עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by MasterDK,

אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by rjjb7,

אני רוצה להתקין את ubuntu 9.04 במקביל לווינדוס אקספי ללפטופ שלי (לפטופ מיני של אסוס מעבד 1.6ג'גיהרץ). כידוע למחשב זה אין כונן תקליטורים ולכן אין אפשרות לבצע את הLive CD המצוי במדריכים למיניהם. האפשרות היחידה היא כמובן להתקין דרך כונן פלאש כלשהו. כאשר אני מנסה להעתיק את הקובץ iso של ההתקנה ישירות (כקובץ אחד) לDOK ואז לבצע ממנו בוט - לא קורה כלום והאקספי עולה אוטומטית בלי להתייחס בכלל לDOK (למרות שהוא מהבהב כלומר אין בעיית זיהוי של הכונן וכאלה..) גם כאשר אני פותח את הקבצים לתיקייה מסויימת ואז ממנה עושה בחר הכל ומעביר (כמובן כולל גם את הקבצים המוסתרים) מההארדיסק לDOK הבוט לא עובד והאקספי עולה אוטומטית.. כיצד מתקינים אותו בלי הדיסק?? האם ישה דרך להתקין פשוט בלי בוט ישירות ד…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by yud alaf 6,

רצית לדעת באיזה תוכנות כדי להשתמש כשעובדים על המק עם כתוביות בעברית, גם להדבקה לצימות וגם לצפיה.. נ.ב יוני קריסטל רוסי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by haimamazavs,

שלום לכולם אני ממש חדש בלינוקס והחלטתי להתקין אובונטו 10.10 ואז שיחתי איתה והתקנתי שוב ואז שוב שיחקתי ואז שוב התקנתי. ועכשיו ברצינות. יש לי בעיה רצינית כי זה למעשה משמש המחשב שלי אני לא מצליח לראות סרטים על המערכת הזאת יש לי vlc וכשאני מפעיל סרט (כל הסרטים בהפרדה גבוהה מלאה בקובץ mkv) וכשאני מפעיל את הסרט רואים אותו במשהו כמו 10 פריימים לשניה וקצת מבאס. מה אני עושה כדי לפתור את זה?? ועוד שאלה למה בכרום או בכל דפדפן יש פונט מלפני 15 שנים?? (ניסיתי לשנות ולא הצלחתי) וזהו בנתיים אני מתאר לעצמי שיהיו לי עוד שאלות אז תודה על הסבלנות. תודה. נ.ב אין פסיקים ונקודות כי אני ממהר.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by buyom,

ערכתי חיפוש ענק בשני מערכות אלו mandrake 8.1 ו- RedHat 7.1 ולא מצאתי בחיגני האינטרנט תמיכה של קישור ms-chaep אני מבקש עזרה למי שמבין איך אני יכול אולי למצוא חייגן שיכול לתת לי תמיכה ב ms-chaep או שיש דרך המערכת כדי לסדר עניין זה Buyom@hotmail.com Icq# 84364257

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Spawn123,

תגידו לי סיבות למה כדאי להשתמש בלינוקס או יוניקס? ולא בווינדוז ? :coolman: :repuke:

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by yousux,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3610442,00.html אולי ההכרזה ב MACWORLD הבא שיהיה כבר MAC OS X לכל מחשב ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by B0necrack3R,

יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  9. Started by emilio,

אם יש גירסה mac os שתומך למעבדי i5 ? והלתקין על PC

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. תגידו... למק יש רק מערכת הפעלה אחת שהיא הOS X או שיש לה כמה כמו ווינדאוס? וגם: אם על PC אני שם HD של מק וHD של WIN,ואני מחבר את שני הHDים יחד. אז הוא ישאל אותי מה להעלות בהתחלה? או שיעלה קודם משהו מסויים,וזה יכול לגרום לבעיות? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום כולם שמעתי מהרבה אנשים על לינוקס ואני מאוד רוצה לדעת איזו גירסה הכי טובה בשביל אדם שאין לא מושג מזה הwindows הזה אם זה יעזור לכם אז תיסתקלו על פי המפרט

• 20 תגובות
    • 5.2k צפיות
  12. Started by malcolmx9,

Finally, I got Ubuntu 8.10 installed & it's looking awesome .so far I have encountered only one problem, for some reason i can't write in Hebrew! I don't understand why, since i installed the Hebrew language pack using Synaptic+ added the Hebrew Layout for the keyboard... I guess I'm doing something wrong, so can anyone help me out here please? thanks Also, I'm looking for Winamp replacement, since i read there isn't any Linux version! which application in ubuntu resembles the most to winamp? ok, maybe one last thing . the font in firefox & in general sucks ass....which one are you using, and how do i install it? עריכה: בעיה נוספת…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  14. Started by Gold shark,

מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  15. Started by benyben,

שלום. אם יש משהו שאני אוהב ב OsX, זה שהחלונות הם חסרי גבולות. ז"א - ללא תחימה סביבם. אני בטוח שאפשר לבצע זאת גם באובונטו, אני פשוט ממש לא יודע איך. אשמח לעזרה תודה!!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Time_Is_Money,

אני צריך עזרה... קראתי את המאמר ונכנסתי לאתר והלכתי לאיבוד... אני לא מוצא שם את הקובץ להורדה. כמו כן אני לא ממש מבין במחשבים ולכן אני צריך עזרה והדרכה בנושא. טוב אז אני אעשה קצת סדר ותסבירו לי מה לא הבנתי ואיך ממשכים משם... 1. צריך עוד מחשב פועל (לוח-אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, הרדיסק, כונן דיסקים וכרטיס רשת) 2. אני לא צריך שני כרטיסי רשת למחשב הישן? אחד לכניסה ואחד ליציאה שיוביל למחשב החדש? 3. אני צריך להוריד את הקובץ של התוכנה שהיא גם מערכת הפעלה (לא יודע מאיפה להוריד!!) 4. להתקין את המערכת ההפעלה/קובצים במחשב הישן (איך? יש תפריטים מיוחדים שם?) 5. איך מגדירים את הכל? איך עושים את זה? טוב יש לי עוד מאה שאלות... אבל צריכים להתחיל מאיפה-שהו לא? תודה מראש... אלעד

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  18. Started by Riddler,

הי, קודם כל אני "מזהיר" שאני חדש בנושא לינוקס. יש לי נטבוק של Asus, דגם 1005P, שהתקנתי עליו Ubuntu 10.04. עקב בעייה שהייתה עם בהירות של המסך, הוספתי הגדרה ב-GRUB "acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor", כפי שהומלץ בקישור, ואכן בעיית הבהירות נפתרה. מתישהו המסך המקורי נהרס בנפילה, הזמנתי והתקנתי מסך חלופי בעצמי והכל עבד נהדר. כאן הסיפור הסתבך: מסיבות אחרות, התקנתי Windows 7 ומחוסר ידיעה דרסתי כנראה את ה-MBR, מה שלא אפשר לי לגשת לאובונטו. לאחר התקנת דרייבר גרפי Windows 7 ואתחול, מופיע מסך כחול. בדיקה קצרה העלתה שהבעיה בנסיון של ווינדוס לאתחל את המסך, וספציפית משהו שנוגע לאחוז הבהירות. שום דבר ממה שניסיתי לא פתר את הבעיה, מלבד הסרת הדרייבר (והשארות עם רזולוציה של 600*800, ש…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by RonCohen,

אני יודע שמערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל לפלפונים היא מבוססת לינוקס אז זה ניראה לי המקום הכי טוב לשאול יש מערכת הפעלה למחשב שהיא אנדרואיד ותומכת בכל התוכנות במרקט של גוגל???

• 13 תגובות
    • 4.8k צפיות
  20. שלום. אני חובבן. יש לי Raspberry עם RaspXBMC. זה נהדר. אבל איטי. חיפשתי לשדרג. מצאתי את Cubieboard. האם מדובר על אותה ארכיטקטורה? ז"א - אוכל פשוט להתקין RasbXBMC על מכשיר זה והכל יעבוד זהה? אני לא רוצה להזמין ולהיכנס לכאבי ראש מיותרים. המון תודה!

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by Delux,

לא משנה איזה ולא משנה מחיר אפילו 20000 אלף אני מוכן עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by taimor,

האתר Linux Edge מציג תמונות ראשונות וסירטונים מNovell Linux Desktop 10 ואכן הוא נראה די מושך לא? רק חבל שהוא עולה כסף לינק: http://www.linuxedge.org/?q=node/55

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by israelistic,

איך יוצרים kickstart ?

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by CyberBot,

אני רוצה להריץ את הקליינט של no-ip שאני מדליק את השרת הוא נמצא במיקום הזה /usr/local/src/no-ip-2.1.9/noip2 noip2 זה התוכנית איך אני עושה את זה?

25. אני מעוניין להתקין LINUX על הXBOX שלי.... בגלל שאני לא מסתדר עם השפה האנגלית ואין מדריכים בעיברית... אני צריך משהו שיסביר לי...אז בבקשה מי שיכול שיסביר.... אין לי בעיה להשיג ציפ קורא צרובים לXBOX

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.