עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן. מצאתי באיזה מכרז בחו"ל את הזכרונות האלה במחיר ממש ממש זול, רציתי לדעת אם הם שווים משהו. אלה 2X2GB, DDR2 800, תזמון 5-5-5-18 (לא משהו, מה?)

• 4 תגובות
    • 661 צפיות
  2. Started by adamg,

שלום רב, בעקבות הקור העז ששורר בירושלים כשאנחנו מדלקיים בבית יותר מדי מכשירי חשמל יש הפסקת חשמל יזומה , אנחנו צריכים להרים איזה מתג והחשמל חוזר. בקיצור כהחשמל קורס איתו גם המשחב מתכבה. רציית לדעת האם יש לכך השפעות על הדסיק הקשיח בפרט, ועל המחשב בכלל? אם כן כיצד אוכל לאמוד את מידת הנזק?

• 4 תגובות
    • 541 צפיות
  3. יש לי 2 סוגי זכרונות שונים במחשב -עזרה מי יותר טוב מביניהם(תמונות מאוורסט בפנים) הראשון הוא של PQI מהירות 667 השני הוא של OCZ מהירות 800 מי מהם עדיף לי יש לי עוד אחד תואם מכל אחד מהם. מה כדאי לי להוציא ולהכניס את הPQI או את OCZ אני חייב לציין שיש לי לוח של ג'יגה ביטט 965P s-3 שתומך במהירות 800 אלה שלא כל כך מבינים שלא יזרקו שברור שה800 עדיפים כי אמרו לי ש800 עדיפים רק שאני עושה OC ואני ממש לא עושה וממש לא מתכוון לעשות תודה !!!

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  4. Started by Idan-h,

בעבר שאלתי על הנושא ואמרו לי לשלוח מייל ליצרנית הלוח שלי MSI, לצערי הם לא ענו וגם ניסיתי בפורומים שלהם וגם לא קיבלתי תשובה. ובעיה: המפרט של המחשב בחתימה. כמו שאתם רואים יש לי זכרון DDR333, שבסטוק הוא על תזמונים 2.5-3-3-7. בביוס אני יכול לקבוע ידנית את התזמונים ואני יכול לבחור בין CL2 לCL2.5 בלבד. הזכרון מצליח לעשות 370-375 יציב על מתח סטוק, ואני בטוח שבCL3 ואולי תוספת מתח קטנה הוא יעשה 200MHZ בלי שום בעיה. הבעיה היא שאין לי שום אפשרות בביוס לקבוע שהCL יהיה 3. אני שואל כי הצלחתי להגיע ל3400MHZ על סטוק [לא כ"כ יציב] ואני חושב שאם אני אוסיף קירור טוב בעתיד אני אוכל לעשות 3600 [מה שיחייב את הזכרון לעבוד על 200MHZ]. הבעיה היא הCL3, אני כבר לא יודע מה לעשות, אין איזה דרך לפתור …

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  5. Started by weinman,

אני שוקל להחליף את לוח האם הקיים בלוח חדש עקב בעיות התאמה לדיסק קשיח של 200 מ"ב ומעלה מפרט קיים: לוח:Gigabyte GA-7VRXP גירסת ביוס F12 מעבד: AMD Athlon XP 1800+ זיכרון: 512 MB PC2700 DDR SDRAM כפול 3 אני מחפש לוח חדש יותר, מקביל מבחינת כל הפיצ'רים הקיימים של הלוח ושיהיה תואם לאחור למעבד ולזכרונות. אני לא זקוק להכי חדש ומתוחכם אבל שיאפשר לי בעתיד לשדרג לברטון 3000 עדיפות ל Gigabyte בשל התאמה לחלקים ואביזרים שיש לי כבר. אפשרות ל USB BOOT היא יתרון אבל לא חיוני כל הדיסקים הקשיחים - ארבעה במספר - הם ATA ואני לא מתכוון להחליף אותם. תודה

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  6. Started by aerocool,

מה נותן ביצועים ורוחב פס של זיכרון טוב יותר ללא הבט תקציבי: לוח מבוסס 850E עים זיכרון 512 PC1066 HDR או לוח מבוסס 875 עים 2*256 PC3200 DDR -DC צריך תשובה דחוף יש לי היתערבות. ERO

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  7. Started by ofer40,

היי היה לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2GH והחלפתי למעבד AMD 64 3000. איך זה יכול להיות שלשניהם יש אותה מהירות שעון? אני מבין ששניהם עובדים בטכנולוגיה שונה אבל זה לא מובן לי איך משווים את AMD3000 לאינטל 3GH. מישהו יכול להסביר לי בשפה פשוטה ולהביא לי הוכחות איך AMD עם מהירות שעון של מעבד מלפני כמה שנים משתווה או אפילו עולה על מעבד פנטיום עם מהירות שעון של 3GH? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  8. Started by TheTeapot,

