לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום , באמת מעניין אותי ללמוד קצת על כל מערכת הLinux , ורציתי לשאול באמת כדי להרחיב אופקים. חיפשתי קצת בפורום והכל מאוד ישן (2007-2010) ככה שאני מאמין שזה לא ממש עדכני.. בכל מקרה , למה דווקא LINUX? מה ההיתרונות מול החסרונות , למי זה מתאים ולמה זה משמש? תודה רבה על הזמן!
-
- 60 תגובות
- 58.2k צפיות
-
-
היי, השפה הזאת מושכת אותי כי,היא נכנסת בתקופה האחרונה ממש חזק,אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל, צריך מערכת הפעלה אחרת כדי לתרגל עזרו להבין יותר גם עם זה לשלוח אותי לחיפוש בפורום רק תנו לי משהו להתחיל איתו.... תודה
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום חברי פורום נחמדים. אני מחפש מקינטוש שיתאים לצרכים של עיצוב גרפי ועריכת מוסיקה, כמו גם אינטרנט. אני לא מחפש את הכי חדש או הכי חזק, כי התקציב שלי מאוד מוגבל. בגלל זה הייתי מעדיף אפילו מאק פחות חדש, או משומש. האם יש למישהו עצה אילו מהדגמים יתאים לתקציב של עד, נגיד, 5,000 ש"ח, ואיפה אפשר למצוא דגמים ישנים יותר/משומשים? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
דיברתי אם חבר של אבא שלי והוא הבין שאני מחבב מקינטוש בקיצור יש לו קשרים בחו"ל אז נתתי לו את המפרט הזה: 512MB SDRAM - 1 DIMM Keyboard/Mac OS X - U.S. English/Hebrew 80GB Ultra ATA drive SuperDrive NVIDIA GeForce4 Ti 4200 Mac OS X & Mac OS 9 installed Apple Keyboard Apple Pro Mouse Apple Pro Speakers מה אתם אומרים הוא אמר לי גם שאם אני יוסיף 500 שקל אני יקבל 3 משחקים שאני יבחר. כל זה (לא כולל המשחקים) - 8320 ש"ח (אם כמה קומבינות ) מה אתם אומרים.? ד"א - אין זיכרונות DDR למקינטוש?
-
- 40 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
חברים אני מנסה להתקין OSX 10.5.2 על מחשב נייד של HP DV5T. אני מנסה להעתיק את הקבצים של הדרייבר של הכ.מסך (9600M GT) לתיקיית הEXTENSIONS אבל לאחר ריסטרט המחשב עולה ולמערכת ההפעלה ואני מקבל שגיאה שהקובץ לא הותקן כראוי. הקובץ שאני מתקין הוא חבילה ששמה NVdarwin.kext - דרייוורים שכרטיסי מסך של NVIDIA. המצחיק הוא שכאשר אני מעלה את המחשב עם הפקודה -X אז המחשב עולה תקין עם הרזולוציה הנכונה, כאילו הדרייבר מותקן תקין. למה במצב רגיל אני מקבל את השגיאה? מישהו יודע מה אני מפספס פה?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש (מאוד) בלינוקס.. חברה שלי קנתה נייד של דל עם מערכת הפעלה אובונטו. המערכת מאוד נוחה ויציבה, אך היא רצתה להתקין גם windows (בעיקר בשביל הoffice) אין CD במחשב, אז ניסינו להעביר את דיסק ההתקנה ל-USB, על ידי מדריך שמצאנו באינטרנט. המדריך המליץ שימוש ב-gparted ו-UNetbootin סימנתי את ה-USB כboot דרך ה-gparted ולאחר מכן התקנתי את מערכת ההפעלה עליו דרך ה-UNetbootin , אך כנראה שהסימון הזה ביטל את ה-boot מהדיסק קשיח, עכשיו גם הUSB וגם הדיסק קשיח לא עולים... (כשאני מנסה מה-USB זה נותן לי הודעה שיהיה boot אוטומטי תוך 10 שניות, אך ההודעה פשוט חוזרת על עצמה והזמן מתאפס מחדש) מישהו מכיר את התוכנות הללו? איך אפשר להחזיר את אפשרות ה-boot לדיסק קשיח? תודה מראש ליאור
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. בעבר היה לי אובונטו בריזי, עם מודם USB של TERAYON, ובעזרת הסקריפט של CABELCON הצלחתי להתחבר לאינטרנט ללא בעיות. עכשיו התקנתי דאפר, ושי לי מודם USB של מוטורולה, אבל בהפעלת הסקריפט הוא אומר: could't find pptp client. אין משהו שאני יותר שונא מדברים שפעם עבדו וכבר לא.. תודה על העזרה.
-
- 124 תגובות
- 11.9k צפיות
-
-
והוא שוב התחיל להוריד עוד התקנה, מה זה השוק הזה?
