מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
1. האם לוח האם Abit IP35-E Chipset P35 הוא המקביל של ABIT ללוח האם GIGABYTE GA-P35-DS3L של GIGABYTE. חוץ מזה ששניהם הם על אותו צ'יספט, האם הם באותה רמה, כי למשל ל GIGABYTE יש הרבה גירסאות על הציפסט P35, אז ה ABIT מקביל לגרסה הזאת או אולי לגרסה אחרת ? ואם הם באמת שווים מהבחינה הזאת, אז מבחינת הביצועים, איכות ו OC הם גם אותו הדבר ? מה שאני שואל בעצם זה האם הם אותו הדבר לגמרי ואני יכול פשוט לקחת את ABIT שהוא פשוט יותר זול !!! 2. שמעתי בכל מיני מקומות דעות של אנשים שמעריכים שגם כאשר תיהיה תמיכה מלעה ב 4 ליבות ה Q6600 לא יהיה יותר חזק מה E8400. אז בינתים אפשר באמת רק להעריך, אז משהו פה גם חושב ככה ? ואם ה Q6600 דווקה כן יהיה יותר חזק, מה יקרה במצב שלשניהם יעשו OC גבוהה ? הרי ח…
-
- 3 תגובות
- 467 צפיות
-
-
מהם בכלל ולמה המהירות שלהם כל כך נמוכה כמו 2.4 ומה יותר טוב E6600 או PENTIUM D 3.4 ולמה??
-
- 9 תגובות
- 545 צפיות
-
-
טוב אז נתחיל במעבדים שמעתי עוד חודשיים-שלוש ככה יוצא המעבד החדש של אינטל הקונרו וגם הבנתי שamd גם מוציאים מעבד חדש עוד חודשים ככה אז קיצור יהיה עדיף לחכות שהם יציאו ולקנות מעבד בערך ב2000 שקל או לקנות עכשיו עוד איזה 3 שבועות אחד מהם בתקציב של 2000 הamd 3800 כפול ליבה או אינטל כפול ליבה?? ובזכרונות שמעתי שבוינדוס החדש ויסטה יהיו צריכים 2 ג'יגה זיכרון ראם אז איך כדי 4 סטיקיים של 512 או 2 1024? ואם אפשר לשים באינטל ובאיאמדי 4 סטייקים ? כי אמרו לי שרק באינטל אפשר לשים 4 סטיקיים ובamd אפשר רק 2 סטיקיים תודה למי שעוזר לי
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
טוב אז ככה קודם מצטער על הבורות אני לא הכי חזק בתחום החומרה.. השאלות שלי הם: 1.למה כתוב על מעבד 3.8 דואל כור (הדגם עם הליבה הכפולה) 2.0 ghz בתור מה הוא מתפקד 3.8 או 2.0 והאם לדוגמא יהיה משחק שידרוש מינימום מעבד 3.0 הוא יענה על הדרישה? 2. מה אתם היתם מעדיפים : p4 775 pin 3.6 800 fsb 1m או (amd 64 3800x2(2.0 3.האם מעבדי amd מקבלים גם אחריות לכל החיים כמו מעבדי אינטל? לא אכפת לי מהמחירים כי אני מקבל במחירי עלות את כל הרכיבים. ומשו אחרון אם לא אכפת לכם מה הם היתרונות של המעבד שצויין amd ביחס לINTEL וחיסרונותיו לעומת המעבד INTEL כל השאלות הם עקב בניית מפרט בהתאמה בשבילי חשוב מאוד מאוד לציין זה מחשב לגיימינג וטיפ טיפה תוכנות תודה לעונים. נתי
-
- 43 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה העתיד של הסוקט הזה? האם יצאו מעבדי 64 ביט בסוקט זה? למה הם עברו מסוקט 478?
