מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
מה אני אמור לעשות? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג זכרונות בלוח העתיק והמשובח - NF7, של ABIT (ז"ל). כרגע יש עליו שני זכרונות 256, 400Mhz ,DDR, היושבים על שני הסלוטים הראשונים (מתוך שלושה, כזכור..). נראה לי ש-1G יספיק לי. (על הלוח יושב Athlon XP 2600, של AMD, אם זה משנה.) עכשיו - אם הבנתי נכון מהספר של לוח-האם - כל האופציות פתוחות בפני: - החלפה של שני הזכרונות בשניים של חצי ג'יגה - בערך 200 ש"ח - החלפה של שני הזכרונות בזכרון אחד של 1 ג'יגה על אחד הסלוטים - 160 ש"ח - הוספה של זכרון נוסף, של חצי ג'יגה, על סלוט 3 - 90-100 ש"ח בשני המקרים הראשונים אני יכול להישאר על מהירות 400. במקרה השלישי אני מוגבל ל-333, אבל ממה שהבנתי מעיון פה בפורום - זה לא ממש קריטי. האם פספסתי משהו? האם ישנן אופציות נוספות? …
-
- 9 תגובות
- 649 צפיות
-
-
איזה מעבד יותר טוב היה לי למשחקים. E8400 או Phenom Quad-Core 9950 (Socket AM2+) בבקשה תנו הסבר טובב .
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
היי, טוב כמו שאתם רואים זאת המערכת שלי נכון לעכשיו << את כרטיס המסך שידרגתי ובאמת שאני נהנה מביצועים וטפו טפו עוד לא היו לי בעיות טכניות לאחרונה חשבתי על שידרוג המעבד, פשוט שכבודו במקומו מונח, אבל הוא לא נותן לי ביצועים מספקים, הוא יותר לי צוואר בקבוק לא נעים ויכולות OC שזה דבר חשוב לי, אין לו ממש. ישנם כמה דילמות האחת היא שאם אני אקח מעבד עם FSB גבוהה כמו E8400\E8500 אז יכולות הOC שלי יהיו מוגבלות בצוקה בלתי נסבלת בשל זיכרון במהירות 800MHZ אפקטיבי. אני חושב שלקנות קיט של 4GB זיכרון 1066MHZ יהיה פה בזבוז אבל יוצא שאני נופל בין הכסאות לגביי תקציב, אין לי מוגדר, אבל מן הסתם אני חושב שהחלפת לוח האם לא באה בחשבון כאן. אודה לתשובות לגביי קניית מעבד שיספק אותי וייתן לי תש…
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי, איזה מהלוחות הבאים טוב יותר? ומה ההבדל ביניהם? ASUS M3A78-EM http://skypc.co.il/pl_product~31626~83~0.htm M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=M3A78-EMH-HDMI תודה!
-
- 7 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט לידידה צלמת שעובדת הרבה מאוד עם פוטושופ (קיום עם עגלת בעלת פנטיום 4 478). רציתי לשאול אם מעבדים כפולים ליבה כמו E8400 או E8500 יעשו את העבודה מעל ומעבר או כדאי לפזול לQ8200? האם העובדה שמדובר ב4 ליבות עם מהירות שעון נמוכה משני כפולי הליבה שציינתי עדיין תעשה עבודה טובה יותר מהם, או ההיפך? מה גם שבQ8200 יש רק 4 מגה זיכרון מטמון לעומת 6 בכפולי ליבה... אשמח לדעת מה עדיף לצרכים האילו של צילום ופוטושופ. אציין גם שזה ככל הנראה יהיה מחשב לטווח ארוך של 3-4 שנים.
-
- 1 תגובה
- 509 צפיות
-
-
שלום לכולם! הזמנתי מפרט הכולל מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box המחשב מיועד לעבודות עיצוב גרפי ובחרתי לוח ASUS P5QL-E ובחנות יעצו לי להחליף ללוח יותר טוב DFI LANParty DK X38-T2RB האם זה באמת לוח עדיף ומהיר יותר? וגם לגבי הזכרונות אני בחרתי G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK והם יעצו לי להחליף למהירות 1000Mhz באותו מחיר Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 האם זה חברה מספיק טובה? וכדאי ללכת על זה? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני צריך לבחור לוח אם ומעבד עבור HTPC כאשר עקב אלוצי גודל הלוח צריך להיות MICRO ATX אני צריך שילוב שיוכל להריץ תכני HD 1080P שיהיה קריר (המערכת צריכה להיות שקטה) וכמה שיותר זול. לא משנה לי אם זה AMD או אינטל הכי חשוב שהשילוב יעשה את העבודה (הרצת סרטים בלבד!!!) והיה כמה שיותר זול.
