עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Shadow64,

אני שוקל לשדרג את המחשב שלי (בפעם השנייה תוך 3 חודשים ;D) אני עובד בחנות מחשבים ככה שאני יכול להזדכות על החלקים ה"ישנים" ולשלם רק על ההפרש. אני מתכנן להתבסס על ה- E6400/6600, ואני רוצה לשדרג את הלוח ללוח של Gygabyte או Asus, עם 2X1GB, ותוספת דיסק של 250GB WD. (במקביל אני עובר למארז HEC מאוורר יותר עם ספק 500W של TT או Enermax). בקיצור, אני צריך את עזרתם בבחירת לוח טוב של Gygabyte/Asus עם צ'יפסט 965. לא מתוכנן OC בעתיד הקרוב. תודה.

• 3 תגובות
    • 527 צפיות
  2. Started by tini,

יש לי חברה שרוצה לשדרג את הזיכרון הפנימי של המחשב שלה המחשב שלה מאד ישן ואני לא מצליחה למצוא שום אינפו על הלוח אם שלה כדי לדעת כמה סלוטים יש לה עם איזה סוג זיכרונות הוא מסוגל לעבוד ומה המקסימום שהוא יכול לקבל הלוח של קומפק compaq 041ch כרגע יש לה 3 זיכרונות במחשב 2X64 ואחד של 128 אבל כמו שאמרתי אני לא יודעת מאיזה סוג הם (SDRAM DDR וכו) ומה המקסימום שאפשר לשים במחשב תודה מראש

• 8 תגובות
    • 536 צפיות
  3. עברתי על די הרבה ת'רדים כאן ואני רואה שבהרבה מהם 'בור ועם הספר' אומר שרוב הזמן המעבד בIDLE. IDLE הכוונה לכך שהמחשב מחכה (עם שומר המסך/מסך מכובה) או שגם עבודה רגילה (גלישה, טורנטים 24/7, אופיס ועוד...) זה IDLE? אם LOAD זה 100% מעבד עובד וזה צורך X , אני מניח ש33% CPU USAGE זה X/3? יש איזו תוכנה שיכולה לעקוב אחרי המעבד שלי לכמה ימים ולהציג לי גרף עבודה? תודה.

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. שלום! יש לי מחשב נייד ואני רוצה לשדרג כרטיס ראם אחד מתוך השניים שיש לי במחשב. יש לי Presario V2000 של קומפק. בכל כרטיס יש 256MB ראם. לפי מה שהבנתי משיחה (צ'יטוט) עם נציגת התמיכה של קומפק אני צריך כרטיס במהירות של 333mhz הבנתי גם שאני יכול לקנות כרטיס של יותר, אבל אז אני לא אנצל את המהירות הזאת. התבלבלתי מאוד. לא הצלחתי להבין לפי השיחה איתה עם אני צריך כרטיס DDR או אולי DDR או אולי בכלל DDRAM (משהו כזה) או SODIM. דיברתי קצת עם אחי, ולפי מה שהוא הסביר לי, SODIM מציין את הסלוט (יאני ה"שקע") וה-DDR מציין את הכרטיס עצמו ("תקע"). הנה החלק העיקרי בשיחה עם נציגת התמיכה: "Guy,I see that your model of presario notebook Supports PC2700 DDR333 memory modules. Two SODIMM slo…

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  5. Started by teh1archon,

שאלה שהיא כנראה קצת מטומטמת, אני תמיד נוהג לקנות כרטיס קול למחשב כי אני רוצה לשמוע באיכות טובה. האם זה עדיין רלוונטי קיום ואם כן מה לקנות (Creative עדיין זבל ככל שאני יודע)? יש לי עדיין מערכת 5.1 מהמחשב הקודם שחבל לא לנצל והיא צריכה 3 כניסות כדי לשמוע בכל 5 הרמקולים. יש לי גם אוזניות עם מקרופון שחבל לוותר עליהם בשביל זה. האם כל לוחות האם היום מגיעים עם כניסות קדמיות ואחוריות? האם יש איזה לוח-אם (תושבת 1155) ו\או מארז מומלץ (אני הולך להרכיב מחשב חדש בעצמי בפעם הראשונה)? בכל מקרה אני לא מוזיקאי ואני לא צריך חומרה להקלטת\עריכת מוזיקה אז אני לא צריך חומרה "מקצועית". תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by barakush,