הי כולם.. אני מעוניין להוסיף זכרון, כרגע יש לי 2x4 1333MHz של kingstone שיושבים בלוח GA-Z68X-UD3-B3 עם מעבד 2600k oc. ההתלבטות היא אם כדאי להוסיף 2X4 דומים בטווח מחירים של 200-300 ש"ח או לוותר על הישנים ולקנות סט חדש של 2X8 1600MHz בטווח מחירים של 500 ש"ח?

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by RazorJunior,

הזמנתי AMD Athlon Xp Mobile 2600+ עם סטפינג: IQZFA0347RPMW מה זה אומר? ???

• 4 תגובות
    • 446 צפיות
  10. רציתי לשאול אם לוקחים את המעבד הכי חזק היום בשוק וגם את הכרטיס מסך הכי חזק.....מה משניהם יצור צוואר בקבוק?........

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  11. אני מרגיש כמו איזה נוב עכשיו, כרגע חשבתי על שאל הנובית שפשוט לא נתקלתי אף פעם בתשובה שלה , אם כי אני משער שדי הרבה יודעים אותה. למה חברות לא מעלות את הגודל של הצ'יפים של הזכרונות למעל 32 מגה? הרי ידוע שזכרונות DS יכולים להיות בעייתים עם בקרי זיכרון (שצריכים להתמודד על סלוט אחד עם פי 2 באנקים) ועם +תחילת היצור של סטיקים של ל1GB כבר נוצרים זכרונות שיש בהם שני שכבות של צ'יפים , מה שגורם להתחממות ועוד יותר באלאגן לבקרי זכרון. אז למה פשוט לא מעבירים לצ'יפים של 64 מגה ? יש עם זה איזה בעיה תאורטית או משהוא? או שזה פשוט עניין של עלות יצור?

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  12. Started by yanir,

הבנתי שלא מומלץ לעדכן ביוס אם המחשב עובד כמו שצריך... זה נכון? איזה נזק יכול להיגרם בגלל עדכון ביוס ע"י תוכנה מהאינטרנט (לפי החברה, הלוח אם והכל - לא סתם חובבני)? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by udi2181,

ברוב ההמלצות שמומחי הפורום נותנים אני שם לב שמעבד i5 מופיע ברוב המפרטים מעל ה i7 . לפי כך אני מבין שהביצועים בין 2 סדרות המעבדים לא משמעותית בצורה ניכרת ואפשר לחסוך בכסף גם כן בקנייה של מעבד i5 בעל ביצועים זהים פחות או יותר למעבד i7. איזה מעבד מסדרה i5 הכי מוצלח מבחינתכם ? מה ההפרש הכספי ממעבד מסדרה i7 שיכול להוציא את אותם ביצועים ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by toktok,

הי, איזה זיכרון עדיף למחשב חדש?: 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 DDR II 667Mhz או ‏2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC‎ DDR II 800Mhz. יש משהו אחר בטווח מחירים כזה שעדיף (רצוי מהאתר של KSP)? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. במספר חנויות די גדול ה1700 מתחיל להעלם... הפסיקו את היבוא שלו? ואין סיכוי שהפסיקו את היצור... הם הרי עוד מייצרים 1700 ועכשיו גם חוזרים קצת ל 1600 או משהו כזה...

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  16. Started by b127,

חשבתי לשדרג לE6600 http://a.zap.co.il/models.asp?Sog=C-CPU&DB205476=205478&DB301763=301770 2X1GB זכרונות 800 עוד לא החלטתי איזה, אבל כולם יגיעו לבאס 400, לא צריך יותר נכון? http://a.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Memory&DB27455=27967&DB27457=28048&DB27456=28033&orderby=price לוח אם 1 P5B דלוקס 2 DS3 3 AB9 PRO ס"ה 2700-3000. מה אתם ממליצים? משפרים? ועל מה כדאי לעמוד? אני רוצה להזמין השבוע. ותודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  17. ואני מדבר במשחקים,כי ה-mhz של האיאמדי יותר נמוך אז איך זה משפיע??

