עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Bone-Breaker,

לפני כמה ימים פתחתי את המארז והוצאתי את הכרטיס מסך את המאורר של המעבד ואת הזכרון כדי לנקות ואחרי שהחזרתי אותם והפעלתי את המחשב ולא ראו כלום על המסך וגם לא שמעו כלום אז איפסתי את הביוס ואז ראו את מסך הפתיחה אבל היה צריך לעשות עוד פעם load optimize defaults ואז ששמרתי את ההגדרת עוד פעם הוא לא העלה אז חשבתי שאולי קרה משהו למעבד אבל ניסיתי לשנות עוד משהו לא רציני בביוס כמו לשנות את הfirst boot device מהסידי לפלופי אבל גם את זה הוא לא הצליח לעשות מה אפשר לעשות? וגם אחרי שהווינדוס עולה במצב הראשוני שלו אחרי שאיפסתי את הביוס ולא נגעתי עשיתי בדיקה בPC MARK והמעבד והזכרון קיבלו תוצאות הרבה יותר נמוכות מאשר פעם אז מה זה יכול להיות? הלוח?

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  2. אתמול אני ואור מהפורום (holy JC / misterbla) התקנו את החבילה מג'ב טק, זה לדיון אחר, חלק מהקניה כלל משחה תרמית AC5 , לכרטיס מסך ולקירור החדש שלו (VGA Silancer) חשבנו, למה לא לשים גם על המעבד? הוצאנו את ההיטסינק, ולמרבה הפתעתנו גילינו שאין מעבד! לאחר כמה שניות של בהלה שמנו לב שהוא דבוק להיטסינק ואי אפשר להפריד ביניהם! שאור הלך, גיליתי שהמחשב לא עובד, וגיליתי שרגלי המעבד מעוקמות ולא ניתן ליישר אותן. בביצוע הפשע של הדבקת ההיטסינק למעבד אשמים PCH , אבל אני לא יודע אם הם יקחו על זה אחריות , מצד שני יש את האחריות של אינטל. מה אתם אומרים לעשות?

• 12 תגובות
    • 813 צפיות
  3. נשרף לי כבל שמחבר בין הספק ללוח האם, ויש מצב שאני אצטרך להחליף את לוח האם. הדגם של לוח האם הוא GA-M51GM-S2G, ויש לי מעבד AMD Athlon X2 4200 (המחשב בערך בן שנתיים). השאלה היא האם רק להחליף את לוח האם בלוח אם מתאים, או ששווה כבר לקנות לוח אם שמתאים לאינטל ולשדרג את המעבד? בכל מקרה אשמח להמלצה לדגם ללוח אם. תודה! המפרט המלא שיש לי כרגע, אם זה חשוב: AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 4200+ 65W 512KB X2 BOX GIGABYTE GA-M51GM-S2G (AM2) VGA SOUND GBL DDR2 800MHZ RETAIL G.SKILL F2-5400PHU2-2GBNT DDR2 2GB (1GBx2) 667MHZ CL5 SPARKLE SF-PX86GT256D3 GEFORCE 8600GT 256MB DDR3 DUAL DVI PCI-E W.D WD2500KS 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER DVDRW LG H42BK X18 DUAL LAYER BLACK FOXCONN BL…

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  4. Started by KOBI C,

איך אננימשחזר יש לי בפנים חומרים מאוד חשובים

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by oded6188,

הלך לי הביוס של הלוח אם של המחשב הנייד. יש אפשרות לדעתכם להשיג רק את הביוס? או שחייב להביא לוח אם חדש? מצאתי אתר של חברה ישראלית שכתוב שהם מספקים רכיבים אלקטרוניים, אז חשבתי שאולי הם יוכלו לספק את זה... אבל השאלה אם זה כבר יגיע צרוב לפי מה שאני צריך? איך זה הולך בכלל העסק? תמונה:

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אחד של abit http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=230 300 ש"ח והשני של gigabyte http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-7N400S-L.htm 360 ש"ח

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  7. יש לי מעבד and 400 לוח אם gigabyte. Ma690 שכנראה הלך לעולמו בטרם עת אחרי שנתיים וחצי, אמנם יש אחריות על הלוח אבל אין לי למי לפנות היות והחנות שממנה נקנה המחשב פשטה רגל, הבנתי שיש בעיה למצוא לוח אם למעבד הזה אז צריך להחליף גם מעבד וגם לוח אם, מה מומלץ האם ללכת על אינטל i3 או core2due או אולי אפילו duel core בלבד ,נראה לי שאוותר על amd כי הוא עשה פדיחות והתחמם ונדפק הלוח אם (לנרות שהיו מאווררים).השימושים שלי הורדות , צפיה בסרטי HD , עריכה חובבנית , אינטרנט הורדות צריבות ושוב הורדות.

• 6 תגובות
    • 901 צפיות
  8. אני חושב ללכת על זה .. דעתכם? http://glob-net.com/product_info.php?cPath=1_22_31_120&products_id=1673&osCsid=5ec7c6fe3c517b39b2e9c320705148ba דרך אגב זה המפרט העיקרי.. p4 2.4 512 ddr radeon 9550

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. טוב אז הנה הסיפור. לאחר שסבלתי חודשים רבים מטמפרטורות גבוהות במיוחד (עד 67 מעלות במאמץ) ב- P4 2.8C שלי (לא פרסקוט), הבנתי שזה בגלל הפאד הטרמי המעפן הזה, כאשר הוצאתי את ההיטסינק מהמעבד ראיתי שאין שום דבר המפריד בין הגוף קירור לפיסת האלומיניום שעל המעבד, רק קצת שחור מהפאד שנשחק לחלוטין. לאחר כמה זמן החלטתי לקנות משחה טרמית, ובאמצעות המדריך שלכם באתר למרוח על המעבד והגוף קירור. קניתי היום את המשחה, ואלכוהול, עשיתי הכל לפי המדריך לאט ובזהירות שלא לפגוע במעבד או בשום דבר אחר (הוצאתי אותו מהסלוט כמובן). ולאחר שסיימתי את מריחת המשחה, שמתי את המעבד בסוקט, הוא התלבש כרגיל כמו שצריך (כלומר הפינים החסרים איפה שיש מרווח בפינה של המקום למעבד), וללא טיפת מאמץ סגרתי את הידית. שמתי את ה…

10. כבר פעם שניה שהלך לי הלוח הזה והוא חדש יחסית (ינואר 2008) אבל בלי אחריות יותר. איזה באסה. אסוס האלה מפשלים לי בגדול. בדקתי אצל חבר את הפנטיום, הזכרונות וכרטיס המסך והכל תקין. מבקש עזרה דחוף (שבוע הבא מתחיל הלימודים) במציאת לוח שיתאים לחלקים נשארו: כ.מסך (HD2400PRO AGPx8 ,512MB), הפנטיום (3GB ,PCG 630) וה-DDR 2X1024(לא DDR2). רצוי כמובן משהו אמין ושיהיה במינימום הוצאות.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. הי כולם, מה המצב? הלכתי היום לחנות בגבעת שאול (ירושלים) בשביל לבדוק הצעת מחיר למחשב חדש... הכנתי כבר מפרט והכל מבוסס AMD. אז אמרתי למזכירה\מוכרת אז התחלנו עם המעבד ואמרתי שאני רוצה את ה- AMdD 64 Bit 3000+box,מיד לאחר שאמרתי את זה קפץ בעל החנות ואמר - אל תיגע ב- AMD הם נישרפים ומתחממים והם לא טובים, כך פרסקוט. אני מיד עניתי שלפי מה שאני יודע AMD הרבה יותר טובים למשחקים ויותר זולים ולפי מה שאני יודע פרסקוט מתחממים הרבה יותר מ- AMD וגם איטיים יותר. המוכר ניסה להסביר לי שהמעבדים של AMD צגיעים לטמפרטורות לא הגיוניות של 100 ו- 80 מעלות צלזיוס!!! והרבה אנשים שקנו AMD באו אליו עם עבד שרוף. וכפי ששמעתי אף מעבד של AMD לא הגיע למהירות שכזאת (לפחות לא Athlon). אבל אני התעקשתי על AM…

