מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת אם אפשרי(ואם בכלל כדאי) שאני אחליף בין שני המאווררים - זאת אומרת את המאוורר הישן מהP4 1.8 לE6600 החדש.. העניין הוא הקונרו שהטמפ' בקונרו ממש גבוהות(יחסית) לפי מה שראיתי.. 43\44 במנוחה ו55\56 במאמץ. לפי אוורסט המאוורר עובד על 1120 RPM במנוחה, ובמאמץ עולה ל1700 RPM~, בזמן שבמחשב הישן הוא עובד על 3400~ RPM!?, והטמפ' הרבה יותר קרירות(בהנחה שהסנסור לא דפוק 25 במנוחה ו30 במאמץ). קצת מוזר לי שהמחשב החדש מתחמם יותר מהענתיקה.. השאלה היא האם זה בכלל אפשרי עם כל ההבדלים בארכיטקטורה..? בשניהם הקירור סטוק.
-
- 6 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום אחרי חשיבה על DDR ו DD2 עלתה לי מחשבה להחליף את המחשב שלי עם מחשב של חבר של חבר (עזבו מסובך....) מדובר על מיפרט הבא... אופטרון 175 939 ואסוס A8N דלוקס תמורת אתלון 6000 AM2 ולוח אביט KN9NS הבחור מאד מתלהב מהאופטרון וחושב שהוא יותר טוב ממה שיש לו למרות שמה שיש לו זה דור אחד או יותר קדימה. למרות שכבר הזמנתי את הזכרונות למחשב שלי הנוכחי אני אשמח לקבל דעות אם כי פתחתי ת'רד על הזכרונות כבר הבוקר (למנהלי הפורום)
-
- 5 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום רב. אני עומד להחליף במשרד (עורכי דין) מספר רב של מחשבים. ההתלבטות היא בין I3 8100 לבין I5 8400 כאשר ההבדל הינו 380 ש"ח למחשב. המשימות הן משימות סטדנרטיות- גלישה, שימוש בתוכנות מבוססת גלשן, פתיחה של קבצים סרוקים בגודל גדול מאוד. ברור שכיום ההבדל לשימושים שלנו, הינו זניח, אבל צריך לציין שאנחנו מחליפים מחשבים בפעם 8-9 שנים ולכן אני תוהה אם כדאי מראש להשקיע במעבד החזק
-
- 25 תגובות
- 7.7k צפיות
- 3 followers
-
-
בס"ד אני רוצה להחליף את השירים שיש בצעצוע של הבן שלי למנגינות אחרות, יש למישהו מושג איך בכלל ניגשים לזה? פתחתי את הצעצוע, וראיתי את הלוח הפשוט שלו. נראה לא מורכב מידי. השאלה איך ניגשים לדבר כזה בכלל לצרוב דברים חדשים על הלוח. תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברשותי לוח אם GigaByte 945GCM-S2L עם המעבד intel E2160. המעבד הזה ישן ויש לי מעבד Pentium D 940. כדאי לי להחליף למעבד Pentium D 940 3.2Ghz או שהוא יותר ישן? ואם כדאי, אני יכול להחליף חופשי? לפרק את הקירור מעל המעבד להוציא אותו להכניס את החדש ולהחזיר את הקירור? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
אני רצה להחליף מעבד במחשב ישן שיש לי. רציתי רק לדעת אם בשביל להחליף מעבד אני צריך רק לשים את המעבד החדש בסוקט שלו, או שצריך לבצע פעולות נוספות? (למשל אם המעבד יותר חזק מהמעבד הקיים, צריך איכשהו להגביר את זרימת החשמל ודברים כאלה)
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי יש לי עוד שבוע יום הולדת ויש לי מעבד 1.7 של אינטל ואני רוצה להחליף מעבד עכשיו יש מעבד שאני הסתכלתי עליו ובתוכנה של החברה שלי אמרו לי שאני יכול מעבד עד המהירות 3066 mhz אז הנה המעבד שאני רוצהסוג המעבד: Pentium 4 , bit: 64 , ליבה: בודדת , זכרון מטמון(Cache): KBו 1024, סוג חיבור (Socket): LGA 775 , FSB: Mhzו 533, יצרן: Intel , מהירות מעבד: Mhzו 3060 פרטים נוספים... Pentium 4ו סוג המעבד 3060וMhz מהירות מעבד LGA 775ו סוג חיבור (Socket) 533וMhz FSB 1024וKB זכרון מטמון(Cache) בודדתו ליבה 64ו bit ויש לי פנטיום 4 עם ג'יגה זיכרון אז האם הוא מתאים לי???
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
-
-
ברשותי לוח אם Abit NF7-S2(G). כיום משתמש באתאלון אקס.פי 1500. במסגרת הוזלת המעבדים של חב' AMD - האם כדאי לי לשדרג את המעבד? ולאיזה מעבד כדאי לשדרג כך שיתאים ללוח (הכוונה למעבדים מתוצרת AMD בלבד).