-
- 8 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ותיק (3 שנים) עם P4 2.6, עם כרטיס FX5200 AGP ו-512 MB. הניסיונות העצובים להריץ כמה משחקים כמו Supreme Commander ו-C&C3 הביאו אותי למסקנה שהגיע הזמן לשדרג. השאלה כזאת - האם אפשר למשוך את המעבד לשנה-שנתיים נוספות לפני החלפה כוללת? התכנית היא - לקנות לוח אם תומך PCI-E - אפשר ASUS P4GD1, אבל אשמח להמלצות אחרות. לקנות כרטיס מסך חדש, 8600GT. לשדרג את הזיכרון לג'יגה - במהירות הגבוה ביותר שאפשר. הרעיון שעוד שנתיים אני פשוט אשאיר את הכרטיס מסך ואקנה מחשב חדש (ואולי אוסיף כרטיס מסך זהה בתצורת SLI). נשמע הגיוני? או שזה סתם בזבוז זמן וכסף? כמו כן, אשמח להמלצות על לוחות אפשריים אחרים. תודה מראש, צביקי
-
- 2 תגובות
- 424 צפיות
-
-
שלום לכולם.... כבר הרבה זמן אני מתלבט איזה מחשב לקנות אם לאוברקלוק (התחלתי להתעניין בנושא מאז שנכנסתי לאתר שלכם לפני כמה חודשים) או לא OC בכל מצב המחשב צריך לשמש למשחקים... בכל מקרה יש לי כמה שאלות ... 1.אם אני לא עושה אוברקלוק ואפילו הקטן ביותר יש הבדל כלשהו בין DDR400 ל-266? ??? המחיר של ה-266 הוא כמעט חצי מחיר ככה שבכסף של DDR400 אני יכול לקנות 512. 2. קראתי כמה ביקורות על הלוחות נפורס2 וראיתי שההבדל במשחקים בין הלוחות הוא זניח או שאולי לא הבנתי טוב. אז בלי OC הלדטק פחות טוב בצורה משמעותית מהאפוקס? 3. הבנתי שמן הסתם אין אחריות על אוברקלוק ואתם כל הזמן מחליפים חלקים שנשרפו לכם. מה אתם אומרים בחנות???אני פשוט מפחד לעשות OC ולא לקבל החזר מהחנות. 4.למה אתם כל כך ממ…
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
המפרט הנוכחי: מעבד- CPU Properties CPU Type Intel Pentium 4A, 2200 MHz (5 x 440) לוח אם - Asus P4B266-C זכרונות - סטיק אחד של 256 וסטיק אחד (של קורסאייר) 512 מגה...איך אני מברר בדיוק איזה חברה/דגם וכל זה? אידה32 לא אומרת לי כ. מסך - יש לי רדאון 9550 128 ביט 128 מגה למה בתוכנה אידה32 רשום שיש לי 9600 רגיל? במפרט שכבר בדרך בתהליכים - מעבד- AMD Athlon XP 3000+ לוח אם - GigaByte GA-7N400-L זכרונות - Mushkin blue 2*256 400MHZ עד כמה המפרט החדש יותר טוב? (מבחינת אחוזים בביצועים...כמה אחוז יותר אני אקבל בערך?) איך הזכרונות של מושקין? תודה רבה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע על הלוח e6300 1.86. רציתי לדעת האם הלוח יתמוך במעבדים הבאים: q6600,e8400,e7200. על הקופסא של הלוח כתוב שהוא תומך ב-LGA775 for Intel Core 2 Due, Pentium D, Pentium 4 with 1066/800Mhz FSB. מכיוון שהQ6600 הוא Core 2 Quad, האם הלוח יתמוך בו או שלא? כי כל שאר התכונות מתאימות. בנוסף לכך, על איזה מעבד אתם ממליצים לי כדי להחליף שיתאים למערכת שלי (בצד...) ושלא יהיה צוואר בקבוק? תודה.
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אמא שלי נוסעת ב26/6 בערך לNEW YORK ורציתי לדעת הם הוא כבר יהיה בחנויות בתאריך הזה והאם יהיו לו לוחות בתאריך הזה.. כי אם אני לא יקנה ת930 (שאני מתכנן כבר חודש לקנות אותו אבל לא יוצא מכמה סיבות.. אבל שבוע הבא בטוח אני קונה) אני יקח ת6300 עם לוח נורמלי... אני צריך לדעת אבל אם יהיה לוח שתומך AGPX8+PCI-E ושיהיה OCER נחמד משהו בסגנון ה775DUAL-880PRO של אסרוק וגם שהוא לא יהיה יקר כל כך
-
- 4 תגובות
- 688 צפיות
-
-
קראתי את הכתבה הזאת: http://www.sysopt.com/articles/latency/index.html ואם תראו שם, בפיסקא האחרונה, תחת הכותרת "CAS Latecy Specific", כתוב שההבדל בין CAS 3 ל- CAS 2 הוא זניח (חוץ מב- Oב, ששם זה כבר קריטי). וראיתי פה באיזה דיון שאמרו שההבדל הוא גדול בביצועים (בין 2.5 ל- 2.0) ושחשוב שיהיה CAS 2.0. אולי בגלל שהכתבה די ישנה זה משנה משהו. או שאני לא הבנתי משהו. דבר שני בקשר לתזמוני זכרון: מה זה אומר Tx? (כשה- x מסמל מספר). לפי הבנתי לא הסבירו על זה בכתבה שהבאתי (אבל אולי אני טועה ). בקשר לזכרונות- יש לי זכרונות Samsung 256MB PC2700. איך אני בודק אם הזכרונות מיוצרים ע"י סמסונג ולא ע"י איזה חברה עלומת שם? (הצ'יפ מיוצר ע"י ווינבונד כמובן.. לא?!) איך אני בודק אם הצ'יפ שלי…
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום, כמומחה קטן מאוד בלוחות אם (ובמחשבים באופן כללי) ניגשתי להשוואה בין ארבעה דגמים של GB. http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3853,3772,3855,3812 אשמח לקבל הבהרות לכמה שאלות שעלו על הפרק תוך כדי עיון בטבלת ההשוואה: 1. הדגמים המסומנים ב MA הינם בתצורת micro ATX. מה משמעות העניין מעבר לעובדה שמדובר בלוחות קטנים ביחס ל ATX הסטנדרטי? 2. לדגם ה H67MA-D2H-B3 שני חריצים בלבד לכרטיסי זכרון. עד כמה הדבר מהווה חסרון? 3. דגמי ה D2H אינם כוללים DisplayPorts. מה הייעוד של יציאות אלו? הבנתי כי מדובר ביציאת ווידאו מתקדמת אך לא ברור לי מהו השימוש בפועל. 4. כמות וסוגי חריצי ה PCI משתנים בין הכרטיסים. כיצד אוכל להעריך למה אני זקוק? הנחת העבודה היא שאני מעו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה , היום רכשתי את הלוח הזה ורציתי לדעת כמה דברים שבשבילי דיי חשובים , דבר ראשון יש לי כרטיס קול של Creative- Audigy 2 ZS ומערכת רמקולים I TIRGUE 5.1 5600 של Creative. ושניהם מחוברים כרגע למחשב הישן שלי . רציתי לדעת מה עדיף , להשתמש בכרטיס on board שעל הלוח והאם הוא מספיק חזק או שיותר טוב להשתמש בכרטיס הנוכחי שלי...? דבר שני שרציתי לדעת , בהתחלה רציתי לרכוש את הכרטיס 7950GX2 1GB DDR3 512Bit שמחירו 3200 שקל.. אך לפי מה שקראתי יש על הלוח את ה Crossfire של ATI. רציתי לדעת איזה כרטיס מסך מומלץ עד 1500 שקל בכדי שאני אקנה 2 כרטיסים ואשתמש באופציה.. עם זאת רציתי לדעת עוד כמה דברים , רכשתי עם הלוח גם מעבד Intel E6600 2.4Ghz 4MB ו 2 זכרונות של 1GB DD2 האם יש עוד…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
על מה משפיע ה FSB CPU MEMORY HARDISK CPU MEMORY AND PCI HOLS 2 איזה התקן הוא המהיר ביותר PCIX AGPX AGPX8 PCI חשוב לציין שזה לא PCIEX כמו שכולם בטח רצו להגיד זה PCI של שרתים תודה על העזרה ..
