עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by studia,

נערך ע"י Decktor: קנייה ומכירה על גבי הפורום אסורות בהחלט בשביל זה יש את ה TZ.

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  2. Started by Guy950,

שלום, מה נשמע? אני ואחותי קנינו מחשב AIRBOOK של אפל, המחשב הדק של אפל. אז ככה, אחותי לוקחת אותו לאוניברסיטה, והאוניברסיטה שלה לא נעזרת בספרים אלא מעלה את המאמרים\חומר לאינטרנט והדרך היחידה להגיע לחומר זה באמצעות האתר של האונ'. אז ככה, מתברר שהאתר תומך רק באקספלורר, לא פיירפוקס, לא ספארי (הדפדפן של המחשב) שום דבר. יש איזשהי שיטה או דפדפן שיוכלו לעזור לנו להיכנס לאתר שתומך רק באקספלורר?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by שניצל,

יש לי מחשב pIII 866mhz עם 128mb זכרון שמותקן עליו Ubuntu. כרגע אני גולש בו באמצעות firefox, אבל הוא נוטה להיות מאוד כבד (יותר מארבעה טאבים פתוחים והוא כבר לא זז). למישהו יש המלצה לדפדפן קל (ועם יכולות מתקדמות כמו של firefox, כמובן)? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by הראל01,

היה לי דפדפן אקספלור ושעדכנתי בטעות תמדייה פלייר הוא שם לב שהווינדוס שלי לא חוקי ומחק לי תמדייה פלייר והדפדפן. אני אשמח לדעת איך אני מחזיר תמדייה פלייר ולא משנה איזה גרסה. ועוד משהו קטן.. ניסתי להוריד תדפדפן של אקספלואר שוב אבל הוא לא נותן לי ולכן הורדתי תפייר פוקס שבהרבה מקומות לא נותן לי לפתוח דפים. אז מה עושים בנידון? אני יכול באיזה שהוא דרך להוריד חזרה תאקספלואר?? ממש תודה רבה!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by mb512,

שלום אני לא רוצה מהדפדפן של מיקרוסופט שיש להם במחשב כך היד אני רוצה דפדפן של אפל שמתאים למחשב כף יד מישהו מכיר ? תודה

6. Started by matteo,

אני בדביאן עם גנום וכל פעם שאני נכנס לתקייה פנימית יותר נוצר חלון חדש אני רוצה שזה יהיה כמו ב kde וכמו בוינדוס שזה באותו חלון פשוט נכנס לתיקיה שרציתי למי שלא הבין לדוגמא אני בספריית השורש ואני לוחץ להיכנס ל /usr אז התיקיה נפתחת בחלון חדש ולא באותו חלון איפה אני משנה את זה

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  7. Started by Ash Binary,

כבר הרבה זמן שמתי לב לתפועה כזאת ב KDE : בכל גרסה חדשה, יש איזה שהוא פיצ'ר קטן שנעלם או מקבל downgrade דוגמאות : וידג'ט מצב סוללה בלפטופ - אי שם באיזור 4.4 הפסיק להראות כמה זמן נשאר אלא רק %. ב 4.9 עפו כל ה power management profiles וניתן לשנות רק הגדרות של מצב סוללה וזהו ה zoom של הדסקטופים (לרקע אם משבצות) - נעלם אי שם במעבר ל 4.3 וידג'טים של מוניטורים וכדומה - אי שם ב 4.3 נעלמה האפשרות להראות או לא להראות חלק מהמידע אפקט desktop grid - בסביבות 4.7 הוסיפו 2 כפתורים גדולים ומכוערים של + ו - בתוך האפקט...... הייתי צריך את האפקט בלי כפתורים בשביל משהוא, הייתי צריך לערוך את הקוד מקור ולקמפל (לא מסובך מידי, פשוט להוסיף כמה /* */ במקומות המתאימים אבל מעצבן) אופציית file size …

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  8. שלום ברצוני להתקין LINX ו UNIX ורציתי לשאול על זה גרסאות אתם ממצלים תודה

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  9. Started by Ash Binary,

מערכות הלינוקס שלנו מורכבת מכמה רמות. על שם הרמה התחתונה, קרנל הלינוקס, נקראת מערכת ההפעלה. את הרמה העליונה אנחנו מכירים ישירות - שולחן העבודה, שיכו להיות KDE, או Unity, או הרבה אפשרויו אחרות ביניהם יש כמה המערכות גדולות שאחראיות על דברים כמו תקשורת בין תוכנות, ויצירת שכבת פישוט בין התוכנות והקרנל בכל מה שקשור לשימוש בחומרה - זיהויח והפעלה של דיסקים, רשת, קול וכדומה ההפעלה של הרמות מעל הקרנל נמצאות בידי "מערכת העלאת מערכת ההפעלה", שנקראת init. מערכת זאת היא בעיקרה דיי low tech. המימוש הפשוט ביותר שלה שקיים כיום נכתב במקור בשביל System V לפני 30 שנה, ומשמש גם כיום בהצלחה את מערכות ה BSD, ועד לפניי כ 2 שנים גם את רוב מערכות הלינוקס יש איפה לשפר - ביצועים, יכולות, אמצעים …