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  18. Started by Jeka90,

שלום! הורדתי את הביוס מאתר החברה של הלוח אם שלי שהיא MSI. בקובץ ה- Readme מצורפות הוראות עדכון ביוס. אלה ההוראות: 1. Make a bootable system floppy disk by typing [FORMAT A:/S] from the DOS prompt. 2. Download the BIOS file from MSI web page. 3. Extract the BIOS file into the bootable floppy. 4. Boot up system with the bootable floppy disk. 5. Run Award (Ex. Awdfl770) or AMI (Ex. amifl822.exe) Flash utility & follow the on-screen instructions. 6. After flashing the BIOS, reboot system, press [DEL] to go into BIOS setup. 7. Select [Load Setup Default] for or [Load Optimized Defaults] and press Key [Enter] and press Key [Y]. 8. Press Key [F10] than answer [Y] to re…

• 4 תגובות
    • 505 צפיות
  19. אני בהתלבטות לגבי הרחבה ל-1GB. יש לי 512 כרגע שזה לא מספיק היום אני יודע.. מצד שני יש לי מחשב די ישן AMD 2800+ (64). עכשיו השאלה זה אם זה משפיקע משמעותית בהרצת תוכניות ופעילות בוינדוס למה לוקח לי הרבה זמן להפעיל תוכנות ומעבר בין תיקיות גם לפעמים נתקע קצת.. ושאלה אחרונה.. אני רוצה לנצל את ה-Dual ולהוסיף עוד סלוט של 512. אבל אני לא יודע איזה זכרון יש לי עכשיו וכמה DDR. הנה תמונה מ-EVerest: תמונה מ-CPU-z קיצור איך אני יודע מה לקנות..? או שכדאי פשוט לקחת לחנות את הכרטיס שיש לי עכשיו..? תודה.

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  20. Started by a_nuke,

אני צריך לדעת איך נועלים את השעון של הAGP/PCI על 66/33 כי כשאני מעלה את הבאס של המעבד זה מעלה לי גם אותם וזה עושה לי בעיות מישהו יודע איך לנעול בלוח אם הזה? תמונות בשביל להמחיש את הבעיה (להעתיק ולשים בדפדפן) לפני: planet.nana.co.il/alon887/DSC00001.JPG אחרי: planet.nana.co.il/alon887/DSC00002.JPG תודה רבה לכל מי שעוזר

• 4 תגובות
    • 729 צפיות
  21. שלום, אני עתיד לרכוש מערכת המבוססת על CORE I5 ואני מביא לוח אם מארצות הברית. ההתלבטות העומדת בפניי היא בין שתי הלוחות הבאים: Asus P7P55 D-E Gigabyte GA-P55A UD3 שני הלוחות תומכי SATA 3.0 ו-USB 3.0, לוחות פחות או יותר שווים לפי מה שהבנתי, מה אתם מציעים? אין מה להתייחס להבדלי המחירים, פשוט איזה מבין השניים עדיף ולמה? או שאין זה משנה. תודה, גל.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. טכנאי אחד הציעה לי את ההצעה הבאה Gigabyte 8i915 Duo 630 ש"ח מעבד P-4 3.0 775 1200 ש"ח האם מה שהוא הציע לי שווה? וגם המחיר? אם לא תוכלו לכתוב לי מה שווה ומה המחיר של מה שהצעתם לי בתודה, טל.

• 4 תגובות
    • 440 צפיות
  23. במחשב החדש יהיה לי מעבד Q9300, כרטיסי מסך CF 4850, זיכרון OCZ DDR2 1066MHZ CL5. האם הלוח אם הזה מותאם בשבילי? אם לא מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  24. Started by oded900,

האם לוחות שתומכים בSLI תומכים בהכרח גם בCROSSFIRE? לוחות עם צ'יפסט של נווידיה בעלי PCIE X 2 יכולים לעבוד גם בCROSSFIRE? נ.ב סתם שאלה שמעניינת אותי... למה ללוחות של AMD-ATI יש צ'יפסטים של NVIDIA,הן לא מתחרות?

25. מנסה לבנות מערכת תקציבית לתלת מימד ודו (מאיה, פוטושופ) וקצת מתבלבל בין כל האופציות. מה לדעתכם השילוב המוצלח ביותר? לא הולך לעשות לא OC ולא מענין אותי שידרוג עתידי של המעבד. בנוסף בגלל שיקולי תקציב הכ. מסך יכול להיות OB כרגע (אולי בעתיד נקנה כרטייס מסך מיקצועי יותר) . ראיתי בהרבה פוסטים בפורום המלצות על מעבד אינטל ולוח אם עם G31. עד כמה יש משמעות לציפסט בדברים הללו ? בקיצור , אשמח להצעות ורעיונות

• 4 תגובות
    • 633 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.