עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by gogi,

האם כדאי לחכות עוד שנה כדי לקנות מחשב חדש או לקנות עכשיו, האם ייצא משהו חדש בעולם המעבדים והאם אחרי יציאת המרובעי ליבות יהיו ירידות מחירים של הקונרו?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by dulman,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב ואני רוצה שתעזרו לי בבקשה לבנות אותו אוקיי אז התקציב הוא בערך משהו כמו 4000 עד 4300 שהכרטיס מסך יהיה משהו כמו gforce 4 או gforce 3 זיכרון פנימי 256 ddr דיסק קשיח 40G 7200 floppy teac 1.44 d-rom X52 מעבד amd 1800 עכשיו אני רק מבקש טובה שאם מישהו יכול אז שיבנה לי מחשב בערך כזה בתקציב שאמרתי ותודה מראש אחים שלי

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by yair67,

שלום רב, אני מתלבט בימים אלה בין המעבדים הנ"ל.. ההבדל בינהם משמעותי? או זניח? שימוש משחקים בעיקר.. ושאלה עניינית אחרת , מה ייתן ביצועים יותר טובים במגבלת התקציב שלי e7200 and 9800GTX או E8400 And 8800GTS זה מתייחס לאופציה של OC גם ...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. ? [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי קניתי שילשום מעבד AMD5200 שאני פותח את התוכנה cpu-z הוא רושם שלי שזיכרון קאש L1-64K ו L2-512K שביכלל במפרט המעבד רשום שהוא L1 Cache 128KB x2 L2 Cache 1MB x2 אז מה התוכנה מציגה בדיוק? בכמה זיכרון הוא משתמש כרגע? או שעבדו עליי?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום, אני קונה מחשב חדש ואני לא סגור על הזכרון. זה המפרט שאני קונה ויש שם 4 זכרונות של Corsair באייבורי המליצו לי על Geil עם צלעות קירור ובעוד מקום על עוד משהו אחר. לא יודע מה האינטרסים של מי שממליץ לי ולכן אני מבקש את עזרתכם. איזה זיכרון איכותי וחזק, עם צלעות קירור, הייתם שמים במפרט שכזה ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by roma,

ידידה שליקנתה אותו(GA-7N400 PRO) ביחד עם מעבד AMD 1700+ איך הם יהיו ביחד? תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by SnakeBite,

שלום,אני רוצה לקנות את הלוח אם הכי חדש של asus asus p5wd2 -e premium - 975x ויש שם תמיכה ב ATI CrossFire האם אני חייב לקנות כ.מסך של ati או שגם אני יוכל לחבר 2 כרטיסי nvidia ?? ועוד שאלה שלא קשורה ממש...האם זה חשוב לקנות לוח אם עם אחריות...אני יודע שזה חשוב אבל עד כמה זה באמת חשוב..אם אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק..כי אני קונה את הלוח מחו"ל כי בארץ אני לא רואה אותו בזמן הקרוב ובמיוחד לא במחיר הקרוב..(הוא עולה כרגע 250$ - 1160~) בתודה עידו

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by elixvx,

היי, אז יש בשרותי מחשב נייח די מזדקן שנקנה לפני כ-5 שנים (בזמנו נחשב לטוב). המפרט הוא: Phenom II x4 Quad-Core 940 | - מעבד כרטיס מסך: ASUS GTX 650 (שנקנה לאחר שכרטיס המסך הקודם GTX 260 נשרף...) GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Freezer 64 Pro | Corsair VX 550W - ספק | CoolerMaster CM 690 Black - מארז. ו-2 HDD אחד בגדול של 500 ג'יגה ואחד בגודל של 1TB. בעבר המחשב שימש אותי לגיימינג, אך כיום הוא כבר לא מריץ טוב את המשחקים החדשים וכרגע אני חייל ככה שאין לי יותר מידי תקציב לשידרוג רציני. בנתיים אני מעוניין לשדרג את זיכרון הRAM ל8 ג'יגה לפחות. (דרישה סטנדרית ברוב המשחקים החדשים) הבעיה היא שהמאוור של המעבד שלי חוסם לי 2 סלוטים של זיכרון וה-2 האחרים תפוסים. מה …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by War-Hammer,

אז ככה, אם תציצו במפרט שלי תראו שהיה לי פנטיום 4 2.4B הכל היה נחמד אבל עכשיו אני רוצה לחבר את הפנטיום 4 1.5A שלי..(אל תשאלו למה) בקיצור, החלפתי את המעבדים, הרכבתי סינק, אני מדליק תמחשב והמסך לא נדלק, הנורה של הארדסק דולקת לכמה שניות אחרי זה מפסיקה וזהו, לא קורה כלום, אוקיי... אני מכבה תמחשב מדליק שוב וקורה אותו הדבר... חשבתי אולי קרה משהו למסך, ניסיתי אם מסך אחר אבל אותו הדבר, המסך דלוק אבל נשאר בסטנד ביי, חשבתי אולי זה הכרטיס מסך, ניסיתי לחבר את הכרטיס מסך למחשב השני שלי והכרטיס עובד... הרכבתי בחזרה את הכרטיס, הוצאתי את הבטריה של הלוח אם, איפסתי ביוס, הדלקתי, ושוב, אותה הבעיה.. חשבתי שכבר אולי לא הרכבתי את המעבד טוב.. הוצאתי אותו, הרכבתי שוב, ניסיתי שוב (אחרי כמה תפילות)…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני יודע כמובן שזה לא טוב שזה יהיה כך אבל רציתי לדעת אם זה יוצר נזק מהיר-ישר או רק אם זה לאורך זמן והמעבד מועמס ?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני לא ממש יודע לאן זה קשור ואיפה הייתי צריך לכתוב את ההודעה אז תעבירו אם זה לא קשור לפה!!! שמעו אני לא יודע למה רוצה לנסות להרוס את המעבד אבל לא לשבור אותו או משהו כאילו שהוא יראה כמו שנראה עכשיו רק שיהרס לא יעבוד אתמול ניסיתי לשרוף אותו אם מצית לא הלך הכל פועל טוב עדיין ??? אני יודע שזאת שאלה דפוקה אבל תענו בבקשה

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום רב ושבת שלום, לאחרונה הגעתי למצב של רוויה עם תושבת ה775 ולפי דעתי הגיע הזמן לשדרג,לכן ארצה את המלצתכם. הבחירות שצמצמתי (תוך מעבר על עשרות המלצות וביקורות בחו"ל) מתוך עשרות של לוחות אם הינם: GIGABYTE Z68X-UD3P-B3 GIGABYTE Z68XP-UD4 ASUS P8P67 Deluxe B3 P8Z68-V PRO ‎ ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 ASUS השימושים שלי הינם: עדיפות לOC מירבי,תוחלת חיים,תמיכה בUSB3 ובגדול קיום מערך SRT עתידי (שיכלול כונן SSD בשידוך לכונן מכאני) אודה גם כן לשידוך מתאים מבחינת זיכרונות טובים לOC -האם צריך 2133 או שעדיף להסתפק ב1800MHZ? שידוך לקירור אוויר:יהיה H100. שידוך למעבד:I5-2500K. תקציב כולל:סביב 1250 ~ אודה רבות למגיבים.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכולם יש לי את שלושת המחשבים הבאים: הראשי מבוסס מערכת אינטל עם מעבד פנטיום 4 פרסקוט 3.0 גה"ז סטפינג E0 כמו שכתוב במפרט שלי. השני מבוסס מערכת אינטל עם מעבד פנטיום 4 נורטווד 2.4 B של אשתי מבוסס AMD עם מעבד אתלון XP ברטון 2500+ למחשב הראשי יש 1 ג'גה זיכרון ולשאר 512 מגה כולם בדואל DDR מה שמפליא אותי הוא כשאני משחק NBA 2006 מרגע סיום הגדרות המשחק ועד להעלאת המשחק הנורטווד והברטון מעלים את המשחק תוך מספר שניות בודדות לעומת הפרסקוט שהוא יותר חזק באופן משמעותי משניהם לוקח לו להעלות את המשחק לפחות 30 שניות, משהו לא הגיוני בכלל. איך זה שהמעבד החזק יותר עובד לאט יותר? האם זה בגלל צינורות העיבוד הארוכים יותר?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. השאלה שלי נובעת מהמחשבה שאם משהו רוכש מחשב דור 8 וירצה להחליף מעבד בעתיד , האם הוא יוכל להחליף מעבד או שעליו להחליף גם לוח אם. המעבדים החדשים לא יתאימו ללוחות Z370 . הכוונה שלי שלא כמו לוחות 110M שהתאימו למגוון רחב של מעבדים בלוחות Z370 אנחנו מוגבלים ל דור 8 בלבד.

