עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מתכנן על מחשב חדש עכשיו, שהולך להיות עם P4 2.4C, אני מתכנן OC ל-3 או 3.2.. תלוי ביציבות\חום.. לצערי אין לי מושג בזכרונות.. אני יודע אבל שכדי לקבל שיפור בביצועים של DUAL DDR, עדיף להשתמש בשני סטיקים של זיכרון במהירות שמותאמת ל-FSB של המעבד.. השאלה שלי היא אם אני מתכנן את האוברקלוק, נניח ל-3 כי אני בספק שאני יגיע ל-3.2 ביציבות טובה וחום סביר.. איזה זיכרון יתאים לי? 3200, 3500 או 3700? האמת היא שהמחשב שאני מתכנן כבר יוצא לי קצת יקר, אז אני מחפש זיכרונות במחירים סבירים. אני לא רוצה להתקמצן על משהו חשוב כמו זיכרון, אלא לקנות משהו באיכות גבוהה שלא עולה יותר מדי.. מה שנקרא BANG FOR THE BUCK..

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  2. Started by Ron A,

שלום רב :-) יש לי כרגע מחשב נייח שאיתי 3-4 שנים ואני חושב לשדרג לו את הזכרון. אני עם מעבד i7-7700K, דיסק קשיח SSD, שנותנים לי ביצועים שבינתיים אני מרוצה מהם (מה גם, בשביל להחליף מעבד אני צריך להחליף לוח אם לתושבת חדשה יותר) הלוח אם שלי הוא גיגבייט GA-Z270-gaming K3, שאני מאוד מרוצה ממנו (https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z270-Gaming-K3-rev-10#kf). הוא תומך DDR4 עד 3866 עם אוברקלוק (2400 בלי), עם 4 סלוטים שיכולים להפעיל ביחד עד 64 גיגה. כרגע אני עם סט HyperX FURY RGB 2x16GB DDR4 2400MHz CL15 Kit https://ksp.co.il/?select=.2767..2731..789.&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=71121&txt_search=&buy=&minprice=0&ma…

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  3. Started by zy2000,

שלום אני מעוניין לרכוש לוח אם asus p5kpl-cm 800/1066mhz יש לי ספק לגבי ההתאמה למעבד שיש לי שהוא 533mhz P4 2.66GHZ 1M 506. באתר של asus במאפייני הלוח של תמיכה במעבדים המעבד הזה לא ברשימה . האם יתכן שהלוח בכל זאת יתמוך במעבד ואז הלוח יעבוד כ 533mhz במקום 800mhz ?

• 7 תגובות
    • 938 צפיות
  4. שלום ישלי מעבד 2500 ברטון והייתי רוצה לדעת אם הלוח שלי מסוג epox 8k3a תומך במעבד לא מבחינת מהירות שעון כי אותה הוא מזהה אלא האם הוא מזהה את הקאש של ה512 בבקשה תעזרו לי אני חייב תשובה עד יום ראשון אם אני רוצה את המעבד או לא בנוסף שאלתי השניה מה עדיף לי וולקנו 7 פלוס מה שהיה לי? או את המאוור שאני מקבל עם ה2500 שלי? שהוא גם מנחושת אמרו לי.. תודה רבה לכולכם

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  5. Started by hard_comp,

יש ברשותי לוח אם מתוצרת ASUS דגם A7V133 עם מעבד Athlon במהירות 1000 Mhz אתמול הרסתי את המעבד שלי (לא משנה איך :-[ ) ורציתי לדעת אם Athlon XP 1700 יתאים. נכנסתי לאתר של ASUS ושם היה כתוב שהלוח תומך ב Athlon XP 1700+ Model 6 מישהו יכול להסביר לי מה זה הModel 6 הזה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  6. Started by outburst,

שלום לכולם, מחפש להתאים מעבד לוח וזכרון: - מעבד i7 8700K או i7 9700K - לוח אם עם לפחות סלוט PCI ישן אחד לטובת כרטיס קול חיצוני, לדוגמא: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z370-PC-PRO שיתמוך עד 64GB RAM ולא יהווה צוואר בקבוק לשום רכיב אחר (ידוע לי שלוח אם Z390 עדיף ל9700K אך לצערי לא מצאתי לוחות כאלה עם PCI LEGACY) יש אופציה נוספת לקנות מתאם PCI-E to PCI אך אני לא ממהר לקנות כזה בגלל נושאי יציבות/לייטנסי וכו' - כ.מסך מתוכנן RTX 2060 - לא מתוכנן OC - זכרונות 2x16GB (יש סיכוי בשנים הקרובות להוסיף עוד 32GB) מה ה-SETUP הכי טוב ויציב שאפשר לבנות בהתאם לכך? (עדיפות למשהו שידוע שרץ ועובד בלי בעיות כלשהן) אשמח …

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  7. אהלן חברה, אני מעונין ליקנות את הכרטיס מסך ati r290x, דיברתי עם חבר והוא אמר לי שהמעבד שלי חלש מידי בשביל הכרטיס ואני צריך להחליף אותו אז קודם כל אני משתמש ב i7 930 2.8 ועם 6 גיגה ראם של קינגסטון שעובדים על 1600 והלוח אם הוא ga-x58a ud7 אני צריך שתעזרו לי להתאים את המחשב לכרטיס מסך ati r290x עד עכשיו השתמשתי ב hd5970 שנשרף שסחב את המשחקים בצורה טובה. אז מה יתאים לכרטיס ומה לא? ואם צריך להחליף חלקים בכדי למהוע צוואר בקבוק אנא ציינו את שמות החלקים אני יודה לכם מאוד. תודה רבה.

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by eliom,

שלום. יש לי מעבד 775 של אסוס שהיה מורכב על לוח אם דגם p5kpl. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת אם המעבד הזה יתאים ללוח אם דגם dx6100 של hp. תודה.

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by lope,

שלום לכולם, האם הלוח אם הזה Gigabyte GA-M57SLI-S4 תומך במעבד הזה Athlon II x2 Dual Core 260 3.2Ghz Socket AM3 Box ? תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 983 צפיות
  10. Started by asafgolan,

האם המעבד הזה http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/983/cat/24 יתאים ללוח אם הזה ftp://download.intel.com/support/motherboards/desktop/d845ebg2/productbrief.pdf?

• 5 תגובות
    • 653 צפיות
  11. Started by silver,

יש לי לוח-אם של asus דגם p4v533-mx לפי האתר של אסוס הלוח מתאים למעבד עד 2.8gh בבדיקה של אורסט מקסימום cpu 3.06gh אם אשדרג את המעבד הנוכחי שהוא 2gh למעבד גבוה יותר נאמר 3gh האם זה יעבוד דבר שני אם אשדרג למעבד 2.8-3gh בבאס 800 באיזה מהירות הם יעבדו מאחר והלוח הוא בבאס 533 ובסוקט 478

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  12. Started by eyal4,

איזה מעבדים מתאימים ללוח-אם הזה Intel Willow Springs 2 WL810E ????

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  13. Started by drBozo,

שלום, ברשותי לוח-אם של אסוס P5GC-MX/1333 עם זיכרון DDR2 400MHz. הלוח-אם תומך ב-FSB של 1000MHz. ברצוני להחליף מעבד (ל-Core 2 Duo משהו) והשאלה שלי היא האם לקנות מעבד עם מהירות FSB של 1000MHz כמהירות הלוח-אם, או 800MHz כמהירות הזיכרון? האם יש חשיבות לדבר? כמו כן, איזה מעבד מומלץ? (הלוח-אם תומך ב-Core 2 Duo מ-E4300 ועד E8600). תודה מראש לכל העונים (וכן, אני יודע, אלו דברים עתיקים, אבל זה מה יש).

• 6 תגובות
    • 956 צפיות
  14. Started by kkffiirr,

שלום קיבלתי מחשב מסוג thinkcentre A52 8381 של לנובו, ללא מעבד. הסתכלתי באתר וראיתי שהלוח תומך עד למעבדי פנטיום D האם זה יתכן? או שהם סתם כותבים את הקונפיגורציות השונות שנמכרו על ידם? אני רוצה לשאול, מה המעבד הכי טוב שאני יכול להתאים לו תודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by ניצוץ,

חברים נכבדים. האם למערכת הפעלה אקס פי מסוג 32 ביט מתאים מעבד מסוים. ואילו ל- 64 ביט מתאים מעבד אחר ? תודה ניצוץ

16. Started by zabal12,

שלום יש לי מעבד מדגם AMD ATHLON II X4 630 רציתי לדעת אם אני צריך להתקין מערכת הפעלה 32 BIT או 64 ?

• 7 תגובות
    • 818 צפיות
  17. Started by aradgonen,

שלום! יש לי מעבד amd phenom 1 x4 q9750 3.6ghz. רציתי לדעת אם הוא יעבוד במערכת ddr3 ואם כרטיס מסך . gtx560 ti

18. Started by ~Bulldog~,

המעבד עצמו עובד ב FSB 1333Mhz בהנחה ואני קונה לוח אם עם תמיכה בזכרונות DDR3 עד כמה זה קריטי להתאים את הFSB של הלוח לזה של המעבד ולדאוג שגם הזכרונות יהיה 13333Mhz? האם אני מאבד משהו בזה שאני לא עובד לצורך העניין עם זכרונות של 1600Mhz? או לוח אם מהיר יותר? כמו כן, אני מבקש המלצה על לוח אם מתאים שיתאים למעבד הזה ולזכרונות DDR3 (אני לא שוקל תמיכה גם בDDR2) אם אפשר. המחשב בעיקר נועד להחליף את הזקן הנוכחי ולהרצה של מישחקים על הרשת תמיכה בCF או SLI יכולה להיות נחמדה למרות שזה לא בתכנון הראשוני. תודה עומר

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  19. Started by knoximator,

שלום רב, אני מתכוון לבנות מחשב לישומים משרדיים (בשביל אבי) והחלתתי ללכת על שילוב בין לוח אם Gigabyte EP35 - DS3L ומעבד E7200 ביקרתי באתר GIGABYTE בשביל לבדוק אם הלוח אכן יעבוד עם מעבד זה, ומצאתי שהם אכן מתאימים אבל מגרסת ביוס מסוימת. השאלה שלי היא, האם אני יכול לאתחל את המערכת (עם הE7200) לעשות BIOS FLASH ולהמשיך עם ההתקנה, או שאני צריך מעבד ישן יותר בשביל כל התהליך הזה..... אני לא יודע איזה גרסת ביוס מותקנת בלוח כשאקנה אותה????? תודה

• 1 תגובה
    • 454 צפיות
  20. Started by moshepsh,

שלום שנה טובה וחג שמח לכל חברי הפורום יש לי לוח אסוס p8z68 deluxe/gen3 ומעבד מתוכנן core i7 2600 כתוב בספר שהמתח לזיכרונות הוא 1.65 וולט המעבד מתאים למהירות זיכרונות של 1333mhz בטבלה של הזיכרונות שמתאימים ללוח כתובים דגמים עם מתח נמוך או גבוהה יותר השאלות הם : 1. האם הלוח מתאים את עצמו אוטומטי למתח הזיכרון או שאני צריך לשנות בעת ההתקנה של מערכת ההפעלה 2.האם הזיכרונות בנויים לקבל מתח יותר גבוה ואז לא צריך לשנות כלום והלוח בנוי לעמוד בזה 3.אם הזיכרון במהירות של 1600 במקום 1333 זה ישפיע על ביצועי המעבד?

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  21. Started by Joob69,

לכל לוח אם יש סוגי זכרונות המתאימים לו לפי הגדרת היצרן. לדוגמא לוחות אם של gigabyte אינם תומכים, בהגדרה, בזכרונות של GSKILL. האם משמעות הדבר היא שהלוחות פועלים בצורה פחות אופטימלית עם זכורונות אלה? או שהם יוצרים בעיה של ממש בתפעול המחשב???

• 3 תגובות
    • 465 צפיות
  22. Started by extra-g,

אני מתלבט בין מעבד INTEL לAMD. אניי ודע שאם אני בוחר באינטל אני הולך על לוח אם עם צ'יפסט intel P35. מה לגבי AMD? אם אני הולך על מעבד שלהם הצ'יפסט צריך להיות שונה? בקיצור מה צריך להיות תואם בין המעבד ללוח אם? תודה

• 6 תגובות
    • 650 צפיות
  23. ברשותי מחשב עם דיסק קשיח ישן יחסית מדגם Western Digital 320Gb 16MB AAKS, וכן צורב DVD מדגם Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer. אני מתכנן שדרוג המחשב למעבד i5 או i7, עם קשיח SSD, כאשר הייתי רוצה שלוח האם שיותקן יהיה עם ערכת שבבים המאפשרת גם התאמה לרכיבים הנ"ל. הדיסק הישן כדיסק שמיועד לשמירת קבצים, הצורב כצורב שישמש למחשב החדש לכל דבר ועניין. מה ערכת השבבים המומלצת לכך? באופן כללי, היכן ניתן ללמוד איזה פיצ'רים קיימים לכל ערכת שבבים כך שאוכל להחליט על הלוח המתאים לי?

24. היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אתם יכולים לראות את המפרט שלו בפורופ מפרטים : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520446.msg4447077#msg4447077 בקצרה, I5 + מוגן 3, 6GB RAM/8 GB RAM רציתי לשאול אותכם לגבי הלוח אם והזיכרון. אמרו לי שבזיכרון DDR3 עובד הרבה יותר טוב עם כפולות של 3 ולא של 2. אז יוצא יותר טוב לקחת 6 גיגה ( 3 סטיקים של 2) מאשר לקחת 8 (2 סטיקים של 4) זה נכון ? מה העיניין מאחורי זה ? כי אני מעדיף 8 גיגה כי זה בערך אותו מחיר... בעיקרון חשבתי על זה : http://tms.co.il/product/6239 אבל יש כל מיני זיכרונות... http://tms.co.il/cat/57/sort:1/page:2 http://tms.co.il/cat/57/sort:1 תעזרו לי בבקשה לבחור זיכרון טוב במחירים של -300-400 בערך אבל אם יש משהו שממש שווה את…

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  25. Started by kashish,

לא מצאתי פורום מתאים הנוגע לחומרה כלית ושיכולים לשאול עלייה,ובכל זאת,כאן נראה פורום מתאים ובקיא בנושא! השאלה: כיצד בודקים התאמה של מעבד לזיכרון כלשהו למשל?? באילו מקרים לא אוכל להתאים זיכרון של 4GB למעבד כלשהו?(שהוא לא פנטיום 3 ענתיקה!! )? מהם כ==ל קריטריוני-ההתאמה הנהוגי לבדיקה על ידי הקונים ברכיבים נפרדים להרכבה שבהם מתחשבים לשם כך שאדע שהחלקים הם "תואמים",כלומר יכולים לעבוד במקביל ו"ביחד"?? והאם נכון לומר שהיום,אם אקח מחשב ואשים בו מכל רכיב את החדשים ביותר או המתקדמים שיש ולאו דווקא 'הכי' אוכל לדעת בוודאות שאותו מחשב יפעל כראוי והוא "מותאם" כפי שציינתי למעלה?כלומר אם אקח את אותו מחשב לאותה מטרה(משחקים,שרת,עריכה-גרפית,משרדי[חלש]?). תודה רבה מקרב לב לכל העונים ותורמ…

• 1 תגובה
    • 512 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.