• 13 תגובות
    • 5.1k צפיות
  10. Started by yanivu,

היי, יש לי קבצי LOSSLESS של APPLE מסוג M4A. אני רוצה לדרג אותם בסייר הבסיסי של WINDOWS ולראות את זה ב ITUNES. אני רוצה שזה ישמר במידע של הקובץ עצמו ולא בתוכנה חיצונית כמו ITUNES (שאם אני מתקין מחדש או מוחק את הרשימה כל העבודה הולכת לפח) אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by יואבה,

שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by BullsDude,

שלום לכולם. קיבלתי לאחרונה מקבוק אייר עתיק למדי (משנת 2008) אבל עדיין בועט. אני צריך להתקין עליו פיירפוקס - הבעיה היא שמערכת ההפעלה המותקנת עליו היא 10.4 משהו, והפיירפוקס לא תומך את הגרסה הזאת יותר. הבנתי שאני צריך כנראה לקנות גרסה חדשה יותר (כי אי אפשר אפילו להתקין אייטיונס על הגרסה הזאת), אבל פה אני קצת תקוע. 1. איזו מערכת הפעלה אני צריך לקנות? בשיטוטים באינטרנט ראיתי ש-10.5, אבל גם שאפשר להתקין, ישר, 10.6. זה נכון? 2. האם יש מקום כלשהוא בארץ שבו אפשר לקנות אחת משתי החלופות האלה? ראיתי את זה באמאזון (לא שולחים לארץ), וגם באיביי (מאנשים שאנלא בטוח שאני רוצה לקנות מהם). יש רעיונות? בדקתי, אגב, והמחשב אמור לתמוך במערכת החדשה (לפחות ב-10.5 - הוא INTEL CORE 2 DUO, ויש עליו 1…

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. <blockquote> שלום לכולם חשוב מאוד שתגדירו בלינוקס שלכם שליחת נתונים סטטיסטיים זה חשוב מאוד למען שיפור היציבות, יעילות , תקלות ובאגים, והוצאת גרסאות חדשות של המערכות ההפעלה של לינוקס וכל התוכנות שלה מסביב ככה מפתחי אובונטו ולינוקס בפרט יקבלו יותר אינפורמציה על הביצועי לינוקס שלכם ובכך ישפרו אותה בישבילכם!!!! תמונות איך עושים זאת: קודם כל נכנסים לDASH, לאלה שהמערכת ההפעלה שלהם בעברית זה נקרא לוח הבית... בחיפוש למעלה מקלידים Update Manager, ובמערכות הפעלה בעברית להקליד מנהל העדכונים ... עכשיו תפעלו לפי התמונות שתסמנו בV הוא יבקש ממכם את הסיסמא שלכם פשוט הקלידו אותה ותאשרו.. </blockquote>

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by leok0,

שידרגתי מאובונטו 8.10 ל9.04 השידרוג לא נימשך הרבה זמן היה פשוט הבוט לא יותר מהיר כמו שהבטיחו בסוף השידרוג קיבלתי את הסביבת עבודה כמו שהייתה רק כמה תכונות COMPIZ לא עבדו המחשב יותר כבד עכשיו זה מחשב ישן P4 3.00Ghz 768 MBRAM open office 3 firefox 3.0.9

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם פתחתי בעיקר דיון בישביל שכל אחד ירשום מה התוכנות שיש לו בUbentu ובמה הוא הכי ממליץ, זה בעיקר בישביל לתת השראה לאחרים ולראות באיזה תוכנות באובונטו רובם משתמשים . כל אחד ירשום את שם הקטגוריה וליד זה את שם התוכנה המומלצת, תוכלו להוסיף עוד קטגוריות נוספות לפי דעתכם... דיון פורה ומעניין אינטרנט - כרומיום , פיירפוקס הכנה וכתיבת מסמכים - libreOffice , ועורך הטקסט, שמובנים באובונטו. תוכנת מסרים - Empathy נגן מוסיקה - banshee , VLC נגן סרטים - הנגן שמגיע בברירת מחדל באובונטו. , VLC דואר אלקטרוני - mozilla thunderbird תוכנת צריבה - brasero שיתוף קבצים - אין לי שולחן עבודה מרוחק (שליטה במחשב לחבר בעת הצורך) - אין לי גופנים - הרגילים שבאים על האוב…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by maCr0T,

what can i say? the hebrew of mac OSX 10.2 jaguar is awaful, just sucks. it took me about two minutes to write that sentence. the hebrew is minimal. i can't write a full hebrew document with a little bit of english like a normal human. i need to write, and then rewrite... and again... and again.... almost catastrophic. the daily use hebrew is some how okay, word here, line there, we can live trough it... writing hebrew as a directory's name works quite good altrough not perfect as well. i can't wait for the god damn 10.2.5, which will include full hebrew, or 10.2.3-4 which will include some what better hebrew. basicly, the os is very nice, and fast, works smoothly, anyth…