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אז ככה קיימים כרגע 4 סטיקים של 256MB מה שנותן לי 1GB איכשהו( ) רוצה שיהיה 2GB איזה לקנות? 2 של 1GB? 4 של 512MB? ומה מתאים ללוח? (DDR איזה?) תודה רבה p4 2800 asus p4p800se

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by morpheus1234,

אני כבר לא יודע מה לעשות... אני צריך לבחור מעבד+לוח ואני לא יודע מה האופטימלי בשבילי... לפני שאסביר מה השימושים של המחשב אציג כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובות בחיפוש: מעבדים 1.איזה דגמים של את'לון64 קיימים ומה ההבדלים ביניהם(כל הסוקטים למיניהם* 2.איזה דגמים של פנטיום 4 קיימים? אילו סוקטים? 3.מה ההבדל בין DDR,DDR2,DDR400,DUAL DDR, מה יותר טוב ולמה??? אני צריך לוח+מעבד בעיקר לתוכנת אוטוקד ייתכן ובעתיד אשלב תלת מימד עם ADT, המחשב יהיה גם לשימושים של אינטרנט ומולטימדיה ואופיס, אבל בעיקר עבודה על אוטוקד וADT... אשמח לקבל הלצות אבל אני רוצה להגיע לבד למסקנה מה עדיף לי ובשביל זה אני צריך לדעת מה ההבדלים בין הדגמים שיש בשוק... תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  14. היי חבר'ה אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב מאוד והכול דיי סגור למעט הלוח אם, אני כבר מזמן לא בקיא בדקויות בין הלוחות השונים. בעיקרון אני מחפש לוח איכותי לטווח הרחוק למעבד 4 ליבות עם כרטיס מסך בודד. שיהיה חדיש עם כול הירקות הטריים וכניסות יציאות אך בתקציב שפוי... איזה צ'יפסט הכי מומלץ? איזה לוח? תקציב בסביבות ה 800~

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום, יש לי מחשב נייד של dell מדגם l501x, המחשב הגיע עם 4GB ראם ועם סלוט אחד פנוי. קניתי זיכרון kingston 4Gb value ram 1333mhz, אבל ברגע שאני מחבר את הכרטיס, המחשב לא מצליח לעלות. מבדיקה הבנתי שהמחשב אמור לתמוך בזיכרון של עד 8GB. האם מישהו נתקל בבעיה כזאת? יכול להיות שהמחשב לא תומך בזיכרון הזה? אשמח לעזרה,

• 0 תגובות
    • 841 צפיות
  16. זה יותר דיון והשקפה על מה שנעשה כיום בתעשייה ובעולם המחשבים. אם פעם הדבר הכי חשוב במעבד (בעצם לפני 10 שנים ויותר אולי הדבר הכי חשוב), זה היה איזה מעבד יש לך במחשב. ברגע שאמרת למישהו שיש לך 486 DX2 שפועל על 66 מגה הרץ, זה היה הכי חשוב. כל השאר היה פחות חשוב או משנה בכלל לכל היותר אנשים התעניינו אם יש לך 4 מגה זכרון והיו כאלו שרצו להתפרע אז קנו 8 (לא היה אפילו חשיבות לסוג הזכרון וכו') ובטח שאף אחד לא התעניין יותר מידי בלוח האם. כרטיסי מסך היו חסרי חשיבות לחלוטין. וכו'. אבל כיום אני שם לב לתהליך הפוך, כל מעבד בשוק כיום בין אם זה E8400 או E8200 (שעולה איזה 600 סה"כ ?!) או מרובעי ליבות כמו Q9300 (שעולה 1200 בערך?!) עושים את העבודה מעל ומעבר! גם מעבדים שניתן להשיג כיום…

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  17. Started by MasterDK,

מחשב נייד יד שנייה מצב מעולה Pentium 2 366MHZ 96 Ram USB 3.5GB HD 12 inch screen 850 שקל מה דעתכם שווה את המחיר? המחשב לא אמור להיות חזק הוא מיועד לשמיעת מוזיקה עבודה באופיס תיכנות בשפות פסקל וסי גלישה באינטרנט וזהו אני מניח שווה את המחיר?

