עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם! הזמנתי מפרט הכולל מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box המחשב מיועד לעבודות עיצוב גרפי ובחרתי לוח ASUS P5QL-E ובחנות יעצו לי להחליף ללוח יותר טוב DFI LANParty DK X38-T2RB האם זה באמת לוח עדיף ומהיר יותר? וגם לגבי הזכרונות אני בחרתי G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK והם יעצו לי להחליף למהירות 1000Mhz באותו מחיר Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 האם זה חברה מספיק טובה? וכדאי ללכת על זה? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  2. Started by Dima323,

אני צריך לבחור לוח אם ומעבד עבור HTPC כאשר עקב אלוצי גודל הלוח צריך להיות MICRO ATX אני צריך שילוב שיוכל להריץ תכני HD 1080P שיהיה קריר (המערכת צריכה להיות שקטה) וכמה שיותר זול. לא משנה לי אם זה AMD או אינטל הכי חשוב שהשילוב יעשה את העבודה (הרצת סרטים בלבד!!!) והיה כמה שיותר זול.

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  3. Started by Impact,

שנה חדשה, חשבתי אוליי תהיה ירידה משמעותית. כי אני קונה מחשב חדש מחרתיים ורציתי לדעת אם תהיה ירידה. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by edikravvin,

רציתי לדעת כיצד אני יכול לבדוק את מהירות הזיכרון האמיתית של המחשב שלי?

• 12 תגובות
    • 829 צפיות
  5. Started by tomer-k,

שלום ראיתי שבדיונים קודמים היו שצידדו בזה והיו שצידדו בזה לא כל כך הבנתי... בכל אופן אני מתכוון לקנות מחשב למשחקים כבדים. איך ה- Q8200 עולה יותר אם הוא פחות טוב?

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. המעבד הזה (+Phenom Quad-Core 9950 (Socket AM2 -- לאיזה מעבד 4 ליבות של intal אני יכול להשוות אותו ?

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  7. Started by Refaelo,

שלום לכולם קיבלתי מעבד אינטל QX9770 ואני צריך להחליף את לוח האם שלי (ASUS COMMANDO ) מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על לוח אם שיתאים למעבד הנ"ל תודה מראש

• 12 תגובות
    • 729 צפיות
  8. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2958 נאמר לי ע"י המוכר שבלוח הזה ניתן לחבר 3 זכרונות 1 GB או 3 זכרונות 2 GB או 6 זכרונות של 2 GB לא מובן למה לא ניתן לחבר 6 זכרונות של 1 GB ? האם משהו חושב ש- 3 זכרונות של 2GB טובים מאשר 6 זכרונות של 1 GB ? ובאם כן למה ?

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by AndreY`,

שלום כולם 1) האם דואל צ'אנל באמת משפיע על רמת הביצועים של המחשב במשחקים\עבודה שוטפת? 2) הסטיקים של הראם חייבים להיות מאותה החברה, אותו דבר, אותם תיזמונים ואותה כמות? 3) כל סטיק צריך להיות בצבע נפרד או בצבע דומה כדי שיהיה דואל צ'נאל? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 557 צפיות
  10. שלום חיפשתי מידע על ירידות המחירים בינואר שכולם מדברים עליהן ולא ממש מצאתי. האם באמת צפוייה ירידה שכזו בינואר עקב הפסקת ייצור הQ6600? האם מייד נרגיש אותה בחנויות? עד כמה בד"כ הירידות האלו דרמטיות? אני מעוניין לקנות מחשב כעת ומוכן להתאפק (בכוח) עוד חודש. השאלה האם יש טעם, באם המחיר לא ירד ביותר מ200 ש"ח אעדיף לא למרוט את העצבים ולהנות ממחשב חדש כבר עכשיו. תודה.