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. היי חברים, אני נוסע ביום ראשון לחודש לחו״ל, ואהיה הרבה בדרכים לכן צריך מטען MacBook Air לרכב. אני צריך מטען שמתאים ל-45W. בחנות היחידה בארץ שמצאתי שמוכרים את זה, יש להם במלאי רק 85W. אם למישהו יש דבר כזה והוא מוכן למכור או להשאיל (גם תמורת תשלום), או מישהו יודע איפה ניתן להשיג, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה! אור

• 2 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. david weiss A Tour of Microsoft's Mac Lab http://davidweiss.blogspot.com/2006/04/tour-of-microsofts-mac-lab.html

• 0 תגובות
    • 975 צפיות
  19. Started by dagandlerx,

שלום! אני יודע שיש הרבה שאלות בנושא, אבל לא הצלחתי למצוא מענה לכל השאלות שלי. אני קונה מחשב חדש עם SSD של 128GB וHDD של 1TB. אני מעוניין להתקין התקנות מלאות (לא VMWARE) של אובונטו וWIN7 על גבי הSSD ולהשתמש בכונן השני עבור תיקיות המשתמש של שתי המערכות (תמונות, מוזיקה, מסמכים וכו'). השאלות שלי הן: 1. מה סדר ההתקנה הרצוי ? (לא משנה לי כל כך איזה בוט לואדר יהיה בסופו של דבר. עדיפות לתהליך התקנה פשוט ככל הניתן) 2. איך כדאי לחלק את הכוננים (כמות, סדר וגודל) ובאיזה שלב (לפני כל ההתקנות בעזרת תכנה מסויימת, בעזרת תוכנת ההתקנה של המערכת הראשונה שאני מתקין.. וכו'). כרגע מבחינת הקצאת מקום חשבתי להקצות 40GB בערך לאובונטו וכל השאר לWINDOWS. לא יודע איך לעשות את החלוקה הפנימית. 3. האם נ…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Googleness,

התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by dante123,

לאחרונה קניתי מחשב לאבא שלי, שאמור להשתמש בו לצרכים משרדיים\ אינטרנט. מכיוון ואני לא מעוניין לשלם למייקרוסופט, חשבתי להתקין בו גרסת לינוקס פשוטה יחסית שגם בתקווה מספיק יציבה כדי שלא אצטרך לתקן באגים מרחוק פעם ביום-יומיים. אני לא מכיר את התחום כלל, אשמח להכוונות והמלצות. - ההתקנה תתבצע דרך flash drive בלבד, אלא אם יש דרך אחרת שלא כולל דיסק התקנה. תודה.

• 6 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. Started by hellfire03,

אני מחפש גירסאת לינוקס חסכונית בחשמל או ע"י הגדות בסיסיות שחסכוניות או שקל לגרום לה להיות חסכונית ויש לה כלים חזקים לשליטה בצריכת חשמל כגון: כיבוי ליבה של המעבד (זה אפשרי בכלל?) כיבוי הארד דיסק בקלות שימוש בחריץ זיכרון אחד מתוך השניים שימוש בחלק מן המסך (כאשר החלק השני יצרוך מעט מאוד חשמל) מצב בו מערכת ההפעלה מריצה מעט מאוד יישומים ברקע או מערכת הפעלה של MP4 שניתן להתקין אותה על נייד (מריצה רק תהליך אחד או שניים - משתמשת רק ב RAM ולא ב HD) אם יש למישהו רעיון אחר לאיך לגרום לצריכת חשמל נמוכה מאוד אך לאפשר ערכית/צפיה במסמכים צפיה בסרטים שמיעת שירים (וגלישה באינרנט בתור בונוס?) אשמח מאוד לשמוע אריה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by shay33,

ubuntu.com זה רק אצלי?

• 3 תגובות
    • 908 צפיות
  25. שהן (MANDREAK8.2): א) אין לי סאונד בלינוקס יש לי כרטיס קול ON BOARD של אינטל (חלק מהצ'יפסט :-\) AC97 זה עם הבעיה של הפיץ' בווידוס. ב) לינוקס לא מזהה את המודם שלי שהוא אמנם זולטריקס אבל בווינדוס הוא מסתדר עם הדרייבר של GENERIC softK56 אז גם אינטרנט אין. הקיצר בתכלס עוד לא נכנסתי לעובי הקורה של לינוקס אני עדיין מוגדר כ"ווינדוזאי" מלא אבל אודה לכל מי שיוכל לעזור לי להגר (וגם לשדרג בעצם) :hideing_behind_computer: נזכרתי בסוף: עשיתי חיפוש לנושאים הנ"ל אך לא עלה בידי דבר הנוגע לעניין [שלא הואשם בפתיחת ברגים (ת'רדים) לחינם]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים