עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. טוב אז ככה, הכל התחיל שהוצאתי את המעבד, ופתאום ראיתי שהפינים של הסוקט התעקמו (LGA775), ניסיתי לישר אותם עם קיסם ולא הצלחתי בסו ףהתיאשתי והרכבתי את המעבד, הפעלתי את המחשב ואין POST, כיביתי את המחשב, נתקתי את הקירור, הוצאתי את המעבד והחזרתי אותו לסוקט, שמתי את הקירור והפעלתי, שוב אין POST. עכשיו אני כבר מיואש, אני מפחד שהסוקט הלך, אשמח לעצות לישור הסוקט :-\ אם זה לא אפשרי אשמח לעצות ללחוח חדש. הלוח המדובר: ASUS P5ND2-SLI מעבד: INTEL PENTIUM D 805 עזרה

• 11 תגובות
    • 969 צפיות
  2. Started by Glow,

שלום! לאחרונה קניתי מחשב חדש בעל לוח אם MSI K8N NEO4 שעשה לי הרבה בעיות ובניהן לא לתת למחשב לעלות...לקחתי את המחשב לKSP, המקום שקניתי אותו והם אמרו שצריך להחליף אותו...עדיין יש לי ביטוח והם יכולים להזמין לי אותו לוח או לוח אחר שאני רוצה ואם הוא יקר יותר אז בתוספת תשלום...שמעתי שהלוח DVI LANPARTY הוא טוב אז שאלתי אותם עליו ואמרו לי שהוא לא שווה....מה יש לכם להגיד? הטכנאי שלהם אמר לי שגם הלוח ששמו לי הוא לא מי יודע מה וכדאי לי משהוא יותר טוב.... אפשר המלצות למה כדאי לי לקחת?

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  3. Started by rollita,

שלום רב, יש לי המחשב הבא: adm athlon 64 3000 socket 939 box gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 KING PC400 KVR400 X64 C3A Gigabyte FX6600GT GV-NX66t128D PCI-e 128Mb Video Card לוח האם שלי הלך פייפן ולמזלי הטוב גם החנות בה רכשתי את המחשב פשטה רגל וכך איני יכול לממש את האחריות שלי... יש לי שתי בקשות : 1. אם מישהו מכיר אשמח לדעת מי היבואן של Gigabyte על מנת לנסות לממש את האחריות 2. כהכנה לאפשרות שסעיף 1 לא יתממש או שהיבואן לא יסכים להחליף מסיבה כלשהי אני מבקש המלצה ללוח חלופי. שמתי לב למבחר יפה בחנות הזו http://www.goldtop.co.il/category.asp?catid=393 אף כי לא נעול עליה כמו כן יש לי הצעה מחנות אחרת לדגם Albatron KM51G DDR 400 1000MHz יד שניה ב- 280 ש"ח עם שנתיים אחריות נוס…

• 1 תגובה
    • 527 צפיות
  4. Started by PizzaDT,

אוקיי אז זה הסיפור: זה היה מזמן. כשניסיתי להדליק את המחשב היה נראה כאילו הוא נדלק אבל במסך לא הייתה תמונה, ואז צפצופים. אחרי כמה נסיונות ומשחק בכבלים הוא היה נדלק בדרך כלל. ואז זה פשוט הפסיק, הוא הפסיק להדלק לא משנה כמה פעמים הדלקתי וכיביתי. אז הלכתי לטכנאי, שבדק ואמר שזה הכרטיס מסך, אז החליף לי לקחת 9500GT כשהיה לי 2900XT. והמחשב פעל דיי הרבה זמן עד ששוב...אותו דבר, שום תמונה במסך. קניתי לפטופ וזרקתי את המחשב לארון, היום החלטתי לתקן אותו, והטכנאי שבדק אמר שזה הלוח אם. (הבאתי לו את המחשב עם ה2900XT). שאלתי אותו בקשר לכרטיס מסך והוא אמר שהוא דווקא בסדר. אז ככה. המפרט של המחשב: Q6600 הלוח אם שלא עובד הוא P5n-sli או וואריינט של זה...לא זוכר בדיוק, זה לא משנה הוא לא עובד. 290…

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  5. Started by am50,

אני מחפש לוח אם אשר תומך ב-8GB זכרון, אם אפשר עם אפשרות הרחבה ל-16GB (או יותר). אני מניח שיש כאלו אבל לא ממש יודע איפה למצוא אותם. אם מישהו יכול לכוון אותי לאיזושהי טבלת השוואה שבה אני אוכל למצוא מידע זה זה מאוד יעזור לי. אם לא, אשמח לקבל דגמים. הלוח אם, מעבר לבחינה זאת, יכול (ועדיף) להיות עם כרטיס מסך מובנה, כרטיס קול וכו'. לצערי אני לא אוכל לנקוב בתקציב כיוון שזה לא תלוי בי (אני צריך להביא דגם ואז או שיאושר או שלא), ככה שכמה שיותר זול עדיף. מישהו מכיר כזה? תודה.