• 9 תגובות
    • 702 צפיות
  11. Started by Maximum Power,

צהריים טובים. אני מתכוון לקנות את הלוח P5KPL-CM. הלוח שיש לי עכשיו הוא בגודל ATX (גובה: 30.5, רוחב: 24.5) והוא מתאים בול למארז. לפי מה שהבנתי הלוח הנ"ל הינו uATX (גובה: 24.5, רוחב: 20.3). הסתכלתי באיורים. למראית עין, קשה לדעת האם מיקומי הברגים תואמים. אשמח לדעת אם מישהו בעל ניסיון יודע האם הלוח יתאים למארז. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  12. Started by blitsi,

ניסיתי כבר בשתי דרכים לעדכן את הביוס: 1) דרך הוינדוס עצמו (ויסטה 64 בעברית) - באתר של הלוח-אם ישנו קובץ להורדה אשר אמור לעדכן את הביוס דרך מערכת ההפעלה והתוצאה שיקבלתי היא שגיאה [תמונה ראשונה ושלישית כי יש בעיה בראשונה]. 2) דרך הדוס עם כונן דיסקטים - התוצאה היא הודעת שגיאה על קובץ פגום, ניסיתי לכתוב בכל דרך אפשרית אבל לא הלך. [תמונה שנייה]. מישהו כבר נתקל בבעיה זו? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  13. Started by yanivno,

שלום, רציתי להתייעצת איתכם לגבי בחירת לוח אם חדש במקרה שאני אכן צריך לחליפו. (להלן קישור לבעיה שיש לי במחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384571.new#new). השימושים העיקריים שלי הם עבודה ומשחקים, לא מתכנן OC וישנה אפשרות לחיבור של SLI אולם זה ממש לא קריטי מבחינתי וזה לא באמת שיקול. השיקול העיקרי הוא מחיר, מה גם שאני לא רואה סיבה להשקיע כמעט 1000 שקל בפלטפורמה שהולכת (על פי מה שאני מבין) להיעלם עם בואו של ה I7. קראתי חלק מהדיונים סביב סדרת P5Q של אסוס ורציתי לדעת האם שווה להשקיע את ה300 שקל או משהו כזה ולקנות P5Q Deluxe. חשבתי לקנות P5Q או P5Q Pro. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים ביניהם ולכן לא נראה לי שזה כזה משנה בשבילי. רציתי את עזרתכם בבעיה זו - תודה מראש, …

• 6 תגובות
    • 653 צפיות
  14. שלום חברים אני מבקש לעדכן את הביוס שלי. אני בעל מערכת ישנה של Pentium 4 2.4 על הלוח הזה Albatron PX865PEC PRO V2.0 . כרגע הביוס שמותקן אצלי זו הגרסא הזאת : Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  15. G31 של אינטל ו VIA K8M890 של AMD זה ציפסט מבחינתם ביצועים ופיצרים דומה לגמרי ! מבדיקה שעשיתי + מפרט זהה תסתכלו על החזית של הלוח מבחינת יציאות : 4 יציאות USB יציאה COM יציאה VGA יציאה מדפסת יציאה עכבר / מקלדת . יציאה של כרטיס קול 3 צבעים - 6 ערוצים . אותו דבר לחלוטין לוח מבוסס ציפסט אינטל G31 : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2693&ProductName=GA-G31M-S2L לוח מבוסס ציפסט VIA K8M890 : http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=0&model=1418&modelmenu=1 תראו ולא תאמינו אותו דבר לחלוטין רק שם של ציפסט אחר וחברות שונות .

16. Started by aviad_el,

ההתלבטות היא בין 5200 ל-5050e. ההבדל במחירים אפסי, אבל הבנתי שהיתרון של ה-5050e הוא שהוא צורך פחות חשמל 45w לעומת 65w ב-5200. מצד שני מצאתי של-5050e יש 1MB cache לעומת 2MB ב-5200 וזה משמעותי... מה דעתכם? איזה מבין השניים עדיף? עדיף אולי להוסיף כמה שקלים ולקחת אחד חזק יותר משניהם...? תודה ! Athlon X2 5200 (2.7GHz, 65W, 2MB total dedicated L2 cache, 2000MHz HyperTransport bus, socket AM2) Athlon X2 5050e (2.6GHz, 45W, 1MB total dedicated L2 cache, 2000MHz HyperTransport bus, socket AM2)

17. הכרטיס PCIe2.0 nVIDIA GeForce 9400GT 512MB יתאים ללוח לוח: מותג מתוצרת Intel מקורי G31 Pearl Creek צ'יפסט Intel G31 (לא 945) 1333MHz FSB אני לא בטוח כי במפרט של הלוח ראיתי שמתאים ל PCI.1 אשמח אם תעזרו :-\

