מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
שלום רב ! בידי חלקי חדשים אשר רכשתי, וכרגע אני מעוניין לרכוש לוח אם ולהפעיל את המחשב, אך בעייתי היא שבמשך מעל ל-4 חודשים אינני מצאתי לוח אם, אשר מתאים לכל חלקי המחשב שלי, ואני הולך ומתייאש מעת לעת. בבקשה עזרו לי ! למעשה, יש לי מעבד Intel Core 2 Quad Q9550. כמו כן, זכרונות OCZ DDR3 4GB 1600MHZ CL7. בנוסף, יש לי כרטיס מסך Gigabyte Geforce 9800 GX2. בנוגע לספק כוח, יש לי פצצה - Thermaltake Thoughpower 1500W. וגם, כרטיס קול - Creative Sound Blaster X-FI Elite Pro 7.1. לגבי הדיסק קשיח, מדובר ב - Seagate 1TB 7200RPM 32MB. לגבי הלוח שאין לי - דרישותי אליו הן: 1) תמיכה ב-SLI, משום שברצוני בעתיד הקרוב הוא לשים לפחות שני כרטיסי מסך, ובעתיד הקצת יותר רחוק - שלוש כ.מסך, כלומר, אולי …
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לעבור מ WIN XP ל VISTA . מאחר והויסטה עובד טוב יותר עם 4GB ולי יש רק 2GB ברצוני לדעת איזה זיכרון עדיף מבחינת אוברקלוק . 1. G.Skill 4GBPI 2. ADATA D24G800ADK ההבדל במחיר הוא 70 שח לטובת ה ADATA . האם זה שווה את ההבדל ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני אפשרות שדרוג מעבד +AMD 3200 למעבד +X2 6000 עדכנתי את הביוס לגירסה האחרונה מאתר לוח האם (מ-F4 ל-F15b) ולהפתעתי המכפיל (multiplyer) נותר על מכסימום 10 בעוד שלפי הבנתי אני צריך להגדיר אותו ל-15 כדי לקבל תדר 200X15=3000. לוח האם הוא M55Plus S3G rev.1 ומצויין באתר בבירור שהלוח אמור לתמוך במעבד: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2283 בעיון נוסף ראיתי שליד המעבד שאני מתכוון לקנות בגירסת ה-89W מופיע F12 אז עדכנתי ביוס לגירסה הזו וגם שם 10 הוא המכפיל העליון. האם אני מפספס פה משהו? לא צריכה להיות אופציה למכפיל 15? בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום חברים, רציתי לעדכן אתכם בפיתרון בעיה שהציקה לי רבות לאחרונה. לא מזמן שדרגתי את המחשב, בין היתר בלוח אם P5Q של Asus. חיברתי ללוח אם מאווררים דרך חיבור ה-3 פינים. נתקלתי בתקלה מעצבנת, שלאחר חזרה מ-standby mode של S3, המאווררים חזרו לפעול ב- 60-70% ממהירותם המקסימלית. הסבר קטן: S3 זה מצב המתנה/שינה מתקדם, שיש להפעילו במיוחד ב-BIOS. הוא חוסך יותר אנרגיה מה-standby הרגיל ומכבה את האספקה לרכיבים רבים, בין היתר למאווררים. הבעיה, כאמור, הייתה שלאחר חזרה ממצב S3, המאווררים לא עבדו במקסימום. זה גרם להתחממות יתר והפריע לי ב-OC. בסופו של דבר, נאלצתי לוותר על שימוש במצב ההמתנה. חפרתי באינטרנט ולא מצאתי פיתרון. פתחתי בקשת support דרך האתר של Asus והתחלתי חליפת אי-מיילים עם הנציג ש…
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אז ככה יש לי עכשיו שני סטיקים של 1024 MB זאת אומרת 2048 בזיכרון על שני סטיקים , אני רוצה לקנות עוד 2 סטיקים אבל שכל אחד יהיה 2048 אז ביחד יהיה לי 6144 , השאלה האם הלוח אם יתמוך ואיזה מערכת הפעלה יכולה לקבל את כל הזיכרון הזה ? ואם אין אז עדיף לקנות עוד שני סטיקים של 1024 כל אחד במהירות DDR3 כי מה שיש לי עכשיו זה DDR2 לוח אם = P43 NEO MSI
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם לחבר שלי יש מחשב עם 1 גיגה של זיכרון ראם (2 סטיקים של 512 ) הוא הלך לחנות וקנה עוד סטיק אחד של גיגה חיברנו את כול 3 הסטיקים (צריך להיות 2 גיגה ) והווינדוס מזהה רק 1.5 גיגה ולא 2 מה שכן ב CPU-Z הוא מראה את כול ה3 סטיקים ואומר שיש 2 גיגה היסתכלתי בביוס והוא היה שונה משלי ( יש לו לוח של Gigabyte ולי אסוס ) ולא הבנתי כלום שם צריך לציין שהזיכרונות הם DDR2 מה יכולה להיות הבעיה תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי די מיושן... פנטיום 4 עם כל החיבורים הישנים ללא יוצא מן הכלל... AGP, DDR1, SATA I, SOCKET 478... בקיצור, חיבורים ישנים בכל דבר שקיים. השאלה שלי היא כזו מאחר ואין לי כרגע כסף להשקיע במחשב חדש, חשבתי אולי לקנות חלק-חלק. אם אקנה לוח אם חדיש, האם הוא ייתמוך במעבד, בזכרונות, בכ.מסך וכו', אך כשאחליף את שאר הרכיבים לחדשים יותר, יתמוך גם בהם?
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום! כן אני יודע שיש כזה נושא, אבל אמרו לי לפתוח נושא משלי למקרה שלי, אז פתחתי יש לי בעיה בזכרונות(DDR1) כל הסלוטים תפוסים אצלי, הזכרונות אמורים ליהיות 400(200) אבל הם 334(167) זה קרה לאחר שהוספתי זכרון[(שני סטיקים) (שתומכים ב 400] המפרט נמצא בצד, אשמח לעזרה(בלי לעשות OC כי אני לא בOC) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 429 צפיות
-
-
בבקשה לא להיגד לי לקנות אחרים , כי זה מה שהתקציב מאפשר לקחתי 2X2048 של KINGSTON DDR2 800MHZ דעתכם על חברת KINGSTON? המחשב למטרות משחקים חדשים תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אז ככה המפרט זה GA-G33M-DS2R עם כל מה שרשום מטה. דיסק של WD500AAKS מחובר בSATA ועוד דיסק של סגייט 250 7200.10 מחובר בeSATA. עכשיו אני רוצה לעשות את הסגייט הנייד שיעבוד עם פונקצית הHOT PLUG...אבל אני לא מצליח.. ניסיתי בביוס לשנות את הSATA RAID/AHCI Mode לAHCI וזה לא עובד...מה אני עושה לא נכון?? ואולי בכלל אי אפשר...? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
-
אני מעוניין להסב את תשומת ליבכם לעובדה שהסטיקי הישן הלך לעולמו וקם במקומו סטיקי חדש ורענן כאן המקום לומר את דעתכם האם משהו חסר בסטיקי לדעתכם, האם יש נושאים או שאלות נוספות שעשויות לעניין את כלל הקוראים באתר?
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם השאלה שלי לחברי הפורום היא עם מישהו יודע למה מחירי המעבדים (e8500 ,q9550) עלו בדקתי באתר של skypc ובאתר של tms (המחירים עלו בסביבות ה100 עד 300 שקל)?