• 1 תגובה
    • 471 צפיות
  6. Started by Alonsp,

אהלן חבר'ה, רציתי לשאול איזה לוח יש שיש בו שני PCIe X16 לCrossfire מלא ? תודה, נ.ב. בהתחלה רציתי את הasus p5e deluxe אבל מכיוון שאני קונה בארה"ב בחנות tigerdirect הייתי רוצה לדעת אם יש לוח דומה לו.. תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 1.09.2008 בשעה 15:47:49 כמו כן אני קונה בנוסף HD4850 ו8GB זכרון (4X2GB)

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  7. הGA-7DXR שלי סיים את חייו בטרם עת, ועכשיו נשארתי עם T.Bird 1.4, ושני סטיקים DDR - אחד PC3200 והשני PC2100. המכשול פה הוא הסטיק הישן יותר שאני לא בטוח שהוא ירוץ על לוחות אחרים. אני מתכנן לקנות את הלוח Abit NF7-SG2 אבל אני עוד לא בטוח ב100% שה2100 ירוץ עליו... מישהו יודע לבטח ומוכן לעזור לי בבקשה? תודה.

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  8. Started by .::Void::.,

שלום לכם! הביאו לי מחשב לתיקון שנקנה מאייבורי לפני כשנתיים וחצי. אחרי בדיקה לא פשוטה הגעתי למסקנה שהלך הלוח (החלפתי כל חלק אפשרי עם המחשב שלי. ספק, כ. מסך, זיכרון, מעבד). ונראה לי שיש אחריות על הלוח ל-3 שנים. במידה וכן, האם ליידע את אייבורי מראש שעשיתי את הבדיקות האלה וישר להגיד שהלך הלוח? או שבגלל שהתעסקתי בפנים האחריות מתבטלת? ואם אני לא אומר להם כלום, הם ייקחו כסף על בדיקה? כמה בערך? כמובן שאלה זו מופנית למי שהתנסה עם החברה הזו בדברים האלה. תודה!

• 23 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by Teldil,

שלום, אני שוקל לקנות כונן קשיח חדש שעובד על SATA II. יש לי לוח אם שתומך ב SATA אבל שמעתי שיתכן והוא לא תומך ב SATA II. הלוח אם הוא ATI IS7-E. מישהו יכול להגיד לי אם הוא תומך או לא? ואם לא, האם אפשר לחבר אליו בכל זאת כונן SATA II ושזה יעבוד כמו SATA רגיל ? תודה.

• 14 תגובות
    • 653 צפיות
  10. Started by MatanVer2,

היי, אני רוצה לבנות מפרט למחשב חדש, ואחד הדברים שאני צריך הוא כניסה אחת לפחות (רצוי שתיים) של USB Type C, וכניסות נוספות של USB רגיל. (אני לא בטוח אם זה נוגע רק ללוח אם או שהייתי צריך לשאול את זה במארז או מפרטים, אז העדפתי לשאול כאן) מישהו יכול להמליץ על רכיב? התקציב הכולל של המחשב הוא בערך 4K לא כולל מסך תודה! עריכה: השימוש העיקרי של המחשב יהיה גיימינג

11. Started by omri.ysh,

שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש (לגיימינג כבד, תקציב של בסביבות 8000 שקל), יש לי כבר מעבד (intel core i5 2550k), כרטיס מסך (nvidia geforce gtx680) ומארז (nzxt phantom). אני בעיקר מתלבט עכשיו לגבי לוח אם וזיכרון, למרות שאשמח לעזרה גם עם כל השאר. חשבתי על לוח האם Gigabyte GA-Z77X-D3H וארצה לשמוע את דעתכם עליו, ואם יש לכם אפשרויות אחרות לשמוע אותן, ולגבי זיכרון אני יודע שאני רוצה מעל טרה בייט, אבל אין לי שום אופציה. תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  12. Started by EviLeader,

שלום לכולם, רציתי לשאול אם אפשר והגיוני לקנות עכשיו לוח-אם וזיכרונות או שגם להם צפויה ירידת מחירים? כמו כן, הייתי שמח לדעת מה חושבים על Asus M2N-E והאם אפשר לשים בתוכו את ה8600GTS שייצא בעתיד הקרוב? שאלה אחרונה היא, לגיימרים עדיפה מהירות של זכרונות של 800 או 667 (אם ההבדל ביניהם גדול)?