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי יש מעבד amd 3200 socket 939 לצערי אין לי מספיק כסף לקנות לוח אם חדש וגם מעבד , הכוונה ל am 2 שאלתי היא האם שווה לשדרג למעבד אופטרון בסביבות ה 800- 1000 ש"ח והאם יש הבדלים משמעותיים בביצועים. או מצד שני אם אני אעשה oc זה כבר אולי יהיה דומה לביצועים של האופטרון ? כרגע המפרט שלי הוא לוח a8n-e asus זכרון של 1 גיגה twinmos ddr 400 cl 2 מאוורר של פריזר 64 למעבד וכרטיס מסך 6600 giga bayte
-
- 3 תגובות
- 438 צפיות
-
-
החלפתי את המעבד מ-AMD2000 לבארטון 2500. איזה שינויים אני צריך לעשות בביוס או איפשהו?
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב 8307 ibm netvista עם מעבד 1.7 , המעבד נשרף לי וקניתי חדש 2.8 הבעיה שהמחשב לא עןלה ומופיעה הודעת שגיאה " no processor bois update found " , הורדתי עדכון לביוס אבל זה לא עזר תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 591 צפיות
-
-
האים לאחר החלפת מעבד אני צריך לעשות עידכון bios ואים כן איך עושים זאת? במידה ונושא זה לא שייך לפורום הזה אנא תפנו אותי לפורום המתאים תודה משה!!!
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות 1. אם רשום לי Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz 3.00GHz זה לא ליבה כפולה בגלל שרשום לי פעמיים 3.00GHZ נכון? וזה מוביל אותי לשאלה השניה שלי יש לי מעבד של אינטל 2.8 ליבה כפולה עכשו אם אני רוצה להחליף מעבד מה אני צריך לעשות קודם (מבחינת תוכנה) נ.ב איך אני יודע איזה דגם הולח אם שלי
-
- 6 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב Tohiba All in One דגם DX735-3201: http://support.toshiba.com/support/staticContentDetail?contentId=3173873&isFromTOCLink=false המחשב כולל מעבד Core i5 של מחשבים ניידים, מדור 2 (Sandy Bridge). דגם המעבד הוא 2430M: http://ark.intel.com/products/53450/Intel-Core-i5-2430M-Processor-3M-Cache-up-to-3_00-GHz לסדרה DX735 יש וריאציה עם Core i7 2670QM: http://support.toshiba.com/support/staticContentDetail?contentId=3173324&isFromTOCLink=false http://ark.intel.com/products/53469/Intel-Core-i7-2670QM-Processor-6M-Cache-up-to-3_10-GHz לפי מה שאני מבין, השוני היחיד בין המחשבים האלה הוא המעבד. אם כך הדבר, האם אני יכול לקנות את המעבד שבדגם המתקדם יותר, ופשוט ל…
-
- 6 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי שאלה. האם החלפת מעבד Q9300 ב-Q9450 על אותו לוח-אם בעל צ'יפסט X48, מצריך פרימוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה (מערכת ההפעלה VISTA UNLIMITED X32BIT) ואיפוס הביוס? תודה ***ה-Q9450 מוצא לי חינם בלי קירור שלו - מבן משפחה. הוא רוצה את ה-Q9300 שלי - תאמינו לי לא יודעת למה.. אבל אם המעבד תקין נחמד. אבל אני חושבת שלא כדאי לי, זה לא ישנה כלום - המהירויות ביניהם זניחות מאוד.
-
- 1 תגובה
- 857 צפיות
-
-
שלום. כדי להחליף מעבד - האם יש דרישות נוספות שיש לדעת מלבד ה SOCKET? אני רוצה להחליף מעבד ללוח אם שהוא SOCKET 775, ולפני קנייה, אני רק רוצה לוודא שכל שאני צריך לדעת על המעבד (החדש), זה שהוא גם כן SOCKET 775. האם יש דרישות נוספות? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי לכולם בשעה טובה החלטתי להחליף את המעבד המזדקן שלי E6300 (נראה לי כבר לא מוכרים כאלה) הדרישות שלי הם משחקים בלבד, כמו כן אין שום עניין בלעשות OC לא עכשיו ולא בעתיד. כמו כן לא AMD אני מעוניין רק בINTEL שמתי עין על סדרה I5 2500 האם יש איזשהו הבדל בינו לבין דגמי I5 חלשים יותר אם אני לא מעוניין ב OC? כמו כן איזה לוח אם יתאים? הדרישות שלי מלוח האם הם שיהיה הכי בסיסי שאפשר כלומר לא OC. אשמח לכל עזרה ועצה מכיוון ששנים כבר לא בדקתי את השוק. תודה מראש לכל העוזרים, כמו כן כל עצה אחרת של מעבד או לוח אם אשמח לקבל.
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
כרגע יש לי AMD ATHLON XP 2500 1.83GHz 333MHz L2-512K Barton עכשיו יש לי חבר טוב שיש לו את אותו המעבד רק אצלו הוא דפוק ועושים לו בעיות בחברה קיצר הוא צריך לקנות חדש אני רוצה לעזור לו והשאלה שלי היא האם AMD Athlon XP 2500 Mobile 1.8GHz 45W 266MHz Barton CPU OEM ייתן לי ביצועים יותר טובים באובר קלוק או לא אחרת פשוט אין לי טעם להחליף אני כרגע באובר קלוק (ראו תמונה מצורפת) מפרט המחשב שלי: ABIT NF7 AMD ATHLON XP 2500 (vantec aeroflow 45c idle 50 heavy duty) A-data viest 500mhz 256mb X2 radeon9800pro 128 256bit האם ההחלפה תהיה כדאית? אגב אני לא מצליח בשום אופן לשנות את יחס ה RATIO ולכן לא מסוגל להגיע ל-500 MHZ (עכשיו על 410 כמו שאתם יכולים לראות) אם אני משנה ולא משנה אילו תזמ…
-
- 14 תגובות
- 746 צפיות
-
-
היי קניתי את ה hd5750 שהחליף את הX1950 PRO הישן שלי, אבל יש לי בעיה חדשה של צוואר בקבוק ענק שגורם בחלק מהמשחקים לביצועים אפילו יותר נמוכים ממקודם.. אז חשבתי אולי להחליף גם את המעבד למשהו שיתמוך בלוח אם שלי ויסתדר עם הספק הנוכחי. יצוין שהמפרט כרגע הוא: e6300 1.86 GHZ duo core 2 HD5750 abit il 9 pro conroe intel 945P ddr II 667 PCI-E 2 GM ram twinmos DDRII 667MHZ HEC 450TW-RF psu 450w 2x8cm fan 24 pin מה אתם חושבים? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
אם אני מחליף את המעבד במחשב שיש בו מעבד i5 מהדור הראשון בעל 2 ליבות עם מעבד i5 4 ליבות האם הכל יעבוד כמו שצריך? כמובן ששניהם בעל אותה התושבת
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
יש לי בעיה קטנה , יש לי לוח אם של ASUS דגם P4T-E עם מעבד פנטיום 4 2000 ג'יגה. לא מזמן קיבלתי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.8 ג'יגה , שאני מחבר אותו במקום המעבד הישן הכל מתאים בול במקום אין בעיות אבל מה המחשב נדלק אך לא עולה, מופיע פשוט כאילו המסך לא מחובר לכלום ואפילו כפתור הכיבוי לא עובד צריך פשוט להוציא את כבל החשמל כדי לכבות.. מה האפשרויות שטעיתי בהן? יש מצב שפשוט עדכון ביוס יעבוד? (למרות שזה דבר מאוד בעייתי לפי מה שאני יודע...)
-
- 6 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום במחשב שלי יש מעבד של XEON 12-Core Xeon E5-2670 v3 במהירות של 2.0ghz בלוח של אסוס X99 עם 32 גיגה זכרונות האם כדאי לי להחליף את המעבד ל 6950X (יש לי מחיר טוב עליו יד 2)? השימושים שלי הם עריכת וידאו , תיקוני צבע שימוש עיקרי ב Davinci resolve, AE, Mocha,FCPX
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
היי! יש לי בלוח אם מעבד של אינטל מדגם sl7pu ויש לי עוד מעבד נוסף של אינטל מדגם sl7z9 אני רוצה להחליף את המעבד הראשון במעבד השני שרשמתי בדקתי לגבי שניהם באתר הזה: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...icroprocessors ועל פניו זה נראה בסדר השאלה אם זה מסוכן ואם צריך לקנפג משהו כשעושים את זה? חשוב לציין ששניהם עובדים על 3 ג'יגה הרץ ונבדלים אחד מהשני רק בזיכרון מטמון
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם.יש ידע בחומרה והחלפה. השאלה השניה היא לגבי החלפת מעבד עם זה קיים לנייד שלי מדובר ב lenovo g550 כן קצת ישן.הייתי מעוניין לשדרג תמעבד למינימום i3 קיים דבר כזה ועם כן אשמח לדעת איזה מעבד יתאים תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם זקוק לעזרתכם לפני שנה וחצי רכשתי מחשב עם מעבד AMD 4200 לאחרונה המחשב החל לעשות בעיות שלחתי אותו לבדיקה במעבדת החנות שבה קניתי את המחשב והמעבד נמצא תקול כעת במעבדה נאמר לי שאני צריך לחכות 14 יום לערך עד שהם ייקבלו מעבד חדש בתמורה למעבד שלי רציתי לדעת אם זה זמן הגיוני לחכות והאם לא יותר הגיוני שיחליפו לי מעבד מתוך המלאי שברשותם ואם זה הנוהג בחנויות שמוכרות מחשבים כאשר מתקלקל מעבד תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-