עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, רציתי לדעת האם החברה "Transcend" מוכרת ואמינה בתחום הזכרונות. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 499 צפיות
  2. שלום לכולם אני חדש פה ואשמח לקבל עזרה מהמומחים פה שלפי דעתי הם 10 ;D עבדתי הרבה שנים עם מעבדי AMD ומעוניין לעבור ולנסות את האנטל . התקציב שלי עד 2000 שקל עם חריגה קטנה . (מקום הקניה הוא KSP) אני משתמש במחשב לצורך עבודה כעיקרון וקצת משחקים והשינוי רק בשלושת הדברים הבסיסיים -- מעבד + לוח אם + זכרון אהה אני באותה הזדמנות קונה לחבר שלי מסך מחשב ואני מתלבט בין שני המסכים האלו אז מה אתם ממליצים ולמה מדובר במחיר שלא יעלה על 750 שקל 1: ‏KDF LW2200 LCD 21.5'' 2ms VGA DVI WideScreen Black‎ 2: ‏Samsung E2220X LCD 21.5'' 5ms DVI WideScreen Black‎ ואם יש לכם המלצה יותר טובה אני אודה לכם מאוד תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by yonir,

עכשיו קניתי מחשב חדש (עוד לא קיבלתי אותו) אז קצת התעניינתי בנושא הזה של התדר של מעבד, זכרון, FSB... והסתכלתי ב-Sisoft Sandra על איך שהם במחשב הנוכחי שלי (שעדיין יהיה בשימוש גם כשנקבל את המחשב החדש) ראיתי את הדברים הבאים: לגבי המעבד Pentium III 1GHz - רשום: Rated Speed/FSB : 1330MHz / 1x 133MHz Multiplier : 10/1x Name : P6C (Coppermine) Pentium IIIE 180nm 500MHz-1.13GHz 1.3-1.75V מצד שני לגבי הלוח-אם, תחת chipset, רשום: Front Side Bus Speed : 1x 100MHz (100MHz data rate) Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 1x 100MHz / 1x 100MHz לגבי הזכרונות (SDRAM) רשום תחת Speed את: PC133U האם זה אומר שהמעבד והזכרונות תומכים אצלי בתדר של 133MHz ובעצם רק הלוח אם מגביל את הכל ל-100MHz, …

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  4. ניסיתי פעם להסיר את המאוורר וה HEAT SINK וכשמשכתי אותו קצת הוא התנתק לי בפיתאומיות. אז נלחצתי קצת והחזרתי אותו למקום. השאלה שלי היא האם יכול להיות שדפקתי משהו? ואם הייתי צריך להפעיל הרבה כוח זה אומר שהייתה שם משחה טרמית? ואם הייתה שם משחה טרמית זה אומר שאני צריך למרוח שוב? או שאותה שכבה יכולה לתפקד כמו מקודם? :עריכה: יש לי P4 2.66 HT אם זה משנה

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  5. Started by enter,

שלום, לפני איזה חודש קניתי 512Mb 400MHz AData /VT? והוספתי לאותו זיכרון ואותו חברה שהיה לי (512MB) ועכשיו הנה הבעיה: למה הMHZ של הזיכרון 167.5? ולא 200 כמו שצריך להיות ?? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  6. Started by OuTsIDe,

תמיד אחרי משחק או משהו הוא פשוט נישאר ב 80%-100%...אני לא יודע מה לעשות כבר...נימעס...המעבד בלי OC...המפרט סצד... בבקשה עזרה... OuTsIDe

• 5 תגובות
    • 825 צפיות
  7. התקציב מדבר על הלוח וזכרונות בלבד, כמובן שהמלצות זולות יותר מבורכות.. מתוכנן OC בינוני לאיזור ה3.5 אם יתאפשר יותר אז מה טוב, אבל אין צורך ביותר מזה כל עוד המחיר כבר נכנס למשוואה.. ניתקלתי בבעיה שחיפשתי לוח שיתמוך בצורה נורמלית בריבוי כרטיסים, ז"א הלוחות הזולים יחסית תומכים ב x16 וx4 מה שבטוח יגביל, ושאפילו x8\x8 יגביל את הכרטיסים החדשים בגלל עוצמתם, אבל זה משהו שקראתי איפה שהוא אני לא בטוח לגבי זה... והשאלה הנוספת היא אם כדי לחכות ללוחות של חברות נוספות?, או לדגמים נוספים שצריכים לצאת בקרוב ולירידת מחירים מהחברות הקיימות בגלל שזו פלטפורמה מאוד חדשה?, או שאין למה לחכות והמחירים כבר יציבים.. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  8. שלום לכולם! אני מחפש לוח טוב עם PCI-E בתקציב של 1,000 ש"ח +-. חשוב לי הביצועים ואני לא מבצע OC. כמו כן אני צריך זכרונות ללוח והמעבד הנ"ל בגודל 1GB. תודה על עזרתכם. ד"א ראיתי מס' נושאים בנושא לוח למעבד כפול ליבה אבל אם תקציב נמוך יותר וחברות מסויימות. אני פתוח להצעות לכל הציפים וכל החברות. אני מחפש את הטוב ביותר ואם יש אסמכתא (לינק לכתבה) אשמח. תודה!

9. Started by eddy,

מה עדיף עם מעבד AMD ו-SDRAM? ECS k7s5a +שנה אחריות או Gigabyte GA-7ZXE + שלוש שנות אחריות המחיר בדיוק אותו דבר.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Athlon-WINGS,

שמעתי שההאמר הוא על 64 ביט, והמעבדים הקודמים (AXP, P4) הם 32 ביט, אבל מה זה בעצם ביט? אחד אמר לי שזה הפעולות חישוב שהמעבד יכול לבצע, 2*2*2*2...ככה 64 פעמים...זה נכון? אם לא אז מה זה ?

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. שלום, לאחרונה אני שם לב שהמחשב הוא לא מה שהיה פעם (הוא בן 4-3 להערכתי), המעבד הוא אינטל 1.6 סוקט 478, לוח אם של ASUS יחסית חדש (בן שנה ומשהו) ו2 סטיקים של 256 מ"ב. עכשיו ניסיתי להוסיף עוד זכרונות, והבנתי שהבעיה היא לא בזכרון כי לא רואים או חשים בהבדל רציני בביצועי המחשב. לוקח לו לטעון את הדפדפן, או תוכנה כלשהי יותר מדי זמן, מה שגורם לכך שהמחשב נתקע לכמה שניות לעיתים, ומה שגורם לי כנראה להזיק לאמץ את המעבד/זכרונות/דיסק קשיח יותר מדי. השאלה שלי היא כזו, אם אני רוצה להחליף את המעבד למעבד טוב יותר, חזק יותר, אילו אפשרויות יש לי? לקנות מערכת חדשה שזה אומר מעבד בסוקט חדש, לוח אם חדש וזכרונות חדשים? לקנות מעבד יד שנייה סוקט 478 וזהו? אשמח לכל יעוץ שהוא. תודה רבה, אופיר

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  12. יש לי מחשב עם לוח של ASUS A8N-VM CSM http://ae.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=15&l3=210&slname=nvidia%20geforce%206150%20+%20nforce%20430 בהתחלה היה לי 2 זכרונות בני 512 MB כל אחד (DUAL CHANNEL DDR400) ע"מ לייעל את המערכת הוספתי עוד 2 זכרונות (בני אותה מהירות DDR400) כל אחד בגודל של 1GB אני משער (לא בטוח) שמאז המחשב נתקע לי בכל מיני מצבים,ללא סיבה ברורה לעין, וללא רישום בLOGS. התקיעה היא CPU על 100% ותוך כמה שניות רק RESTART פיזי יעזור.... למשל אם אני פותח OUTLOOK לפעמים זה עובד ולפעמים נתקע, או סתם עם תוכנה אחרת (כמו MEDIA CENTER) האם זה יכול להיות קשור? מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 644 צפיות
  13. Started by asilic,

היי ברשותי 256 מגה זכרון של CRUCIAL PC2100 שעובד על CAS2 בלי בעיות. אני מעוניין להוסיף עוד 256 מגה של זכרון כי אני חש שהמחשב איטי ובעיקר במשחקים החדשים של היום. ראיתי באתר מסוים שרוצים על זכרון MICRON PC2100 256 MEG 250 שקל. שאלתי היא האם אוכל לעבוד איתו על CAS 2 בלי בעיות והאם כדאי להשקיע עוד קצת ולקנות PC2700? ועוד משהו על איזה זכרון אתם ממליצים לי? חשוב עד 300 ש"ח עוד שאלה די קשורה איך למיר? אין תלונות לגבי השירות והמוצרים?

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  14. זה כל כך מעצבן אני מת לקנות CORE 2 אבל שמעתי שאחריו יצא יותר טוב אז מה שווה לחכות ולקנות יותר חדש ולמרות זאת יצא אחרי מה שאני יקנה יותר חדש :kopfpatsch: :bash:

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  15. Started by yair67,

שלום רב, אני מתלבט בימים אלה בין המעבדים הנ"ל.. ההבדל בינהם משמעותי? או זניח? שימוש משחקים בעיקר.. ושאלה עניינית אחרת , מה ייתן ביצועים יותר טובים במגבלת התקציב שלי e7200 and 9800GTX או E8400 And 8800GTS זה מתייחס לאופציה של OC גם ...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם. AMD : מעבד : FX 8150 לוח : GA-990XA-UD3 זיכרון : G.SKILL 8GB 1600MHZ מחיר - 1725 שח INTEL : מעבד : I5 3470 לוח : GA-Z77X-D3H זיכרון : G.Skill 8GB 1600MHZ מחיר - 1710 . אז מה אתם אומרים ? מה יעשה ת'עבודה טוב יותר ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם יש לי לוח אם של גיג'ה בייט דגם GA-945GCMX-S2 קודם כל רציתי לדעת איך הלוח בכללי? עכשיו רשום לי שהלוח תומך בזיכרון ערוץ כפול 667 עכשיו רציתי לדעת מה זה אומר ערוץ כפול? והיום חבר הביא לי זיכרונות של קינגסטון 2 של 1 גי'גה בעיקרון יש לי עכשיו 2 גי'גה עכשיו איך אני יודע שזה עובד בDUAL ויש לי מעבד 1.6 קונרו ליבה כפולה לאיזה מעבד כדאי לשדרג?

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  18. Started by dlet,

היי כולם, לא ידעתי איפה לשאול את השאלה, אז אני שואל כאן... בימים האחרונים קרה לי כל פעם שסגרתי את המחשב והפעלתי מחדש שה- Boot השתנה בצורה רנדומלית (פעם ל- CD, פעם ל- USB) ולא העלה את ההארד דיסק, למרות שכל פעם אני נכנס לביוס ומשנה את הכל שיעלה מההארד דיסק.. למישהו יש אולי פתרון לבעיה הזו? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 601 צפיות
  19. הי, יש מגוון לוחות אם אפשריים ל I5 ובהתחלה חשבתי שמה שיקר יותר טוב יותר אבל אז שמתי לב שלוחות זולים יותר מכילים יכולות שאין ללוחות יקרים, כך שאולי אני מפספס משהו. לדוגמא: INTEL BLKDP55WG - הכרטיס הזול ביותר, מאפשר גם FireWire וגם eSATA GIGABYTE -P55M-UD2 - הבא בתור במחיר, גם מאפשר FireWire ו eSATA GigaByte -GA-P55A-UD3 - יותר יקר משניהם, אינו מאפשר את שתי הפונקציות האלו. נראה לי ששתיהן חשובות בכל מחשב (בטח ה eSATA לדיסקים חיצוניים), אז איך זה שלוחות אם יקרים יותר אינם תומכים בזה? ובקיצור, כיצד אני יכול למצוא איזה לוח אם מתאים לצרכי? לא תמיד ברור לי הקשר בין הפונקציות לבין השימושים שלי. תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by avirokach,

אני מחפש לוח שיחובר עם E5200 והדרישות שלי הם שיהיה ATX עם חיבור FIREWIRE, כרטיס מסך OB ועם לפחות 2 מקומות PCI בשביל כרטיסים קודמים. המחשב מיועד לשימושים ביתיים ומשרדיים וחשבתי להוציא על הלוח עד 500 ש"ח עם עדיפות לפחות מזה. ראיתי את הלוח הזה GA-73PVM-S2H שהוא אומנם M-ATX אבל עונה כל שאר הדרישות, למישהו יש ניסיון איתו? יש לכם המלצות אחרות עבורי?

• 5 תגובות
    • 669 צפיות
  21. Started by TapUdi,

ראיתי שיצאו לוחות שהם Nforce 2 רציתי לדעת עד כמה זה משמעותי ומה למעשה זה עושה מבחינת תקציב אני יכול לקנות לוח רגיל של אפוקס או לוח של אפוקס עם Nforce 2 אבל מה למעשה ה- Nforce יעזור לי??? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  22. בין K8NS-939 לבין הלוח K8NS ULTRA 939 באחרון יש שני כרטיסי רשת האם זה והמחיר הוא ההבדל היחיד? תודה נעם

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  23. Started by nir767676,

מצטער אני יודע שיכול להיות שהייתי מוצא לזה תשובה אם הייתי בודק עמוק בכל הסטיקים למעלה אבל זה פשוט שאלה מהיר ואני צריך תשובה מהירה ואין לי זמן לבדוק שאלה פשוטה, האם תושבת 755 תומכת גם ב478? ז"א האם אני יכול לשים מעבד 478 על תושבת 755? תודה..

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  24. כמה לשלם על הלוח? איך הלוח לאובר קלוק ? והאם יש לו תמיכה של DDR2 ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by assafmag,

הכי זול שראיתי בנתיים זה ב ksp - ש"ח 790. מישהו מכיר חנות זולה יותר? שאלה נוספת: מה ההבדלים בין s3-965 ל s3-945? אני מתכנן oc קטן עד בינוני ל E6400 עם זכרונות 667. האם שווה בשביל זה לקנות את ה-965 על פני ה-945?

• 5 תגובות
    • 546 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.