עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. צריך המלצה לשדרוג המערכתץץ כרגע עם : I5 6500 Gtx 1080 לוח אם gigabyte b150m ds3h DDR4 8GB (2X) מחפש לשדרג את הלוח אם ומעבד בעיקר כי לא מצליח לנצל את המסך (1080x1920 ו144 הרץ) ולהגיע לפריימים גבוהים במשחקים (גם כשמותקנים על ssd) המליצו לי על ה I7 9700K (מעדיף מעבדי אינטל) בשילוב לוח אם מסדרת Z390 (לא משנה מאיזו חברה) לא מתכנן לבצע OC אבל לא שולל את זה לגמרי, ובלי קשר לפי מה שראיתי מעבדים עם מכפלה פתוח (K) מגיעים עם תדר גבוה יותר

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ofir_bl,

שלום לכולם, יש לי מחשב בן שנתיים ו-11 חודשים, הלוח אם שלו התקלקל והוא עדיין באחריות, חנות המחשבים לקחה אותו להחלפה ואמרה שלוח אם זה כבר לא קיים וכי הם מוכנים להחליף לי ללוח אחר אך ואני אוסיף את ההפרש. הלוח שהיה לי היה: Dfi infinity nf4 sli למעבדי AMD שתומך ב-DDR1 בלבד... עכשיו ההתלבטות שלי היא כזאת: בלוח שלי יש זכרונות איכותיים של CORSAIRE XMS 400 MHZ CL2 שעלו לי בסביבות ה-600 ש"ח. בעל החנות אמר לי שיתן לי זכרונות DDR2 במקומם אך בפועל הזכרונות שלי הרבה יותר יקרים, אתם ממליצים שכדאי לשדרג כבר את הלוח ולעבור ל DDR2 או להתעקש איתו שיממש את האחריות גם אם זה כרוך בהרבה זמן? כמוכן במידה ואתם ממליצים על לוח חדש, על איזה לוח אתם ממליצים לי? הוא אמר לי שאני יכול לבחור איזה לוח שאנ…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. מה המצב אנשים ?! אז ככה ... זה המפרט של המחשב שלי: מעבד: Intel Pentium 4 2.8 Ghz (הכי רגיל בלי ליבה כפולה) כרטיס מסך: GeForce 6600 GT 256 TV,DVI לוח-אם: Asus P4S800D-X ספק: ENERMAX EG365AX-VE 350 Watt ראם: 1024 RAM מסך: LG FLATRON L1932TQ 19 Inch 4 ms יש לי שאלה ... איזה כרטיס זכרון מבין שני כרטיסי הזכרון הבאים הוא הטוב ביותר ? Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C2.5 Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C3 האם הכרטיס הטוב ביותר מבין שניהם מתאים למחשב שלי ? אני מתכוון ללוח אם ... הוא בטוח יקבל אותו ?.. תודה מראש, משה עריכה: טוב אפשר לנעול עשיתי הזמנה =]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. הגיע החופש, איתו הגיעה העבודה ואיתה הגיע גם הכסף ;D אני משדרג לאחי את המחשב הישן אז אני צריך חוות דעת לגבי לוח אם, מעבד, וזכרונות, לגבי תאימות החלקים אל תדאגו. 1. אני צריך לוח אם חדש, מעדיף את הצ'יפסט החדש של אינטל למען שידרוג עתידי [ P35 נכון? ], ואחד תותח בOC, אני לא רוצה ליפול בקטע הזה כי יש לי ניסיון עם האינפיניטי 975 , אני צריך אחד שעבר מבחנים ועבר אצל דיי הרבה אנשים שכולם אישרו שהם הצליחו איתו OC פשוט בלי יותר מדי שטויות ובעיות בדרך [ העדפה לאסוס, הגיגהבייט נותן תחושה של זולות, לא יודע למה ], לא יותר מ-900 שקל. 2. מעבד, אני מתלבט בין E4500 לבין E4400, הבעיה זה שעם המעבדים האלה לא צריך לוח מפלצתי כדי להביא אותה בOC, אז מה עושים? אני ולוחות זולים ופשוטים לא הולכים ביח…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by DimRah,