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שנה חדשה, חשבתי אוליי תהיה ירידה משמעותית. כי אני קונה מחשב חדש מחרתיים ורציתי לדעת אם תהיה ירידה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת כיצד אני יכול לבדוק את מהירות הזיכרון האמיתית של המחשב שלי?
-
- 12 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום ראיתי שבדיונים קודמים היו שצידדו בזה והיו שצידדו בזה לא כל כך הבנתי... בכל אופן אני מתכוון לקנות מחשב למשחקים כבדים. איך ה- Q8200 עולה יותר אם הוא פחות טוב?
-
- 31 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המעבד הזה (+Phenom Quad-Core 9950 (Socket AM2 -- לאיזה מעבד 4 ליבות של intal אני יכול להשוות אותו ?
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי מעבד אינטל QX9770 ואני צריך להחליף את לוח האם שלי (ASUS COMMANDO ) מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על לוח אם שיתאים למעבד הנ"ל תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 740 צפיות
-
-
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2958 נאמר לי ע"י המוכר שבלוח הזה ניתן לחבר 3 זכרונות 1 GB או 3 זכרונות 2 GB או 6 זכרונות של 2 GB לא מובן למה לא ניתן לחבר 6 זכרונות של 1 GB ? האם משהו חושב ש- 3 זכרונות של 2GB טובים מאשר 6 זכרונות של 1 GB ? ובאם כן למה ?
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם 1) האם דואל צ'אנל באמת משפיע על רמת הביצועים של המחשב במשחקים\עבודה שוטפת? 2) הסטיקים של הראם חייבים להיות מאותה החברה, אותו דבר, אותם תיזמונים ואותה כמות? 3) כל סטיק צריך להיות בצבע נפרד או בצבע דומה כדי שיהיה דואל צ'נאל? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום חיפשתי מידע על ירידות המחירים בינואר שכולם מדברים עליהן ולא ממש מצאתי. האם באמת צפוייה ירידה שכזו בינואר עקב הפסקת ייצור הQ6600? האם מייד נרגיש אותה בחנויות? עד כמה בד"כ הירידות האלו דרמטיות? אני מעוניין לקנות מחשב כעת ומוכן להתאפק (בכוח) עוד חודש. השאלה האם יש טעם, באם המחיר לא ירד ביותר מ200 ש"ח אעדיף לא למרוט את העצבים ולהנות ממחשב חדש כבר עכשיו. תודה.
-
- 9 תגובות
- 707 צפיות
-
-
צהריים טובים. אני מתכוון לקנות את הלוח P5KPL-CM. הלוח שיש לי עכשיו הוא בגודל ATX (גובה: 30.5, רוחב: 24.5) והוא מתאים בול למארז. לפי מה שהבנתי הלוח הנ"ל הינו uATX (גובה: 24.5, רוחב: 20.3). הסתכלתי באיורים. למראית עין, קשה לדעת האם מיקומי הברגים תואמים. אשמח לדעת אם מישהו בעל ניסיון יודע האם הלוח יתאים למארז. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ניסיתי כבר בשתי דרכים לעדכן את הביוס: 1) דרך הוינדוס עצמו (ויסטה 64 בעברית) - באתר של הלוח-אם ישנו קובץ להורדה אשר אמור לעדכן את הביוס דרך מערכת ההפעלה והתוצאה שיקבלתי היא שגיאה [תמונה ראשונה ושלישית כי יש בעיה בראשונה]. 2) דרך הדוס עם כונן דיסקטים - התוצאה היא הודעת שגיאה על קובץ פגום, ניסיתי לכתוב בכל דרך אפשרית אבל לא הלך. [תמונה שנייה]. מישהו כבר נתקל בבעיה זו? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעצת איתכם לגבי בחירת לוח אם חדש במקרה שאני אכן צריך לחליפו. (להלן קישור לבעיה שיש לי במחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384571.new#new). השימושים העיקריים שלי הם עבודה ומשחקים, לא מתכנן OC וישנה אפשרות לחיבור של SLI אולם זה ממש לא קריטי מבחינתי וזה לא באמת שיקול. השיקול העיקרי הוא מחיר, מה גם שאני לא רואה סיבה להשקיע כמעט 1000 שקל בפלטפורמה שהולכת (על פי מה שאני מבין) להיעלם עם בואו של ה I7. קראתי חלק מהדיונים סביב סדרת P5Q של אסוס ורציתי לדעת האם שווה להשקיע את ה300 שקל או משהו כזה ולקנות P5Q Deluxe. חשבתי לקנות P5Q או P5Q Pro. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים ביניהם ולכן לא נראה לי שזה כזה משנה בשבילי. רציתי את עזרתכם בבעיה זו - תודה מראש, …
