עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by jean-paul,

האם אני יכול להתקין זיכרונות במהירות 400 MHZ על לוח אם שתומך ב 266 MHZ? אני יודע שלא יהיה הבדל במהירות אבל יהיה לי הבדל בנפח הזיכרון

• 4 תגובות
    • 532 צפיות
  2. יש לי לוח אם ASUS שגם P4B266-C הלוח תומך בזיכרון DDRAM במהירות 266 MHZ וזה מה שמותקן בלוח אם (סטיק אחד של 256 MB של חברת KINGSTON) אני מעוניין להוסיף זיכרון של 512 MB אבל המהירות 400 MHZ האם הזיכרון יזוהה על ידי הלוח אם ? כמו שצריך ? לא יהיו בעיות לקנות 400 MHZ זול יותר מאשר לקנות 266 MHZ וגם יהיה בו שימוש עתידי אם אני ישדרג את הלוח אם. אז מה אתם אומרים ? מה לקנות ? איזה חברה ? או כל דבר אחר

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  3. Started by redead,

האם להתקין זיכרון חדש מספיק להכניס אותו בחרצים בלוח אם ונגמר הסיפור או שיש עוד משהו לעשות בהגדרות ביוס או משהו?

4. שלום אנשים ! יש ברשותי זכרון ישן של 128 מגה ,שנקנה לפני מעל 5 שנים , במהירות 66MHZ . ומחשב עם לוח אם מסוג K7SEM שהוא יותר חדש (הכל יחסי אתם יודעים) . האם יש סיכוי שהוא לא יפעל , יקצר את הלוח אם או יהפוך את המחשב לפצצת זמן מתקתקת ? אם זה עוזר , תוספת הזיכרון היא בשביל להתקין חלונות XP , שלא מסתדר 128 מגה (וזה מה שיש במחשב לצערי).. תודה מראש 8)

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  5. Started by zilkanir,

שלום, יש לי 2048 זכרון, מחולק ל4 סטיקים של 512, 2 סטיקים של kingston ו2 של twinmos.(שניהם ddr2 667) בלוח 965p-ds3 יש לי מקום זכרונות לשניים ושניים השאלה היא איך מומלץ להתקין אותם בצורה מיטבית(שיעבדו בדואל צ'אנל ומאותה חברה), ההתלבטות היא בין להתקין זוג twinmos ולידו זוג kingston או שלהתקין בצד אחד-סטיק אחד שלtwmos ולידו kingston ובצד השני להתקין בהתאמה אותו דבר(וזה ירוץ דואל צ'אנל מיטבי)? מה אתם אומרים? מוסיף איור twinmos| kingston - twinmos| kingston או twinmos|twinmos - kingston| kingston תודה רבה

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  6. שלום רכשתי לוח אם מעבד וזיכרונות באייבורי - לוח אם P8H67-M PRO של asus http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H67M_PRO/ התקנתי את הזיכרונות כפי שהבנתי במניואל של הלוח (למרות שאני רגיל להתקין בדילוג על סוקט)כלומר, שני הזכרונות קרובים אחד לשני DIM A1 DIM A2 שהם בעצם Chanel A כך מסבירים במניואל. בכל אופן אחרי כשבועים היו לי בעיות עשיתי בדיקה וזיכרון אחד היה תקול- לקחתי את המחשב לאייבורי הטכנאי מעבדה אמר שלא התקנתי נכון. בכל אופן החליפו לי את הזיכרון התקול אבל התקינו אותו בדילוג. כלומר, DIM A1 u ו- DIM B1 .אבל בכל זאת רציתי לדעת האם להשמע למניואל של הלוח אם. למרות שגם אני רגיל להתקין זכרונות בדילוג. מצורפת תמונה של המיואל. תודה למשיבים

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  7. Started by X-Viper,

נתחיל בכך שהלוח אם שלי תומך במהירות 533 600 800 1033 ... יש לי שני קיטים, בקיט אחד יש שני זיכרונות של OCZ של 1G במהירות 800HZ. שני זיכרונות אלו כרגע מותקנים לי על המחשב במצב SLI. בנוסף יש לי שני זיכרונות, במהירות של 512MB במהירות של 533 (מהירות נמוכה מהזיכרונות המותקנים כרגע). האם אני יכול להוסיף את שני הזיכרונות של 512 למחשב שלי למרות שיש להם מהירות נמוכה משאר הזיכרות... אם אני יוסיף יהיה לי שני זיכרונות של 1G 800HZ על מצב SLI ועוד שנים של 512MB 533HZ על מצב SLI. וזה ייתן לי 3G כולל במחשב עם ניצול מלא של הSLI, הענין הוא שSLI אחד ירוץ על מהירות 800 והשני ירוץ על מהירות 533... השאלה שלי היא האם זה אפשר. בלי לגרום נזק... לפי מה שהבנתי פשוט המחשב יעבוד עם שני ה SLI במהירות …