-
- 10 תגובות
- 891 צפיות
-
-
טוב יש לי מחשב חדש וסיימתי לבנות אותו בעזרת ה' כפי שאתם יכולים לראות את הפירוט... שאלות: 1)למה המעבד שלי הוא Socket 478 ולא 775 ומה ההבדל ביניהם ? ונ.ב לא ניראה לי שזה נכון אבל ככה אומרות כל התוכנות שאני מתקין לראות פרטים על המחשב שלי... 2)למה המחשב לא מיתכבה כשאני עושה לו כיבוי הוא אומר לי ניתן לכבות את המחשב והוא לא ניכבה זה מעצבן... 3)למה המאוורר של אינטל כל כך מרעיש??? :s05:
-
- 6 תגובות
- 660 צפיות
-
-
איך הלוח הזה? GIGABYTE M55Plus-S3G AM2, 6100, DDR II800, PCI-E אני אקח אותו עם מעבד של 3200 אטלון AMD am2 זה שילוב טוב ? למה יש לי מפרט ובתקציב של 4000 שקל למחשב זה הכי טוב ומשתלם שנכנס לי בהנחה שאני לוקח כרטיס ב שקל1600 אז איך הלוח והטכנולוגיה יש לו NFORCE? יש לו סטה 2?
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש, וצריך עזרה בקשר לכמה דברים: הזכרונות. חשבתי על Twinmos PC3700, מבוססים 43D. איך הם? עד איפה הם יגיעו ב OC? עוד חשבתי על ה A-DATA ועל ה OCZ Gold. אני קונה 2X512. על מה הייתם הולכים? הלוח אם. אני כנראה אלך על Gigabyte GA-K8n Pro כי הם מנועלים PCI ו AGP. שווה לחכות עוד איזה שבוע שבעויים ללוח הזה רק מבוסס NF3-250, ה GA-K8NS Pro? הוא אמור להיות בקצת יותר טוב. לדעתכם שווה לחכות איזה חודש ללוח של DFI ל A64? ל Lanparty. קירור למעבד, לדובים הגיע ThermalRight 948U, עדיף אותו או את ה Zalman CNPS7000-Cu? אני גם בונה פאן-באס, וצריך מאווררי לדי וUV, שידחפו דיי הרבה אויר ולא ירעשיו מדי. אני גם קונה כבלי ATA, FDD ו SATA מעוגלים ו UV, וכנראה אבנה תאורת לדים שתאי…
-
- 6 תגובות
- 693 צפיות
-
-
1- מה זה תזמונים בזכרונות אף פעם לא הבנתי מה זה.... 2-יש לי את המפרט הבא: core2dou e6600 P5W DH Deluxe CONNECT3D Radeon® X1950 XTX 512MB GDDR4 DVI-I + DVI-I + Arctic-Cooling Accelero X2 G.Skill DDR II PC8000 1000MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-5 כרטיס קול של קריאייטיב x-fi. חרא של מפרט מבזבז הרבה כסף אבל זה מה שקנו לי.... קיצר שכחו ספק ויש לי בבית את הליברטי 500WATT האם הוא יחזיק את המערכת ביציבות גבוהה מאוד? וגם אם אני ייוסיף עוד כרטיס לcf? אם לא איזה ספק יהיה יותר טוב [עד 1000 שקל...]ושיהיה שקט מאוד.דרך אגב הליברטי שקט? [אף פעם לא הפעלתי אותו... הוא תקוע במחסן...] 3-איזה סדרה יותר חזקה Noisetaker או ליברטי? ומה שמוזר זה שנוייזטייקר עם הספק גבוהה משל הליברטי עולה 200 ש…
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה זה ליבה כפולה? 2. מה זה דואל צ'אנל? 3. מה זה ליבה? 4. מה זה תזמון ? איך זה הולך ? 5. תודה, VL .