-
- 6 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הלוח שיאפשר לי את האוברקלוק הגבוה ביותר שאפשר בגדר התקציב התקציב הוא 500 שקלים. אבל! אם יש לוח שיאפשר לי אוברקלוק טוב משמעותית, אני מוכל להקציב גם 700 שקלים חשבתי על EP43-DS3L. האם EX38-DS4 יהיה טוב משמעותית ? מעבד: לא החלטתי אם ללכת על ה- 7200 או ה- 2180. אם מישהו יוכל הגיד לי על הפרשי הביצועים אני אשמח ! (ז"א, האם ההפרשים אחרי אוברקלוק לשני המעבדים הינם גדולים) אשמח גם להמלצות על זכרונות 4 ג'יגה עד 400 ש"ח מה שיש לי בראש עכשיו זה ה- E2180 עם הלוח EP43-DS3L וזכרונות OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader מילת המפתח היא: אוברקלוק. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 4 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע קניתי מחשב חדש, (המפרט למטה). הבעיה שלי היא שהזכרונות שלי הם 1066 ובכל התוכנות שבדקתי זה מראה לי מהירות נמוכה מהמהירות שקניתי. התוכנות מאמתות שהדגם שנמצא הוא אכן הדגם שקניתי אבל אני לא מבין למה המהירות שונה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך לפתור את הבעיה. המפרט: מעבד: Intel® Core2 Quad Processor Q9550 לוח אם: Asus P5QC זכרונות: 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1066 Mhz כרטיס מסך: Asus HD4870 512MB ספק כח: VX 550W Active PFC 12cm Fan - Corsair
-
- 8 תגובות
- 716 צפיות
-
-
הוספתי זיכרונות למחשב ועכשיו התדר שלהם הוא 356 נראה לי במקום 400 אז הם פועלים ב700Mhz ולא ב800....חיפשתי בביוס ולא מצאתי אפשרות להרים את התדר...מישו יכול לעזור? ;D
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.digitimes.com/news/a20081119PD209.html
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
-
-
האם נפלה טעות וזה תוייג כמאמר במקום חדשה ? מלבד תיאור יבש של מה המעבד מכיל, אין התייחסות לביקורות, השוואת ביצועים וכו'. או שסתם נחתכו כל העמודים אחרי הראשון ? http://hwzone.co.il/articles/shanghai_launch/
-
- 7 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת האם ההבדל בין זכרונות DDR III לבין DDR II הוא משמעותי בימינו או שלא שווה לקנות אותו עדיין? כמו כן, האם רוב לוחות האם תומכים ב-DDR III? אני יודע שה-RAM זה אחד הגורמים המרכזיים המשפיעים על מהירות העבודה של המחשב, לכן חשוב לי לדעת. תודה
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי. שאלתי את השאלה בפורום אוברקלוק ולא ממש זכיתי לתשובה..כנראה כי היא רלוונטית יותר לפורום הזה אלו הזכרונות המדוברים F1-3200PHU2-2GBZX..אני מניח ש הF1 מציין 1T..שאותו אני רוצה לשנות ל-2 בגלל הבעיה שמיד תפורט לא הצלחתי למצוא בביוס איך לשנות, את שאר התזמונים כן, וזה לא מופיע...אז אולי הוא מופיע בשם אחר.. הסיבה שאני רוצה להשנות היא כי מדובר בשני סטיקים של 1GB כל אחד והלוח לא מוכן בשום צורה לצאת מיחס של 2/1.66..וגם כשאני מנסה לעשות OC (אפילו רק להביא אותם למהירות הנורמלית שלהם והלויד את המכפלה של המעבד כדי לשמור על אותה מהירות..כך שזה אפילו לא באמת OC) עם היחס הזה הוא לא ממש עולה..קראתי איפשהו שזה קשור לזה שהלוח לא תומך בשני סטיקים DOUBLE SIDED, אלא רק בחיבור מסוים (יעני חרי…
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
אני מעוניין לשים 2 כרטיסי זיכרון של 1 גיגה. אבל אני לא יודע באיזה מהירויות ובאיזה סוגי זיכרון הלוח אם שלי תומך, יש לי גם מעבד של AMD64 ואני יודע שצריכה גם להיות תאימות כלשהי עם המעבד. חבר שלי שפתח את המחשב המליץ לי לשים 2 כרטיסים: Kingston KVR667D2N5/1G 1024MB DDR2 667MHZ PC5300 CL5 להלן מצורף המפרט של המחשב לפי CPU-Z. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=448888 תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הלוח אם של אסוס p5gd1 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=24&model=163&modelmenu=1 ויש לי 2 זכרונות של 256 מגה של קינגסטון סה"כ 512 מגה שהם עובדים על 400 מגה הרץ http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716976 אני רוצה לשדרג את המחשב , ולהוסיף עוד זכרונות, עוד 512 מגה או 1 ג'יגה... 1. האם אני יכול לשים ddr2 במחשב שלי, הddr2 יכנס לתוך הלוח אם? 2. האם יש יעילות בזה שאני ישים את הddr2 במידה ויכנס ללוח אם? 3. על איזה זיכרון אתם ממליצים? אם אפשר לינק.
-
- 1 תגובה
- 462 צפיות
-