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
משתמשי מק היקרים, אם קניתם מחשב אפל בחו"ל ונתקלתם בסירוב לקבל שירות תחת אחריות בישראל , מכל סיבה שהיא, אנא צרו קשר דחוף עם כל פרטי האירוע ודרכי התקשרות. הבקשה נעשית בעקבות מספר רב של מקרים בו סורבו לקוחות אפל לשירות תחת אחריות שלא כדין !!!! בכל מקרה או שאלה אנא שלחו מייל ל: נושא: נפגעי אחריות פרטייכם יאספו לצורך הכנת תביעה ייצוגית / החזר כספי / פיצוי על אי קבלת השירות, בלבד!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם נדרשות בלינוקס פעולות תיחזוק כל כמה זמן, כגון SCANDISK, DEFRAG כמו שיש בוינדוס, או מחיקת TEMP, שלא יצטבר זבל. כמו כן היה גם סריקת רג'יסטרי, רק שאני בספק אם דבר כזה קיים בלינוקס.. או שאולי יש פעולות אחרות שיש לבצע כל כמה זמן על מנת לשמור על מערכת טובה ומהירה, וחסרת שגיאות. אז השאלה היא: מה צריך לבצע?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מאז שהתקנתי את האובונטו (הפצה של גנום) הווינדוס לא עולה לי עוד למרות שהתקנתי דרך פרטישן מג'יק כשאני אומר לו לעשות בוט מההארד דיסק השני הוא מעלה את ההתחלה של הווינדוס הוא אומר ש XMNT 2002(נראה לי...) חסר והוא מדלק על הסריקה ואז הוא עושה אותו דבר רק עם קובץ אחר שלא זוכר את שמו.. ואז הוא מאתחל את המחשב... אם מישהו יוכל לומר לי איך לסדר את זה אני ישמח מאוד...תודה...
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הגעתי לשלב בו עלי להתקין stages. מישהו יאות בבקשה להסביר לי מה הפשר של התקנת stages ב gentoo ? ושאלה נוספת: מה עושה הפקודה export ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא יודע מה קרה אבל כל התבניות (Themes) שלי נעלמו ...ואני לא מצליח להתקין אותם. ניסיתי הכל. יש לי את התבניות (קבצי favorite.) אבל אני לא מצליח לראות אותם בתיבה המיועדת שבתוכנה. העתקתי אותה לתיקייה המיועדת אבל זה לא עובד. אם רק למישהו יש את התוכנה, אפשרי לבדוק למשל איפה נמצאות התבניות האלו, באיזו תיקייה? מישהו יכול לעזור? .גם הכוונה למדריך או לאתר מתאים תעזור (עברתי כבר על האתר של אפל ולא מצאתי שם פתרון שעבד). תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להחליף חברת אינטרנט \ לאיים להחליף חברת אינטרנט כדי להשיג מחיר יותר טוב ואינטרנט יותר מהיר, אבל יש ברשת הביתית מאחורי הראוטר גם מחשב מקינטוש G4 שעובד על OS 9 \ OS X . בשביל הרצון שהבעתי בהתחלה אני צריך לדעת האם ואיך אפשר להתחבר בVPN במחשב מקינטוש. וגם לאיזו חברות אינטרנט מהיר אפשר\כדאי להתחבר במצב הנוכחי של מחשבי PC ברשת עם מחשב מקינטוש. בתודה מראש!, דניאל.
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
מאתמול בערב אני עובד עם לינוקס-אפילו הצלחתי להתקין את האלקטל התקנתי את RH7.3 המערכת סיפקה דריברים טובים לכל פירטי החומרה חוץ מהכרטיס מסך שהורדתי NVIDIA המערכת יציבה יותר נוחה יותר מוינדוס פשוט כייף איזה מערכת הפעלה טובה ועוד בחינם על המחשב הישן התקנתי מנדארק שלפי דעתי הרבה פחות טוב מרד הט בקיצור כמה שהמנדראק קל הוא פשוט לא שווה את זה כי את מקבל ברד הט מעכת הפעלה הרבה יותר טובה ואיכותית עכשיו לשאלה האחרונה: אפשר לעשות שהלינוקס יעשה סריקת דיסק ואיחוי דיסק פעם בשבוע (קבוע מראש)? תודה לכוווווווווווווווווווווווווולם על העזרה red
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאלה שאני יכול לענות עלייה בעצמי,ובכל זאת אני שואל,כי לכם בטח יש מחשב של מק ..אם אני קונה את המקבוק פרו בחו"ל האם כדי ליקנות אותו עם 256GB או עם 512GB..?? (הצרכים שלי: לימודים בהנדסת תוכנה,יש לי כוונה להריץ עליו גם מערכת הפעלה של ווינדוס במצב וירטואלי ואם זה עוזר שיש לי כונן חיצוני 500GB.) http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-13-with-retina-display-2-4ghz-256-gb-me865hb-a
-
- 5 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