היי לכולם, הסיפור הוא כזה, להורים יש מחשב מאוד ישן (כמעט 10 שנים), ואני חשבתי על קנייה חומרה משולשת (מעבד, MB ו-זיכרון) בשביל שאוכל לשדרג את עצמי ואת ההורים. כ.מסך מסך לא מזמן שידרגתי מ-SLI של GTX570 ל-GTX970 G1, כך שאין צורך. כלומר הרעיון הוא, לשים אצלי רכיבים חדשים ובמחשב הישן של ההורים לשים את החומרה הנוכחית שלי (2500K, P8Z68-V, 8GB DDR3 1,600MHZ)... כעיקרון הקטע היחידי שאני עדיין חושב מה לעשות עם הקולר של המעבד. על המעבד שלי יושב NOCTUA DH-14 (אם אני לא טועה), ואצל ההורים TT V1. מבדיקה ה-V1 תומך בתושבת 1155, צריך רק למצוא את המתאם. אני רוצה להשאיר את ה-NOCTUA אצלי בשביל ה-OC שאני מתכנן לעשות. אני חשבתי על הרכיבים הבאים: …

• 17 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by tomerx,

כדי להריץ ניסוי כלשהו אני זקוק ל 16GB RAM. DDR2, 4 סטיקים של 4GB. המהירות לא כל-כך חשובה. המחיר כן. לא ראיתי יותר מדי אופציות לרכישה ברשת. יש למישהו המלצות?

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  7. שלום, להוריי מחשב עם לוח אם ga-p55m-ud2 ומעבד i5-760 עם שני סטיקים של זכרון, כל אחד 2 גיגה (אחד ז"ל אתמול). אחד מהסטיקים הלך ואני רוצה לרכוש ערכת זכרון חדשה ולמקסם את הביצועים. מדובר ב-DDR3. לפי מפרט לוח האם ניתן להשתמש בזכרונות במהירות של עד 2200 עם 4 סטיקים של 4 גיגה (2xdual channel). ייתכן שבסוף אחליט על תצורת של 2X4GB. עוד מתלבט בעניין. במפרט המעבד כתוב שאפשר להשתמש בזכרונות במהירות של 1066/1333MHZ. במפרט לוח האם כתוב שהלוח יודע לעבוד עם זכרונות במהירות 2200/1600/1333/1066/800. ניסיונית, התקנתי לו 2 סטיקים של 4 גיגה (סה״כ במהירות 1600mhz ועבד בסדר (לפחות לרבע שעה שעבדתי עם המחשב טרם שניתקתי אותם והחזרתי למחשב השני), למרות שלכאורה המעבד לא י…

• 4 תגובות
    • 547 צפיות
  8. Started by yoniby,

שלום, ברשותי מחשב שנקנה לפני כשנה. (ראה מפרט) איני מרוצה מתיפקודו והחלטתי לפרמט אותו ולהוסיף זיכרון היות ויש לי רק 256 זיכרון. אשמח אם תיכנסו למפרט שלי, תסתכלו איזה חלקים ושל איזה חברות יש לי ותגידו לי מה אמור להתאים למערכת שלי. כמו-כן אשמח לשמוע האם הינכם חושבים שרצוי שהוסיף עוד סטיק של 256 או שקריטי סטיק של 512. חג שמח, ותודה. יונתן

• 5 תגובות
    • 603 צפיות
  9. שלום, יש לי מחשב ותיק (6+) שהמאוורר למעבד בשלבי גסיסה, כמו כן צריך להחליף גם את מאווררי המארז (2 יחידות של 120) שקע 775 דגם לוח GA-P35-DS3P מארז Thermaltake Eureka אני מעוניין בדגמים שקטים(מאוד) ואמינים וכמובן שישמרו על רמת ביצועים גבוהה - אני מריץ על המחשב מכונות וירטואליות שמאמצות את המעבד, כמו כן יש במארז כ 7 דיסקים קשיחים שתורמים גם לטמפ'. כיום המאוורר למעבד הינו Thermaltake V1 שהוא בהחלט לא שקט אך שמר על המערכת עד עכשיו (555) ראיתי גם שיש קירור מים - האם זה שקט יותר ושווה את ההפרש במחיר ? תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  10. Started by parAzoid,

איזה מבין הזכרונות עדיפים לאוברקלוק? הציוד יהיה E6600 וASUS COMMANDO [הוא תומך ב1066MHZ בסטוק?] ocz platinum 2GB DDR2 1066 g.skill DDR2 800 2gbHZ אני אקנה אותם מארה"ב, נגיד שהמחירים אותו דבר. אני צריך 2GB איזה זכרונות עדיפים? והאם הCOMMANDO תומך בזכרונות 1066 MHZ?