שאלה בנושא תאימות ברשותי לוח אם -ASUS P5WDG2 WS Professional עם מעבד Intel® Core2 Quad Processor Q6600 ברצוני להחליף את המעבד. במעבד Intel® Core2 Quad Processor Q9450 א. האם המעבד Intel® Core2 Quad Processor Q9450 יתאים ללוח שיש ברשותי? ב. האם יחול שיפור בביצועים {לציין שאני עוסק בעריכת ווידיאו וגרפיקה ממוחשבת} ג. מה ההבדל בינהם? ד. וכמה עלי להוסיף בערך? תודה על כל עזרה:BARAKUSH

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  7. Started by megahertz88,

היי. ניסיתי לעדכן את הביוס של לוח האם שלי (ז"ל) דרך האתר של אינטל. הלוח היה מדגם D-865GBF וכתוצאה מאיזה בעיה בעידכון נשרף לו הצ'יפסט (כך אמר לי הטכנאי). אצל החברה שבה אנחנו הולכים לסדר את המחשב שני שני לוחות שמתאימים לתושבת שלי. אחד של MSI שהוא קרא לו NEO2, אבל מה שמצאתי באתר שלהם שמתאים זה שני דגמים, 865GM2-LS או 661FM2-LSR אני לא יודע איזה מהם יש לו אבל אני אנסה לברר. הלוח השני הוא של GIGABYTE והוא אמר לי רק שהוא מסדרת P4TITAN, מבלי לתת דגם מסוים. כמו שאמרתי אני אנסה לברר את הדגמים וגם לחזור מחר (קצת קשה כי אין לי מחשב) אבל אני רוצה שהלוח יתמוך לי בדואל צ'נל של הזכרונות (256*2) וגם בHT של המעבד. דרישה נוספת היא שחשבתי לעשות OC למעבד וללוח/זכרונות, וזה היה קצת בעייתי עם …

• 4 תגובות
    • 520 צפיות
  8. האם הזיכרון חייב להגיע בזוגות או שאפשר גם אי זוגי?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Jek,

ההבדל בין שניי הזכרונות הנ''ל הוא כ-200 שקלים. האם ההבדל בביצועים שווה את ההשקעה הנוספת ? בנוסף רציתי לדעת איזה מהזכרונות הנ''ל עדיף לOC (עם מעבד Q6600). תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אסוס אמרה לאחרונה שיש מספר לוחות אם ישנים שלה שתומכים בלוחות החדשים. אני מעוניין לרכוש את ה E6750 ונניח את ה P5B שאסוס אומרת שהוא תואם. האם המעבד באמת יפעל על ההתחלה או שאני אצטרך להשתמש במעבד אחר בשביל להתקין את גרסת הביוס שאסוס אומרת שצריך (בשביל שהמעבדים יפעלו על 1333 FSB) ?

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  11. Started by DJ_ROYI,

אז ככה AMD חברה המתחרה של INTEL אוקי אז למה רק כרטיסי מסך של ATI שהיא שייכת לAMD עובדים על ציפסטים של INTEL בSLI אז בעצם INTEL מגדילה את המכירות לחברה המתחרה שלה?

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  12. Started by zombics,

חייב לתמוך בSDRAM. תקציב של בערך 400 שקל.

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  13. Started by yoav1000,

בהודעה הזאת אמרו שהוא גרוע:

• 4 תגובות
    • 510 צפיות
  14. Started by eran256,

היי, רציתי לדעת מתי צפוי לצאת דור חדש של מעבדי אינטל? האם הארכיטקטורה תיהיה חדשה? או אותו סוקט(1155)? תיהיה תמיכה בDDR4? אולי quad channel? בקיצור כל מה שידוע או מעריכים על העתיד... ערן.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Fungus Funk,

CORSAIR TWIN KIT DUAL DDR2 2048MB 800MHZ PC6400 CL5 או G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ תודה!