-
- 5 תגובות
- 688 צפיות
-
-
1.מה עדיף חברת ksp או ivory? מבחינת שירות ואחריות? אם למישהו היה תקל איתם נא לספר..! 2.לגבי זיכרון איזה חברה עדיף? starex ceon Kingston מה אתם אומרים על כל אחת מהחברות? 3.בחברת איבורי מציעים לי לוח אם כזה: ASUS - m2nmx ובקי.אס.פי מציעים לי לוח אם כזה: ABIT NF-M2s AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E מה עדיף? מישהו מכיר בכלל את חברת אביט? 4.לגבי ספק כוח:יש למישהו המלצה על חברה? ועל וואט מומלץ?(רק אל תביאו לי משהו יקר נראה לי מקסימום 200 שקל) האם מספיק הספק כוח שמספקים לי עם המחשב(אני חושב לקנות Athlon64 3800+ Socket AM2 ),או שזה בכלל לא קשור? והספק זה קניה נפרדת בכלל?
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. יש הבדל בין הCORE I3 3220 ל3225 חוץ מהמנוע הגרפי? 2. אם כן, עד כמה ההבדלים משמעותיים? בהנחה שנניח עוד שנה וחצי שנתיים בכל מקרה ארכוש כרטיס מסך ולא אשתמש במובנה. 3. האם ישנם היום מעבדים שתומכים בכלל במהירות זכרון של מעבר ל1800MHZ(ידוע לי שאלו שציינתי תומכים עד 1600). 4. מה המקבילה בAMD לשני המעבדים שציינתי ואיך המנוע הגרפי שלהם בהשוואה, והאם העלות של הקירור ולוח אם תואמים לא מתקזזים בסופו של דבר מבחינת מחיר? אני צריך לציין שהמחשב שאקנה הוא לא בדיוק לגיימינג, אלא מחשב שאני מעוניין לטווח של לפחות 5-6 שנים. ככל הנראה אני לא מתכוון לרכוש מסך חדש אלא להשאר עם מסך CRT אבל כן מידי פעם לחבר אותו לLCD בסלון לשחק פיפא או משו פעם ב.... לכן המנוע הגרפי הוא אפשר להגיד שולי עבורי. הש…
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
כל השאלות הן שאלות ללא כוונות אוברקלוקינג... 1) מה ההבדל בין זכרון מחברת קינגסטון ומבחברת G.SKILL ( מדובר על תדר מהירות 800 MHZ ) מבחינת ביצועים? אני יודע שחברת ג'יסקיל יותר איכותית לפי מה ששמעתי אבל ההבדל ביצועים שלהם משמעותי? פשוט יש לי 2 כרטיסי של ג'יגה 800MHZ ואני חושב אולי להחליף אותם לג'יסקיל אם זה משמעותי... 2) איזה מעבד יותר משתלם Q9300 או E8400 אני שואל כי אומרים שהעתיד הוא במרובעי ליבות ואני קניתי בדיוק חודש בערך לפני שייצאו סדרות המעבדים החדשות אני יודע שיש ל-E8400 45 ננומטר אבל כמה יש ל-Q9300 ואם הוא משתלם יחסית ל-E8400 ? עכשיו יש לי E6750 גרסאת GO 3) לגבי לוחות אם... ראיתי שהמון ממליצים על הלוח אם P35 כבר הרבה זמן... עכשיו השאלה אם הלוח אם P5B משתווה בכוחות …
-
- 3 תגובות
- 507 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה השווי של מעבד כזה משומש היום בשוק
-
- 3 תגובות
- 469 צפיות
-
-
AMD Athlon XP 1800+ 1.5 GHz Manufacturer AMD Family AMD Athlon XP 1800+ Internal Clock 1.5 GHz Internal Clock Maximum 1.5 GHz External Clock 133.0 MHz Socket Designation Socket A Upgrade ZIF Socket HyperThreadingTechnology N/A Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE Version AMD Athlon XP 1800+ Caches Level 1 128 KB Level 2 256 KB
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב P3 בסיסי, הציעו לי לוח אם + מעבד ב 300 ש"ח. (יש לי את כל השאר) זה שווה ?
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-