עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. באובונטו ... מוזר שבBSD הצלחתי בקלות .. אז יש באפשרויות WIRED CONNECTION יש לי כמה דברים לרשום שם כמו HOST ודומיין ועוד כמה דברים , מה שאני יודע לרשום שם זה שם משתמש , סיסמה ו כתובת של נטוויז'ן (שד"א איפה לרשום אותה ? DOMAIN\HOST) ויש שם עוד כמה דברים .. אם אפשר עזרה עם תמונה או או שתיים זה יעזור מאוד ולא רק לי

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  2. יש משהו שאני צריך להגדיר? כי הוא לא נכנס

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by chmmr,

התקנתי היום את ה BETA של Ofiice 2011 ודבר ראשון שבדקתי הוא תמיכה RTL ולצערי היא לא קיימת

• 9 תגובות
    • 4.6k צפיות
  4. איך אתם עושים את זה במק? יש שיטה חוץ מparallels שמריץ IE בseamless?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. היי, התקנתי Archlinux תחת Virtualbox עם XFCE4. הכל טוב ויפה מלבד גלגלת העכבר שלא עובדת. העכבר/מקלדת הם אלחוטיים, עם מקלט USB (מיקרוסופט) לא נראה לי שמהערכת מזהה את העכבר של vBox, אלא רק את האמולציה שמותקנת דרך evdev להלן פלט /proc/bus/input/devices: I: Bus=0017 Vendor=0001 Product=0001 Version=0100 N: Name="Macintosh mouse button emulation" P: Phys= S: Sysfs=/devices/virtual/input/input0 U: Uniq= H: Handlers=mouse0 event0 B: EV=7 B: KEY=70000 0 0 0 0 0 0 0 0 B: REL=3 I: Bus=0011 Vendor=0001 Product=0001 Version=ab83 N: Name="AT Translated Set 2 keyboard" P: Phys=isa0060/serio0/input0 S: Sysfs=/devices/platform/i8042/serio0/input/input1 U: Uniq= H: Handlers=kbd event1 …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3608444,00.html

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  7. שלום, אני משתמש בהפצת אחד היציבה האחרונה. יש לי בבית 3 מחשבים (חוץ מהאחד שמריץ לינוקס) המחוברים ברשת, גם מחשב הלינוקס מחובר אליה והגדרתי לו כתובת IP כדי לגלוש באינטרנט וזה עובד יופי. עכשיו, המחשבים האחרים חולקים תקיות ברשת, אני רוצה להכנס לתיקיות האלו עם מחשב הלינוקס שלי וגישה ממחשבי הWIN XP אל תקיות מסוימות על מחשב הלינוקס. איך עושים את זה? (יש גם מדפסת משותפת על אחד ממחשבי הWIN XP ואני רוצה להדפיס ממחשב הלינוקס שלי באמצעותה דרך הרשת) תודה,

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  8. Started by habarbash,

יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  9. Started by axon,

אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  10. Started by borg,

איפה Mandrake Move מחביא את הדיסקים הקשיחים? ??? חשבתי שאני אמצא אותם ב-Home, אבל התבדיתי. איך אני יכול לדעת איזו גירסה של Mandrake Move יש לי? כאשר מערכת ההפעלה עולה, כתוב KDE 3.1. מה זה KDE? האם זו הגירסה של ה-Kernel?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by ilay22,

מה המקבילה של כתיבת כתובת IP ב RUN במק? יש לי מק וPC מחברים דרך ראוטר ואל רואים אחד את השני בשניהם מוגדר שיתוף, גילוי רשת וכו, ואין פיירול. כאר אני כותה את ה IP של המק בRUN ב PC, הוא מגיע אליו וניתן לגשת לתיקיות המשותפת. לא מצאתי דרך לעשות את זה במק מה שחשוב זה שאני אוכל לגשת מהמק לתיקיה מסויימת ב PC. (אגב, שיתוף ITUNES ביניהם עובד מעולה) תודה לכל מי שיכול לעזור לי

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by RonTwins,

שלום אשמח לקישור להורדת גירסאת CD-Live של המערכת הפעלה macOSX לPC. למי שלא הבין,מערכת שפועלת על דיסק,ואם אני לא רוצה אותה אני מוציא את הדיסק ונפטר ממנה. ואם יש בכלל דבר כזה?!?!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by dddddd,

שלום אז ככה רציתי לדעת שתי דברים איזו גירסא הכי חדשה ללינוקס ואיזו גרסא הכי מומלצת ? איזו הכי מהירה? איזו הכי יציבה?

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  14. Started by OmerS,

שלום, רציתי לדעת האם יש איזושהיא תוכנה ל- Console בלינוקס שתוכל לעשות לי גיבוי לכל המערכת וליצור קבצי ISO או משהו כזה שאני יוכל להעביר למחשב אחר ולצרוב אח"כ.. תודה, עומר..

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Ashand,

שלום יש לי מערך רייד של 2 HD 300 גיגה RAID 1 אני רוצה לקנות 1 טרה שישמש אותי למכונת זמן, האם 1 טרה יתאים לי? האם לא תהיה בעייה למכונת הזמן לעשות גיבוי במצב RAID 1 ?