• 4 תגובות
    • 436 צפיות
  13. Started by Blah?,

פרסמתי גם בפורום אוברקלוק אבל לא קיבלתי תשובה כנראה שזה לא היה המקום המתאים אז אני מנשסה פה P=, אני מחפש לוח אם וזיכרון בכדי להגיע עם הe8400 שלי ל4gh במינימום תקציב. אני יודע שזה מעבד ישן כבר אבל בכל זאת אני מעדיף לא לשדרג אותו... נדמה לי שDDR3 יוצא יותר זול אבל אני לא בטוח. תודה.

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  14. יש לי שאלה קטנה - אני קונה לוח אם שתומך בזכרון של עד 1333MHZ, וחיפשתי זכרונות של 2X2GB והכי זול שמצאתי הוא 1600MHZ - תיהיה לזה השפעה רעה כלשהיא? מעבר לכך שהזיכרונות מן הסתם יעבדו בתדר הנמוך... הזיכרון הוא Patriot DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600MHz CL 9-9-9-24

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  15. Started by BUNNY,

אהלן מה נשמע. קונה מחשב חדש למטרות תלת מימד, אני אקנה את המעבד core I7 920. 1) איזה לוח אם מומלץ מתחת ל1100 שקל ? 2) זה נכנס בשאלה הקודמת אבל לידע כללי איזה ציפסט הולכים טוב עם הI7 ? 3) גם לידע כללי, איך נקרא המקום בלוח שיושב עליו המעבד? (כמו שלAMD זה AM2 בחדשים) 4) איזו חברת זיכרונות מומלצת עם הלוח ? אם זה חשוב לבחירת הלוח אז מידע על מה שיהיה במחשב: - כרטיס מסך של Nvidia 2XX לא יודע עדין איזה דגם בדיוק. אבל שיהיה SLI בלוח לעתיד - 8GBram ככה שחשוב לי שיהיה כמה שיותר סוקטים של RAM אם יש דגם. - דיסק של טרה בייט אני מבין בכללי אבל לא לעומק בגלל זה אני שואל .. סליחה על הבורות. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  16. Started by MATTAN,

היי מה קורה אחים שלי יש לי מעבד p-4 1.6 ואני צריך בשבילו לוח אם טוב וזיכרון טוב לאוברקלוק הסוקט של המעבד הוא 478 תודה לעל העוזרים נ.ב (לא לענות על הסקר יש בעיה באתר שלא מאפשרת לשלוח הודעות בלי סקר )

17. שלום חבר שלי צריך לוח וזיכרון DDR שיעבדו בבאס 133 עם אינטל 1.6A. התקציב הוא עד 1200 ש"ח, אבל כמה שפחות יותר טוב, העיקר שיהיה איכותי. חוץ מבאס 133 הוא לא צריך שום דבר, לא תזמונים לזיכרון ולא כלום. המלצות?

• 10 תגובות
    • 678 צפיות
  18. Started by XMB,

אהלן, אני רוצה לעשות OC ל E6300 שלי גירסה ראשונה וחשבתי על הלוח והזיכרונות הבאים שמגיעים במבצע (קונה בארה"ב) TWIN2X4096-8500C5 CORSAIR http://www.frys.com/product/5698491?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG מתלבט אולי את: 4GB DDR2 (2X2GB) PC6400 DUAL / TWIN2X4096-6400C5DHX CORSAIR http://www.frys.com/product/5269577?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG הלוח אם חשבתי על (אני יודע שאני יכול לקחת P43 אבל ההפרש כל כך קטן שלא שווה לי): http://www.frys.com/product/5928084?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG תודה.