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  18. אני רגיל מידי פעם להוסיף ולהסיר דיסקים קשיחים למחשב וכך עשיתי גם הפעם ברגע שהוספתי והסרתי הארדיסק והפעלתי את המחשב הופיעה לי הודעה מייד בהתחלה: Warning! cpu has been changed or overloading faile. Please re-enter CPU setting in the CMOS setup לא נגעתי בשום הגדרות! מה עושים? more info: CPU Type AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ Motherboard Name Epox EP-8RDA3(I)/8RDAE(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset nVIDIA nForce2 Ultra 400 System Memory [ TRIAL VERSION ] BIOS Type Award (02/12/04)

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  19. Started by Omry,

היי אנשים! אני צריך המלצה לקיט של 6GB (שלושה סטיקים של 2GB) במהירות של 1,600MHZ. ישמש כמובן במערכת i7. ראיתי המון קיטים שונים ומשונים מהמון חברות מובילות בתחום הזכרונות ואני מאוד מבולבל. קיבלתי המלצות על סדרת ה-NQ של G.Skill, מכיוון שהיא זולה יחסית ומציגה ביצועים זהים לקיטים יקרים יותר. זה נכון?

• 8 תגובות
    • 700 צפיות
  20. Started by galr52,

אני צריך כרטיס זיכרון של 2 גיגה או יותר... הנה המפרט שלי: http://www.zix.co.il/images/z-232192939.JPG בתודה מראש, גל

• 1 תגובה
    • 443 צפיות
  21. Started by dyn,

אז ככה כרגע יש לי במחשב 4 GB , שתי סטיקים של 2. עכשיו הזכרונות שיש לי הם 800 MHZ והתזמונים הם 4-4-4-12 CL, קיבלתי מחבר 2 GB של זכרונות שהם גם 800 MHZ אבל התזמונים שלהם הם CL 4-5-4-15. השאלה שלי היא אם אני יכול להוסיף את אותם 2 GB שקיבלתי על מנת שיהיה לי 6 GB ראם במחשב או שלא בגלל שהתזמונים של הזכרונות שונים. תודה רבה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 682 צפיות
  22. שלום לכולם, וחורף נעים. באתר של AMD ,יש פיצ'ר, המאפשר לבדוק את מצב/יכולת המחשב להפעיל משחקים, בשלושה מצבים : חלש, בינוני וגבוה. הפיצ'ר הזה נקרא "Can You RUN It" ערכתי בדיקה כזו, ובמצב הגבוה, נכשל המחשב שלי, על פי התוצאה, במבחן המעבד וכרטיס הזכרון. מצורף למטה קובץ תוצאת הבדיקה למצב הגבוה. על פי ההמלצה באתר, אני צריך, לפי נתוני המחשב שלי, להחליף את המעבד שלי למעבד Athlon 64 FX-72 או יותר. בדקתי בזאפ, ומצאתי שכול המעבדים ממשפחה זו, הם לתושבת F, שכפי שידוע לי מותקנת בלוחות אם המיועדים לשרתים, אבל אצלי התושבת AM2. אני מבין, שבאנליזה שבוצעה למחשב שלי, היה ברור שהתושבת שלי היא AM2 אז איך ממליצים לי על מעבד שהתושבת שלו היא שונה משלי? או, אולי המעבד הזה, בכל זאת, יכול לעבוד גם על …

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  23. Started by Burkey,

יש לי שאלה קטנה. ידוע כי במערכת של 32 ביט, מומלץ לעבוד עם פחות מ - 3GB של זיכרון. מה קורה אם מתקינים 3GB, משתי בחינות: א. האם יכולות להיווצר אי אלו בעיות או חריגות של מערכת ההפעלה ( מסכים כחולים ) ב. או קיי, צריך פחות מ - 3GB, אם התקנתי 3GB, האם המחשב מנצל 2.9GB ( לדוגמא, ברור שלא את המספר הזה ), או רק 2GB ? בקיצור שאלה ב היא האם שווה לשים 3GB או להישאר עם 2 ?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by ELDAN RENT A CAR,

אני רוצה לוח תומך G31 ותמיד ה ASUS לא במלאי וה GIGABYTE תמיד יש , אין לו ביקוש ? חייב להיות הבדל בין הלוחות מישהו יודע מה ההבדל ? GA-G31M-S2L P5KPL-CM ==================================================== מה ההבדל PLEASE !!!!!!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.