עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Tzion,

בטח רובכם קראתם את הייעה שהלוחות שמבוססים על הציפסטים KT333 ו-KT400 של VIA, תומכים באופן רשמי במעבדים החדשים של AMD עם הבאס של 333. אבל כנראה שלא (לפחות לא הרוב) קראו את מה שרשום בידיעה עצמה מה שחשוב: למי שאין כוח לפרש לעברית אז בקצרה: זה אומר שרוב הלוחות (שמבוססים KT333) משתמשים בגשר דרומי VT8235. אבל לחלק מהלוחות יש גשר דרומי ישן יותר (כנראה שהם מתכוונים לVIA 8233A-CE?) עם פחות "capabilities" (שזה נדמה לי- תמיכה) אז ככה, זה אומר שרק לוחות מבוססי גשר דרומי VT8235 (כמו אפוקס EP-8K5A2) תומכים במעבדים החדשים?? או שגם לוחות עם גשר דרומי ישן יותר (כמו גיגהבייט GA-7VRXP) תומכים במעבדים האלה??? וגם חייבים להפעיל אותם עם זכרונות PC2700 כדי שיתמכו? ??? תודה לכל העונים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. מעבד: Intel Pentium D 805 2.66GHz 2x1 MB (700( עכשיו אני צריך לוח אם שתואם לזה (עד 550 שקל) זה למשחקים... וזיכרון 512MB או 1GB לא בטוח מה אני קונהץ..

• 9 תגובות
    • 524 צפיות
  3. Started by argentinick,

1. האם לח האם הזה מאפשר לי לחבר רכיבי IDE ? GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 2. אני רוכש מחשב חדש מבוסס על לוח האם הזה, אבל יש לי בבית צורב DVD וגם כונן DVD מהמחשב הישן, בחיבורי IDE, ולכן לא הוספתי כונן אופטי למפרט שאני ארכוש. האם אוכל פשוט לחבר את הצורב והכונן עם כבל IDE ללוח האם, והכל יעבוד תקין ?

• 9 תגובות
    • 777 צפיות
  4. האם משתלם להשקיע ולקנות חלקים (לוח זכרונות ומעבד) של 800MHZ או שעדיף להסתפק ב 400 ו mhz333 של זכרון? אני מחפש לשדרג את המחשב שלי ואני מחליף רק לוח זכרונות ומעבד אני חושב אולי אפילו לכיוון של AMD בגלל המחיר הזול והבנתי שהם לא כ"כ רחוקים מאינטל בביצועים ולדעתי גם יש OC יותר טוב למעבדים של AMD (***תקנו אותי אם אני טועה בבקשה***) **אין לי הרבה תקציב לכל הנושא הזה ככה אני רוצה להשקיע גג 1600 ש"ח אז תביאו בבקשה הצעות אם יש לכם דבר שני, מהי מהירות ב MHZ של מעבד AMD 2500+ ומה ההבדל בין מעבד AMD שיש לו ליבת BARTON לבין מעבד AMD רגיל? תודה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 885 צפיות
  5. Started by yonir,

למה אנשים נותנים לרוב זכרונות 667MHz למעבד קונרו E6300 ? מהירות השעון של המעבד וזכרון DDR2 533Mhz הם 266MHz (ולכן FSB כפול 4 = 1066MHz), כלומר המעבד וזכרון 533MHz בדיוק תואמים אחד לשני, ואכן המליצו לי לקנות זכרון 533MHz בשביל קונרו. אבל בכל זאת בחלק גדול (נראה לי רוב) המפרטים שמים זכרונות 667MHz, גם לאנשים שלא מתכנים לעשות OC. למה בעצם? זה נותן איזשהו יתרון?

• 9 תגובות
    • 846 צפיות
  6. Started by assaf990,

אני קונה מחשב כזה: AMD ATHLON XP 2600 BOX RETAIL 600 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 600 ¤ 1 WD 80/7200 SATA 8MB 450 ¤ 1 HEC 300ART 180 ¤ 1 msi radeon 9800P , tv. dvi' 128MB וחסר לי לוח אם. התנאים: אין לי יותר מדי כסף שיהיה של EPOX ועדיף REV3.2 מחשב למשחקים בלבד ואין לי רצון ב- USB2 או SATA או כרטיס מסך OB או דואל. איזה לוח כדאי לקנות מכאן: http://www.pc-shop.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=3197&Cat2ID=4356

• 9 תגובות
    • 525 צפיות
  7. Started by חן מ,

היי המפרט שלי עכשיו כולל QX9770 ו8800GT. האם אני אוכל בעוד כמה שנים,כשאני ארצה לשדרג את הכרטיס מסך,לעשות את השידרוג רק לכרטיס מסך,ואז לא לשדרג את המעבד ואת הלוח אם וכו' ועדיין יהיה לי אחלה מחשב בגלל הכוח של המעבד? שבת שלום תודה

