת(הוא ממודם אלקל...))) דבר שני אני אף פעם לא מבין מה זה לקנפג או במילים אחרות איך להתקין תוכנות.....וכשאני שומר מוריד וכו דברים איך ואיפה אני אמור לשמור אותם(איך הסיפריות עובדות שם..) ואני אשמח להמלצה על הפצה נוחה למשתמש.....(ולינק לאותה הפצה על LIVE CD תוכל לעזור מאוד....) תודה רבה! איתן
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש דרך כלשהי להתחבר בmicrosoft remote desktop להפצת linux כלשהי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ב"ה שלום. אני כרגע מתכונן למבחן על Linux + , שאם אני עובר אותו אז אני בעצם מקבל ג"כ את ה LPIC -1 , אני כרגע שוקל אם לגשת למבחן הזה (320$), ואז אני מן הסתם אמשיך עם המבחנים של LPI, או שאוליי ללכת על הכיוון של RH, השאלה שלי יותר מתמקדת מבחינת השוק, מה 'נחשב' יותר. החלק השני הוא, אם בכלל שווה להשקיע את הכסף על התעודות האלה, האם בארץ סופרים את זה, או שבוחנים ת'כלס את הידע ? תודה רבה. חנן.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
מישהיו יכול בבקשה להסביר לי מה זה Mandriva Linux ? תודה
-
- 5 תגובות
- 902 צפיות
-