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  19. Started by בנציצ,

.יש לי לוח אם שלפי מה שבדקתי תומך ב2 ג'גה ראם. קיבלתי את המחשב עם 2ג'גה ראמ אני הוספתי עוד ג'יגה כרגע יש לי 3 ג'יגה ראם הענין הוא שמחשב רואה שיש 3גי'גה גם בביוס מצוין 3 ג'יגה אז השאלה היא עם באמת המחשב מנצל את השלוש ג'גה . ואיך אני באמת יכול לבדוק אם הוא עובד ןומנצל את ה3 ג''יגה ושאני לא עושה נזק למחשב

• 5 תגובות
    • 784 צפיות
  20. Started by Big_Guy7,

יש לי לוח אם של Asus מדגם: P4S800D. יש לי זיכרון 512 מגה בייט (2X256) מסוג DDR 200Mhz. רציתי לדעת אם אני אשדרג את הזיכרון שלי לג'יגה DDR2 הלוח אם שלי יעבוד איתו??? תודההה

• 3 תגובות
    • 539 צפיות
  21. Started by Hierophant,

טוב, אני קונה מחשב חדש מבוסס E6600, מיועד לגיימינג כבד. יש לי דילמה רצינית כרגע בקשר ללוח אם. פחות או יותר הלכתי לאיבוד. גם בקשר לצ'יפסט שכדאי לקחת (975X או 965P או בכלל קומבינות אחרות של 945P), ועוד יותר באשר ללוח הספציפי מהאפשרויות תחת צ'יפסט מסויים. שתי אפשרויות ששמתי לב אליהן הן DFI Infinty 975X וה Gigabyte DS3 או DS4, גם מהן אני לא בטוח מה כדאי ואם כדאי, כמובן שיש אפשרויות אחרות גם. המחשב בכל אופן יירכש בטווח של כשבועיים מהיום ויש גם קולות שאומרים שעד השבועיים האלה יהיו לוחות חדשים ומחירים חדשים לגמרי. בכל אופן כל העניין הזה מאוד בלבל אותי ואני לא ממש סגור על כלום. אשמח לקבל ייעוץ, ואם אפשר נימוק כי טוב. תודה רבה מראש. אה, ושאלה נוספת רציתי להפנות בהקשר לזכרונות. הגע…

• 5 תגובות
    • 618 צפיות
  22. היי אחרי שהחלטתי, חיכיתי וציפיתי... אני אזמין השבוע את ה E6600 ואני זקוק להמלצתכם : אני זקוק ללוח אם משובח ו2 ג'יגה זכרון. אפשר בבקשה לקבל המלצה ? (התקציב : די פתוח). תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  23. Started by avraham711,

שלום, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על הזכרונות האלה:2 כאלה : http://www.tms.co.il/product/103921 כזה : http://www.tms.co.il/product/11866אשמח להסבר עליהם שניהם מתאימים ללוח אם שאלה נוספת והכי חשובה נאמר לי שהHYPER X עובד במתח לא טוב ולכן לא כדאי לקנות אותו האם זה נכון ובאמת יש איתו בעיות מסוימות? ודבר נוסף הייתי רוצה לקבל חוות דעת על הלוח אם הבא: Gigabyte GA-Z77-DS3H לא יבוצע מערך כרטיסים אך יבוצע OC למעבד (3570K) Gigabyte GA-Z77-DS3H אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  24. Started by yiftahorad,

שלום, יש לי מספר שאלות : 1. האם בלוח שתומך גם באס די רם וגם בדי די אר אפשר לשים את שני סוגי הזכרונות ביחד? 2. מהו זיכרון DDR SDRAM? והאם הוא שונה מה-DDR הרגיל או שזה אותו הדבר עצמו? 3. מה המשמעות של זמן התגובה של המסך? 4. האם כשאני משתמש באפשרות של הDUAL DDR אני צריך לשים שני זכרונות עם אותו נפח ואותה מהירות או שמספיק שהם יהיו די די אר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  25. אהלן חברים אני בונה מפרט מחשב (עד 5000 שח) שמיועד לאנימציה (פלאש בעיקר) ועריכת וידאו. המערכת תהיה מבוססת על מעבד i7 3770 וכרטיס מסך (אני מתבט בין הgtx560 לgtx560 ti) אבקש המלצה ללוח אם אמין ומהיר עם מספיק יציאות usb כולל usb3 לפחות 2 יציאות קדמיות.. במה בכלל אני צריך להתחשב כשאני בוחר לוח אם? מה דעתכם על הלוח אם הזה - Intel BLKDH77EB Eb Lake (נמצא במפרט בסיסי שהוצע לי). מה לגבי סוג זכרונות מומלץ? ככל הנראה אקח 2 סטיקים של 4 ג'יגה..יש המלצות לסוג/חברה מסוימת? תודה חברים!

• 0 תגובות
    • 660 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.