• 9 תגובות
    • 594 צפיות
  8. יש ברשותי כרגע 2GB זיכרון(2X1) מסוג שמצורף בתמונה למטה ואני מעוניין לשדרג בעוד 2-4 GB כיצד עליי לקנות ומה עלי לקחת בחשבון? מה לגבי תזמונים וסוג תושבת? חברת הזיכרון? האם לשדרג בDUAL או סטיק אחד מספיק? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 863 צפיות
  9. מה המצב אנשים ?.. אני צריך המלצה ממכם ללוח אם שיתמוך במעבדי אינטל בסוקט 478 (וגם למאוורר המקורי שלו) ועם 4 סלוטים של DDR400 (שיתמוך לפחות ב - 2 GB ומעלה) והכי חשוב (לא שהשאר לא) עם סלוט של PCI-E x16 ... זה למחשב ישן, ולא אני לא מתכוון לקנות חדש זה פשוט המחשב של אחי שיכול לסחוב את הכרטיס המסך הישן שלי שאני מחליף אותו (והוא פי 10 יותר טוב מהכרטיס מסך שלו) . ויהיה לו ספק מספיק חזק שיחזיק את המערכת (Enermax 400w Active PFC) אהה וחובה שיהיה מהאתר של פנדה מחשבים (pandas.co.il) או מ - KSP (ksp.co.il) כי אני קונה באחד מהחנויות האלה ... תודה מראש, משה

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  10. בהמשך לדיונים האלה (שימוש ב-MATLAB, C, Modelsim, Xilinx ISE שכולם אינם מרובי-נימים): http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458684.0 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458572.msg3916158#msg3916158 בסוף קניתי I7-930 עם 6G זיכרון שבפועל היה איטי בכ~10% מה--E8500 כששניהם בסטוק (ה-E8500 מגיע רחוק בהרבה ב-OC הרי). ממה שקראתי עד עכשיו, ה-E2500K ב~1000 ש"ח נותן שיפור של 30-40% בישומים חד-נימיים בהשוואה ל-E8400 והוא גם OCר קיצוני בהרבה עם 4 ליבות ולא שתיים. עם מחירים סבירים בהחלט ללוחות P67 מיד עם ההשקה אני שוקל לשדרג סוף סוף... עד היום עוד לא קם מתחרה ראוי ל-E8500 שלי בתחום הזה... גם אחרי כל כך הרבה שנים. מה דעת המומחים? גם LAME ןגם WINZIP לא ממש מרובות…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by mokisho,

בכנס המפתחים של אינטל IDF 2006 הודגמו יכולות המשחק של מעבדי אינטל חדשים. ההדגמה גם מראה את הסביבה של משחק חדש בשם Alan Wake http://www.hadash-hot.co.il/story/1634/

• 9 תגובות
    • 758 צפיות
  12. http://img258.imageshack.us/img258/5/85749724jx5.jpg תיראו פה כתוב DDR3 ופה כתוב DDR2 ו PC2 5300 כשה על הקירור של ה REAPER כתוב PC2 8500 וכתוב גם 333 MHZ כשה אמור ליהות 533 כי יש לי 1066 MHZ זה הגיוני?אולי עבדו עלי?

• 9 תגובות
    • 884 צפיות
  13. Started by Gliding,

היי, אולי כדאי יהיה לציין מראש שאני חדש פה, כי בהתאם אני גם אשאל שאלות מפגרות להפליא...התנצלותי הכנה מראש. אני שוקל לקנות מחשב חדש. אך כרגע, מהרבה בחינות, הייתי מעדיף לקנות רק את הבסיס (זכרון, מעבד, לוח אם, ומארז), ואת השאר אני אעביר מהמחשב שיש לי כרגע, ואשפר בהמשך. הייתי מאוד רוצה מחשב מבוסס על64 bit של AMD, אך אני יודע כי הנושא בעייתי מהסיבות הבאות: 1. לוחות מבוססי 754 יישארו פחות או יותר באותו מצב, כי אין הרבה לאן להתקדם איתם, ולכם מדובר בסוג של בזבוז, היות והתכנון הוא שהמחשב יחזיק לפחות 5 שנים הלאה. 2. לוחות מבוססי 939 הם יקרים והמבחר הוא אפסי (אם בכלל. אני די בטוח שראיתי איזה לוח ב-KSP, אבל לא יותר מזה). הבעייתיות ששמעתי לגביהם היא בעיקר מכיוון שהם חדשים: המחיר גבוה…

• 9 תגובות
    • 586 צפיות
  14. שלום לכולם, לאחר הרבה פוסטים שקראתי בפורום, אני חושב שדיי הבנתי מה אני צריך. שאלתי היא כזו, במחשב שעיקרו יהיה גיימינג (warzone, cyberpunk וכו') וקצת עריכת וידאו, האם לרכוש את 10600K או 10700K ? או להשקיע עוד קצת ולרכוש את 3900X בידיעה שאולי הוא לא הכי טוב לגיימינג אבל במכלול הדברים יתן לי תוצאות טובות מאוד. אציין שאני עובד על מסך של 1440P אולטרה (dell aw3418dw) יש פה שאלה גם של כסף כי בכל זאת יש הבדל שנע עד 1000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. כל כמה זמן ובאיזה תאריך יורדים מחירי המעבדים של amd??

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יצרנית השבבים קידמה את השקת מעבדי ה-Skylake-X וה-Kaby Lake-X שלה באירוע המהרה אשר הניב לנו כמה וכמה שיאי ביצועים רשמיים חדשים לכתבה

17. הפרטים הם כדלקמן: CPU Properties: CPU Type Intel Pentium 4 CPU Alias Northwood, A80532 CPU Stepping C1 Engineering Sample No CPUID CPU Name Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz CPUID Revision 00000F27h CPU Speed: CPU Clock 2411.7 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz) CPU Multiplier 18.0x CPU FSB 134.0 MHz (original: 133 MHz) Memory Bus 167.5 MHz DRAM:FSB Ratio 5:4 CPU Cache: L1 Trace Cache 12K Instructions L1 Data Cache …

• 9 תגובות
    • 685 צפיות
  18. Started by Skippy,

יש לי לוח P965 S3 ו-e6300 עם אוברקלוק של 2800 מגהרץ השאלה היא האם עדכון ביוס (ל-rev 3.3) יתן לי תוצאות אוברקלוק טובות יותר?..

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  19. Started by dd7,

אני קונה כרטיס מסך 1900xt 512 2 ג'יגה זכרון ocz ddr2 667 לוח אם של asrock אני לא מתכנן אוברקלוק איזה מעבד קונרו יהיה עדיף e6300. e6400. אני קונה אותו מחו"ל מבחינת מהירות בטוח שיש הבדל אבל האם ההבדל הזה יהיה מורגש אצלי

• 9 תגובות
    • 551 צפיות
  20. Started by etain2,

שלום, בעוד כמה ימים אני רוצה לקנות את המעבד הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~IE6300~3~0.htm לפי האתר של אינטל http://processormatch.intel.com/COMPDB/SearchResult.aspx?Boardname=dq965gf הלוח מתאים חלקית למעבד אבל לא ממש הבנתי. עם מישהו יוכל להסביר לי במה זה תלוי יעזור מאוד. גם פה http://processormatch.intel.com/COMPDB/SearchResult.aspx?ProcNbr=E6300 יש איזה לוחות מתאימים למעבד אבל לא הבנתי במה זה תלוי.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. למה ההבדל העצום שיש בין DDR 1 לDDR 2 לא רואים בין DDR 2 ל DDR3 ?

• 9 תגובות
    • 759 צפיות
  22. לצערי לוח האם שלי מת, ואני צריך להעביר את המעבד וגוף הקירור שלו ללוח אם חדש. המעבד וגוף הקירור שלו מכילים שאריות של משחה תרמית מההתקנה המקורית. כיצד עליי להסיר את המשחה הקיימת ולמרוח חדשה? האם כדאי לי להשתמש בפד תרמי במקום משחה? כשהסתכלתי באפשרויות ב-KSP, ראיתי שכל הפדים התרמיים מסומנים כמיועדים לקירור "זכרונות וכרטיסי מסך" (איפה שמים אותם בכלל?) ולא מעבדים. זה נכון? באיזה גודל אני צריך שהפד התרמי שלי יהיה אם זה כן אפשרי? איך לבחור את האחד הנכון?

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by Potter,

AMD Athlon64 3000+ (939) - BOX - האם המעבד הזה מגיע עם החומר הטרמי, הגוף קירור והמאוורר או שצריך לקנות אותם בנפרד?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by MoRtZkInG,

הבנתי שאביט מחליפה את סדרת הIS7 בלוח 865PE חדש. באמת? ומתי זה יקרה? טנקס...

• 9 תגובות
    • 629 צפיות
  25. Started by BigDragoon,

שלום, במקור רציתי לקחת את ה DS3 של GB. אבל הציעו לי את הלוח הזה (בכותרת). מה לדעתכם יותר טוב? ואיך ה MSI בכלליות?

• 9 תגובות
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.