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  11. Started by rap_tr,

המערכת שיש לי : כמו שרואים,יש לי 2.5GB, מחולק ל-2 סטיקים,האחד 2GB והשני 512 הראשון: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5637 המחשב לא עובד חלק,יש הרבה תקיעות ודברים פשוטים כמו פתיחת פיירפוקס יכולים להאט את המחשב בצורה משמעותית השאלה שלי, זה שהכרטיסים שונים(נפח,חברה ואיכות אני מניח) איכות הביצועים נפגעת? כדאי להוריד את הכרטיס של ה512 ולהשאיר רק 2GB? אולי כדאי להוסיף זכרון זהה ל-2GB? או שפשוט המחשב(מבחינת מעבד,לוח) חלש מדי לסחוב WIN7?

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  12. Started by Genisher,

יש לי מחשב בן כמה שנים, וכרגע יש בו 768MB של זכרון (256+512). אני מצרף צילומי מסך מתוך CPU-Z, עם כל הפרטים הרלוונטים על המעבד, לוח האם והזכרונות הנוכחיים שמותקנים בו. הייתי רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפני בשביל לשדרג את כמות הזכרון. (איזה סוגים ומהירויות אני יכול לקנות? מה המגבלות שלי? האם להחליף את הזכרונות הקיימים או להוסיף להם?) תודה, נמרוד [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  13. שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי השתדרגות לשני מעבדים שלא הצלחתי להחליט בינהם התכונות שאני מחפש: *אוברקלוק בינוני-גבוה-ברמה עיקרית *יכולות במשחקים עתירי FPS-ברמה עיקרית *עריכה גרפית (PHOTOSHOP וכו')-ברמה בסיסית *עריכת וידאו ברמה בסיסית יש לי מחיר ממש טוב לגבי שני המעבדים הללו ובשדרוג עם ה8400 מחיר תוספת ממש קליל אז איזה מעבד טוב יותר ליכולות OC ומשחקים..והאם ההבדל בין הQ9550 לQX ממשי/מורגש?? דבר נוסף שארצה לשאול עליו מהו המעבד היותר משתלם וטוב..על ציפפסט X38 וקירור TRUE 120 BLACK,ומהו ההבדל בין הREVISIONS (SWLAN )

• 9 תגובות
    • 843 צפיות
  14. Started by elkriefy,

שלום. יש לי לוח אם של גיגבייט מדגם X58A-UD3R עם 6 גיגה זכרון (3 צ'יפ של 2 GB) אני מעצב גרפי בתלת מימד אנימציה סאונד וכו ועורך תכנים אלה למנועי משחקי מחשבים. (כמו UNREAL3) המחשב שלי מקרטע או ננעל לאחר זמן שימוש ממושך כאשר יותר משני תוכנות עריכה מופעלות (פוטושופ ומאיה בייחד או UDK וכו וכו) אני מעוניין להגיע למצב שבו יתאפשר לי לעבוד עם כמה תוכנות בבת אחת כי המצב כרגע מבזבז לי הרבה זמן עבודה. הנה קאפ של CPU-Z: האם ניתן להוסיף עוד שלושה שבבים של 2 GB או שעדיף לקנות שלושה של 4GB והאם זה יעבוד בתצורה נורמלית? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  15. Started by aviad_18,

שלום לכולם! רציתי להתייעץ איתכם בנוגע ל-3 לוחות אם לסוקט 939 עם מעבד athlon64 3200. האחד abit k8n nforce 4 השני dfi infinity nforce 4 ultra השלישי msi K8N Neo4-F אני לא צריך sli, אלא רק raid ושיהיה אוברקלוקר טוב!! מי לדעתכם עדיף? והאם יש לוח מומלץ יותר בתקציב של עד 700 שקל. תודה!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by yo-c24,

אני די סגור על כל המפרט של המחשב פרט ללוח אם אני גם ככה בחריגה מסויימת מהתקציב ורציתי לדעת איזה לוח אם יתאים לצרכים שלי ומה בעצם ההבדלים בין הלוחות אם הבאים. המחשב יכלול e7400 hd4870 4gb ומסך 22' אני בעקרון צריך את המחשב לשימוש שוטף יומיומי באינטרנט,סרטים,מוזיקה וגם למשחקים. אני לא מתכוון לעשות oc ואם כבר יעשו לי בחנות זה יהיה oc קל לא רציני לכיוון ה3.2 לא יותר... השאלה אם אפשר בהחלט להסתפק בg31 הזול מביניהם והוא יתאים לי או לחרוג עוד מהתקציב ולהוציא עוד 200 שקל על הp43...ואם זה יתן לי משהו דרסטי. תודה! http://www.skypc.co.il/pl_product~39261~10~0.htm g31m-s2c http://www.skypc.co.il/pl_product~39264~10~0.htm g31m-es2l http://www.skypc.co.il/pl_product~39273~10~0…