• 0 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. היי, אני מעוניין להתקין לינוקס בdual boot על הלפטופ שלי ביחד עם לינוקס. לפי מה שאני יודע אם אני מתקין dual boot אז GRUB דורס את הboot manager הרגיל שיש בלפטופ ואז המצב הוא לא הפיך (נגיד ואני רוצה לעשות restore לווינדוס באמצעות המחיצת ריסטור זה לא עובד כמו שצריך) לכן אני מחפש איך לעשות גיבוי לכל המערכת כולל נboot manager הסטנדרטי כך שאם ארצה יום אחד למכור את המחשב אוכל להחזיר אותו למצב כמו מהמפעל. אשמח לעזרה?קישור למדריכים תודה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Vatos-Locos,

שמתי לב שכשמוסיפים option לכל דרכי ה"הדבק" בהעתק-הדבק במק, זה מעביר את הקובץ ולא יוצר עותק (הפעולה הופכת להיות move item here במקום paste item). yay!...

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. Started by matteo,

שמעו חבריה יש לי בעיה אחת קטנה אחרונה בארצ' למה לעזאזל הפונטים פיציים ולא הכי יפים מה צריך לעשות התקנתי 2 חבילות פונטים ttf-mph-2b-damase ו artwiz-fonts אבל לא יודע מה מהם יפה מה הגודל איפה משנים תגודל סתם דוגמא אני רואה עכשיו את הדף אינטרנט פיציייייייייייי מה עושים?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. פרטים מלאים בבלוג הרשמי http://googleblog.blogspot.com/2009/07/introducing-google-chrome-os.html

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by chaplin81,

היי, העברתי קבצי מוזיקה מהמחשב הישן (pc) לחדש(mac) חלק מהשירים התוכנה זיהתה, כל השאר בג'יבריש האם יש תוכנה שמסדרת את זה, או איכשהו לעדכן פונטים בתוכנה? תודה

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by AntonG,

טוב התקנתי אובונטו 6.06 ההתקנה מהירה ופשוטה.. בנתיים זו ניראת לי מערכת הפעלה מדהימה! יש לי שאלה ראיתי בYOUTUBE מן חלון שמסתובב בריבוע עם ארבע מסכים , איך עושים את זה? ויש לי כרטיס ATI X1600PRO, צריך להתקין דריברים, אם כן איזה? יהיה לי עוד שאלות אני בטוח שהיה לי עוד שאלות פשוט התקנתי רק לפני כמה דקות....

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום רב, אני רוצה לעבור ללינוקס, אבל כבר בעיה (אני מקווה שזה לא ימשיך ככה). יש לי את ההפצה של מנדריבה ONE 2007, אני מנסה להתקין אותה, הוא טוען לי בהתחלה ואז כאשר הוא עובר מסך המסך LGF700P שמחובר על כרטיס המסך READON 9700 נכבה. אבל מה, בטלויזיה שמחוברת אל ה TVOUT בכרטיס המסך ממשיכים לראות את ההתקנה, זה קורה לפני המסך של בחירת שפה. מה יכולה להיות הבעיה? לפי חיפושים פה ושם הבנתי שיכול להיות שהרזולוציה שהמסך מקבל לא מתאימה ולכן צריך להגדיר על איזה רזולוציה לעבוד, איך עושים את זה? אני נוב בלינוקס. הלוח אם שלי הוא של ASROCK עם צ'יפסט של SIS ועם כרטיס מסך מובנה (יכול להיות שהבעיה נעוצה שמה למרות שאיני משתמש בו?) המעבד הוא AMD 2500, זיכרון של קורסאייר 512 מגה, וכרטיס מסך כפי שציי…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  23. בתוכנית call for help (כן רק למנויי הלויין) יש פינת MAC יומית שדווקא די מעניינת ומראה כל מיני טיפים ,טריקים ותוכנות חדשות למאק. בעיקר היא מראה את השימושים השונים של מע' ההפעלה OS X. שווה צפייה. עריכה: איות בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. התקנתי ubuntu 7.04(ב6.10 לא היה דרייבר לכרטיס מסך)בינתים אין בעיות מיוחדות חוץ מכמה דברים שצריך ללמוד שאני אשאל כאן בהזדמנות. אני מחפש תוכנה שתציג לי את הטלויזיה מכניסת הוידאו של winfast tv2000 xp rm דרייבר יש רק צריך תוכנה + הסבר איך מתקינים, תודה.

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  25. Started by Menuval,

סוף כל סוף נגמרה השביתה במכס והלכתי לאסוף את המקבוק שלי MacBook Black 2,4 ghz חייב לציין שהרושם הראשוני מעולה.... בקרוב אעלה קצת תמונות (שונררתי מהם גם חולצה, קמצנים) בכל אופן, אשמח לקבל קצת טיפים להתחלה, תוכנות מומלצות, תוספים להורדה, קיצורי דרך שימושיים וכו'.. תודה, ניצן

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים