מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, ברשותי Athlon64 90nm 3200 שרץ בסטוק עם קירור סטוק. מאוורר Antec באחורי המארז וזהו. הטמפ' שהלוח (K8NF-9) מציג נשמעו לטענת חברי הפורום נמוכות מידי. בימי החורף הקרים לפני כמה שבועות, הייתי רואה 19 מעלות מיד אחרי cold boot, המעבד טיפס ל-23 מעלות ונשאר שם. עם הדלקת מזגן על חימום, הוא טיפס לכדי 25-26 ונשאר שם. היום, יחסית חם, הוא כרגע על 29 מעלות... אתמול נגעתי ב-HS שעל המעבד והוא היה קריר למגע. זה נשמע לכם מעט מידי? האם יש איזושהי בעייה בהולכת החום? או שאולי התמזל מזלי וקיבלתי סיליקון משובח?
-
- 11 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום עברו כמה שנים מאז שקניתי מעבד אבל לאחרונה לצערי/שמחתי נשרף לי הלוח אם וניצלתי את זה לבניית מחשב חדש. החלטתי להזמין מעבד i5 2500 tray ולאחר חיפוש קצר מצאתי חנות אונליין שהציעה אותו באיזה 25-30 שקל פחות מכל השאר (חנות לא מוכרת במיוחד). הזמנתי שם והיום כשהגיע המעבד חשכו עיני. אני יודע שמעבד TRAY אמור להגיע ללא קופסה יפה, אבל בפעמים שעברו שהזמנתי מעבדי TRAY הם הגיעו עם חוברת, גוף קירור מקורי ותעודת אחריות. מה שהגיע היה מעטפה קטנה ודקיקה (מרופדת) ובתוכה פשוט זרוק המעבד. זהו. זה נראה כאילו שדודה של המוכר הביאה את המעבד הזה במזוודה שלה מארה"ב או משהו כזה. ברור לי שזה לא מעבד מסודר של היבואן הרשמי ויש לי כמה חששות: 1. מי נותן אחריות לכזה דבר ? אין תעודת אחריות והרי אחריות של…
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכולכם, לפני כמה ימים רכשתי לעצמי מחשב חדש, שהגיע אתמול בערב. היום החלטתי לעשות קצת בדיקות ולוודא שהחומרה שרכשתי היא מקורית. לצערי במהלך הפעלת התוכנה EVEREST, יצא לי לגלות את התמונה הבאה: המעבד אמור להיות 2.8Ghz אבל כפי שניתן לראות, רשום שהוא רק 2400 ומשהו, וזה אחרי 2% אוברקלוקינג. מישהו יודע כיצד זה אפשרי? האם נפלתי קורבן לזיוף מעבדים? בתודה, אייל עריכה: לאחר מספר בדיקות באינטרנט מסתבר שה Multiplier צריך להיות 14x כלומר, הבעיה היא שה Multiplier שלי הוא רק 12x . לפעמים זה מהבהב ורשום 14x אבל מידע אחרי זה זה חוזר ל12x, מה זה אומר? שהמעבד מתחמם? הוא על 26-28 מעלות סה"כ...
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
סידרת EE (ר"ת של Extreme Edition): 3.73 עם ליבת פרסקוט בתדר של 3.73GHz כמובן ותדר FSB של 1066MHz (סוקט 775 כמובן עם צ'יפסטים 925XE ו 955X) 840EE עם ליבת SmithField בתדר של 3.2GHz לכל ליבה ותדר FSB של 800MHz 955EE עם ליבת Presler (כפול ליבה 65 נ"מ) בתדר של 3.46GHz לכל ליבה ותדר FSB של 1066MHz, זמינות ברבעון הראשון של 2006 סידרה 9 של Pentium D כפולי ליבות: 920 בעל ליבת Presler, בתדר של 2.8GHz לכל ליבה, תדר FSB של 800MHz ו L2 של 2x 2MB 930 בעל ליבת Presler, בתדר של 3.0GHz לכל ליבה, תדר FSB של 800MHz ו L2 של 2x 2MB 940 בעל ליבת Presler, בתדר של 3.2GHz לכל ליבה, תדר FSB של 800MHz ו L2 של 2x 2MB 950 בעל ליבת Presler, בתדר של 3.4GHz לכל ליבה, תדר FSB של 800MHz ו L2 של 2x 2MB (בכ…
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
האלה שפורסמו באת עם ה 256KB ברמה L2
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמתם בראשי ידיעה שסדרת מעבדים 6000 שמציגה שיפור משמעותי מהמעבדים הנוכחים ( ואף יותר מסדרת 5000 שגם עתידה לצאת ), תוכרז רישמית בעוד כ -3 וחצי חודשים. 1. בערך עוד כ- 3-4 חודשים יתחילו למכור אותם אצלנו? או מאוחר יותר ? ראיתי שמישהו רשם פה שהסדרה תצא רק בסוף השנה הנוכחית עד תחילת השנה הבאה. 2. ידוע משהו בקשר למחיר? האם הדגמים היותר בסיסיים של הסדרה ללא ה- K ויכולת ה- OC, יהיו כמחירם של Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB ו- Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB ומה עם מחיר הזכרונות ולוחות האם החדשים תומכי DDR4 ביחס למחיר של זכרונות ולוחות DDR3 ? 3. אז כבר לא ימכרו את סדרת 4000 של המעבדים והיא תוחלף ב- 5 ו-6 , או שמחירם של סדרת ה- 4000 ירד עד שיפטרו מהמלאי? גם זכרו…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך המעבדים החדשים? ויש גם סמפרונים מ-3000+ איך הם?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
דגמי ה-Ryzen 2000 מוצגים בחנות המקוונת של אמאזון שבועיים לפני ההשקה, בעלויות שמצליחות להפתיע לכתבה
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
http://www.exlmarket.co.il/index-new.html הקישור הוא לאקסלנט מחשבים. אני לא מבין בדיוק את המערכות שהם מוכרים שם. מישהו מוכן להסביר לי למה זה טוב? למה זה כל כך יקר ומה החבילות כוללות? עריכה: עכשיו ראיתי שהקישור הוא כללי ולא נכנס למקום שרציתי. מכיוון שאין לי מושג איך משנים את זה תיכנסו ללשונית מחשבים<AMD OPTERON
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
היי עוד כחודש אני מתכנן לקנות מחשב חדש. ואני מעוניין לדעת מתי המעבדים החדשים של A|MD צריכים לצאת? תודה רבה.
-
- 29 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני חשבתי ללכת על הI5 3570, אבל עכשיו יש את הסדרה החדשה של haswell.. להבנתי המעבדים נותנים כ3% יותר ביצועים מivy bridge (לא ברור בהשוואה לאיזה מעבד ivy bridge אבל ניחא) להבנתי הם מתחממים ב15 מעלות יותר. אז לכאורה הם דיי מיותרים לצרכי.. אבל !! ויש פה אבל גדול. אני לא מבין גדול בחומרה, והרושם שאני מקבל זה שעם המעבד החדש צריך לוח אם אחר, והלוח אם האחר תומך בזכרונות מהירים יותר ובעוד כל מני שטויות .. אז אני שואל אתכם, מה בעצם ההבדל מבחינתי כשאני בוחר haswell ולא ivy bridge, לא רק מבחינת מה ההבדל בין המעבדים ,אלא בעיקר מה ההבדל בלוח אם וברכיבים שמתחברים אליו .. ראיתי שיש למעלה בפורום Thread של 16 עמודים על המעבדים האלה אבל לצערי אין שם תשובה לשאלה שלי
-
- 9 תגובות
- 962 צפיות
-
-
-
ראיתי במבחן ביצואים שה-4400 יותר חזק מה-6320. איך זה יכול להיות? ה-6320 עולה יותר, ובעל זיכרון מטמון ו-fsb גדול יותר. מה זה fsp ועד כמה הוא משפיע ועד כמה זיכרון המטמון משפיע? אני מדבר על ביצועים בסטוק. האם אכן כדאי לקנות את ה-4400 ולא את ה-6320? ואם אחרי הירידת מחירים מחירים ה-e6600 יגיע לסביבות ה-1300 שקל, שווה להשקיע עוד קצת ולקחת אותו? או אולי בכלל להשקיע ב-6420?
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
דור ה-Coffee Lake Refresh עומד להפוך לרשמי "על הנייר" בשבוע הבא, אך צרכנים יוכלו להשיג אותו רק אי שם החל מאוקטובר לכתבה
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
- 2 followers
-
-
ראיתי בKSP שהם כבר לא מוכרים פרסקוט במקום בפרסקוט יש שם מעבד אחר שיש לו את אותם הנתונים של הפרסקוט רק שלא רשום פרסקוט. רציתי לדעת האם למעבדים אלו יש את אותה הבעיה כמו לפרסקוט, של התחממות מוגזמת? אני שואל שאלה זאת מכיוון שאני מטלבת בין אינטל 3GHz לבין AMD 64bit 3GHz. תודה לכם על עזרתכם אלדד כהן. ;D
-
- 6 תגובות
- 517 צפיות
-
-
בקשר למעבדים כפולי הליבה של אינטל שעליהם כתוב בדף החדשות באתר... השאלה העיקרית והמרכזית שאני רוצה לשאול זה שאני רוצה לקנות מחשב חדש (יש לי מחשב דיי חלש עכשיו: P4 1.5GHZ 128 RAM וכו'...) אז השאלה שלי אם כדאי אולי לחכות עוד חצי שנה למעבדים כפולי הליבה? האם הם יהיו מיועדים לשוק הביתי או יותר לשרתים? (כמו הXENON) האם הם יציגו שיפור רציני בביצועים מהמעבדים הנוכחיים? כמה הם יעלו בערך? הם יהיו יקרים? והאם באופן כללי כדאי לחכות עוד חצי שנה עד שיצאו ואז לקנות מחשב חדש?
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי להגיד שנימאס לי שאנשים אומרים שהמעבדים של AMD לא טובים ושהם מיתחממים זה שקר!!!! יש לי מעבד 2500+ עובד פצצה!!! עשיתי לו Overclock ל 1910Mghz והוא עובד ב 34 מעלות ושאני טוחן אותו 38 מעלות והוא עובד יציב!!! (עם מאוורר פשוט של Vantec עלה לי כ 80 שקל) הביצועים שלו בידיוק כמו ה 2500 של אינטל ואפילו יותר (חסכתי מאות שקלים!)(לפני ה Overclock) אז אתם שם שאומרים ש AMD לא טובים תפסיקו!! אתם חיים על שמעות נ.ב אני ניתקל בבעיות יותר עם מעבדים של אינטל מאשר של AMD אז תפסיקו גם עם השמועות האלה...
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
המעבדים של איבורי Q6600 הם BOX או TRY או משומשים ? במחירת מחשבים קומפלט
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
או שזה רק יאפשר מהירויות שעון גבוהות יותר? זאת אומרת, מעבד 2.8GHz E שלהם כרגע לעומת אותו מעבד עם הסוקט החדש (שיצא ביוני), יהיו הבדלים בביצועים? או שהשינוי הוא רק תאימות עתידית וזהו?
-
- 7 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת האם הלוח שלי יתמוך במעבדים החדשים של אינטל? ודגם הוא p6t של asus טהרם יהיה צריך להחליף עוד חומרה או שאין צורך? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אחריי מעט צרות ולוח פגום המערכת עובדת למעט בקר ה sata שלדעתי הוא האשם במצב. מעבד : 2750mhz - זיכרון ב 250 t1 . יציב 4 שעות בפריים (עדיין רץ) 47 מעלות במאמץ ו 43 ללא מאמץ, vcore של 1.575 לוח בתאריך טוב אבל ציפסט חדש שלצערי מקוריאה. הקירור המקורי ! אפילו חשבתי להשתמש בו לרגע. הכל מורכב: ועוד כמה : ותודה רבה לפבל שהיה ברגעים הקשים
-
- 93 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
EPOX 8K5A2+ AMD Athlon XP 2000+ w/ fan Kingstone 512MB DDR 333 שאלה - האם הכרטיס nVidia TNT2 32MB AGP יהיה תואם עם הלוח אם החדש? המחיר שמצאתי = 2245 ש"ח. מה דעתכם? תודה :-)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך המפרט שלי ביחס להיום? מבחינת מודרני או לא, והאם הוא נחשב לטוב לדעתכם? i3 2100 8GB RAM PEGATRON IPMSB-H61 HD7850 SSD 840 EVO 120GB SEASONIC 520W איך הוא? בעקרון לשימוש כללי הוא מהיר ואני די מרוצה. אני לא משחק הרבה אבל במשחקים חדשים לפעמים אני קצת מתפשר למרות שזה לא כזה משנה לי. אם אשדרג מעבד יהיה שינוי מהותי? ובמידה ואקנה לוח תומך SATA3 ל-SSD שלי המחשב יהיה אפילו מהיר יותר?
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זמן ללוח אם נוסף בסדרת Z590 של אינטל, והפעם אנחנו מתמקדים במוצר מתקדם מאוד תוצרת ASUS - לוח האם ROG STRIX Z590-E GAMING שמציג המשכיות עבור מסורת של חומרת קצה עליון סולידיתלכתבה
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רציתי לדעת איך המעבד AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 והאם כדאי לקנות אותו היום? אם לא, מה עדיף לקנות בתקציב של עד 500-600 שקל
-
- 4 תגובות
- 445 צפיות
-