• 5 תגובות
    • 679 צפיות
  17. Started by AmosC,

איזה מעבד נותן את התמורה הטובה ביתר למחירו - ה-805 או 930? ההפרש במחיר ביניהם כ-500 ש"ח (60% ממחיר ה-805!) - האם ההבדלים בביצועים מצדיקים כזה הפרש?

• 6 תגובות
    • 593 צפיות
  18. Started by Jesper,

אני קונה עכשיו מחשב חדש ומנסה להיסגר על מפרט, ואני רואה שבסביבות התקציב שלי יש 2 מעבדים שעליהם ממליצים בפורומים להרכבת מפרטים: AMD Athlon 64X2 3800 Socket AM2 ו- Intel Core 2 Duo E6300 Box, כשהאינטל עולה 300 ש"ח יותר וכותבים עליו שהוא מאוד משתלם יחסית למחירו. אני רוצה את האינטל, אבל כרגע המפרט שהרכבתי לעצמי חורג מהתקציב, ואני בודק איפה אפשר לקצץ. האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין 2 המעבדים? איפה אני ארגיש את ההבדל? במשחקים? בווינדווס ויסטה? בכל (כל תוכנה תעלה יותר מהר ותרותץ יותר מהר)? בקושי ארגיש הבדל? האם ההבדל מספיק משמעותי ככה שכדאי להשקיע פה עוד 300 ש"ח ולנסות לקצץ במשהו אחר? ובנוגע לזכרונות: מה ההבדל בביצועים בין 2 סטיקים של 512 בדואל לסטיק אחד של 1024? ראיתי ש-2 סטיקי…

• 1 תגובה
    • 444 צפיות
  19. שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש וזה המעבד,הלוח והזכרונות שאני מעוניין לשים בו: INTEL I5 750 האם יש הבדל בינו לבין ה 760 מבחינת ביצועים? מבחינת מהירות שעון ההבדל זניח. זכרונות - KVR1333D3N9/2G קינגסטון 2*2GB האם הזכרונות הללו נחשבים לטובים? אין כמובן שום מטרה ל OC או משהו דומה רק עבודה משרדית כבדה,אינטרנט,אופיס ומשחקים פה ושם. שאלה נוספת , האם CEON וקינגסטון זה אותו יצרן? לוח אם - Gigabyte דגם GA-P55A-UD3 או Gigabyte דגם GA-P55-USB3 מי מביניהם עדיף? האם ששניהם יתנו ביצועים מספיק טובים לשימושים הנ"ל? תודה

• 4 תגובות
    • 791 צפיות
  20. שלום, יש לי 2 ג'יגה זיכרון כרגע, 2 של ג'יגה של G.skill אלו הזכרונות שלי - http://images.devshed.com/dh/stories/G_Skill/g.skill_html_55e6b112.jpg התקנתי ווינדוס 7, אחר הרבה חלונות כחולים וקריסות הרצתי memtest86 וזה הראה לי בפרוש ששני הכרטיסים פגומים. החלטתי להחזיר אותם לחברה והם אמרו לי שהם יחליפו לי אותם. העניין יכול לקחת משהו כמו שבועיים, ולהיות בלי מחשב עכשיו שבועיים זה בעייתי, בנוסף רציתי להשתדרג ל-4 ג'יגה אז החלטתי לנצל את ההזדמנות. אני רוצה לקנות זיכרון של 2 ג'יגה, המחשב שלי תומך DDR2 והשאלה שלי אם אמורה להיות בעייה אם יהיו מחוברים 3 כרטיסים אחד מהם 2 ג'יגה והשניים האחרים ג'יגה אחד אפילו שהם לא מאותו סוג. ועל מה אם ממליצים מהאתר הזה - http://ksp.co.il/ תודה

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  21. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות בחודש-חודשיים הקרובים מחשב לטובת עבודה בתלת מימד ופוסט פרודקשן (אפטר וכד') ורציתי לדעת האם יש אמת בשמועות לגבי מעבדים חדשים מבית אינטל שאמורים לצאת בקרוב לשוק ושתאורטית אמורים להיות חזקים משמעותית בשימושים שאני מייעד למחשב... ואם השמועות אמיתיות, האם שווה לחכות? או שכבר עכשיו ללכת על מערכת מהמלאי הקיים. התקציב שלי לכלל המערכת (לא כולל היקפי) - 10K תודה תודה...

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  22. היי יש ברשותי מחשב בן 6-7 שנים. התייעצתי פה בעבר הלא רחוק בכלל לגבי הוספת זיכרונות למחשב זה ועזרו לי מאוד. כרגע ההתלבטות היא בין שדרוג כ. מסך לבין מעבד. השימושים הם קודם כל משרדיים. אח"כ פוטושופ (חובבני, ביתי) - ולכן הבנתי בפורום כ. מסך שעדיף לשדרג את המעבד. השימוש המשני הוא משחקים קלים (בתקווה סימס 3 לדוג') ולזה צריך גם לשדרג כ. מסך - אך זה יקרה בהתאם לתקציב שישאר, אם ישאר. המפרט: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Asus P5GC-MX/1333 – כ. מסך OB זיכרונות 3GB של DDR2 667 (סטיק של 1 + סטיק של 2) שני HD של 160GB של WD ספק חדש SeaSonic 350W מארז ג'נרי מע' הפעלה XP (כי לצערי לא נראה לי ווינדוס 7 יעבוד כמו שצריך). אז אם כן, כרגע המטרה היא שדרוג המעבד. אין לי בעיה לקנות יד שנייה...…

23. המעבר לויסטה 64 בהחלט לא סימפטי עם 2 ג'יגה זיכרון... המחשב מתחיל לעבוד לאט עם יחסית מעט תוכנות ברקע ששותות את הזיכרון. עכשיו ההתלבטות. בתור אחד שמאמץ את הזיכרון בעבודה גרפית ועריכת וידאו, אני מאוד רוצה זיכרונות שיספקו את הסחורה. השאלה היא מה עדיף. כרגע יש ברשותי קיט של 2x1GB מהדגם הנ"ל: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_revision_2 האם ישתלם לי לקנות עוד 2 ג'יגה ב250 שקל, או אולי לקנות ב400 שקל סט של 4 ג'יגה (כך שבסופו של דבר יהיו לי 6 ג'יגה) מהדגם הנ"ל: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_performance_gold_4gb_dual_channel אני יודע שזה CL5 ומה שיש לי הוא CL4, אבל המחיר מאוד קורץ... כמו-כן, האם עדיף לי כ…

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  24. שלום לכולם, ברשותי כרגע יש מחשב עם מעבד E4400 זה כבר מעבד די מיושן ואני גם די בטוח שהוא מהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך שלי (4850 בגרסת GDDR5) אני לא גיימר כבד אבל אוהב לשחק במחשב מדי פעם וסה"כ המערכת שלי די מספיקה לי (יש גם 3 GB זכרון). אוברקלוק זה לא ממש אופציה כי הלוח אם הוא של אינטל ככה שאין ממש אפשרות אוברקלוק. אני מתלבט האם לשדרג מעבד בעלות של 350-400 למעבד E6500 , או שאולי עדיף לי לסחוב כמה שאפשר עד שלא תהיה ברירה אלא לקנות שילוש חדש ? עד כמה השדרוג יהיה משמעותי ? עד כמה זה בזבוז לשלם על מעבד של טכנלוגיה גוססת ? אשמח לשמוע את הדעות שלכם, תודה.

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  25. Started by ekmo,

שלום, לוח האם שלי הוא Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray וכרגע יושבים עליו שני סטיקים של זיכרון Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7. אני מעוניין להעלות את כמות הזיכרון ולא ממש בטוח מהי האופציה הכדאית יותר - סטיק אחד של 4GB, אולי שני סטיקים נוספים של 2X2GB? הכל כמובן עניין של עלות תועלת. מעבר לזה אני לא בטוח אילו דגמים מתאימים ללוח האם ומה כדאי לקנות היום מבחינת יצרן - מה אמין (אם יש כזה פרמטר שאפשר להגיד אותו), חימום וכו'. מבחינת מחיר אני לא מעוניין להוציא הרבה, באזור 300-200 ש"ח, שוב - בהתאם למשוואת עלות-תועלת. תודה מראש על כל תגובה עניינית.

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.