16. Started by janbas,

שלום לכולם! אני חדש בפורום. יש לי כמה שאלות בקשר לקניית זיכרון נוסף למחשב. מקווה שתוכלו לעזור 1. יש לי מחשב די ישן ולוח האם שלי לא תומך ב- DDR2 אלא רק ב- DDR. אני מתלבט אם כדאי לי לקנות זיכרון DDR נוסף עבור המחשב הנוכחי שלי... במידה ואני קונה בעתיד מחשב חדש לגמרי שיתמוך כמובן ב- DDR2, האם זה אומר שאני לא אוכל לחבר אליו את הזיכרון DDR שקניתי או שאם מחשב תומך ב- DDR2 זה אומר שהוא תומך גם ב- DDR? 2. כרגע יש לי זיכרון 512MB ויש לי slot נוסף פנוי. האם יש הבדל כלשהו מבחינת ביצועים אם אני מוציא את הזיכרון הקיים וקונה 2GB או אם אני קונה 1GB שאותו אני מכניס ל- slot הנוסף במקביל ל-512MB שיש לי? 3. יש לי זיכרון Kingston אבל משום מה בתוכנת אוורסט תחת הקטגוריה של הזיכרון רשום nanya…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by efee123,

בבעלותי המחשב שבחתימה עם 8gb RAM סה"כ(2x4) אין לי עוד סלוטים פנויים ואני מעוניין להגדיל את הזיכרון עקב כך שלרוב כשאני עובד על המחשב אין לי כמעט זיכרון פנוי(בעיקר photoshop ותוכנות נוספות). ויש לי מספר שאלות בנושא: 1. בדף של הלוח אם רשום שהלוח תומך מקסימום 16GB , האם זה נכון (מכיוון שאצלי בלפטופ ההגבלה היא 8GB ואני עדיין עובד עם 12GB בצורה תקינה לחלוטין)? 2. לגבי תאימות של זיכרון אני זקוק להמלצה של 8GB בתדירות כלשהי(זה מוביל לשאלה הבאה). 3. האם ניתן לשלב זיכרון מתדירויות גבוהות יותר? ברור לי שזה יעבוד על הנמוך ביותר כרגע... 4. במידה ואי אפשר יותר מ-16GB אולי עדיף 4x4GB וזהו? זה הבדל של 200 שקל בערך סה"כ.. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Animor,

שלום, אני מחפש לוח אם שיאפשר לי לבצע OC על המעבד (ואולי הזכרונות, אם זה לא מצריך תוספות מיוחדות). עשיתי בעבר טעות וקניתי לוח אם של INTEL, אשר כידוע אינם מאפשרים OC. עברתי על ההודעות וקראתי גם את הדביק על לוחות האם, אבל השפע די מבלבל אותי. דרישות מיוחדות: 1. אני לא מתכנן OC עצבני במיוחד שיצריך קירור מים, אלא משהו יחסית סטנדרטי. 2. יש לי קירור גדול למעבד: BIG TYPHOON, כך שהלוח יצטרך להיות כזה שיאפשר לי להתקין את הקירור הזה. 3. הייתי מעדיף לוח עם שני חיבורי רשת (אחד לאינטרנט, אחד לרשת ביתית). 4. RAID, FIREWIRE אינם חשובים לי. כלומר, לא אכפת לי שיהיו, אבל אני לא רוצה לשלם תוספת מיוחדת רק עבורם. 5. אופציה ל-ATI CF: כרגע לא כל כך נראה לי שאשתמש בזה, אבל לא ניתן לדעת. 6. תקציב: …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. מעבד ה-Core i7-9700K המתומן נראה מרשים מאוד ברשת, עוד לפני שהוצג בצורה רשמית ולפני שקיבלנו את לוחות ה-Z390 המובילים עבורו לכתבה

20. התגלתה פירצת אבטחה חדשה בכל המעבדים תחת השם Speculative Store Bypass https://www.tomshardware.com/news/researchers-discover-speculative-store-bypass-attack,37092.html תיקון לבעיה כבר קיים אך הוא כנראה הולך לפגוע שוב בביצועים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by OverBooking,

המעבד יישב על מחשב עם 4GB זכרון וכרטיס מסך: ASUS nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 המחשב הזה אמור להפעיל משחקים אשר נתמכים ע"י כרטיס המסך למעלה. איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים: Intel® Core i7 Processor I7-920 2.66GHz 8MB 1333MHz Intel Core2 Quad Q9550 2.83Ghz 1333MHz, 12MB Intel Core2 Duo E8400 3.00Ghz 1333MHz, 6MB תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by rabbit,

לא הבנתי יאך המעבד הזה עובד מישהו יוכל להסביר בקצרה?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Armageddon26,

יש לי מחשב נייד בן 4 בערך עם זכרונות DDR1 בנפח של 512MB. אני צריך אותו לשימוש עם תוכנות שדורשות 1GB זיכרון אז החלטתי לשדרג את הזיכרון. קיבלתי מחיר של 315 שקל לעוד 512MB שישלימו לי ל1GB. שווה לקנות או שהמחיר מוגזם? כי היום זכרונות למחשבים נייחים מאוד זולים, אז אולי זה ככה גם בניידים. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. איזה לוח יכול להתאים לזכרונות PC-133 כמובן לAMD ואני רוצה לשים עליו ATHLON XP 1600

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by asili,

??

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים