מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
מעבד Q9650 עולה כ5 אלף. DDR 3 בכמות של 4 ג'יגה עולה כ3 אלף סה"כ כ8000 שקל (לא כולל לוח אם מתאים לDD3 וכו') ולעומת זאתי, Q9300 עולה 1500 (וגם פחות) וזכרון DDR2 (אפילו עם תזמונים טובים ומהירות של 1000 או 800) בכמות של 4 ג'יגה עולה בין 500-900 שקל סה"כ 3000 שקל (בהגזמה) השאלה אם יש לכם כסף, ואתם יודעים שתשימו מסך 24 אינץ (או לפחות 22), האם שווה את תוספת המחיר הביצועים שתקבלו? והאם הביצועים כאלו מורגשים, לדוגמא אם תשקחו משחק כמו CALL OF DUTY ברזולציה של 1900 על 1200 או תקמפלו דברים כבדים במחשב, או תריצו תוכנות המרה של HD וכו' ?? מצטער עם הנושא קצת טחון, אבל מעניינת אותי דעתכם, כי לפחות על הנייר שבודקים מחיר מול מחיר, נראה כאילו מדובר בעולם אחר לחלוטין מבחינת ביצועים (שוב אני …
-
- 9 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם כבר כמה זמן שאני רוצה לקנות מחשב חדש ההתלבטות שלי אם לקנות או לא נובעת מכך שהבנתי כי עדיף לי לחכות עד שיצאו יותר מפרטים מבוססי AMD 939 השאלה היא אם הדבר באמת מוצדק ובאמת עדיף לי לחכות.. או לקנות עכשיו מחשב ? אם אכן עדיף לחכות, אני אודה לכם אם תתנו לי הערכה מתי המפרטים מבוססי ה AMD 939 יכנסו לשוק בצורה מאסיבית יותר ע"מ שתהיה לי הערכה - עד מתי לחכות תודה לכל העוזרים!
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך שתעזרו גם לי , איך אני מזהה את REV שלי? DOMINATORS 6400C4D http://ramlist.ath.cx/ddr2//
-
- 5 תגובות
- 774 צפיות
-
-
למי שלא שם לב הכריזו אתמול על הXB360 החדש של מיקרוסופט ,בכל מקרה מה שבאמת מעניין אותנו כמובן זה היכולות עיבוד שלו מכאן: http://www.xbox.com/en-US/xbox360/factsheet.htm Custom IBM PowerPC-based CPU Three symmetrical cores running at 3.2 GHz each Two hardware threads per core; six hardware threads total VMX-128 vector unit per core; three total 128 VMX-128 registers per hardware thread 1 MB L2 cache CPU Game Math Performance 9 billion dot product operations per second יש כאן שתי נקודות מעניינות במיוחד : א. הבחירה של IBM לעשות מעבד תלת ליבתי (בניגוד לחזקות 2 המקובלות במחשבים , 1 2 4 8 ) והעובדה שהיא יכולה כבר לדחוף 3 ליבות על מעבד אחד . ב.העובדה שIBM מצליחה…
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
סיכום הפוסט: מחפש פתרון יצירתי לקמפל פרוייקט מאוד גדול. המטרה היא ליצור סביבה שכל הפרוייקט נמצא ב- RAM ומתקמפל ל- RAM + גיבויים לדיסק. -- אני עובד על פרוייקט מאוד גדול שלוקח זמן רב לקמפל. הקומפיילרים ישנים (gcc 2.96) וכך גם סביבת הקומפילציה (make). שניהם, לדעתי, עובדים עם ת'רד אחד. תהליך הקומפילציה דורש הרבה מאוד עבודה עם גישות רבות לדיסק (חיפוש קשרים בין קבצים, טעינת קבצי מקור, יצירת קבצי תוצר) ועבודת CPU (הקומפילציה וכו'). היום אני רוצה לבנות מערכת שתאיץ בצורה משמעותית את התהליך. הבעיה היא כזו: כל סביבת העבודה היא XP. יתרה מזו, כדי להאיץ את אחד משלבי התהליך, אנו משתמשים ב- RAMDrive בנפח של בערך ג'יגה וחצי). זה אומר שאנו עובדים בסביבה עם בערך 2.5GB. אני מנסה על פתרון יצ…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבדים חדשים של AMD מתווספים לרשימה הגדלה של דור Zen 4 עבור תושבת AM5. בביקורת זאת אנו מכסים את ה-Ryzen 7 וה-Ryzen 9 החדשים בעלי 8 ו-12 ליבות, בהתאמה, עם מעטפת הספק נמוכה במיוחדלכתבה
-
- 1 תגובה
- 352 צפיות
- 2 followers
-
-
בוטן לא יודע ? למה על סדרה של CHIP 965 יש הרבה וורציות והרבה סוגי לוח אם עם כלולם משתמשים באותו ליבה איזה שינויים יש ? ומה הם תורמים? משפחת GB עם S3\S4 ו DS3\DS4 שASUSTEK וומשפחת P5B . תודה רבה בוטן.
-
- 13 תגובות
- 800 צפיות
-
-
בוטן רוצה לדעת ? הוא ראה שיש לוחות אם ממש חמודים לחברת אסרוק מבית שאסוס-טק אבל זה רק 945G ASRock ConRoe945G-DVI האם בוטן מאבד מהיכולות שלו במעבד שבמילא לא עושה OC ו עובד מול זיכרונות של MHZ667 . תודה בוטן.
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
לאחרונה בולבלתי קצת ואבדתי את ההשוואה בסוגיי זיכרונות DDR כלומר אני יודע ש266,333 ו400 אומר בדיוק אותו דבר כמו 2700 ו3200. רק מה זה מה?
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
האתר פורוניקס (www.phoronix.com) מעלה סקירה ראשונה של בולדוזר על לינוקס. שורה תחתונה - בעיבוד מקבילי בלינוקס הוא חזק מאד, עדיף על ה-2500K ומתקרב לi7-970/990X של אינטל. - במבחנים על ליבה אחת, הוא חלש יותר מהSB אבל עם ביצועים דומים לנהלים הקודמים 920/970/990X הוא מבטיח להעלות סקירות נוספות: - השוואה בין קומפיילרים שונים על לינוקס (גירסאות שונות של GCC, open64, LLVM) - השוואה עם הקומפיילר שנתמך ע"י AMD עצמה והשוואה אל GCC כאשר מכלילים אופטימיזציות ספציפיות לבולדוזר - השוואה מול קרנל לינוקס עם טלאי עבור הבולדוזר (בדומה למה שמדברים על WIN8) - בדיקה של scalability כלומר הרצה של כל המבחנים ב-1/2/4/6/8 ליבות ובחינת התנהגות המעבד. - סקירה על OC וצריכת הספקים הסקירה המלאה כאן: http…
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
http://www.techpowerup.com/151949/AMD-FX-Series-Processors-Up-For-Pre-Order.html
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעיקרון אני חושב ללכת על לוח של אינטל שראיתי, הסתכלתי גם על גיגהבייט אבל בגיגה בייט יש שתי יציאות HDMI לעומת באינטל ששם יש HDMI אחד ו DP אחד שזה נראה לי עדיף בראיה לעתיד, בכל מקרה אבל אשמח לשמוע עוד המלצות! אני מתכוון לשים מעבד איי 3.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום !!!!!!!! הנה אני שובב....אני קונה מארז + ספק חדשים...אז אממ אני מתכנן לבנות לאחותי (בת 6) מחשב נחמד שיספיק לה , כרגע יש לי - ספק 300W ג'נרי מארז ג'נרי מסך 15" נחמד 256MB DDR266 MICRON אזז....בעקרון עכשיו אני צריך לוח אם , מעבד וכרטיס מסך נכון ? (לוח אם כולל כרטיס קול - כמובן). היא לא הולכת לשחק משחקים ממש (כבדים, חדשים) , אז נוכל להסתפק בכרטיס OB או באיזה כרטיס GF2... חשבתי ללכת על איזה AMD 1200 או משהו כזה (בערך 200 ש"ח) , לוח זול KT266 גם כמה שיעלה 200 שקל בערך (לא ?) להרכיב את הכל ושהיא תהנה רמקולים מקלדת ועכבר נקנה לה כל הסיפור יעלה 100 שקל... ;D אני אשמח לשמוע המלצות\רעיונית\שיפורים....או כל דבר אחר , תודה !!!
-
- 4 תגובות
- 531 צפיות
-
-
-
אני מרכיב כרגע מערכת מחשב שמיועדת לעבודה מדעית מסובכת.. חישובים כבדים מאוד התקציב הוא בסביבת ה35000 שקל . את רוב המפרט אני הרכבתי אבל אני קצת חלוד כרגע וצריך עזרה במספר נושאים: המחשב יכלול 64GB RAM ועדיף שכמה שיותר כח עיבוד מתמטי המחשב בנוסף לזאת יתעסק בכמות מטורפת לגמרי של גישה לזיכרון המהיר ולדיסק הקשיח (מיפויים כבדים בתלת מימד וכו') מה שאני צריך עזרה זה דבר ראשון לבחור באיזה גישה לקחת את המחשב - עדיף ללכת על מעבדי XEON או יותר אזרחיים? וחוץ מזה .. כנראה שלמחשב יהיו כמה וכמה מעבדים (כפי שאפשר להבין מהמחיר) .. איזה רכיבים כדאי להשיג? (לוח אם בעיקר וזכרונות) תודה על העזרה
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברוב ההמלצות שמומחי הפורום נותנים אני שם לב שמעבד i5 מופיע ברוב המפרטים מעל ה i7 . לפי כך אני מבין שהביצועים בין 2 סדרות המעבדים לא משמעותית בצורה ניכרת ואפשר לחסוך בכסף גם כן בקנייה של מעבד i5 בעל ביצועים זהים פחות או יותר למעבד i7. איזה מעבד מסדרה i5 הכי מוצלח מבחינתכם ? מה ההפרש הכספי ממעבד מסדרה i7 שיכול להוציא את אותם ביצועים ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.guru3d.com/news-story/13-critical-security-vulnerabilities-and-manufacturer-backdoors-discovered-in-amd-ryzen-processors.html בוקר טוב.. אחרי 3 שבועות במקסיקו, כרגע אנחנו בקראבי תאילנד והקפה של הבוקר מריר אל מול החדשות האלה.. אבל צריך לחכות לתגובה רישמית ולקוות שזה לא גרוע כמו שזה נראה בכתבה. לי הדבר נראה כמזויף אחרי שקראתי בעיון את הכתבה בגורו ובאתר נוסף. לא צפיתי בסרטונים, תוכלו לעיין ולהחליט. שיהיה לכם המשך יום טוב, נתראה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בדקתי את הטמפרטורה של המעבד בשתי תוכנות ההבדלים בנהם 10+- האם זה תקין??? realtemp - ממוצע כל 47 מעלות לכל הארבע ליבות coretemp - ממוצע 57 מעלות לכל הארבע ליבות לפי מה אני צריך ללכת... אני אציין שהקירור הוא סטוק. והלוח הוא של ABIT IP35-PRO
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
למרות שאת הספק אני קונה בארץ.... האם צריך לכוון מתח מיוחד או שזה יעבוד סטנדרטי
-
- 8 תגובות
- 834 צפיות
-
-
-
מה אתם אומרים על הבורד של ג'יגהבייט מסוג 8s655fx ultra ????
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שמעתי שמועה מפה לאוזן, על בורדים חדשים שאמורים לצאת בקרוב עם כל הזיכרון והמעבד וכל הרכיבים (או רובם) משולבים בפנים המותאמים למעבדים החדשים של אינטל. הדבר הכי קרוב שמצאתי לזה בגוגל זה לוח אם עם מעבד סלרון מובנה בפנים. מישהו יודע מזה? יכול להרחיב?
-
- 39 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לאחרונה אני נתקל בהרבה זלזול ופקפוק מצד כמה אנשים (בורים!) באמינותה של AMD ובטענות וסטיגמות כמו: "המעבד נשרף מהר..." "אין אחריות על המעבד..." "צריך להוציא הרבה כסף על קירור..." "אינטל יותר טובים בביצועים..." וכ'ו... אנשים אלה מעלים את חמתי לכן אני פונה אליכם בעזרה - אני מעוניין בחומר הסברתי אשר יטהר את שמה של AMD (מצגות, סרטים, כתבות...) ויסביר לאנשים אחת ולתמיד שהם טועים לגביה... בתודה מראש, RnGKay
-
- 46 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. חלק א' יש לי רעש בתדר גבוה, אפשר לקרוא לזה בזז. בהתחלה חשבתי שזה מגיע מאיזה מאוורר או ויברציות של המארז בגלל קשיח. התחלתי לבדוק: מאווררים כבויים, HDD לא נוגע במארז ותלוי על גומיות. מאוורר יחיד שעובד זה של הספק, ומבדיקה לא עלה שהוא מקור הרעש. עכשיו אחרי בידוד התקלה גיליתי שהרעש מגיע מאזור הCPU. ככה מצאתי את הבעיה בחלק ב' חלק ב' ברגע שהמערכת שלי נמצאת בIDLE והמעבד מוריד את המכפלה שלו, מתחיל רעש בתדר גבוה מאוד וחזק. זה קורה רק במערכת הפעלה, כי רק שם המעבד מוריד מהירות. מי שמבין על מה מדובר אפשר להשתגע מהרעש הזה, הרגשה של משהו כמו 12-16Khz. אפשר ל"פתור" את הבעיה אם מבטלים את Processor idle לdisable בתוך Processor power management. ככה אני מאבד את …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בזיכרון של Kingston כתוב על הצ'יפים Kingston הם באמת היצרנים של הצ'יפים?
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-