יש לי אפשרות בחירה בין xp לבין liunx כשאני בוחר xp לא קיימת בעיה ומערכת ההפעלה עולה הבעיה היא שאני בוחר לינוקס אז הוא לא עובד ניסיתי לראות למה זה לא עובד אז בחרתי באופציה ליונקס ואחרי זה באופציה עריכה(E) ,בעריכה כתוב root (hd0,3 ........ kernel ......... ועוד משהו אם init כאשר שיניתי את השורה root (hd0,3 ל root (hd0,2 ולחצתי boot אז ליונקס התחיל לרוץ עד שהוא כתב לי kernel panic: cant fined init משהו כזה מה עלי לעשות כדיי לתקן בעייה זאת יש לי 5 מחיצות במחשב שלוש בשימוש ל xp ושתיים ל liunx הסדר הוא כזה c: f: swap: liunx: g את הסדר של המליצות בליונקס אני לא יכול להגיד כי אני לא מצליח לעלות את מערכת ההפעלה אבל אני יודע שליונקס מותקן ב (hd0,2)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום האם מישהו פה הצליח להתקין FC4 על מחשב חדיש כלומר כונן קשיח SATA 2 כרטיס מסך PCI EXP וכו אני מנסה כבר כמה ימים ונתקל בריסט אשמח לקבל תגובות בתודה מתי.ש
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם. הורדתי פדורה מהאתר הרשמי, לא מהמראות, אלא מהשרת הרשמי שלהם, את גרסת ה-DVD. צרבתי, אבל כשהוא נכנס להתקנה, יש שם משהו שנקרא MEDIA CHECK, שבודק את תקינות הדיסקים. אחרי בדיקה ממושכת הוא אמר שיש לי שגיאות בדיסק, אבל הוא לא שרוט ולא מלוכלך. חדש מהחנות.. קראתי בפורומים שלהם וראיתי שזהו בעיה די נפוצה, ולפעמים צריך לרשום בהתחלה: LINUX IDE=NODMA, וזה עוזר, כי יש שם איזה באג. ניסיתי גם אותו, והבדיקה נהייתה פי 3 יותר ארוכה, ובסופה, אותו דבר. שמעתי שיש איזה דרך לבדוק את תקינות ה-IMAGE עם MD5 או SHA1, ואשמח לקבל הנחיות איך לעשות את זה. יתכן שה-IMAGE לא טוב אף על פי שהוא ירד ונצרב כראוי? נ.ב. בתחילת הצריבה נרו אמר משהו בנוגע ל-BLOCK SIZE שלא מתאים, אז עשיתי IGNORE. יתכן שזו…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
התגלגל לידיי מיני מחשב שהיה פעם gateway ייעודי לדואר אלקטרוני (מסנן וירוסים וספאם) ופירוול מיושן. זו קופסא קטנה וחמודה.עם מעבד VIA 1000Mhz (שזה פחות או יותר שווה ערך לפנטיום 3 אם אני לא טועה) ו- 256MB RAM. דיסק קשיח של 20GB, וסלוט PCI פנוי בודד (שאני שוקל להתקין בו כרטיס רשת אלחוטי כך שיוכל להיות גם נתב\AP אלחוטי). זה מחשב חלש, אבל מנסיון הוא יכול להחזיק עליו windows xp למשל, לפעולות בסיסיות (אופיס, שרת מצלמות, גלישה (מקרטעת) באינטרנט וכו'). יש למחשב הזה 3 כרטיסי רשת (עקב תפקידו כ gateway בעבר) וחשבתי להתקין עליו הפצה שתהפוך אותו לראוטר\פירוול בגדול אני רוצה שהוא יהיה גם שרת http/ftp ואולי מכונת טורנטים (הקבצים יישמרו כמובן על mount ברשת ולא על ההרדיסק הפצפון שבמחשב…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לגבי iMac מהדגמים של 2011: [list type=decimal] [*]יש לי כרגע 4 סלוטים תפוסים של זיכרון, כל אחד עם 2GB. אני מריץ פוטושופ כבד מאוד ורוצה לשדרג ל16GB. האם זה משנה אם אני קונה זיכרון "מורשה" ישר מאפל או שאני יכול לקנות גם סטיקים יותר זולים (G.SKILL) של DDR3 מKSP ודומיו? [*]האם ההתקנה פשוטה כמו שנראה באתר של אפל? ממה שאני רואה - עניין של הוצאת "מגירה" בתחתית של המסך, התקנת זיכרון - וזהו. תודה לכל עוזר!
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקנתי ubuntu 10.10 היום. סך הכל נראה בסדר גמור (לא ממש בדקתי הכל). הבעיה שלי כרגע היא שזה לא מזהה לי את החיבור האלחוטי. יש לי ראוטר D-Link 2650U שקניתי מבזק (כלומר הוא גם מודם). ב- Windows 7 הוא עובד לי בסדר גמור. ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא בדיוק הבנתי מה אני צריך לעשות. מישהו יכול להסביר לי צעד אחר צעד מה צריך לעשות (נא לזכור שאני noob בלינוקס)?
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ניסיתי להתחבר לאינטרנט דרך מודם תומסון ולא הצלחתי ניסיתי גם דרך ה NETWORK CONNECTION וגם דרך הטרמינל עם הסודו וכו' לא הלך לי בסודו הוא מוצא 3 מכשירים אבל הוא מצא שאף אחד מהם לא נותן גישה לאינטרנט או משהו כזה... המודם יכול להיות מחובר גם דרך כבל רשת וגם דרך USB
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-