• 3 תגובות
    • 495 צפיות
  8. האם זה יכול לגרום בעיות\האטה? שני הזכרונות מאותה חברה ובאותה מהירות (800MHZ). הלוח אם הוא : ABIT IP35P INTEL P35 FSB1333 DDR2 1066 אני מתכוון במילא להתקין גרסת 32 ביט של חלונות אז שאר הזכרון לא יזוהה בכל מקרה. האם להתקין 2+1 יכול לגרום להאטה ? תודה רבה לכולם אורי

• 6 תגובות
    • 615 צפיות
  9. ברשותי לוח אם של MSi 850Pro להלן לינק למפרט שלו : http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=41 כיום מותקן בו סטיק זכרון יחיד של 256MB RDRAM. האם אוכל להתקין במקומו או יחד איתו עוד 1GB DDR ? תודה.

• 10 תגובות
    • 697 צפיות
  10. Started by ilanb0,

עד כמה התועלת בהתקנת זכרונות כאלה על פני DDR 1? המשמעות מבחינתי היא להחליף בהצעה שקיבלתי גם לוח אם. האם DDR2 נותן היום תמורה הרבה יותר מ - DDR1?

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  11. Started by shay454,

ברשותי לוח אם של ג'יגבייט GA 8IPE בלוח יש 2 זוגות של 2 SLOT כל זוג. ברשותי כרגע מודול של זכרון אחד. ורכשתי עוד אחד. האם את החדש אני מתקין על הזוג השני בכדי להישתמש בDULE DDR? או בצמוד לזכרון שכבר מותקן??? ???

12. שלום, אתמול קיבלתי מחשב שהורכב ב-KSP. בין שאר הרכיבים, הזמנתי 2 סטיקים של זכרון 4GB של קינגסטון 1333. העניין הוא, שאני חושב שהם חיברו את הסטיקים בצורה לא אופטימלית. כלומר לא ב-Dual Channel (כרגע זה אחד על הסלוט הכחול ואחד על השחור, שהם צמודים אחד לשני). שאלתי היא, האם החיבור לא נכון? יש אולי הגבלה טכנית שבגללה הם חיברו את זה ככה או שמדובר בסתם בלבול? כמו כן, האם ביצועי המערכת נפגעים כתוצאה מכך? (כמובן שאין לי בעיה לחבר מחדש בעצמי, אני רק רוצה להיות בטוח לפני שאני עושה משהו) הנה הלוח המדובר:

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  13. יש ברשותי מחשב (ישן ) אך תקין כם לוח של DFI P55 T3EH9 (פנטיום I5 750) ללוח יציאות של SB על הכרטיס קניתי כרטיס קול חדש וברצוני להתקין אותו במחשב האם צריך לגמפר או פשוט לתקוע את הכרטיס ? עברתי על ההוראות שבאות עם הלוח ולא ראיתי שום הוראה לגבי זה למישהו יש עצות ? קובי

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  14. Started by אחד- למליון,

שלום יש לי מחשב פנטיום 3 ווינדוס אקס פי כבד לי מדי על המחשב ורציתי להתקין לי וינדוס 98 ואין לי אפשרות להתקין את הלוח אם שלי עם הכרטיס רשת והכרטיס קול שמובנים עליו כי אין לי את דיסק ההתקנה ורציתי לשאול מאיפה אני יכול להוריד את ההתקנה של הלוח שלי תודה רבה

15. Started by Snufkin,

יש לי פנטיום 3 1000, ואני רוצה להתקין לוח אם חדש +מעבד AMD, האם יש סיכוי שאחרי שאני יתקין, אני יצרך לעשות פורמט לכוננים הקשיחים, ושכול המידע על המחשב שלי יעלם???

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  16. Started by Necroblivios,

קיבלתי לוח אם חדש ואני רוצה להתקין אותו, אבל אני לא בטוח איזה דריוורים למחוק, מצעתי את ה- IDE אבל אני לא בטוח מה בדיוק למחוק מתחת ל- SYSTEM DEVICES.... תמונה: אני מודה למשיבים..

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  17. Started by P-F.,

שלום פורום. אינני מבין גדול בתחום החומרה,אבל מעולם לא מאוחר ללמוד,אז שלום לכולם. שאלתי את השאלה באתר אחר,אך לא ממש קיבלתי תשובות,מה גם שאני מאמין שפה יותר מומחים בתחום החומרה. אני מתכנן לקנות מעבד ולוח אם חדש בקרוב והבנתי שיש צורך לפרמט את ההארד דיסק.עכשיו,אני ממש לא יודע איך מפרמטים וגם ממש חבל לי לאבד את כל המידע,תוכנות ומשחקים שיש לי כעת(320 ג'יגה שיחסית הרבה מנוצל). במקרה מצאתי את הדיון הבא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=28633106 בו מסבירים בשתי שיטות(השניה בהודעה האחרונה)כיצד ניתן להתקין לוח אם חדש בלי לפרמט.לא הבנתי כלום מהכתוב שם על מה שצריך לעשות. אני מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזושהי דרך אחרת כיצד לעשות זאת,או להסביר לי …