• 5 תגובות
    • 618 צפיות
  18. Started by quepasa,

ראיתי לא ממזמן קירור למוספט מה זה ???????? תודה לכל העונים

• 10 תגובות
    • 867 צפיות
  19. האם הלוח ‏M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA‎של ASUS מתאים למעבדי הפנום2?

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  20. פשוט מישהו יכו להביא לי את המעבד ואני צריך את הלוח אם... משהו פשוט...

• 45 תגובות
    • 6.5k צפיות
  21. החלטתי לנקות קצת את המחשב (לשאוב וכו') וכשהמארז היה פתוח שמתי לב שאחד מהמאווררים שעל הלוח אם לא עובד בכלל. תמונה של הלוח אם http://www.saudifree.com/up/pic4/saudifree_889ec.jpg בנוסף, איך מפעילים את המד טמפרטורה? תסתכלו בצד שמאל למטה יש חיישן דיגיטלי מובנה על הלוח אם. הוא אף פעם לא עובד וכשהוא עובד לכמה שניות זה כותב "FF". יש לי לוח אם של EPOX.

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by RazorJunior,

אני משייט לי בתומי בפורום כשלפתע אני שם לב שהחדר נהיה שקט מדי בבת אחת. הסתכלתי וראיתי שהמאוורר של הצ'יפסט ב NF7-S פשוט הפסיק לעבוד, ליתר דיוק הוא מנסה לעבוד ומסתובב אולי בכמה מאות סל"ד ועושה הרבה רעש. עכשיו הקטע הוא שהלוח אפילו לא בן חודש!! חדש לגמרי!! :-\ זה הגיוני שהוא מת כל כך מהר?? זה שהוא עבר א"ק לא יפריע לי לממש את האחריות נכון?(כרגע כשהוא מת המחשב היה על סטוק....)

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. יש לי לוח GA-8ST800... בבקשה לצחוק בשקט[ אז ככה, כשאני עושה TEST בPRIME95, המעבד מגיע תוך כמה דקות ל58 מעלות והצ'יפסט בערץ ל40. שמתי לב שהמהירות של המאוורר של הCPU נשארת בסביבות 3100RPM.... זאת המהירות כשהוא ב40 מעלות בIDLE. כשכיביתי את המאוורר שמקרר את הצי'פסט החום שלו הגיע ל47 מעלות ורק אז המאוורר של המעבד העלה את הRPM שלו ל4000+-... אז השאלה שלי היא בעצם מה שכתוב בכותרת... המאוורר של הCPU נשלט על ידי חום ההגשר הצפוני??

• 6 תגובות
    • 604 צפיות
  24. פתחתי את המארז ולא ראיתי שום דבר שהתפרק או שחוטים מפריעים לו. כביתי והפעלתי מחדש עד שזה פסק לבד. ממה זה יכול להיות? זה מסוכן או מעיד שמשהו לא תקין?

• 11 תגובות
    • 970 צפיות
  25. Started by za-david,

המאוורר של המעבד רועש - קצת פרטים יש לי מעבד ‏Phenom Quad-Core 9550 ולוח אם ‏MA770-DS3 AM2+, 770, DDR2 1066, PCI-E‎ של gigabyte מבדיקה שלי אין כבל שנכנס למאוורר וגורם לרעש והחלקים גם הלוח וגם המעבד חדשים, ניסיתי לחפש בביוס אם יש אפשרות להוריד את מספר הסיבובים לדקה בכדי להוריד את הרעש - בעבודה רגילה של המחשב המאוורר מסתובב בערך 3000 סלד ובמאמץ כשאני משחק הוא מגיע ל 5000 סלד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי אם בעיית הרעש המחרידה תודה מראש למשיבים

• 8 תגובות
    • 671 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.