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום חברים אני מבקש לעדכן את הביוס שלי. אני בעל מערכת ישנה של Pentium 4 2.4 על הלוח הזה Albatron PX865PEC PRO V2.0 . כרגע הביוס שמותקן אצלי זו הגרסא הזאת : Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
G31 של אינטל ו VIA K8M890 של AMD זה ציפסט מבחינתם ביצועים ופיצרים דומה לגמרי ! מבדיקה שעשיתי + מפרט זהה תסתכלו על החזית של הלוח מבחינת יציאות : 4 יציאות USB יציאה COM יציאה VGA יציאה מדפסת יציאה עכבר / מקלדת . יציאה של כרטיס קול 3 צבעים - 6 ערוצים . אותו דבר לחלוטין לוח מבוסס ציפסט אינטל G31 : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2693&ProductName=GA-G31M-S2L לוח מבוסס ציפסט VIA K8M890 : http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=0&model=1418&modelmenu=1 תראו ולא תאמינו אותו דבר לחלוטין רק שם של ציפסט אחר וחברות שונות .
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין 5200 ל-5050e. ההבדל במחירים אפסי, אבל הבנתי שהיתרון של ה-5050e הוא שהוא צורך פחות חשמל 45w לעומת 65w ב-5200. מצד שני מצאתי של-5050e יש 1MB cache לעומת 2MB ב-5200 וזה משמעותי... מה דעתכם? איזה מבין השניים עדיף? עדיף אולי להוסיף כמה שקלים ולקחת אחד חזק יותר משניהם...? תודה ! Athlon X2 5200 (2.7GHz, 65W, 2MB total dedicated L2 cache, 2000MHz HyperTransport bus, socket AM2) Athlon X2 5050e (2.6GHz, 45W, 1MB total dedicated L2 cache, 2000MHz HyperTransport bus, socket AM2)
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
הכרטיס PCIe2.0 nVIDIA GeForce 9400GT 512MB יתאים ללוח לוח: מותג מתוצרת Intel מקורי G31 Pearl Creek צ'יפסט Intel G31 (לא 945) 1333MHz FSB אני לא בטוח כי במפרט של הלוח ראיתי שמתאים ל PCI.1 אשמח אם תעזרו :-\
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אני רגיל מידי פעם להוסיף ולהסיר דיסקים קשיחים למחשב וכך עשיתי גם הפעם ברגע שהוספתי והסרתי הארדיסק והפעלתי את המחשב הופיעה לי הודעה מייד בהתחלה: Warning! cpu has been changed or overloading faile. Please re-enter CPU setting in the CMOS setup לא נגעתי בשום הגדרות! מה עושים? more info: CPU Type AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ Motherboard Name Epox EP-8RDA3(I)/8RDAE(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset nVIDIA nForce2 Ultra 400 System Memory [ TRIAL VERSION ] BIOS Type Award (02/12/04)
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היי אנשים! אני צריך המלצה לקיט של 6GB (שלושה סטיקים של 2GB) במהירות של 1,600MHZ. ישמש כמובן במערכת i7. ראיתי המון קיטים שונים ומשונים מהמון חברות מובילות בתחום הזכרונות ואני מאוד מבולבל. קיבלתי המלצות על סדרת ה-NQ של G.Skill, מכיוון שהיא זולה יחסית ומציגה ביצועים זהים לקיטים יקרים יותר. זה נכון?
-
- 8 תגובות
- 709 צפיות
-