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by weinman,

שלום לכולם, לאחרונה התקנתי מחשב חדש ולאחר שהכל עובד כשורה אני מעוניין להביא אותו למצב אופטימלי (לא OC). הביוס מציג מהירות שעון (1529.5) הנמוכה מהמהירות הפוטנציאלית של המעבד (1800). שאלתי היא: כיצד להתקין את המהירות הנכונה ובאיזה אמצעים יש לעשות זאת (סוויצים, ביוס ו/או אחרים). אני זקוק למערכת מהירה אך יציבה מאוד ואוברקלוקיג לכשעצמו לא מעניין אותי. סוג המעבד +AMD 1800 סוג לוח: GA-7VRX-PLUS rev. 02 גירסת ביוס F9 זיכרון: 512MB PC266 DDR מערכת הפעלה: OS - Windows 2000 pro תודה מראש על כל עזרה עמיר וינשטיין

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  19. יש לי לוח אם VC820 עם מעבד PIII 733 . רציתי לדעת אם הוא יתמוך במעבד PIII 866 , בSEPCS של הלוח אם רשום שהוא תומך עד 733 ,אבל המסמך היה עדכני לפני שיצא מעבד חדש יותר . מישהו מכיר ? (יש לציין שהמעבד בלוח הזה יושב עד הצד - על כרטיס בSLOT מיוחד ?). תודה.

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  20. Started by RoverBoy,

קניתי אתמול לדודה שלי מחשב בחלקים רק רציתי לשאול לפני הכל אם צריך לשים משחה טרמית בהרכבה? או שמשחה שמים רק שמחליפים את הקירור הקיים?

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  21. Started by אור כהן,

שלום. אחרי כמה שעות מורטות עצבים ביצעתי התקנה מלאה של 2 מחשבי הגיימינג בני ה6 שלי. הרעיון היה ליצור איזון במערכת ולתת עוד קצת כוח עיבוד למערכת הישנה שלי. ביצעתי שדרוג ממעבד Q9300 למעבד X5460, אשר כרגע רץ במהירות 3.8GHZ, ומגיע עם 12MB זכרון מטמון. תחילה הייתי צריך לפרק את המחשב לחלוטין. מארז הSAGITTA 2 לא היה ידידותי כלכך, והיה צורך להסיר את הפלטה האחורית של הMUGEN 2. לאחר ניקוי המשחה התרמית התמונה הייתה נראית כך: השלב הבא היה לחתוך את הפלסטיקים הצדדיים בסוקט המעבד על מנת שיהיה ניתן להתקין את מעבד הXeon. דבר זה נעשה בזהירות באמצעות סכין יפנית. במחשב הראשון שביצעתי זאת אחד הפינים של המעבד התרומם, והיה צורך להחזירו למקום בזהירות... הרכבתי את הקירור חזרה וחיברתי …

22. Started by zvika04,

מבקש עזרה ו/או הכוונה לגבי התקנת מעבד אינטל E-8400

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  23. שלום! ברשותי לוח אם עם FSB של 800MHZ. האם אני יכול להתקין לו מעבד שה FSB שלו גבוהה יותר? תושבת 775 אם כן, מהן ההשלכות? ואם לא, מה המעבד הכי טוב שאני יכול לרכוש עבור הלוח שלי? http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=1952#anchor_os לא הבנתי מה אני יכול ומה לא לפי הטבלה הזאת. תודה!

• 8 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. יש לי באחד המחשבים לוח ישן יחסית של ASROCK מבוסס צ'יפסט 945G. הלוח תומך במעבדי פנטיום 4, פנטיום D וכפולי ליבה מבוססי 65 נ"מ בעלי באס של עד 1066 מה"ז כולל. היה לי במחשב מעבד פנטיום E6300 במהירות 2.8 גה"ז 45 נ"מ ובאס 1066. התקנתי אותו על הלוח הנ"ל שכביכול לא תומך והמחשב עלה בלי בעיה והמעבד זוהה ועובד במהירות מלאה ללא בעיות. קצת מוזר לא? הלוח לא עבר כל שינויים למעט עדכון ביוס לגרסא האחרונה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by sh2006,

ברשותי לוח אם של ASROCK מדגם ALIVENF6G זה הדגם: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveNF6G-VSTA כרגע המערכת עובדת עם מעבד כפול ליבה 4000+ החלטתי לשדרג את העסק למעבד פאנום ,מסתבר שזה אפשרי השאלה היא מדוע רשום הדבר הבא כתנאי להרכבת מעבד הפאנום על הלוח שלי If you use AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced. מה המשמעות של זה? האם שווה לשדרג בכלל?..הביצועים ישתפרו בעשרות אחוזים? ואם כן איזה מעבד מומלץ <? השימוש הוא גם למשחקים תחת כרטיס מסך 8600GTS

• 8 תגובות
    • 777 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.