• 7 תגובות
    • 512 צפיות
  16. היי. החלפתי כבר ספק - לא עזר. הבעיה היא כזאת: אני מריץ משחק כבד, וכל פעם לאחר 15 דקות בערך המחשב כולו נתקע. באופן קבוע. עשיתי memtest, החזיר תשובה שהכל תקין. אבל כשהוצאתי סטיק אחד והשארתי את השני בפנים, אפילו שהעברתי אותו בכל הסלוטים, המשחק נטען עד כדי כך שאני נאלץ לאתחל את המחשב, כלומר, דקות ארוכות. ה-Memory ב-Task manager על 100%. דרישות המערכת המומלצות של המשחק 8 GB, וסטיק אחד אצלי זה 8 GB. כלומר, כשאני עם סטיק אחד ולמשחק לוקח להטען דקות ארוכות וה-FPS על 0 והכל תקוע, והדרישות הם של נפח זיכרון זהה, זה אומר שהמשחק לא אמור להתנהג בצורה כזאת. נכון? ניסיתי לשים כל אחד מהסטיקים לבד בכל סלוטים, כלומר, שמתי אחד בארבע, לא עזר. הוצאתי. שמתי שני בכל הסלוט…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. ואם כן אז איזה מארז יש לו 4 USB מקדימה ‏EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E‎ Warranty 3 years Model GA-EP43-UD3L CPU Support for an Intel® Core 2 Extreme processor/ Intel® Core 2 Quad processor/Intel® Core 2 Duo processor/ Intel® Pentium® Dual-Core processor/Intel® Celeron® processor in the LGA 775 package (Go to GIGABYTE's website for the latest CPU support list.) L2 cache varies with CPU Front Side Bus 1600(O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB Chipset North Bridge: Intel® P43 Express Chipset South Bridge: Intel® ICH10 Memory 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory Dual channel memory architecture Support for DDR2 1200+/106…

• 5 תגובות
    • 818 צפיות
  18. Started by nivsi2,

שלום, פירמטתי מחשב לחבר, שאין לו את הדיסקים המקוריים של המחשב. אני צריך למצוא את הדרייברים למחשב intel celeron d 346 לא הצלחתי למצוא אותם באתר של אינטל, וגם לר בכל מיני נסיונות חיפוש בגוגל. תודה

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  19. איך ייראה הדור השולחני הבא של אינטל? הדלפה חדשה מספקת לנו תמונת מצב ברורה הרבה יותר לכתבה

20. Started by ilanb0,

האם לוחות כאלה שווים משהו?

21. תגידו אחים שלי איך אני יכול לדעת איזה סוג זיכרון יש לי ואיזה כרטיס מסך יש לי ?

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by ReSt,

ידוע לי שבמעבד Pentuim ישנם 32 קווי כתובת. כמה דפים בגודל של 16KB ניתן למקם בזכרון הפיזי ? ואם אפשר הסבר. ועוד משהו - נניח שאנחנו פונים לדף שכתובתו הלוגית היא 0F3A5h . מהי הכתובת הפיזית של נתון זה לאחר שהוקצה לדף זה מספר מסגרת d10 בזכרון הפיזי ? אם מישהו יכול לעזור אז אני יודה לו מאוד תודה רבה

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  23. Started by Lanzar,

שלום לכולם יש לי לוח אם שלפי היצרן תומך במעבדים 0.18 מיקרון ( AMD ) ורציתי לדעת עם כל מעבדי הפלומינו הם 0.18 ?? הלוח הוא SDRAM של GIGA-BYTE...

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  24. Started by DarkFire,

היי חברים , סוף סוף הגיע המעבד שלי Q6600 , אני עכשיו מחכה ללוח שלי תגידו אם זה מפרט טוב למשחקים , אם יש משהו להוסיף ביותר קצת כסף אז תגידו בבקשה , אני הולך להזמין לוח אם : ASUS FORMULA P35 ב 1600 ש"ח זיכרון : DDR 2 GEIL 800 ULTRA ב 1000 ש"ח ספק : THERMALTAKE 500W ב 450 ש"ח כרטיס מסך : CLUB3D 8800 GTS 320 ב 1550 ש"ח מארז THERMALTAKE ב 700 ש"ח מאוור מעבד GIGABYTE G-POWER 3400RPM שאר החלקים יש לי כבר כמו הצורב והכוננים והדיסק קשיח 250 גיגה WD אז זה יהיה חזק למשחקים ואובר קלוקינג ?

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  25. אוקיי אז כפי שציינתי יש לי מאשין בלאק לבל1 512 2X שכרגע על 2.5-3-2-6 ועל מתח 2.7V (גבוה מדי??) ואני רוצה להוריד אותם ל2-3-2-6 (עפ"י האתר של מאשקין אלה התיזמונים המומלצים שלהם), האם הם יוכלו להחזיק 2-2-2-5 והאם אני יזדקק למתח גבוה יותר מ2.8V? תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 632 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.